Şimdi Ara

Türknet'in verdiği modem mi alınmalı - Zyxel VMG8623-T50B (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
473
Cevap
17
Favori
153.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 4-5 gün önce aşağıdaki linkten sipariş vermiştim. Halen kargoya düşmedi. Ama hizmetlerimde 12 ay taksitli olarak görünüyor. Bu modem yurtdışında 90-100 euro civarına satılıyor. Turknet baya uygun fiyata veriyor.

turk.net
    Online İşlemler - TurkNet
    https://turk.net/online-islemler/modem-satin-al
  • Modemin yazılımı çok kötü. Desteklenen max hız göstermiyor. Arayüz çok yavaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dugers kullanıcısına yanıt
    Merhaba, modem çıkışınızı kontrol edebilmem için GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Merhaba arkadaşlar, 200 lira civarı ikinci el tp link td-9980 veya Asus dsl-n16 gibi cihazlar mı yoksa bu parayı bu cihaza verip almaya değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SnipeR MsT kullanıcısına yanıt
    Ben olsam TürkNet'in verdiği modem'i alırdım, daha yeni teknolojiler barındıran güncel bir cihaz neticede. Zaten aralarında 120 TL gibi bir fiyat farkı var anladığım kadarıyla, değmez 2. el cihaz almaya.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    TürkNetDestek. hu modemde kısıtlama var voip ayarı yok.modemin güncel firmwaresi Zyxel kendi sitesinden yüklenmiyor.yüklü olan yazılımda hiç bir yerde yok.menü ingilizce türkçe yok.zyxel bile hu modemden haberi yok .

• kesinlikle alınacak bir modem değil.destek yok bu modem için.saçma sapan bir sistem zyxel yazılım sayfası için türknete yönlendiriyor.paranıza yazık iade yapıp asus c750 alacağım.asusun yanından geçemez zyxel.helede türknet varsa arkasında modem kısıtlı .destek türknet kısıt yok desede kısıt var modemde.

• Ufak birkaç yöntem ile voip vs. açılabiliyor.Modem olarak gayet iyi bence ki 35b destekli bu fiyaya başka yok şu an. Zyxel sitesindeki c0 kodlu yazılımı yükleyeceksiniz. Normal şartlarda yüklenmediği için modeme putty ile telnet bağlantısı yapıp zycli fwidcheck off ve zycli modelcheck off komutlarını girip daha sonra indirdiğiniz c0.bin olan dosya ile firmware yüklemeniz gerekmekte.Bu şekilde voip vs açılıyor.

• gargamel11 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim dediklerini yaptım modem süper oldu aratüz hızlandı kısıtlamalar kalktı co yazılımınla beraber.cihaz uçak gibi oldu sayende.teşekkür ederim.

Resimli anlatım hazırlayabilir misiniz? Arayüz aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 23 Haziran 2020; 13:56:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    bende dün yükledim sizin açıklamanızı okuruktan sonra modemde voip dışında bir şey değişmedi çok geç açılıyor.ip çok geç alıyor bazen 5 dakikayı buluyor.wifi çekim gücü çok düşük.
    bana bu modemin F2 yazılım linkini verebilecek bir arkadaş varmı .F2 yazılımı geri yükleyip modemi iade edebilirsem iade edeceğim.F2 yazılımını verebilecek bir arkadaş olursa şimdiden teşekkür ederim

türknet forumda verilen yeni sürüme güncelledim, türkçe dil seçeneği gelmiş, ip alması baya hızlanmış.
    zyxel'in sitesindeki yazılımda ne gibi farklar var.
  • Arkadaşlar 35b sevdasından vazgeçin.. Türknet yöneticisi açıklama yaptı 35b yi test ettik verim alamadık bunun yerine fiber daha mantıkli dedi ve 35b gibi bir yatırım yapılmayacağını böylece itiraf etti. Yani uzun bir dönem vdsl max 100 mbit olarak verilmeye devam ama fiberde hızlar artabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/13tl-zam-gigabit-paketler-altyapi-calismalari-turknet-e-sorduk--144035774#144035774

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 25 Haziran 2020; 23:49:13 >
  • haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    firmware linki alabilir miyim?
  • TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.
    Zyxel VMG8623-T50B - Firmware (TurkNet)
    https://forum.turk.net/t/zyxel-vmg8623-t50b-firmware-turknet/2263

• Potansiyelli bir modem ama halen eksiklikleri var.

1) Tam olarak stabil bir bağlantı sunmuyor. Mesela Speedtest,nperf gibi sitelerde hattımın hızını kesintisiz veremiyor. 2 sn de 35 mbps internetimin 33 mbps civarına çıkıp sonra 4-5 mbps civarına düşüyor. Sonra tekrar yüksek hızlara çıkıyor.
    2) Ara sıra anlık wifiden düşüp geri bağlanıyor. Bunu bilgisayarımda ve telefonda çok kez başıma geldi.
    3) xdsl istatislikleri anlaşılması güç bir biçimde sunuyor. Hattın max alabileceği hızlar gözükmüyor.
    4) Modem arayüzü çok akıcı değil. Ama kağnı gibi de değil. Üzerindeki chipsetten daha iyi bir arayüz akıcılığı beklerdim.
    5) Wifi 802.11 n bandında 1den 9a kadar kanal seçilebiliyor. Türk telekomun dağıttığı eski Tp-link tdw 9970 modemimde bile 13 kanal seçilebiliyordu. 13. kanalı seçememek benim için büyük bir eksi.
    6) Özellikle wifi ayarları ile ilgili bir şeyler değiştirince wifi ağının kendine gelmesi uzun sürüyor.
    7) Voip desteği Turknetin firmwarelerinde yok deniliyor. Benim voiple işim olmadığı için şimdilik eksi değil ama voip için alacaksanız bunu aklınızda bulundurun.

Bu modem eğer yazılım güncelleştirmeleri ile bunları çözerse fiyat aralığındaki çoğu modemden üstün olabilir. Ayrıca eksileri donanımsal değil yazılımsal sıkıntılar gibi duruyor. Zyxel şu eksiklikleri düzeltirse 5-6 sene işimi rahat görür.

Bu arada yazdıklarım modem firmware sürümü V5.50(ABPM.3)b2_F0 içindir.

• türknet referans kodu lazımsa kullanabilirsiniz >> NSE73ME28WTS
  • Geçen bu modemi aldım. F1 sürümü geldi
  • F2 sürümle gelmiş herkeze yeni dürüm spdestek te var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.