Şimdi Ara

Türknet'in verdiği modem mi alınmalı - Zyxel VMG8623-T50B (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
17
Favori
153.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende tam bilmiyorum. Ama fiber konusunda üstatlardan bir kaç kişi verilemediğinden bahsetti. 30a verildiğinde adsl ve 17a da görültü artacağını söylediler. Üst mesajlarda paylaşılan Nokia sayfasındaki grafikte 30a dalga boyu, 17a ve adsl göre daha geniş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuda şu an için gelişme bulunmuyor. Gelişme olması durumunda forum üzerinden paylaşacağım.
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Bende son kullanıcıyım.Tabi internette aratın iş görür.Yalnız sadece Broadcom tabanlı modemlerde çalıştığını biliyorum.Tabi denemekten zarar gelmez.Zaten modem modelini seçiyorsun şifreyi girip bağlanırsın.Modemin modeli kayıtlı değilse sorun değil modemin yerel ip adresini yaz şifresini yaz girer.Aslında Telnet komutlarını arayüz haline getirdiği için programcık dedim.Kurulum istemez.
  • RevoLand R kullanıcısına yanıt
    YAPA müşterisi olmadığım için o tarafı bilemeyeceğim.Ama VAE yani TT tarafındaki gözlemlerim budur.
    DSLAM type / SW version: BDCM:0xa451 (164.81) / v0xa451 bu sizin saha dolabının chipseti ve yazılım sürümüdür.İnternette arattım herhangi bir sonuç bulamadım.Sadece Broadcom chipset olduğu belli.Ama sadece BDCM:0xa451 chipseti arattığımda İngiliz forum sitelerinde aynı chipset numarasıyla insanların Vdsl 17a destekli değerlerini paylaştığını gördüm.
  • Modem geldi. Ama arayüz ne bileyim. Mesela hattın max kaç alacağı hızı göstermiyor. Bağlandığı profili göstermiyor..
    Pek tatmin etmedi ara yüz bakımından. Belkide başka görme methodu varsa bilmiyorum artık

xDLS istatistiklerde sadece bu bilgiler var..

=============================================================================
    xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
    Line State: Up
    Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
    Annex Mode: ANNEX_B
    =============================================================================

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    near-end fast channel bit rate: 79869 kbps
    far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    far-end fast channel bit rate: 8191 kbps

near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 0
    near-end CRC error fast: 9
    near-end CRC error interleaved: 0
    near-end HEC error fast: 0
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 0
    far-end CRC error fast: 0
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 0
    far-end HEC error interleaved: 0
    DSL uptime :32 min, 20 secs
    DSL activetime :0 min, 16 secs

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 8.2 dB
    output power upstream: -3.9 dbm
    attenuation downstream: 2.1 dB

Upstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin upstream: 28.6 dB
    output power downstream: 12.5 dbm
    attenuation upstream: 0.0 dB

Bit table:
    carrier load: number of bits per tone
    tone 0- 31: 00 00 00 00 00 01 22 22 33 33 44 33 33 33 21 00
    tone 32- 63: 07 77 78 89 99 aa aa aa ab bb bb bb bc bc cb cc
    tone 64- 95: cc cc cc cc cc dd dc dc dd cd dd dd dd dd dd dd
    tone 96-127: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd
    tone 128-159: dd dd dd dd dc dd dd dd cd dc dd dd dd dd dd dd
    tone 160-191: dd dd dc dc cd dd dd dd cd cc cc cc cc cc cc cc
    tone 192-223: cc cc cc cb cc cc cc cc cc bc cc cc cc cc cc cb
    tone 224-255: cc cc cb cb cc cc cb cc bc cc bc bb cb cc bb bb

• Modemi iade etmek istiyorum. Hattımın alabileceği max değeri göstermiyor. voip çok mühim olmasada kapalı.
    xDLS isttistikden acaba "relative capacity occupation: 100%" değerinden hattımın alabileceği max değeri gösterirmi diye 35 lik pakete geçiş yapıp denedim. Bu değerden de bişi çıkmadı

Bu arad SNR, Hat zayıflaması ve şu anki bağlantı hız profilinden, Hattım max hız kapasitesini hesaplamasını bilen varmı?
    Merhaba, modem arıza durumlarında üretici firma ile iletişime geçmeniz durumunda iade işlemi yapıyoruz. Bunun dışında modem iade alınmıyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ürünü beğenmezsek iade olmuyormu? sadece 12 saat anca denemişimdir. Şu na söktüm kutusunda. Kalite kontrol yapıp kırık çizik firmware oynanmışmı vs bakarsınız. Herşeyi tam ???
    Merhaba, 14 gün içinde eğer modemi kullanmadıysanız iadesi yapılabiliyor.
    Kullanmaktan kastınız nedir? Modemi deneyip test etmek kullanmak anlamına geliyormu?
    İade şartlarında kesinlikle kullanılmamış olması gerektiği iletiliyor.
    Tek soru. Modem ve aksesurlarını zarar vermeden modemi test etmek için çalıştırdım. Ara yüzde gezindim. Modem admin şifresi karışık olduğundan basit bir şifre ile değiştirdim. Hız testi download testi yaptım. Youtube ve Netflix testi yaptım. ısınma testi vs. Bu test işlemi durumundan sonra iade edebiliyormuyum.

Facebook gurubunda gördüm. Bu modem özel TürkNET yazılımı yüklü imiş. Zyxel sitesindeki kendi firmware bile yüklenemiyor diyorlar. Doğrumu?
    Merhaba, modemde bir sınırlandırma yapmıyoruz. Almış olduğunuz modem garanti kapsamında olduğu için bir sorun olması durumunda modem üreticisi ile görüşebiliyorsunuz. Modem ulaştığında ilgili birimimiz kontrol ediyor ve ona göre iade alınıp alınamayacağının bilgisini veriyorlar.
  • Her firma kafasına göre bir iade stratejisi oluşturmuş vay şöyle vay böyle nedir bu ya Kanun 14 gün iade diyor kutuyu açıp bakmadan ürünü fişe takıp denemeden millet manyak mı iade edecek adam memnun kalmamış veya beklediğini vermemiş sonuçta koynuna alıp yatmamış ki 14 gün iade kanunen varsa kusura bakma Türknet insanları zyxel servisle uğraştırmaya hiç hakkın yok o zaman modemi hiç vermeyeceksin yada bu işi diğerlerinden farklı yaptığını her alanda göstereceksin.
  • Modem iadeleri cep telefonu gibi diye biliyorum. İçinde Mac adresi olduğundan hatta bir defa kullanılınca arızası yoksa iadesi mümkün olmuyor diye biliyorum. Daha önce forumda teknosadan modem alan biride aynı şeyi yaşamıştı. Eğer uygulamada bir değişiklik oldu ise haberim yok.

• Geçen cumartesi modem elime ulaştı.Ben kablosuz özelliğini kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım.Ama modemler konusunda inceleyen arkadaş fena olmadığını bahsetmiş.

Dsl standartları olarak Türkiye'de desteklenen standartlarının fazlasını destekliyor.Eski modeme göre daha az CRC hatası oluştu.Eski modemle günde ortalama 250 CRC oluşurken bu modem 25 CRC üretti.Günlük kabul edilebilir sınır 500 diye okuduğum aklımda kalmış ki zaten benim CRC hatalarımın asıl sebebi hattın alabileceği hızın sınırlarda olmasıdır.

Gündüz vakti SNR düşer benim.Sebebi oturduğum yerde ofis ve iş yerlerinin çok olmasıdır.Çoğu kişide akşamları düşer bende tam tersi.Bugün gündüz kontrol ettim.Cihaz SNR yi akşam SNR si ile aynı tutuyor.

Modemi açıp kapattığımda eski modeme göre 3-4 Mbps daha hızlı senkronize oldu.Yalnız eski modeme göre bağlanma hızı bir miktar daha yavaştı.

Gelelim yazılım olayına.Ufak bir araştırma yapınca bana gelen modemin yazılımı V5.50(ABPM.0)F2 olarak gördüm.İlk bakışta sitedeki yazılım sürümü ile güncel olduğu gözüküyor.Yalnız bazı arkadaşlar sitedeki yazılımın yüklenemediğini belirtmiş.Sitede ki yazılım notlarına bakınca bu yazılımın özel olduğu belli oluyor.Yani büyük ihtimal bu cihazın güncellenmesinin dağıtımı Türknet üzerinden yapılıyor.Zaten ürünün resmi sitesinde İSS firmalarının modemi yönetip müdahale etmesinin uyumundan bahsediliyor.Bir tık üzeri Zyxel modemin yönetimi için Türknet'e özel yapmış.Yani Voip olayını bilmediğim için büyük ihtimal ile bu yüzden kapalıdır.

Ayrıca bu bu cihazın 4 farklı versiyonu var. Voip özelliği olmayan versiyonu da var.Belkide Voip versiyonu elinde çok olunca Zyxel Voip kapatıp bu versiyonu yollamış olabilir.Bu tamamen bir tahmin.

Benim Dsl istatistiklerini daha detaylı görmek isterdim.Umarım yazılım güncellemesiyle gelir.Benim için büyük eksiklik değil.Eğer düşündüğüm gibiyse zaten Türknet bu konuda Zyxel'e geri bildirimde bulunabilir.

Bu arada eski modemim Airties air 5650 (TT versiyonu) yani daha güncel bir modeminiz varsa iki modem arasındaki fark özellikle dsl bağlantısı konusunda bu kadar fark olmayacaktır.

• Bugün modemi iade için MNG kargo ile gönderdim. Modem ihtiyacım yoktu. 35b li modem elimde bulunsun düşüncesi ile almıştım. Ama 35b benim dolaba gelinceye kadar zaten bir 5 sene veya fazla süresi bulunur tahminem. Kullanıcı ayar kısıtlaması olmaya idi iyidi..
    Bu arada modemi taksitle alanlar, Türknet gelen zamdan sonra başka ISS geçmek isterlerse geri kalan modem taksiitini toptan almıyorlardır umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 2 Haziran 2020; 15:42:53 >
    Merhaba, modem ücreti kredi kartından taksitli olarak alınmaya devam edecektir.
  • Bende modemi bugün alıp deneme imkanı buldum. 15 yıllık pikatel adsl modemde kopmayan hat bunda sürekli kopup duruyor. Dsl bağlantı detayları çok az bilgi veriyor. Erişilebilir hız bile yok. Voip kapalı. O kadar para verdik yine kısıtlı modem. Açık alanda kullandığımdan WiFi testi yapamadım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.