Şimdi Ara

TurkNET İSTANBUL Saat 19:00 ile 00:00 arası PİNG ve DW SORUNU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
5.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Seabone omurgasında 3 4 gecedir yüksek ping sorunu oluşuyor. Benzer sorun Cogent omurgasında da mevcut. Binlerce dolar verdiğiniz çıkışların log kaydını tutmuyor musunuz?
    TurkNET  İSTANBUL Saat 19:00 ile 00:00 arası PİNG ve DW SORUNU

• Cuma günü bir çalışma yapıldıüı söylenmişti ancak en küçük bir düzelme yok. Akşam saatlerinde aşırı yüksek ping ve kötü download hızları devam etmekte.

Lokasyon: İstanbul/Fatih

Gece:

Gündüz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephir -- 27 Ocak 2019; 23:26:3 >

• Sorun devam etmekte , neredeyse ocak ın başından beri durum böyle . Akşam 7 den sonra ping değerleri tavan yapıyor hiçbir şey yapılmıyor , böyle devam ederse aboneliğini iptal edeceğim .
  • BadboyTurk kullanıcısına yanıt
    Maltepe 2 oldu :) değişen birşey yok tracert sonuçlarını attım daha önce.53 ms ping aldığım valve sunucusuna 101 ms ping alıyorum.Kademeli olarak 21:00 den sonra özellikle 22:30-00:00 arası pik yapıyor bu ping değerleri.Download hızlarında aman aman bir düşüş yok,günlük youtube ,web dolanım etkilenmiyor ama ping süreleri uçuyor dolayısıyla online oyun oynanmıyor bu saatler arasında.Sizde de benzer seyrediyor sanırım doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1040 -- 27 Ocak 2019; 23:55:19 >
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle birebir aynısı.
  • ya arkadaş bu firmalar niye hiç kendine dokundurmak istemiyor :)
    arkadaş bir arıza var ,kısa sürede çözmeye çalışıyoruz deseler ,canımı yesinler
    bende ttnet ile yaklaış 10 gün uğraştım ,şükür dün geceden beri düzelmiş görülüyor (inşallah sabaha yine bozulmaz)

yaptığım bütün şikayetlere ,bizde sorun yok cevabını veriyorlar
    yahu sorun bendeyse ,o zaman şimdi niye ve nasıl çözüldü ?

üstelik cümleye başlarken "arıza giderildi" diyorlar :)
    arıza yoksa nasıl gideriliyor acaba :)

bence bazı bölgelerde bir sorun var ama nedense söylemiyorlar (gibi geliyor)
  • Ve an itibariyle yine yüksek ping ve düşük bağlantı hızı başladı. Hiçbir açıklama veya düzenleme yapılmıyor. Sanırım türk.net bağlantımı iptal ettirmek zorunda kalacağım.

Neredeyse 1 aydır her gece aynı problem, bu vurdumduymazlığa daha katlanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephir -- 28 Ocak 2019; 21:5:52 >
  • Santrallerde cihaz değiştireceklermiş kesin çözüm için..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNET  İSTANBUL Saat 19:00 ile 00:00 arası PİNG ve DW SORUNU

Turknet kadar aciz, sorumsuz bir firma daha yok. Bunca zamana rağmen en ufak bir düzelme yok. Zaten saat 10'da eve geliyorum, karşımda böyle rezil bir internet beni bekliyor. Milleniacom'a geçmeye karar verdim, TurkNet umarım yerin dibine batar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mèrt -- 28 Ocak 2019; 22:5:22 >
  • Merhaba, Levent BNG01, Levent BNG03 ve G.tepe BNG01’den hizmet alan kullanıcılarımız ping ve performans sorunu yaşıyor. Bu durumu fark ettik. Aksiyonlarımızı hızlıca aldık ve çalışmalarımıza başladık. Sorunlara şimdilik geçici çözümler üretiyoruz. Uzun vadeli olarak sorunu kökten çözmek için yeni cihaz siparişlerimizi geçtik. Yeni cihazlarımız elimize ulaştıktan sonra devreye alacağız ve yaşanılan satürasyon sorunu nedeniyle ping artışlarına son vereceğiz.

Bu cihazların elimize ulaşması ve updateleri yaklaşık olarak iki, iki buçuk ay kadar sürebilir.

Bu tabii şu demek değil, herkes problem yaşamıyor.

Bu konu hakkında bir gelişme olması durumunda size bilgi vereceğim.
  • Ben Fatih'te oturuyorum bu sayılan ( Levent BNG01, Levent BNG03 ve G.tepe BNG01) yerlerden mi hizmet alıyorum acaba?
  • istanbul ataköy pop noktası da Ping ve hız sıkıntısı var Bahçelievler/Yayla santralinde de cihaz sorunu var galiba...
  • şu akşam saatlerindeki ping sorununu çözün artık bu nedir ya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jrsmurfs

Tamamen kapasite yetersizliği olduğunu düşünüyorum , yeni yıl ile birlikte tüm ISS lerin kotaları kaldırmasıyla türknetin kullandığı telekom altyapıları yetersiz kalmaya başladı . Tabi ki bunun ceremesini de türknet kullanıcıları olarak biz çekiyoruz . Bende de durum aynı YAPA ya ilk geçen santrallerden biri olan Topkapı santraline bağlıyım , 14-16 arası aldığım hızım akşam saatlerinde 4 mbit üstüne çıkmıyor . Ping değerlerim +35-40 civarı bir ping ekleniyor . Normal vakitlerde 52-53 ping aldığım frankfurt serverları akşam vakitlerinde 100 ping in aşağısına inmiyor neredeyse . İnşallah bir an önce çözüm bulunur yoksa türkneti bırakacağım .
    +1
  • Daha once bir kullanicidan alinti yapmistim. Olay tamamen QoS sirasi, ne kadaf kofte o kadar ekmek misali. Yogunluk artinca pinglerimiz yukseliyor cunku bunun icin odenilen para az. Hangi firma daha cok para oderse onun kullanicilari yogun saatlerde daha az ping ve baglanti sorunlari yasiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olayın QoS sırası olması büyük ihtimal , servis sağlayıcısı değiştirme zamanı geldi galiba .
  • Sorun hala devam ediyor. Artık sabrımız taştı, çözüm istiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer iss aboneleri de aynı sorunu yaşıyor. Yalnız değilsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.