Şimdi Ara

TurkNET İSTANBUL Saat 19:00 ile 00:00 arası PİNG ve DW SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
5.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türknet'e karişmayin abi ya! Valla aylik 300 400 gb'mi rahat rahat kullaniyorum ara sira kopma oluyor modemden kaynaklanabilecegino dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 haftadır banada oluyor destek kaydı açmaktan gına geldi, hat değerleriniz normal diyip duruyor idiotlar.

19-00 arası bildiğin 100 ping, 100 kb - 1 mb arası indirme hızı, 50 kb uploada kadar geriliyoruz. az daha zorlasalar dial-up çağına döneceğiz.
  • DW nedir

• mevcutta ana konu zaten bulunuyor konuyu kaldirmanizi rica ederim

• şu anda yine test yaptım ping 175 download 2,14 mbit upload 1,85 mbit yer ist-bakırköy sözde vdsl aboneliği
    haram olsun ödediğim paralar.
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    https://i.hizliresim.com/lqWaOk.png

https://i.hizliresim.com/V9MqrV.png

https://i.hizliresim.com/nQW8Og.png

https://i.hizliresim.com/v6p1jR.png

https://i.hizliresim.com/Nn1vXg.png

Sırasıyla saat 20:20-20:45-21:05-21:30-21:50 'de üşenmedim ölçtüm.

İlk linkteki değerler normal ,olması gereken, hattımın günün 20 saati aldığı değerler.

Sonrasında saatin 21:00 e yaklaşması ve geçmesiyle beraber artan ping sürelerine dikkat edin.

Bunu yapan şey yoğunluk mu ? Yoksa Telekomun sınırlayıcı bir takım uygulamaları mı ? Teknik bilgisi olan birilerinin buna açıklık getirmesi gerek.

Ben basit bir mantık güdüyorum.Her gece düzenli olarak 00:01 gibi pingler normale dönüyorsa ve bunun sebebi yoğunluğun azalmasıysa,bu adamlar İstanbul'un dört bir tarafında sözleşip saatler

00:00'i gösterdiğinde internetlerini mi kapatıyolar yani? Hiç şaşmıyor mu bu adamların saatleri ? Her zaman 21:00-00:00 saatleri arasında mı yoğunluk yapabiliyor bu insanlar ?

Operatörler bilgi vermiyorlar anca sağdan soldan duyduklarımızı konuşuyoruz.Bilgi toplumu değiliz maalesef.

• Ankara da netspeed kullanıyorum 8-12 arası hızımda bir değişme yok ama inanılmayacak şekilde yüksek paket kaybı oluyor yüzde 30 lara varan. Çözüm üretmeyi bırakın bir çalışma yürütülmedi de fiyatlardan el mecbur kullanıyoruz.
  • Çoğu iss'de gece bahsi geçen saatlerde sorunlar yaşanıyor netspeed aynı durumdaymış suç telekomda biz çözüm bulamıyoruz diyor.
    Belkide telekom alternatif iss'leri bitirmek için hamle yapıyor
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    hocam katılıyorum, 15 gündür ben de farkındayım bu olayın, sanki kasıt var gibi bu ping olayında.Pubg ve csgo oynuyorum akşamları, gündüz 45-50 ms olan ping saat 21:00 - 00.00 arası 120-130 a çıkıyor.İnternet hızımda hiç bir sıkıntı yok.Devamlı olarak 40 / 10 mbps civarı down ve up hız alıyorum.

İşin ilginci dediğiniz gibi ping birden bire düzeliyor.130 140 pingle oynarken birden 60-70 e düşüyor gece 00-00.30 gibi.
  • Selamlar,

Akşam yaşanılan performans ve ping sorunları bizim için önemli ve tüm teknik birimlerimizle ilgilendiğimiz bir konu. İki gün önce bazı bölgelerde cihaz upgrade’leri de yaptık. İyileşmeler görülse de henüz tam olarak sonuca ulaşamadık. Süreci ekiplerimizle birlikte takip ediyorum. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.
  • istanbul sarıyerdeyim 2018 nisandan beri türknet kullanıyorum herşeyi süper cs go alman sunucusunda 45 ping alıyorum bence siz dağ başında falan oturuyorsunuz
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Komik adamsın vesselam. Bir yıldan fazla oldu, aynı şikayeti yapmıştım ve ilk akk kalktığında bir sürü insanda aynı sorun vardı. Şimdi bu mesajında samimi isen bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen çözülmeyen bu problemin tahmini çözüm süresini benimle ve forumla paylaşır mısın ? Ha bi de nolur alakasız cevaplar verme. Sadece tahmini çözüm bulma süresini yaz cevap vereceksen.

• hepson H kullanıcısına yanıt
    Üslup kimin dağ başı ile alakası olduğunu gösteriyor.

• Son bir haftadır 65/70 mbit olan hizim 23 mbite düşürüldü. Özellikle düşürüldüğünü düşünüyorum.

Kendi çöplüğünde boğulman dileğiyle konuyu kirletme yalak
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Selamlar,

Akşam yaşanılan performans ve ping sorunları bizim için önemli ve tüm teknik birimlerimizle ilgilendiğimiz bir konu. İki gün önce bazı bölgelerde cihaz upgrade’leri de yaptık. İyileşmeler görülse de henüz tam olarak sonuca ulaşamadık. Süreci ekiplerimizle birlikte takip ediyorum. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.
    Sorunun kaynağı nedir onu açıklayın en azından ? 1 ay olacak neredeyse sorunu çözmek bu kadar zor mu ? Bir çok kişiyi mağdur etmeye hakkınız var mı ? İnsanlar %70 den fazla işten gelip kullanmaya başlıyor interneti o saatlerde de kullanmak imkansız. Fatura keserken de bunu göz önüne alacak mısınız ?
    Adsl mi vdsl mi kullanıyorsunuz ? Ben de 18 aralık 2018e kadar adsl kullanıyordum ? Bu ping sorununu yaşadığımı hatırlamıyorum.2019la beraber farkına vardım.Acaba diyorum vdsl portlarında mı var bu sıkıntı.Siz adsl kullanıyorsanız bu savım güçlenecek olmadı tekrar adsl porta geçirtecem hattımı eğer sorun çözülmesse son çare olarak.Ondan sonrası iptal etmek olur zaten hiç de istemiyorum gerçi neyse süreci takip ediyorum şimdilik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen kapasite yetersizliği olduğunu düşünüyorum , yeni yıl ile birlikte tüm ISS lerin kotaları kaldırmasıyla türknetin kullandığı telekom altyapıları yetersiz kalmaya başladı . Tabi ki bunun ceremesini de türknet kullanıcıları olarak biz çekiyoruz . Bende de durum aynı YAPA ya ilk geçen santrallerden biri olan Topkapı santraline bağlıyım , 14-16 arası aldığım hızım akşam saatlerinde 4 mbit üstüne çıkmıyor . Ping değerlerim +35-40 civarı bir ping ekleniyor . Normal vakitlerde 52-53 ping aldığım frankfurt serverları akşam vakitlerinde 100 ping in aşağısına inmiyor neredeyse . İnşallah bir an önce çözüm bulunur yoksa türkneti bırakacağım .
  • ahmet1040 A kullanıcısına yanıt
    Sıkıntınız direk olarak modeminizin bağlandığı santralde başlıyor. Yoğun kullanımla ilgili olması olası. Cihaz muhtemelen tam kapasite kullanılıyordur. Ayrıca santral ile aranızdaki bakır hatlar da birbirine parazit etki yaparak hat değerlerinin düşmesine sebep olur ki bu da aynı verilerin tekrar tekrar aktarılmasına sebep olup ping sürelerini vs. uzatabilir.
    Ha dakikası dakikasına baktığınızda da sıkıntı 21.00'da başlayıp 00.00'da ortadan kalkıyorsa mesela, başka bir durumlar da olabilir. Sokak lambaları yandığında hat değerleri kötüleşen kullanıcılar vardı mesela. Bu tür dış parazitler de söz konusu olabiliyor.
    Ama dediğim gibi attığınız görsele göre sıkıntınız santralde başlıyor. Santrale bir yatırım ile muhtemelen düzelebilir sorununuz. Hatlarda sorunlar varsa da karışık mesele ama bence bir santrale el atılması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.