Kemalpaşa umarım bir gün aktive edilir, 2 ayını kutluyoruz kutunun gelişinin. Sitesinden gigafiber istiyorum'a başvuru yaptık ama hadi bakalım. Zeytinburnu gibi yerlerde kutu bağlandıktan 1 hafta içinde aktivasyon alınmış. Kemalpaşa rekora doğru yürüyor sanırım. |
TURKNET Küçükçekmece Kulubü (197. sayfa)
-
-
hocam seni benim kemalpaşa konusuna davet ediyorum orada direnişimize devam edelim Türk telekom altyapısı kullananlara zam geldi gigafibere gelmedi. Gigafiber gelmiş olsa türknette kalıcam ama gelmediği için millenicoma geçiş yapıcam artık 3 sene sonra gelirse geçeriz türknete
Küçükçekmece/Kemalpaşa Mh. Gigafiber ilerlemesi | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
-
-
https://forum.donanimhaber.com/kucukcekmece-kemalpasa-mh-gigafiber-ilerlemesi--153059301-2#153370713
İyi böyle galiba
Bu ayda 179 TL
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benimde 2 ay oldu , türknet kutu çektiğinden bu yana 2 kez,, evet yanlış okumadınız 2 kez zam yaptı,, 99 TL ile giriş, yaptım, kutu çekildi, fiber geliyor diye sevinirken 139 TL yaptılar, 2. aya girdik 169 TL diye mail ve mesaj atıyorlar..
Ne güzel dünya, fiber çekip aktivasyon yapsalar 139 dan devam edecektik, yada vaede olsak yine 139 dan devam edecektik,,, ama yok siz Telekom altyapısındansınız ve 169 ödeyeceksiniz diyorlar..
Bir hafta içinde bende ttnete geçeceğim.
Dünden bu yana %30 müşteri kaybettiler, arkasıda gelir önümüzdeki günlerde..
Bu gidişle kendi kendilerine top çevirirler artık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sene mart ayının başında mevcut durumu değerlendirip zam oranımızı tüm kullanıcılarımıza duyurduk. Ancak mart ayının sonunda yapılan beklenmedik port ücreti zamı tüm sektörümüzü etkiledi. 1 Haziran itibarıyla aktif olan bu zamlar neredeyse tüm operatörleri fiyat değişikliği yapmaya zorladı. Biz de her ne kadar istemesek de hizmet kalitemizden ödün vermemek için yeniden bir fiyat düzenlemesi yaptık. -
Bizlerde yeni durumu değerlendirdik size bye bye diyoruz 24 ay taahhüt veririm prime ayrıcalıkları kullanırım İstanbul’da bedava otopark vs sizde ne var hiç birsey zahmet edip cevap yazma sadece nerede hata yaptığınızı düşün aynı fiyat istiyorsam peşin 10 aylık ücreti 3 taksitte ode ben 10 taksitte ödemek isterdim
Merhaba Herkese,
Uzun zamandır modem kanpamadığı, internet kopmadığı ve elektrik gitmediği için yaklaşık 2 aydır aynı IP ile bağlantı sğalıyordum. Bugün ben işteyken elektrik gidip gelmiş ve haliyle modem resetlenmiş, internet IP yenilenmiş.
Hem mobil cihazda, hemde PC üzerinden AdGuard reklem engelleme DNS kullanıyordum. Bu gün akşam işten eve gelince bir çok yere giremediğimi ve bağlantı sağlanmadığını fark ettim. AdGuard DNS adresini kaldırınca da her yere erişim açıldı.
Daha sonra farkettim ki, Modem IPv6 adresi almış ve internete bu şekilde bağlanıyor. Mobil cihazda aynı şekilde.. Bir farkı varmı, bana ne avantajı olacak şu durumda bilmiyorum ama Twitter'a girilmiyor ne yazık ki PC üzerinden. Acaba herkese sunuldumu IPv6 merak ediyorum ve bilgi almak için yazmak istedim sayın @TurkNetDestek yetkilisi ve konudaki kullanıcılar..
Sizde durum nedir? Ipv6 ile sorun yaşayan var mı? Kullanıp sıkıntı yaşadığı için kapatan var mı? Modem üzerinden Ipv6 kapasak sağlıklı şekilde Ipv4 ile sıkıntısız bağlantı sağlayabiliyor muyuz? bilgi veren olursa sevinirim..
Edit; Ayarları kurcalarken bağlantım kesildi ve tekrar geldiğinde Ipv6 kapandı. Şuan Twitter'a girebiliyorum. Kendi kendine Ipv6 nasıl açıldı, nasıl kullanmaya başladım ve nasıl kapandı anlamadım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 2 Ağustos 2022; 22:35:44 >
-
Adguard dnste ipv6 dns adresleri girilmemiş olabilir. ipv4 ile ipv6 dns adresleri farklı. Türkiye'de Twitter'a ipv4 ile cdn üzerinden bağlanılıyor. Bende de ilk ipv6'ya geçişte başlarda sosyal medya uygulamalarında çok sorun olmuştu. Şimdi bir sıkıntı yok.
-
Merhaba,
Evet v4 ile v6 DNS ler birbirinden çok farklı. Akşam bende tam onu hallederken bağlantı gitti ve geldiğinde v6 kapanmıştı. v4 ile bağlanınca da ellemedim birşey, kullanmaya devam ettim.
Sosyal medya ayarını nasıl yaptınız v6 ile? Biraz TürkNet forumlarında gezindim de, ping den tutun, yüklemelere ve sosyal medya konusunda çok sıkıntı yaşayanlar var v6 ile. Özellikle de 2f ile başlayan atanmış adreslerde sorun olduğu düşünülüyor.
Ipv6 nin tam manası ile avantajı nedir? Geçmek için başvuru yapmalımıyım? Şuan v4 ile bir sıkıntı yaşamıyorum. Hızlar da 930/940 Mbps civarı geliyor sorun yok..
Fikirler önemli. Teşekkürler şimdiden.
ipv6 ile ipv6 destekleyen sitelere, hizmetlere, oyunlara direkt ipv6 adresinizle bağlanabiliyorsunuz. Karşı sunucunun sizin ip adresinize ihtiyacı olduğu durumlarda işe yarıyor. Kullanıcıların çok büyük çoğunluğu için bir işe yaramayacak. Bence özel bir sebebiniz yoksa kurcalamayın. Herkese açınca size de gelir. Zaten hala deneme aşamasındalar.
Ben modemde bir ayar değiştirmedim. Sadece genel olarak ipv6 kullanmaya alışık değiliz. O yüzden bazı uygulamalarda, Windows'ta vb. yerlerde ipv6 kapalı ya da düzgün ayarlanmamış olabiliyor. Kullanılan cihaz ve uygulamaların da ayarlarını kontrol etmek gerekebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 3 Ağustos 2022; 13:41:56 > -
merhaba
ben ipv6 kullanmaya başladım. bir fark göremedim diyebilirim. ama merak ettiğim bir konu var. aşağıdaki ifconfig çıktında olan ipv6 adreslerinden hangisi veya hangileri public olarak ulaşılabilir durumda? bilgi verebilecek olan var mı? 1 2 3 4 olarak satır numaralarını verdim.
enp0s31f6: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.xxx.221 netmask 255.255.252.0 broadcast 192.168.xxx.255
1 inet6 2a02:xxx:xxxx:xxxx::xx0 prefixlen 128 scopeid 0x0<global>
2 inet6 2a02:xxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xx0b prefixlen 64 scopeid 0x0<global>
3 inet6 fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xx51 prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
4 inet6 fd2c:xxx:xxxx:0:81e7:xxx:xxxx:xxe0 prefixlen 64 scopeid 0x0<global>
5 inet6 fd2c:xxx:xxxx::460 prefixlen 128 scopeid 0x0<global>
ether xx:xx:xx:xx:xx:xx txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 60746 bytes 9761579 (9.3 MiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 92559 bytes 41056285 (39.1 MiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
device interrupt 16 memory 0xdf100000-df120000
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 3 Ağustos 2022; 14:15:13 >
-
2a02 ile başlayan global ipv6 adresiniz dışa açık. Şu adresten kontrol edebilirsiniz:
-
Sorunsuz şekilde internet erişimim olsun yeter şimdilik. Akşamdan akşama yararlanıyorum zaten. Herkese sunulunca sorunsuz şekilde bize de gelecek zaten..
Teşekkürler..
-
cevap için teşekkürler....
bu arada turk.net de ipv6 ile alakalı sıkıntı var mı şuan acaba? her nedense ipv6 adreslerim olmasına rağmen hiç bir ipv6 testi geçemedim !!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 3 Ağustos 2022; 13:57:31 > -
bu arada kontrol edince bir satırı eksik yazdığımı farkettim 2a02 ile başlayan 2 satır var. ikiside aynı mı?
-
Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili oim üzerinden destek kaydı açabilir ya da ipv6destek@turknet.net.tr adresinden destek alabilirsiniz. -
Sayın TurkNet yetkilisi, internet yaklaşık 2 saattir kesik durumda. Acil aksiyon almanızı rica ediyorum. 54853807
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sayın Türknet Yeşilova mahallesinde uzun süredir internet yok, bilgi alabilir miyiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, destek kaydınız işleme alındı ve arıza çözümü için süreç başlatıldı. En hızlı şekilde sorunu çözümleyerek size bilgi vereceğiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X