Bildirim
TurkNet ne kadar hız alırım?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bana da 85 mbit diye gösteriyor ama aldığım 16 adsl. Geçiş yaparsınız büyük ihtimal ama boş port yokmuş deyip düşük hızı yapıştırırlar kesin asla tavsiye etmem türknet'i. -
Kendi portunuz ile geçiş yapın. Ort. 45Mbps alırsınız.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Mevcut İndirme Hızı: 24551 Kbps
Maksimum İndirme Hızı: 52464 Kbps
24.551 + 52.464 = 77.015 Kbps
77.015 ÷ 2 = 38.507 Kbps
38.507 ÷ 1.024 = 37,60 Mbps
Bu formüle göre alabileceğiniz hız 35 Mbps.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 3 Mart 2020; 14:46:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben biliyorum bu formülü, bizim mahalledeki bakkal kullanıyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
63 mb/s tahmini hızdır. Bu tarz sorgulama sayfalarında santralin veya adresin bağlı bulunduğu saha dolabına uzaklığı ve binaya gelen bakır kablonun çapı hesap edilerek bir tahmini hız sonucu çıkartılır. TT, Extranet, Türknet, falancaNet vs. hepsinin altyapıdaki port durumlarını hız tahminlerini gördükleri veritabanı aynıdır. Sadece kendilerine özel YAPA ağlar oradan gözükmez.
Eğer söz konusu adres Türknet'in YAPA bölgesinde ise Türknet kendi YAPA altyapasına göre sonuç döndürür. Bazen adreste VDSL olarak yüksek hız verilebileceği gözükse de internet başvurusu yapıldığı gün VDSL port kalmadığından ADSL port ile daha düşük hızlar verilebilir. Hizmet alınan adrese veya saha dolabına yeni port gelmesi durumunda VDSL porta geçilir ama VAE de altyapı TT'nin insifyatifinde olduğun için çok uzan sürebilir. Her şey düzgün olsa dahi gerçek hız ile tahmini hız arasında belirli bir oranda fark olabilir. TürkNet YAPA altyapısında iseniz port tabanlı bir sorun olmaz çünkü o an port yoksa bile TürkNet kısa zamanda ekler.
-
Formül basit gibi duruyor ama ne kadar hız alabileceği konusunda ortalama bir fikir verir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, sizi de aramızda görmek isteriz. Altyapı sorgulama sayfamızda aldığınız değerler altyapınızın desteklediği maksimum hızdır. Bu değerlerde hız alacaksınız. -
Merhaba, yukarıda "Kendi portunuz ile geçiş yapın. Ort. 45Mbps alırsınız." yazıldı. Benim kendi portumla geçiş için ne yapmam gerekiyor? ayın 24'ünde taahhüt sözleşmesi bitiyor. Turknet'e başvuru yaptım ama evrakları henüz kargolamadım.quote:
Orijinalden alıntı: TurkNetDestek
Merhaba, sizi de aramızda görmek isteriz. Altyapı sorgulama sayfamızda aldığınız değerler altyapınızın desteklediği maksimum hızdır. Bu değerlerde hız alacaksınız. -
Biraz önce türk telekom ekibi geldi sinyal vereceklerini söylediler. Sadece ön başvuru yaptım dedim, sinyal verirseniz şuan ki internetim gider mi diye sordum gider dediler, başvurumun iptal olacağını söylediler. -
Merhaba, geçiş işlemlerinde bazen port değişikliği yapılmayabiliyor. Ancak net bir bilgi veremeyiz. Bağlantı için gelen ekip bu işlemi gerçekleştiriyor. -
Bugün ttnet ekibinden tanıdığım birisiyle konuştum mayıs sonuna kadar port açılmaz dedi. Ne yapacağım? Hali hazırdaki İnternet aboneliğimi de iptal ettirdim. 1 hafta oldu hala turknet bağlanmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
İlginiz için çok teşekkür ederim. Evet Turknet üzerinden aldım. Hızda iyileşmeler var gibi görünüyor ama hala yeterli değil.quote:
Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien
Eğer Turknet üzerinden aldıysanız bu hizmeti. Sn. Turknet, sizi buraya bostan korkuluğu diye mi diktiler? Arkadaşın almak istediği hız belliylen bu hakaret niteliğinde olan hız nedir? Hakkınızı arayın hocam. Şikayet edin bütün kurumlara.
Alıntıları Göster
-
Upload hayata küstürür. Bunları var ya sevdiklerinin önünde dövüp, rencide edeceksin anca öyle akıllanırlar.quote:
Orijinalden alıntı: m4n4q4
İlginiz için çok teşekkür ederim. Evet Turknet üzerinden aldım. Hızda iyileşmeler var gibi görünüyor ama hala yeterli değil.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Turk telekomdan vdsl 25 mbit alıyorum - 65 tl, (aslinda memnunun) ay sonu bitiyor taahhüt. Turknet e baktım,
altyapının desteklediği max. hız: 75 mbit
Önerdiği: 35 mbit - 76 tl
Galiba aynı durum. Ben de bu ay geçmeyi düşünüyordum ama sizin konu endişelendirdi. Bu hız hız değil ya. 25'ten 35'e geçecekken 3'e düşmek!
Turk net ne diyor bu.duruma?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertreis -- 21 Nisan 2020; 11:48:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet aynı durum. daha bir şey dedikleri yok bazen 2-3 bazen 5-6. ping ve upload sabit. ben 63mbps vaadiyle başvuru yapmıştım da bu kadarını da beklemiyordum :(quote:
Orijinalden alıntı: sertreis
Turk telekomdan vdsl 25 mbit alıyorum - 65 tl, (aslinda memnunun) ay sonu bitiyor taahhüt. Turknet e baktım,
altyapının desteklediği max. hız: 75 mbit
Önerdiği: 35 mbit - 76 tl
Galiba aynı durum. Ben de bu ay geçmeyi düşünüyordum ama sizin konu endişelendirdi. Bu hız hız değil ya. 25'ten 35'e geçecekken 3'e düşmek!
Turk net ne diyor bu.duruma?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kendi portunuz ile geçiş yapın. Ort. 45Mbps alırsınız.
|
Benzer içerikler
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- ev interneti başka operatöre taşıma
- vae fiber modem
- turknet whatsapp hattı
- modemden cızırtı gelmesi
- zyxel modem kurulumu
- gigafiber nedir
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- wifi hızlandırma
- turknete geçiş
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X