Şimdi Ara

TurkNet oyunlarda düşük ping deneyimi sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TurkNet oyunlarda düşük ping deneyimi sunuyor

Türkiye’deki internet kalitesi pek çok ülkenin gerisinde. Örneğin Speedtest verilerine göre Türkiye, indirme hızında 101. sırada yer alıyor. Hal böyle olunca internet servis sağlayıcıları arasındaki küçük farklar büyük önem taşıyor. Bu içeriğimizde TurkNet’in ne kadar ping süresine sahip olduğunu inceliyoruz.

Speedtest ping sonuçları

Online oyunlar için ping (gecikme) süresine dikkat etmemiz gerekiyor. Speedtest’in son yayınlanan 2022 ilk çeyrek raporuna göre TurkNet ortalama 7 ms gecikme süresi sunarak diğer İSS’lere göre en iyi sonucu veriyor.

Ayrıca Bkz.Speedtest 2022 ilk çeyrek sonuçları açıklandı: Turknet birinci

nPerf ping sonuçları

nPerf’in 2021 yılının tamamını kapsayan raporuna göre TurkNet 24,31 ms gecikme süresi ile diğer üç İSS’ye göre en hızlı değeri sunuyor.

TurkNet'in oyunlardaki ping değerleri

Bu iki platformun raporlarının yanı sıra TurkNet kendi web sitesinde çeşitli oyunlara ve platformlara yönelik gecikme süresi hakkında şehir şehir bilgi veriyor. Verilere baktığımızda online oyunlar için iyi performans sunduğunu görüyoruz. Türkiye’nin en kalabalık beş ilinde TurkNet’in ping süreleri şöyle:

CS: GO

• İstanbul: 39,72 ms

• Ankara: 48,25 ms

• İzmir: 38,99 ms

• Bursa: 36,25 ms

• Antalya: 43,08 ms

PUBG

• İstanbul: 40,60 ms

• Ankara: 50,19 ms

• İzmir: 53,30 ms

• Bursa: 46,50 ms

• Antalya: 56,92 ms

Steam

• İstanbul: 36,95 ms

• Ankara: 48,59 ms

• İzmir: 39,23 ms

• Bursa: 36,25 ms

• Antalya: 43,08 ms

Twitch (Yayın için)

• İstanbul: 36,49 ms

• Ankara: 46,49 ms

• İzmir: 44,49 ms

• Bursa: 47,49 ms

• Antalya: 53,49 ms

Kendi şehrinizdeki ping sürelerini merak ediyorsanız kaynak bölümündeki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:https://turk.net/turknet-karnesi

• 3-5 şehrin 3-5 mahallesinde süpersiniz, kralsınız

Eeee gerisi, oraları da yazsanıza bi :)

Değerlerimiz düşmesin diye gitmiyorsunuz bile hizmet vermeye, yan mahalleye bile uzanmıyorsunuz

Sen hobi olarak yine özelleştir!!!!! de en azından tekel yapısını boz da özelleştir, yatırım ve yaptırım kıskacına al da özelleştir.

Zamanında Telekomun özelleştirilmesinde!!! bulunanlar şimdi çıkmış, neyse abi ya neyse

Körler sağırlar birbirini ağırlar
  • Keşke evime de gelip evet size net verebiliyoruz deseler.

• Çok düşük baksana Antalya rezil ping

• 3-5 şehrin 3-5 mahallesinde süpersiniz, kralsınız

Eeee gerisi, oraları da yazsanıza bi :)

Değerlerimiz düşmesin diye gitmiyorsunuz bile hizmet vermeye, yan mahalleye bile uzanmıyorsunuz

Sen hobi olarak yine özelleştir!!!!! de en azından tekel yapısını boz da özelleştir, yatırım ve yaptırım kıskacına al da özelleştir.

Zamanında Telekomun özelleştirilmesinde!!! bulunanlar şimdi çıkmış, neyse abi ya neyse

Körler sağırlar birbirini ağırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladro -- 27 Nisan 2022; 13:40:33 >
  • Kesin öyledir. Netspeed bundan daha iyi.

• Aynı anda TT ile TurkNet kullanıyorum. Ping olarak kıyaslamak gerekirse, CS:GO için TR sunucularda TT ilke arasında fark yok. 12-15 arası ikiside.. Faceit Germany, France, Netherlands sunucularında TurkNet TT'ye göre 10ms fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zam baya bir kaçış yapmış olacak reklamlar ardı ardına geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 İndirme Hızı Çok Düşük
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu değerler fiberin ortalaması mı :D
    not: vdsl de 100 mbite yakın alıyordum speedtest 7ms ping yazıyordu ama yalan tabi. memnundum zamdan dolayı superonline 500 mbit geçtim.

• Ben türknet'den comnet'e geçtim pinglerde gram değişme olmadı, sonuçta vdsl - adsl altyapı telekomun. Boş muhabbet bunlar.

Kendi altyapıları olan fiber kalitesinde internet için bir şey diyemeyeceğim ama Türkiye genelinde % kaç insan bu 1gb/s altyapıya sahip ki?

Boş kısacası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 27 Nisan 2022; 16:56:3 >
  • Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. 120 gb tı 1 saatte indirdiğimi biliyorum steam veya uplayden. Fazla online oyun oynamam ama arada lol atarım orda 9 -10 ping veriyor. Ben gayet memnunum. Fiyat biraz zamlandı ama her şeye zam geldi ki yine aynı fiyat aralığında diğer internet sağlayıcılarından daha yüksek hız veriyor en azından benim evime

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ping çok düşük diyorsunuz ama ben Ankara'da yaşıyorum ve pingim 100 lerde geziyor ve internetim çok dalgalı bir bakmışsın çıkmış bir bakmışsın inmiş (benim internetim 100 mbps bu arada)

• Mersin de Superonline PUBG için 50 - 60 arası veriyor ve stabil. Paket kaybı nadiren görülüyor, yani Türknetten iyi durumdayız burda. Yalnız geçenlerde 35 i gördüm ki istenirse yapılabiliyor, ama üzerinde durmuyorlar.

• Paket kaybını sadece kablosuzda yaşıyorum. Örneğin 7-8 ay önce Xbox Series S aldım ve modemim 2.4 ghz desteklediği için aşırı paket kaybı yaşatıyordu. LAN ile bağlanınca peket kaybı gitti ancak kablo çektiğim için odamda çok hoş bir ortam oluşmadı ve 2-3 ay önce TP-Link x20 router ile 5 ghz ağ'a ilk kez kavuştum. Series S'i de hemen 5 ghz'e bağladım ancak 2.4 ghz kadar olmasa da hala daha paket kaybı ibaresi çıkıyor oyunlarda. Ping 7-9 arası genelde ve Türk Telekom 75 mbps VDSL kullanıyorum.

Hiç kablolu ve kablosuz kıyaslama şansınız oldu mu yoksa sadece kablosuzda mı yaşıyorsunuz bu paket kaybını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 27 Nisan 2022; 21:35:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi altyapısını kullanan kullanıcı sayısı ile TT altyapıda olan kullanıcı sayılarını bilsek belki daha anlamlı olacak haber. Tahminim %5 e - %95 den farklı değildir. Bu durumda haber boşa düşer.

• ladro L kullanıcısına yanıt
    Hepsi birbirinden garip bu firmaların. Sokağın başında TT fiber var 50 adım uzaklıkta ancak binamıza gelmiyor. TürkNET'e geçmek istediğimdeyse port yok deniliyor ve TT'den daha düşük hızı desteklediklerini söylüyorlar (50 mbps) ama mevcut Türk Telekom abonesiyim ve 75 mbps alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 27 Nisan 2022; 21:38:19 >
  • Telekomun yurtdışı çıkışlarını kullanıyorlar çoğu yerde , kimi kandırıyorlar acaba ?? Pingleri Telekomdan iyi olamaz yurtdışı serverları olan oyunlarda.. Reklam kokan hareketler bunlar maykk...

• Türknet'liyim. 100mbit VDSL ve Airties Air5650v3 modem ile ethernet kablosuyla bağlı olarak port açmış bir şekilde, PS4'te PUBG'de 45-50 ms ping alıyorum. Bir ara sanki 40'a kadar düşer gibi oldu. Paket kayıpları yok ancak nadiren de olsa %1-2 paket kayıpları ping artışları oluyor. Söylemeyi unuttum, yer İstanbul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Nisan 2022; 3:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ttnet 50 mbit vdsl 5ms ping alıyorrum turknet 7ms pingde nedir düşük degil ttnet 50 mbit abonesiyim speedtestte 52 54 mbit arası sonuç alıyorum bakır pahalanınca caddelerdeki altyapıyı fiberle degiştiler herhalde

• Altyapı aynı ve pingler farklı mı? -Tamam:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.