Şimdi Ara

Turknet port karıştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, 3-4 Gündür turknet sorunsuz kullanıyodum ancak bugün baktığımda tüm ışıklar yanmasına rahmen internet erişimim yok. Şöyle enteresan bir durum mevcut benim super online aboneliğim hala devam ediyor iptal edilmemiş bugün farkettim ve OİM üzerinde zaten başvurunuz yapıldı yazıyor yani işlemler tam olarak bitmemiş ancak ben 3 4 gün turknet kullandım sanırım benim internetim farklı biri ile karıştı.

ve şuan turknet çalışmıyor ancak superonline modemine geçtiğimde superonline çalısıyor onun kapanmış olmazsı gerekmezmiydi ?

• Benim de DSL ışığı yanıyor ama internet aktivasyonunu bırak, müşteri hizmetleri size sinyal gitmiyor diyor. Yani normalde ışık yanmamalı. Türk Telekom ekipleri başkasının portunu bağladılar sanıyorum benim kabloya. Bir sorun çıkmasa şaşardım, bu hafta ortasına kadar hallolmazsa iptal ettireceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

Benim de DSL ışığı yanıyor ama internet aktivasyonunu bırak, müşteri hizmetleri size sinyal gitmiyor diyor. Yani normalde ışık yanmamalı. Türk Telekom ekipleri başkasının portunu bağladılar sanıyorum benim kabloya. Bir sorun çıkmasa şaşardım, bu hafta ortasına kadar hallolmazsa iptal ettireceğim.

Ya zaten artık pek yapıcak birşeyde yok elden birşey gelmiyor onlar uğraşıp sorunu çözerse çözüyor. O yüzden pek ümitli değilim olmazsa önümüzdeki hafta bende iptal edicem 20 gün sonra net geldi oda başkasına ait 3 gün dayandı.
  • Ben de kabloya ilk güç geldiği gün modemi taktım, hiçbir kullanıcı adı ayarı yapmadan otomatik internete bağlandı. Hızları gayet iyiydi ama kullanıcı adı girmeden ne alaka internete girmesi derken işkillenip MH'yi aradım ve bırakın aktif olmayı, size sinyal bile gitmiyor dediler. =)

Forumda yazdım, ortak kanaat saha dolabında başkasının portunu benim hatta bağladıkları oldu. Ama her halükarda kullanıcı adı bile girmeden internete girebilmemin sırrını çözemedik. :)

• modem ttnet çıkması ise hat bağladığınızda otomatik olarak bilgileri çekiyor
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Başkasının portuna ait kullanıcı adı benim modemde kayıtlı olsa da çalışmaz diyorlar. Öyle olsa herkes istediği hatta kullanıcı adı girerek başkasının internetini kullanırdı mantıken.

• Turknet evraklarında "abonenin işletmeci değiştirmesi için talep formu" imzaladınız mı? Eğer öyleyse superonline aboneliğinizin kapanmış olması gerekirdi. Böyle bir evrak yoksa size sıfırdan bağlantı yapılmış, dolayısıyla ayrı bir hat verilmiş demektir. Superonline aboneliğini kendiniz iptal ettirmeniz gerekir. Bir de şöyle bir durum var, turknet superonline'dan abonelik taşımayı beceremiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla çalışanları okuyorum. Adam turknet'de hız kısıtlaması sorunu yaşıyor, aynı hatta modeme vodafone kullanıcı adı ve şifresi girince tam hızda çalışıyor

Sizin sorunda iki ihtimal var: Ya aldığınız modemde kayıtlı abonelik henüz iptal edilmemiş ve yukarıdaki durum oluşmuş. Ya da modem ttnet çıkması ise sizin hatta başkasının portu bağlanmış, modem de bilgileri otomatik çekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Ekim 2017; 15:10:53 >
    Modem TTNet çıkması, reset attım ve internet gitti dediğim gibi. Şu an ise DSL ışığı sabit yanıyor, internet ışığı da yanıyordu reset attıktan sonra bile ama artık yanmıyor. Şu an resimdeki gibi durum:

Turknet port karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glory34 -- 21 Ekim 2017; 15:16:9 >
    Emrah in modemde TTNet çıkmasi olduğu için içinde kullanıcı adı ve şifre vardı onun kabloya da TTNet sinyali verilmiştir ondandır. Superonline dan TürkNet e dsl taşınıyor da ses i direk taşıyamıyorlar. O da Superonline dijital numara voip kullandığı için taşıyamıyor. Tr de voip den pstn e taşımayı bir tek TT yapıyormuş o da ana numara sağlayıcı olduğu içinmiş. Ben de sol dan gidip önce numarayı TT ye taşıdım açıldığı gün TürkNet e taşıma talebi verdim. 29 TL 3 gün kullanım parası aldı TT ev telefonuna

• Az önce turknet modemi tekrar bağladım internet çalışıyo ama büyük ihitimal hala başkasına ait interneti kullanıyorum. OİM üzerinde tamamlandı kısmı yeşil tıklı değil hala devam ediyor gözüküyor.

Superonline hala açık başvuru yapılsaydı bunun iptal olması gerekmezmiydi ? yoksa superonline aboneliğini benimmi iptal ettirmem gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justAVOID -- 21 Ekim 2017; 23:37:35 >
  • Hat taşıma şeklinde mi başvuru yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Hat taşıma şeklinde mi başvuru yaptınız?

Evet superonline üzerinden turknet'e nakil olucaktı.
  • Turknet dsl kullanıcı adı ve şifresi (hizmetinizi kullanabilirsiniz şeklindeki mesaj) geldiyse eski aboneliğin kapanmış olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Turknet dsl kullanıcı adı ve şifresi (hizmetinizi kullanabilirsiniz şeklindeki mesaj) geldiyse eski aboneliğin kapanmış olması lazım.

Mesaj geldi evet ama superonline hala aktif.

Direk hat çektiler desem bu seferde kablo falan çekilmedi internetim direkt aktif oldu binanın önüne bırakmaları gerekir diye biliyorum iyice kafam karıştı zaten.
  • superonline i ara bakalım, siz benim internetimi portumu türknet e devir ettiniz mi diye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

superonline i ara bakalım, siz benim internetimi portumu türknet e devir ettiniz mi diye ?

Yarın arayıp sorucam duruma göre konuyu güncellerim teşekkürler.
  • Başkasının aktif kullandığı internet kullanıcı adı şifresi senin modeme girmen ile çalışır. Bunu bizzat test ettim. Mesela üst komşunun süperonline kullanıcı adı ile ben evimde internete girebiliyorum. Oda benim interneti me Turknete bağlanabilir. Bi ara ip scan ile bir kaç kullanıcı adını girdiğimde de erişim sağlayabildim. Bu yüzden mutlaka MODEMLERİN Şifrelerini değiştirin. Uzaktan erişime kapalı olsun yada. Galiba ortak erişim kullanan herkesin sinyali herkese açık. Eski dial Up gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.