Önceden memnuniyetle kullanmıştım. Sonra mecburen TT’a geçtim, hikayesi uzun. Herkes fiyatın arttığından bahsediyor ama taahhütüm biteceği için Superonline ve TT tarifelerine baktım. 200 liradan aşağı 100 mbit internet yok. Bulunduğum bölgede fiber yok, VDSL alabileceğim maksimum hız bu, yetiyor zaten genelde. Son zamlarla anladığım kadarıyla ciddi anlamda müşteri azaldı. Kalitede artış var mı? Rastgele bir firmayla çalışmak yerine Turknet’i tercih edebilirim. |
Turknet’te son durum nedir?
-
-
Şu an Türknet'teyim,2-3 ay sonra GIBIRNet'e geçeceğim.Verdiği hizmetin kalitesi Turknet ile aynı diyorlar.Bir bakın derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnternetkutusu na geçtim memnunum. Fiber kullanıyorum. Hiçbir farkı yok.
Diğerlerine göre pahalı, özellikle VDSL'de.
Ama Gigafiber varsa adresinde, direk sazan gibi atla.
-
-
ilk önce şu üç soruya cevap vermenizi rica ederim.
(1-) Altyapınız aldığınız hizmet ve (2-)ödediğiniz ücret nedir? (3-) Şu anda Arkadaşını getirden bedava kullanmaya devam ediyormusun?
Ben en başından beri (TTNET den ayrılıp BiRi net i öncelikle Taahhütsüz ve daha pahalı olarak kullananlardanım. KolayNET vs de varmı Ben BiRi yi seçtim). Ben şahsen Birinci önceliğim Tahhütsüz olması. sonrada bunlar arasında ucuz olanını seçmek di. Beğenmezsem diğerine geçerim mantığı.
Şu anda bende arkadaşını getir kampanyasından faydalandığım için TürkNET deyim. Bu zamlardan sonra davet paylaşımına son verdim. Aynı altyapı da daha uygun ücretli hizmet varken niçin geçmeyeyip de bir denemeyeyim. Taahhütsüzün amacı bu. Dene gör beğenirsen devam, beğenmezsen bas tekmeyi.
Elebette herkez bütçesini düşünerek bir fiyat performans oranına göre bir seçim yapacak. Gigafiber gelirse fiyat performans oranına herkez gibi bende bakar gerektiğinde elbette geçilir. Bunun dansözlükle onur la yada fanatiklikle hiçbir alakası yok.
Bence alt yapısı 16-35Mbit vs destekleyipde buraya abone olup her ay 140 - 170TL vs her neyse ücret ödemek bence mantıksızlık.
Fakat siz ilk paragrafdaki soruya cevap veripde 16-35Mbit hızım var 170TL fatura ödüyorum diye (Arkadaşını getir kullanmıyorsanız yani) cevap veriyorsanız bence sizde fanatiklik olmalı.
Herkes bir tercih yapar kimisi memnun ve hesaplı, kimisi memnun ve pahalı kullanır. Memnun ortak payda memnun değilsen değiştir. Tahhütsüz..
-
1) 100Mbps VDSL kullanıyorum.
2) 27 nisan da abone olduğum için 2023 hazirana kadar 139 lira sabit ödeyeceğim.
3) Arkadaşını getir kasmıyorum.
Benim desteklediğim konu şu. Sen eğer 35-40Mbps alıyorsan zaten TurkNet kullanma. 70-80Mbps VDSL'deysen TurkNet kullanılabilir.
Benim TurkNet destekleme sebebim belli. Tipik bir alternatif operatör değil. Kendi çıkışları var, omurgası, peeringleri var. Gigafiber yatırımı yapıyor vs vs.. Ben bu firmaya destek olmak istiyorum, gidip tamamen TT altyapısını kullanıpta oturduğu yerden kâr edenlere değil. Ama tabi yine söylüyorum, 30-40Mbps alıyor olsaydım asla kullanmazdım. O hıza bu para verilmez..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 10 Ağustos 2022; 18:37:10 >
Yazmış zaten giga fiber varsa tamam yoksa fena zam bindirdiler peşin ödedik bakalım ne olacak
-
E Türk Telekom daha iyi o zaman? Onların da kendi omurgası, çıkışları, yatırımları var. Daha oturmuş bir firma. Bu nasıl mantık? TurkNet ilk çıktığında onlar da küçük sıradan bir firmaydı. O zaman niye millet Türk Telekom'dan geçti TurkNet'e? NetSpeed gibi firmalar da var en az TurkNet kadar oturmuş ve kaliteli firmalar. İsteyen istediği firmayı tercih edebilir, kendi görüşünü de belirtebilir, bunu kimse kısıtlayamaz. Büyükşehir dışında oturan adam İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de oturan zenginlerin GigaFiber masraflarını neden ödesin? 100mbps alsa bile niye fazla para versin başkası daha ucuza verebiliyorken? Neymiş sayfa açılışları bile kafadan etkilenirmiş. Kullandın da mı biliyorsun? Öyle olsa millet sakın geçmeyin derdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanerKaraca -- 10 Ağustos 2022; 20:13:54 >
Aynı anda TT'da kullanıyorum. Tabiiki en iyisi o bence şuan. Fakat TurkNet internetine geçtiğimde bana daha hızlı geliyor. Zaman zaman Twitch'te TT ile anlık donmalar yaşıyorken, TurkNet'te denk gelmedim hiç. NetSpeed'de iyi illa ki. Diğerlerine göre TurkNet'e daha yakın diyebilirim. Ama diğerlerini kullanmazdım.
Gigafiber masrafı olayı bir tercih meselesi. Ben 100Mbps alıyorum, evimde 2. internet kullanmak zorundayım. Bu 2. internetimde sağlam olmak zorunda. E gidipte daha küçük firmalara bel bağlayamam. O yüzden TurkNet'e para ödüyorum ve gigafiber'e de destek olmuş oluyorum. Benim bakış açım böyle ve seslendiğim kitle de ben gibi olan adamlar. Evinde 20-30mbps alabilen adam zaten gitsin poyraz falan kullansın.
Sorun da burada zaten. GigaFiber kullanan adamın GigaFiber maliyetini kendisine ödetsin, bana değil. Ben de TurkNet kullanmak istiyorum fakat zengin mahallelerine GigaFiber gidecek diye maliyetini benden değil ondan kessin. Hem ben kötü altyapıda daha fazla para ödeyeceğim onun altyapı maliyeti arttı diye, hem de o GigaFiber kullanacak daha az ödeyecek. Bu firma daha hızlı büyümek istiyorsa tek fiyat politikasından ve bu GigaFiber ponzi sisteminden vazgeçmeli.
Tek fiyat politikasına karşıyım bende, kendi forumlarında da dile getiriyorum. Hele ki gigafiberi 139 liraya vermek akla ziya. 250 lira istese bile herkes yine kullanmaya devam eder.
Ben Türknet devam. Kapıya zaten Gigafiber geldi. Aktifleşince direk geçireceklermiş. Yıllardır Türknet'i savundum, geri dönmesi fazlası ile oldu. AKN kalkması, YAPA ve upload artışı, Gigabit fiyatlarının düşmesi ve uploadların daha da artması vs. Piyasaya epey rekabet getirdiler.
-
Bu forumdaki arkadaşların çoğunu gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum Şu devirde tahaütsüz internet kullanmak akıl işi değil Telekomla Türknet karşılaştırırsak en iyisi Türk telekom bu bir gerçek Bugün için 100 Mbit tarifeye 24 ay taahhüt versen aylık 183 TL’ye geliyor 24 ay kafan rahat Türk net aylık 170 TL Şimdilik 2 ay sonra ne olacağı belli değil Hadi en kötü gelecek yıl zam yapsa Malum enflasyon oranında zam yapıyor şimdiden enflasyon 80 yıl sonu 90 kapatsa Türk met insaflı davranıp %50 zam yapsa al sana 255 TL Bu arada Türk telekom Port ücretlerine zam yaparsa onuda geçirir al sana 300 TL
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DNS ile sansür kaldırılabilseydi koşarak geri gideceğim bir firma olurdu Türk Telekom.
Hocam 2 çekincem var zaten birisi diğer birçok ISS'de herşey IP banlı ve sansürlü VPN'siz neredeyse internette gezilmiyor. Koca Reddit'in bile resim sunucuları(i.reddit) ve en popüler resim yükleme
sitesi imgur banlı Türk telekomda.
Diğeri de online FPS oyuncusu olduğum için prime time saatlerinde oluşan yurtdışı darboğazları ve ping yükselmelerinden çekinmem.
Turknet'i henüz değişmedim, hız/fiyat konusunda bir avantajı yok Turknet'in açıkcası. Sadece bant genişliği isteniyorsa sırf zarar ama bu 2 nokta da önemli açıkcası.
İnternet kutusu kullananlar genel olarak memnun ama yoğun saatlerde ping artışı olduğunu söyleyenler de var artmadığını da söyleyenler var. EU sunucularında ping verimi stabilse geçerim.
Ancak bir de şu IP ban/VPN kullanma zorunluluğu konusu var, internet kutusunda bu durum Türk telekom gibi mi acaba? DNS kurtarıyor mu kurtarmıyor mu?
Bunları İK kullanan birisi cevaplarsa güzel olur.
-
İK ile iletişime geçip deneme Demo kullanıcı adı şifre vermeleri mümkün olabilir belki.
Tüm iss lerde aslında d-bu tür denemeler verseler fema olmaz. Gerekirse küçük bir ücretle TEk seferlik Günlük 6 saat online 20TL filan.
-
Turknet’e bir şans vermeye karar verdim. Beğenmezsem taahhüt yok nasılsa iptal eder başkasını denerim.
İnternet Kutusu vs. firmaları bir denemek istedim ancak konularını okudukça içim karardı, 3 ay başka operatöre geçememek nedir? Bulunduğum yerde port problemi var zaten iptal edip başka yerden bağlatma riskine giremem. Kendine güvenen firma bence bu tip kısıtlamalar getirmez.
TT öven garip yorumlar görüyorum, yeni kullanıcılar için belki bazı tarifeler vardır ancak bazı arkadaşlar bu konularda acemi sanırım. 90’larda dial-up günlerinden beri internet kullanıcısıyım.
90 liraya aldığım 100 mbit tarifeye taahhüt bitiminde 400 lira fiyat çeken(bu olay 4 sene önce oluyor, düşünün rakamın büyüklüğünü) yüzyüze gidip görüştüğümde çalışanı kullanım miktarımı kontrol edip “sizin kullanımınız fazlaymış, en iyisi başka sağlayıcıya geçin” diyen TT firması. Neyin tatavasını yapıyorsunuz? Bugün Turknet gibi firmalar sayesinde fiyatlarda indirimler yapmışlar yine bir taraflarınız kalkmış ancak başka firma için geldiklerinde arızayı gidermeyip beni kendilerine mahkum ettiklerinden 160 küsür lira 2 senedir ödeyen yine benim, muhtemelen 2 aya taahhütüm bitince yine 200 küsür liralardan açacaklar ağızlarını(o da iyi ihtimalle).
Neyse, konu çok dağılmasın. Önceki internet ve arıza maceramı zaten bir konu açıp paylaşmıştım. Bir süre Turknet’te devam edip gigabit internette gelişme olmasını bekleyeceğim. Herhangi bir firma daha yüksek hızlı interneti makul fiyatla getirirse iptal eder ona geçerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 20 Ağustos 2022; 11:17:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi güzel de şu dolandırıcıların telefon etmesine çare bulmaları lazım. Firmadan bir çalışan abonelerin numaralarını dolandırıcılarla paylaşıyor muhtemelen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBenzer içerikler
- wifi yetkilendirme gerekiyor ne demek
- turknet altyapı haritası
- pon ışığı yanmıyor
- ev interneti başka operatöre taşıma
- açık is emri var işlem devam edemez ne demek
- turkcell abone sayısı
- turknete geçiş
- statik ip
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- türk telekom port açma ücreti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X