Şimdi Ara

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
18
Favori
41.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayır hiçbir düzelme yok.hız aynı sınırlama ile devam ediyor.100 mbit için @doominsert özel mesajıma cevap verdi.Bugün Türknet 100mbit denemek için onay istedi. Bende onayladım.Bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 29 Ağustos 2016; 21:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaltun kullanıcısına yanıt
    valla beni arayan soran yok o doominsert denen kişi ekiplerlede görüşücem makul bir sonuç çıkacağı kanaatindeyim yazmış mesajlarımdan birine. kaç kişiye öyle cevaplar yazılıyor hangisinin problemi çözülmüş. senin 100mbit olayından da birşey çıkmaz anlayacağın.

ayrıca yeni öğrendim akn sonrası hızı 3mbit yerine 2.40mbit yapılıyormuş daha aknye girmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Mayıs 2017; 23:58:39 >
  • Konuya bir katkı da benden. İlk sayfada ADSL'deki sınırlamadan söz etmiştim. Bugün VDSL'e geçtim. Hat değerlerim ve hız testi sonucum şöyle:

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)

Kablosuz bağlantı üzerinden hız testi sonucu:

Ethernet bağlantısı üzerinden hız testi sonucu:

Upload hızım genel olarak daha fazla sınırlandırılmış. Birazdan ben de şikayet işlemlerine başlayacağım.

Ayrıca yaptığım hesaplamalara göre TürkNet, download hızını yaklaşık olarak %20, upload hızını ise yaklaşık %15 oranında düşük veriyor. Örneğin;

76'nın %20'si 15,2 yapıyor, 76-15,2 = 60,8 Mbit
    50'nin %20'si 10 yapıyor, 50-10 = 40 Mbit
    4'ün %15'i 0,6 yapıyor, 4-0,6 = 3,4 Mbit

76 Mbit ve 50 Mbit tanımlı olanların hız testi sonuçları yaklaşık bu değerlerde çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut -- 30 Ağustos 2016; 23:18:09 >

• Umut U kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir hesaplama. Turknet yazılımsal yada routerlarındaki policy ile hızı %20 sınırlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 30 Ağustos 2016; 18:15:34 >

• BTK üzerinden şikayet ettim. Bir sonuç çıkacağını sanmıyorum, çünkü bu durumun farkında olduklarını ve bilerek böyle yaptıklarını düşünüyorum. Sorunu düzeltmek yerine abonelerine yalan söyleyip, sorunu hiçbir alakası olmamasına rağmen Türk Telekom altyapısına atıyorlar ya da iç tesisat gibi komik nedenlere sığınıyorlar. Umarım bu düşünce yapısını değiştirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut -- 31 Ağustos 2016; 6:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

Hız sınırlamasına bir kanıtta benden.Arkadaşın süperonline kullanıcı adı ve şifresi ile test yaptım. Turknette göremediğim hızları gördüm.Video kayıt yapmadım.Zaten sayfa başında video var.Bende ekran görüntüsü vereyim. Aynı ankastre,aynı hat,aynı modem,aynı rj 11 jack farklı firma kullanıcı adı ve şifre ile hız artıyor. Bu nasıl oluyor turknet? Turknetten bir açıklama bekliyoruz.

Not: Test programı speedtestin chrome eklentisidir.

Turknet hattımla süperonline kullanıcı adı ve şifresi ile yaptığım hız testi:

Turknet hattımla turknet kullanıcı adı ve şifre ile yaptığım hız testi :

Süperonline kullanıcı adı ve şifresi ile turknet hattımda önceki testten daha hızlı sonuç aldım. Turknet sınırlamaya devam etsin^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 30 Ağustos 2016; 23:34:09 >

• Hocam neden bilmiyorum fakat speedtest de az gösteriliyor bende TurkNet kullanıyorum speedtest 14 gösteriyor fakat idm veya torrent ile düzgün bir sunucudan indirme yapınca 1.7mb gibi hızlarda indiriyor bu olayı bir deneyin. Benim paket 16 mbps.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaltun kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi benim downloadı düzelttiler sizinkini düzeltmemişler belli şimdi de benim düşük upload devam ediyor.

4mbit upload hat hızıma karşılık 2.40mit upload veriyorlar.

btk ya ayrıntılarıyla yazdım hemde müşteri hizmetleri bekleme süreleriyle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Nisan 2017; 14:12:3 >
  • Mr. Management kullanıcısına yanıt
    Hocam farketmiyor torrent yada download hızlarında da aynı hız sınırlaması var.

• Ben şuan 50mbit hipernet için 90₺ ödüyorum ve 24ayda beni bağlıyorlar türk.net bana türk telekom gibi tekel bir şirkete karşı 76mbit paketin %20 sini kısarak 60mbit'i taahhütsüz 60₺'ye veriyorsa çok daha avantajlı bence pek zorlamaya gerek yok gibi :)
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıkların bana mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    hocam yeni ve önemli olabilecek bir detay buldum.
    bende zte 168n vdsl modem var.
    bu modemin arayüzüne girince
    içeride turknetin dns adresleri mevcut
    ve bu adresleri modem yapılandırması olan config.bin dosyasının içeriğini kesinlikle değiştiremedim
    eskiden ttnet kullanırken bu içerik tamamen değişebiliyor istediğim dns yi modeme gömebiliyordum

bence olayın püf noktası bu olabilir.
    yani turknetin modem içi dns serverinden kurtulursak ttnetin yaptığı en az %20 lik hız kesintisinden de kurtulabiliriz diye düşünüyorum ne dersin

• drvimu kullanıcısına yanıt
    Hocam benim modemde benim girdiğim dns tanımlı iken 17mbps alıyorum sırf denemek için dns kaldırdım fakat gene 17mbps bir fark olmadı bende.
  • Mr. Management kullanıcısına yanıt
    benim ekran alıntım gibi sizinkini de paylaşır mısınız
    Bunlar sanırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 31 Ağustos 2016; 11:53:48 >
    Hocam hiçbir zaman iss lerin dnslerini kullanmam.Google yada open dns kullanırım.Turknet hız sınırlamasının dnslerle alakası yok.Yazılımsal yada routerda policy ile yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)
    @PowerPC hocam şikayetvar a yazdıktan sonra nihayet dönüş yaptılar ve hızımı 50 mbitten 76 mbit e çıkardılar. Bundan fazlasını yapamıyoruz dediler. Neden diye sorduğumda cevap veremedi. Teknik ekipten bir arkadaş sizi arayacak dedi. Ben teknik konular hakkında bilgi sahibi değilim dedi.

Ama hızımda hiç bir değişiklik olmadı. 50 mbit ikende sonucum aynıydı.http://www.speedtest.net/my-result/5594574594 .. Acaba kota koymadıklarına delil olur mu bu? Yoksa başka bir katakulli mi var?

Edit: Bu da turk.net in kendi sitesinden yaptığım hız testi sonucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErepGOLD -- 31 Ağustos 2016; 18:41:02 >

• ErepGOLD E kullanıcısına yanıt
    düzelen bir şey yok hızın 50mbitteki profilde kalmış hem down hem upload dikkat edersen benimkiyle aynı değerler.

türknette 51200mbite/4mbit pakete 40/2 geliyor. 76800mbit/4mbit pakete 60/3 hızlar geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Nisan 2017; 14:12:53 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.