< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Kasım 2018; 12:53:27 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Kasım 2018; 12:53:27 > |
PARAKablo, Para.net , Para Telekom , Paracell , Parafone hepsi aynı haltın lacivert'i
2018 Aralık ' ta AKK kalkınca da hızımızı düşüreceklerinden eminim . En fazla akk siz 50 mbps hizmet sağlayacaklar. Birçok paket 24 nasıl 8 mbps akk siz olacaksa o zaman direk 8 mbps olarak satacaklar. |
Arkadaşlar merhaba,
Ben aranıza yeni katıldım. Hatlarda bir sınırlama var mı? Bilemiyorum. Pek zannetmiyorum. Ağ yapısı ile ilgili durumlar bunlar. Yoğunluktan kaynaklı hız düşmesi olarak düşünüyorum. Sınırlama yapma iddiası daha derin araştırma gerektirir diye düşünüyorum. Günün farklı saatlerinde ölçüm alacaksınız vs... Güncel durumda bir hız problemi yok değil tabiiki! TürkNet her ne kadar 35Mbit (yada paketinize göre 50/100...) İnternet hızı verdiğini iddia etse de aslında verdiği hız VDSL/PORT hızıdır. Yani VDSL modeminizin modülasyon hızı. Bunu internete açılmış bir tünel olarak görebiliriz. Benzetme yapmak gerekirse, malesef TürkNet hızı bu tünelin dışından ölçüyor. İç kısmından geçen internetin hızını değil. Yani malı DARASI ile tüketiciye iteliyor. Sözleşmeye de çakallık yaparak "35Mbit (VDSL) download hızı" yazmışlar ama tabiiki bir anlamı yok. Zira Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre hızın tüketicinin anlayacağı şekilde, açık olarak yazılması lazım. Sıradan bir Tüketici VDSL hızını ile internet hızı arasındaki farkı bilmesi beklenemeyeceğinden bu madde anlamsızdır ve haksız şartır. Ayrıca alınan hizmet İnternet olduğu için net olarak alınan internetin hızının yazılması gereklidir. Hattınız temiz olduğu durumda (modemde gözüken, alınabilecek maksimum hız değeri aldığınız internet paket hızından yüksek ise) Tüketici hakem heyetlerine hızım düşük veriliyor diye şikayet ederseniz, bilirkişi tayin edilir, hattınız incelenir ve alamadığınız hızın oranında ücret indirimine hak kazanırsınız. Bu işlemler için de tek kuruş ödemezsiniz. Tüketici hakem heyetinde haksız çıksanız dahi... Peki neden modemde gördüğünüz hız internet hızı değildir. VDSL de PTM modülasyonu kullanıldığında(n) en temiz hatlarda dahi yaklaşık %4.5 luk bir kayıp olmaktadır. Benim hızım niye tam çıkmıyor diye düşünüyorsanız ahanda bu yüzden. ADSL deki ATM modülasyonlarda ise kayıp %9.5 lere kadar çıkmaktadır. VDSL hatları çalışmak için verileri paketlere böler. Bu bölünen her parçaya, VDSL ağında gidecekleri yerin adresi iliştirilir. Bu adres bilgisi tamamiyle altyapıya dahildir. Bu olmadan modeminizden çıkan veri TürkNet'in yolunu bulamaz. Ayrıca belirtmek isterim ki bu adres internete ait değildir. Modem ile TürkNet arasında iletişim için gönderim sırasında cihazınızın ürettiği (yada Türknet yollarken sunucularında üretilen) bir bilgi parçasıdır. İşte TürkNet ve onun gibi çalışan diğerleri bu maliyetsiz olarak üretilen veriyi bize internet hizmetiymiş gibi kitlemeye çalışıyor. Ben de bu duruma itiraz ediyorum. Arıza kaydı bıraktım konuya ilişkin olarak ama sonucu tahmin ediyorsunuzdur. Ben Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Karar çıkınca yayımlarım. Arzu edenler de kendi hakkını talep edebilirler benim kararımı emsal olarak gösterip. Konu hakkında zaten daha önceden Türk Telekom'a açtığım ve 4 senede anca çıkartmayı başardığım bir emsal karar var. O yüzden alehte sonuç çıkmasını beklemiyorum. Bu sefer süreç hızlı işleyecektir zannımca. :) Zorunlu CGNat içinde iki kelime edeyim bari. Arkadaşlar "CGNat, Tüketicinin internet hizmetinden beklediği faydayı düşürdüğü için hizmeti ayıplı hizmet kapsamına sokmaktadır". TürkNet'in zorlaması ile Sabit IP almak zorunda değilsiniz anlayacağınız. Bir şikayete bakar o da. Evet onu için de şikayet ettim :D Birde kurulum hizmeti için ilk faturaya 30TL kitlemişler AMA eve kuruluma gelen giden yok tabiiki. Kafalarına göre yazıyorlar. Hattı bizzat kendim bağladım, kurulumunu da kendim yaptım. Yine de 30TL'mi iç etmenin heyecanı ile yazmışlar etmişler faturaya. İkaz ettim düzeltmediler. Onu da şikayet ettim. Ben hakkımı kolay kolay yedürtmem, yedürtmem, kolay kolay yedürtmem. :) |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLaMMiS -- 6 Ağustos 2016; 13:56:11 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Ağustos 2016; 16:57:18 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 10 Ağustos 2016; 12:00:51 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 8 Ağustos 2016; 16:59:13 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 26 Ağustos 2016; 12:16:08 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Ağustos 2016; 17:37:24 > |
|