Şimdi Ara

Turknet VDSL Sorunu - Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Superonline Fiber taahhüdüm bittiği için geçtiğimiz hafta Turknet'e geçiyim dedim.

Binada aynı zamanda Vodafone Fiber de var ancak yakın tarihte başka bir eve taşınabilirim.

Taşınacağım yer de belli olmadığı için yeni bir taahhüde girmek istemedim.

Bu yüzden Turknet'e başvurdum, önce alt yapıyı sorguladım 75 mbps'e kadar verilebildiği yazıyordu, zaten başvuru yaparken de bunu çağrı merkezindeki arkadaş onayladı, ben de 35 mbps tarifesine abone oldum.

İlk başta adsl modem bulabildim, kuruluma gelen arkadaş "Bu ADSL modem sinyal VDSL olunca bağlantı sağlanamaz, bunu ADSL yapalım siz VDSL modem bulunca talep açın sinyali VDSL yapsınlar" dedi. ADSL bağlandı 16 mbps tarifesinde 13 mbps'e kadar hız alabildim. Kurulumu yapan arkadaşa sordum 35 mbps verebilir mi diye, verir binanın altında Telekom'un cihazı var dedi.

3-4 gün idare ettim, vdsl modem buldum. Turknet'e talep açtım.

"bulunmuş olduğunuz bölge fiber alt yapıda olduğundan kaynaklı bir üst pakete geçiş işlemlerinizi sağlayamamaktayız" cevabı geldi.

Satarken 35 mbps kullanırsınız diye satıldı, ancak şu an 16 mbps kullanıyorum.

Ben de Turknet mağdurları arasına katıldım.

Superonline'ı iptal etmeden önce 25 mbps 80 TL'ye alıyordum, 90 lira teklif ettiler kabul etmedim.

Şu an çok pişmanım keşke kabul etseydim, iptal olduğu için aynı tarifeye 110 lira istiyorlar.

Gerçekten bunlar çok yüksek meblağlar.

Kablonet alt yapı yok.
    Superonline pahalı.
    Vodafone Fiber de her yerde yoktur diye girmek istemiyorum.

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten.

edit: modem değerlerime baktım çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 27 Şubat 2020; 18:39:26 >

• Vodafone SoL altyapısını kullanabiliyor.
    Taahhüt istemiyorsanız hiç uğraşmayın TurkNet'le Millenicom'a geçin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Millenicom'a geçsem bir de ona kurulum ücreti ödeyeceğim, o da 35 mbps veremezse aynı durum olacak benim için çözüm değil malesef.
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt
    Devre numarasını al geçiş yap. Sıfır aboneliklerde kurulum ücreti var, geçiş yaparsan kurulum yok.
    Hat değerlerin iyi fazlasını bile rahat alırsın.

FixNET de bir alternatif, ben kullanıyorum ancak millenicom'dan biraz pahalı. Taahhütsüz kullanımda sitedeki paket fiyatlarından +10 lira fazla alıyorlar.

+Ek olarak altyapı meselesine fazla takılmayın. Gittiğiniz yerde SoL veya VdF fiberi olmayabilir doğru ancak TT xDSL altyapısı da paketinize uygun olmayabilir. Ya altyapıya bakarak taşınacaksınız ya da şansa bırakacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 27 Şubat 2020; 10:30:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

Devre numarasını al geçiş yap. Sıfır aboneliklerde kurulum ücreti var, geçiş yaparsan kurulum yok.
    Hat değerlerin iyi fazlasını bile rahat alırsın.

FixNET de bir alternatif, ben kullanıyorum ancak millenicom'dan biraz pahalı. Taahhütsüz kullanımda sitedeki paket fiyatlarından +10 lira fazla alıyorlar.

+Ek olarak altyapı meselesine fazla takılmayın. Gittiğiniz yerde SoL veya VdF fiberi olmayabilir doğru ancak TT xDSL altyapısı da paketinize uygun olmayabilir. Ya altyapıya bakarak taşınacaksınız ya da şansa bırakacaksınız.
    merhaba cevabınız için teşekkürler.

söylediğiniz şekilde inceliyim tekrar.

alt yapı meselesi için

bundan yaklaşık 8-10 sene önce başıma gelmişti, Superonline Fiber kullanıyordum, alt yapı olmayan bir yere taşındım taahhüt olduğu için size adsl vereceğiz dediler düşük hızla aylarca küfür ede ede o Adsl'i kullanmıştım, aynı durumu yaşamak istemiyorum.

16 mbps nedir bir de yani hangi devirdeyiz yahu?

onu da veremiyor 13 mbps geliyor, ne yapıyım ben 13 mbps'i Netflix zor açılıyor.

Süperonline den geçiş yoluyla başvuru yaptıysa tekrar yeni bir iss ye geçmek için 3 ay bekleme şartı var ama iptal edip yeni bir hat alindiysa geçiş için 3 ay bekleme şartı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykurtulus kullanıcısına yanıt
    Sorunu buradaki Türknet desteğe bir ilet bence belki bir hal çaresi bulunur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Elmadan armuta geçilmiyor. Sıfır abonelik almış arkadaş.

Haklısın fiber kullanıyormuş bir ara aklım süperonline adsl vdsl gitti

• Onlara da ilettim arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.

Bakalım bir şey olacak gibi ama pek ümidim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykurtulus

Onlara da ilettim arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.

Bakalım bir şey olacak gibi ama pek ümidim yok.
    oim de paket değişikliği bölümünde 35mbps çıkmıyor mu ?
    hat değerleri süper 100mbps alırsın çok rahat.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    aslında ilk olarak şu şekildeydi paket bilgilerim:

şimdi kontrol ettim şu şekilde olmuş

yeni bir destek kaydı açılmış bakalım ne olacak.

• quote:

aslında ilk olarak şu şekildeydi paket bilgilerim:

şimdi kontrol ettim şu şekilde olmuş

yeni bir destek kaydı açılmış bakalım ne olacak.
    paket değiş dedin mi oradan ?

• Dostum hata sende koca şirket nerden nasil hatirlasin simdi seninle neye anlasip ne yaptiklarini sana o sozu veren arkadasin kartini alacaktin en kotu

Yada vodafonea girip tasinacagini belirtecektin 1 defaya mahsus para almiyorlar tasinma durumunda genelde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

paket değiş dedin mi oradan ?

Alıntıları Göster
    Şu an bir destek kaydı var paket geçişiyle ilgili turknet destek hesabı yardımcı oldu sanırım, tekrar tekrar basmak istemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Dostum hata sende koca şirket nerden nasil hatirlasin simdi seninle neye anlasip ne yaptiklarini sana o sozu veren arkadasin kartini alacaktin en kotu

Yada vodafonea girip tasinacagini belirtecektin 1 defaya mahsus para almiyorlar tasinma durumunda genelde
    o arkadaşın ismini de hatırlıyorum da teknofix isimli bir şirket, orayı aramayı da düşündüm aslında detaylı bilgi için, aramadım.

Vodafone eğer bir kere mahsus para almıyorsa o zaman ona geçebilirim, ama işte sözlü olmaz yazılı falan almam lazım

Binanın girişinde şöyle bir ilan var buradaki adamı arayıp bilgi alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 27 Şubat 2020; 17:18:19 >

• Merhaba, 35 Mbps'e kadar VDSL geçişinizi gerçekleştirdim. Şu an VDSL sinyal alıyorsunuz. Keyifli kullanımlar dilerim.
  • quote:

Şu an bir destek kaydı var paket geçişiyle ilgili turknet destek hesabı yardımcı oldu sanırım, tekrar tekrar basmak istemedim.

Alıntıları Göster
    Direkt oradan basıp geçecektin
    Forumdaki görevli geçişini yapmış hayırlı olsun

• galiba oldu eve gidince kontrol edeceğim.

teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar,

Herkese teşekkür ederim, 32 mbps'i gördüm çok şükür, demek ki oluyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.