Şimdi Ara

Türknet vdsl uçuyor yok böyle bir hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.speedtest.net/my-result/i/2296926718

Görüldüğü üzere vdsl hızı harikaymış ne indireceğimi şaşırmış durumdayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hat değerleriniz ne durumda?
  • Ben de benzer durumdayım. Ne zamandır böyle? Hangi yerden hizmet alıyorsun?
  • Adslden vdsle geçirdiler yapa var diye 100mbit hız alcaktım sözde. Ama sadece upload yükseldi. İndirme yine adsl hızında. Arıza kaydı bıraktım ama umudum yok hiç. Adslyi bile iki hafta sonra bağladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srebrenica -- 15 Ekim 2017; 13:38:16 >
  • Onceki sistemde telekomun santralinden verirken yapada bir ana merkezden iletiliyor santrale uzaksindir yapa santraline ondandir degerleri atsana modemdeki

• Türknet vdsl uçuyor yok böyle bir hız

Değerler böyle çıkıyor.

• Srebrenica kullanıcısına yanıt
    Hat değerleriniz çok kötü bina içi tesisatınızda sorun yoksa YAPA ile verildiğini düşünüyorum mesafeniz uzak gibi duruyor.
  • Ouww çok iyi.. Ben de turknete geçeceğim ama ttnet taahhüt var. 24 mbps var, 2.4 mb/s olaram tam şeklinde kullanıyorum ama 8e düşünce içler acısı. Seninkisi 6.7 mb/s çok iyi ya.. benim olduğum yerde yapa yok. bana 35-50 mbps falan verirler, o bile yeterli..

• Santrale uzaksın. Yaklaşık 1200-1800 metre uzağındasın santrali arayarak doğrulatabilirsin. Eğer 300-400 metre falansa tesisatın problemlidir. 16253 olan kısmı 14444 yaptır 12 mbit alırsın en az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srebrenica

Türknet vdsl uçuyor yok böyle bir hız

Değerler böyle çıkıyor.

Hat zayıflaması 21.9 db çok yüksek rakam. İç tesisatınızda sorun vardır diye düşünüyorum. Bunu anlamanın tek yolu modemi direk ankastre kutusundaki hattınıza bağlayıp oradan tekrar hat değerlerine bakmak olur. Veya müşteri hizmetlerini arayıp öğrenin altyapınızın durumunu.

ADSL de iken hız durumunuz neydi acaba o da önemli.

Ayrıca snr margin değeriniz 3.8db.
    Eğer snr margin 6'nın aşağısında olursa dsl bağlantısı alamazsın bile. Bağlantı kopar sürekli. Hızınızı azaltmaları lazım snr margin değerinin yükselmesi için. 8-10 db seviyesinde olsa yeterli olur. Modem değerlerinize göre 16 ya sabitlemişler hızınızı. 12 ye falan düşmesi lazım snr değerinin normal seviyeye gelmesi için.

Sonuç olarak ya santrale uzaksınız ya da iç tesisatınızda sorun var.

• Bu durumda benim ne yapmam lazım sıfırdan kablo çektirdim modem yeni alındı. Turknetle ya da artık her neyse sorunu nasıl kimle çözerim. Ne demem lazım.

• Srebrenica kullanıcısına yanıt
    Telekom santralini kesip sana yapa santralinden veriyorlar oda sana bayagi uzak suan gorulen o cozum bulamazlarsa kapattir gitsin bendede yapaya uzaklikdan kopma hiz dusuklugu falan vwrdi ilgilenmedilerde kapadim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.speedtest.net/my-result/i/2297679126

Şu anki hızım bu modem ayarlarından sonra. Madem değerler kötü upload neden 2mbit civarı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.