Merhabalar. İkamet ettiğim semtte yaklaşık 3 aya yakındır saha dolabı ve bununla birlikte altyapı değişimi yapılıyor. Eski tip muazzam dolaplarımızı sonunda TİP-7 ile değiştiriyorlar. Sorum şu olacaktı şimdi santral ile evimin bağlı olduğu saha dolabı ( biliyorum yapa ile direkt santrale bağlanıyorum dolaplık bir durum yok ama apartman ankastresine gelen kablonun bağlı olduğu saha dolabının kabloları da değişiyor ) arasındaki bağlantı yenileniyor turuncu kablo ile bu yapa için herhangi bir pozitif yönlü gelişme sağlar mı yoksa hala santrale 2 km uzakta olmanın acısını çekmeye devam mı edeceğim? Ne olur ne olmaz modem değerleri mi de ekleyeyim ![]() |
Türknet Yapa Hakkında
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
YAPA da olduğun sürece havayı alacağını yazmam yeterli sanırım.
-
Bir miktar iyileşme olur bunun sebebi eski santrale giden hattaki tüm devreler kapatılacağı için parazitin azalması. Hat zayıflaması azalmaz ama SNR bir miktar yükselir. Ama size tavsiyem yapa kullanmayı bırakmanız. Çünkü tip7 kabin gelince 100mbit alabileceksiniz neden YAPA ile 10 mbit alasınız ki ?
-
ilk geçtiğim zaman vae'de kullandım bir süre sonra yapaya taşındı. Snr fastpath ile 5.8 - 6 int ile 7.8 - 8 arası oluyordu sanırsam uzaklıktan dolayı da bu kadar düşük tam bilmiyorum. Yapayı bırakmayı planlıyorum dolap aktif olunca ama telefon numarası değişme durumu varmış galiba
-
Telefon numaranız değişmez. Ama şu an kullandığınızdan 10 kat daha yüksek hızlar alırsınız. Pingleriniz de düşer. Geçmemek mantıksız olur.
-
Merhaba, yerleşik operatör saha ekipleri tarafından yapılan iyileştirme çalışmaları sonrasında hat değerlerinizde değişiklik yaşanmazsa www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor kaydı açarak vae geçişi talep edebilirsiniz. -
Yapa'da iken iptal edip başka bir operatöre geçmek istersen numaranı değiştirmek zorunda kalıyorsun. Tecrübeyle sabittir.
-
arkadaş operatör değiştirmiyor ki, sadece YAPAdan VAEye geçiyor.
-
Merhaba, santral değişikliği yapıldığından dolayı sabit numara maalesef değişmektedir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X