Saha dolabı değişikliği
Beyoğlu'nda ikamet etmekteyim sağ olsun Türk Telekom sonunda buradaki altyapıyı geliştirme kararı almış ne güzel. Bilgi sahibi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Üst sokağımızda bulunan eski dsl dolaplarını TİP-7 ve 23 numaralı dolaplarla değiştirdiler geçen bayramdan önce ( hatta ilk başta sadece bir tane tip-7 dolap koyuldu daha sonralarında 1'er tane daha tip-7 ve yanlarına da tip-23 koydular ) İlk zamanlar sadece dolaplar varken tahminen iki hafta önce evlerin çoğuna yeni konulan kutulardan turuncu kablo çekildiğini gördüm şu şekilde.
Bina önlerine de böyle kutu konulmuş
Sorgulama yaptığım zamanda bu binaların fiber altyapı desteklediğini görüyorum.
Sorularım şunlar TİP-7 ve TİP-23'ten böyle bağlantı yapılabiliyor mu ? bildiğim kadarıyla sadece dsl bağlantı oluyordu.
Sokağımda da aynı saha dolabı değişimi yapıldı (aktif edilmedi 3 ay oldu kablo döşeneli fakat iki yeni saha dolabı koydular geçen hafta ) buna benzer herhangi bir kablolama çalışması olmaması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?
Son olarak altyapı yenilenmesinde benzer deneyim yaşayanların tecrübelerini nasıl bir yol izlediklerini duymak isterim :) Şimdiden teşekkürler
Türknet Yapa Hakkında
Merhabalar. İkamet ettiğim semtte yaklaşık 3 aya yakındır saha dolabı ve bununla birlikte altyapı değişimi yapılıyor. Eski tip muazzam dolaplarımızı sonunda TİP-7 ile değiştiriyorlar. Sorum şu olacaktı şimdi santral ile evimin bağlı olduğu saha dolabı ( biliyorum yapa ile direkt santrale bağlanıyorum dolaplık bir durum yok ama apartman ankastresine gelen kablonun bağlı olduğu saha dolabının kabloları da değişiyor ) arasındaki bağlantı yenileniyor turuncu kablo ile bu yapa için herhangi bir pozitif yönlü gelişme sağlar mı yoksa hala santrale 2 km uzakta olmanın acısını çekmeye devam mı edeceğim? Ne olur ne olmaz modem değerleri mi de ekleyeyim
Türk Telekom Sokak Altyapısı
Merhabalar
Yakın zamanda oturduğum sokakta ''Seher Sokak'' fiber kablolama çalışması yapıldı ve 2 tane ''İBB F/O'' yazan kapaklardan konuldu. Fakat TT sisteminde arattığım zaman oturduğum sokakta fiberi geçtim vdsl altyapısı bile gözükmüyor muazzam hızlara erişebildiğimiz adsl'i tek çare olarak gösteriyorlar bana ama Türbe sokak olarak gözüken yerde fiber altyapısı gözüküyor. İşin saçma olan kısmı iki tane olan İBB F/O kapağının ve Türbe sokağa giden fiber kablolarının oturduğum sokak üzerinden geçmesi. Harita üzerinde göstermek gerekirse de iki siyah kare F/O kapakları kırmızı noktalar ise fiber kablonun geçtiği yer ve bu kablonun sokağa çıktığı yerle yaklaşık 30m aram var , en yakın f/o kapağına da tahmini 75m uzağım. Aradığım zaman adsl'den başka tarifeye geçemeyeceğimi belirtiyorlar. Bu durumla alakalı nasıl bir yön izleyebilirim ve neler yapmam gerekir ?
[ÇÖZÜLDÜ] Wİ-Fİ Sorunu
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.326 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İnternet Servis Sağlayıcılar