Beyoğlu'nda ikamet etmekteyim sağ olsun Türk Telekom sonunda buradaki altyapıyı geliştirme kararı almış ne güzel. Bilgi sahibi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Üst sokağımızda bulunan eski dsl dolaplarını TİP-7 ve 23 numaralı dolaplarla değiştirdiler geçen bayramdan önce ( hatta ilk başta sadece bir tane tip-7 dolap koyuldu daha sonralarında 1'er tane daha tip-7 ve yanlarına da tip-23 koydular ) İlk zamanlar sadece dolaplar varken tahminen iki hafta önce evlerin çoğuna yeni konulan kutulardan turuncu kablo çekildiğini gördüm şu şekilde. Bina önlerine de böyle kutu konulmuş Sorgulama yaptığım zamanda bu binaların fiber altyapı desteklediğini görüyorum. Sorularım şunlar TİP-7 ve TİP-23'ten böyle bağlantı yapılabiliyor mu ? bildiğim kadarıyla sadece dsl bağlantı oluyordu. Sokağımda da aynı saha dolabı değişimi yapıldı (aktif edilmedi 3 ay oldu kablo döşeneli fakat iki yeni saha dolabı koydular geçen hafta ) buna benzer herhangi bir kablolama çalışması olmaması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim? Son olarak altyapı yenilenmesinde benzer deneyim yaşayanların tecrübelerini nasıl bir yol izlediklerini duymak isterim :) Şimdiden teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha1777 -- 7 Haziran 2021; 1:3:56 > |
Saha dolabı değişikliği
-
-
hocam tip 7 kutudan fiber alınıp eve cekildiğini duymadım ancak torpil vs olursa belki ama bence ordaki kablolarevlere değil evlerden kutuya fiber götürüyordur sonuçta dslam cihazlarının çalışması için iki çift fiber kıla ihtiyacı var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ilginç gerçekten artık tip-7 vb.lerden ftth hizmeti vermeye mi başladılar acaba başka yerde de gördüm tip-7'den fiber çekiyorlardı.
-
Teknik olarak mümkün, prosedür olarak mümkün değildi. Değiştirmişler demek ki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Man Of Earthilginç gerçekten artık tip-7 vb.lerden ftth hizmeti vermeye mi başladılar acaba başka yerde de gördüm tip-7'den fiber çekiyorlardı.
@cormen Yakın ve uzak çevrede fiber dolabı da yok çünkü hatta kutu fotoğrafını attığım yerle saha dolabı arasında da uzun sayılacak bir mesafe var. 6 - 7 ay önce fiber dilekçesi bırakmaya gittiğimde çevremde vdsl dönüşümü yapılacağını belirtmişlerdi şimdi fiber koydukları yerler dahil olmak üzere ama değiştirdiler demek ki. Cidden ilk defa görüyorum tip 7 ve 23lerden böyle kablo çekildiğini.
-
Şu da var; fotoğraftan bölgenizdeki altyapı aslında üstyapı gibi görünüyor. Yani telefon, fiber vb. hatlar havai. Beyoğlu olduğunu düşününce de çok garip gelmedi bana açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 7 Haziran 2021; 14:18:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cormenŞu da var; fotoğraftan bölgenizdeki altyapı aslında üstyapı gibi görünüyor. Yani telefon, fiber vb. hatlar havai. Beyoğlu olduğunu düşününce de çok garip gelmedi bana açıkçası.
ya çok değişik olayları var mesela benim apartmanın kabloları yer altından geliyor ama yan apartmanın kabloları havai. Sokaktan değil binadan binaya değişiyor bu durum maalesef
-
Kart takılırsa yapılabiliyor zaten yapıyorlar da
Ama aynı zamanda kartın takıldığı şaside bunu desteklemeli.
-
doğrudur cormen hocamızın dediği gibi teoride mümkün olduğunu biliyordum ama evlere bu şekilde fiber hizmeti vericekleri aklımın ucundan bile geçmezdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam, Beyoğlu'nun hangi mahallesindesiniz? Ben de Kalyoncu Kulluğu'nda bayağıdır saha dolabı değişsin diye bekliyorum, bu paylaşımla biraz umutlandım açıkçası :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X