Şimdi Ara

Türk Telekom saha dolabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce yeni eve taşındım kütahya merkezde taşındığım evin altyapısı 20mbps civarı ve cidden sıkıntılı bir net netspeedten baktığımda saha dolabına 667 metre ile bağlı olduğum görülüyor ama yan apartmanım (aynı sokağa bakıyoruz duvar bitişiğim) netspeed sorgusunda 107 metre ile santrale bağlı ve 80mbps alabiliyor gözüküyor. Türk telekoma gittim çözüm masasına derdimi anlattım sağolsun beni teknik ekipten biriyle konuşturdu yapamayız dediler senin dediğin iş olmaz bende dilekçe verdim orda. Şimdi ne yapmam gerekiyor dilekçe ile bu iş uzun sürecek dilekçesiz vs yapılamaz mı veya 2 ay sonra taahhütüm bittiğinde hattı iptal ettirsem ve yeni aç açtırsam portumu yakın saha dolabına çekerler mi yoksa binaya ekstra bir kablo mu çekilmesi gerek. Bu arada 107 metredeki dolap tip7 ve elektrik sayacı vs var

Ekstra sorum şu yan apartmandan vs kablo çekme işini başka bir iss yapamaz mı netspeedi aradığımda iptal ettirirseniz hattı yakın saha dolabından çekeriz dediler ya kablo çekilmezi gerekitorsa yan binadan dediğimde ise bizim kurulum ekibimiz yapabilir vs dedi ama hiç inandırıcı gelmedi sizce böyle bir şey yapılabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sha dolabını değiştiremezsiniz. Boşuna uğraşmayın. Sizin yapabileceğiniz en mantıklı hareket yan apartmanda boş veya telefon hattı kullanmayan bir dairede abonelik açmak ve onların ankastre kutusundan sizin eve binanın dışından hat çekmek. Kimse birşey demez böyle kullanırsınız. Sizin hattınızın başka saha dolabına alınması imkansıza yakın.
  • Cevabınız için teşekkürler. Yan daireden kablo çekme işini bende düşündüm ama 1 yeni taşındım tanıdığım kimse yok 2 o apartmanın girişi içeri doğru girintili ve dairem direkt yanında değil aramızda bizim apartmandan bir daire daha var ordan hat çekmek için bayağı bir kablo gerekecek gerçi tanıdık birini bulsak kablo maliyeti gözümde büyümüyor halledilir.
    Peki altyapı için başvursam yakın zamanda bir dönüt alabilir miyim Türk telekomdan

• Sizin bulunduğunuz blok için VDSL kabin konulmuşsa ve size ucak kalmışsa zor. 500 metreden sonra vdsl vermiyorlar. Ama biraz uğraşın belki sizin için vdsl verebilirler tanıdık falan olsa.
  • Yakın saha dolabı diye bi mevzu yok müşteri hizmetleri müşteri kapıp prim almak için kafasından atmış türk telekomun altyapısını kullanıyorsun neyi kafaya göre değişiyorsun ey allahım.
  • Merhaba, yeni konu açmamak adına bu konudan bende sormak istedim. Apartmanda T11 kabin bulunuyor ancak bu kabini bizim A blok kullanıyor (A B ve C blok bulunuyor), kabin 2011 de konuldu bu arada ve konduğu zaman bizde adsl’den vdsl’e geçmiştik. Yeni bir aboneliğe başvurdum ve saha dolabımın T7 olduğunu öğrendim. Yani apartmandaki kutuyu yan apartman kullanırken biz farklı bir kutuya bağlıyız.
    Ancak sorgulama ekranlarında ben saha dolabına 7 metre yan apartman 400 metre gözüküyor ve ulaşılabilir hızlarda aynı şekilde TT da 50 Mbps rahat kullanırken şu an 35 in üstüne çıkamıyorum ve snr sürekli 8 lerde.
    C blok hangi kabinde bilmiyorum ancak snr değerleri 24 ve maks hız 80 lerde modemde bende ise maks hız 43 snr 8. Apartmanda T11 kabin var fiber hat apartmanın içind kadar ulaşıyor alabildiğim net 35 i geçmiyor bu konuda bir başvurum olsa iyileştirme yapılır mı T11 kabine geçilir mi? Apartmanda bu kabin varken ben neden T7 ye bağlıyım bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kadir1003 kullanıcısına yanıt
    Sorgulama sistemi hatalıdır, T11 e gitmiyor mu kablonuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Fiber Saha Dolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Yok hayır, T11 e ait küçük bir ankastre var ve bizim apartmana ait bir ankastre daha var. Kurulum yapılırken bize bu 3 apartman için konuldu ve fiber internet olduğu söylenmişti. 2011 in fiberiydi yani :)

Apartmanınızın ankastre kutusunda bir kod yazar, o kod hangi dolap ile uyuşuyorsa devreniz o dolaba bağlıdır. Değişiklik yapmanız söz konusu olamaz.
    Örn.;
    Ankastre > 11 B 7P
    Saha dolabı > 11 gibi.

Bu şekilde bağlı olduğunuz dolabı kendiniz öğrenebilirsiniz.
    Benim anlamadığım apartmanımdaki T11 yerine neden T7 ye bağlı olduğum :) Ankastrede maalesef bir kod bulunmuyor :/

Modem değerleri;
    Türk Telekom saha dolabı

Port değerleri;
    Türk Telekom saha dolabı

Bu da apartmandaki kabin, sayaçların üstündeki bizim ankastre.
    Türk Telekom saha dolabı

smart0201 kullanıcısına yanıt
    Resimdeki dolap T11 değil yanlız (T11 den büyük geldi gözüme, en azından resimde öyle görünüyor ), sizin internette bir enayilik var :)
    Port değerleri ile modem değerleri eşleşir diye biliyorum ben, sizinkiler eşleşmiyor.

Ben size çok daha basit bir şey yazayım, bakınız ankastreye giren lokal kablo (siyah) nereye gidiyor :)
    Sizin için başka dolaptan kablo çekme ihtimalleri yok

Yanılıyorsam düzelt sevgili @smart0201

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 15 Ağustos 2020; 1:6:42 >
    Siyah kablo direkt dışarıya gidiyor kabinle bağlantısı yok, Var bi karmaşıklık çözemedim hocam 😂

T11A yazıyor hocam üzerinde bende pek anlam veremedim, büyük olduğuna bakmayın yarısı boş 😂
    Türk Telekom saha dolabı

Kabinin altında da böyle bir ankastre var
    Türk Telekom saha dolabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 15 Ağustos 2020; 1:10:18 >

Bunlar standart T11 den birazcık yüksek kapasiteliydi sanırım. Sizin işde bir karışıklık var, şimdi sahayı tam bilmediğim için net yazamıyorum ama dolaptan önce telefon şebekesi vardıysa yeni firmanız nasıl becerdiyse o şebekeden bağlamış olabilir.

Çünkü bizzat şunu gördüm, arkadaşımın oturduğu apartmanda standart bakır şebeke ve T11 var. Zamanında telekom ankastrenin bağlı olduğu dolabı müşteri az diye dönüşüme almamış (şuan bile yeni yapılaşıyor etrafı), apartmanlarına T11 koymuş.
    Sizde de benzer bir durum varsa devreniz yanlış şebekeden oluşturulmuş olabilir. Normalde ben bu durumda eski şebekeyi kesiyorlar diye biliyorum, kesmedikleride olabiliyormuş.

Vaktiniz olunca bir telekom personelinden net bilgi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 15 Ağustos 2020; 1:21:24 >
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :) Kuruluma yine TT ekipleri geldi yani tamamen onların ürünü, aynı dairede öncesinde yine TT kullanıyordum ve değerler çokta farklı değildi 50Mbps 8Snr
    Not: geçiş değil yeni abonelik yaptım port değişti.

Dolap apartmana sonradan eklendi öncesinde adsl kullanıyorduk ve şu an tüm daireler (20 daire) hala aynı ankastreden hizmet alıyor.

Hayırlı geceler hocam tekrardan teşekkür ederim, tt şube yolu gözüktü gibi bize :)

• Sizin durum bana çok benziyor. Siz çözerseniz banada bi haber edin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

Resimdeki dolap T11 değil yanlız (T11 den büyük geldi gözüme, en azından resimde öyle görünüyor ), sizin internette bir enayilik var :)
    Port değerleri ile modem değerleri eşleşir diye biliyorum ben, sizinkiler eşleşmiyor.

Ben size çok daha basit bir şey yazayım, bakınız ankastreye giren lokal kablo (siyah) nereye gidiyor :)
    Sizin için başka dolaptan kablo çekme ihtimalleri yok

Yanılıyorsam düzelt sevgili @smart0201
    Abonesi az diye Tip 7 aktarma yapiyorlar sonra fiber ile T11 söküp köylere takıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    İstanbuldayız hocam ya köyde de değiliz ki :D Diğer iki blokta hane olarak bizden az, T11 i de kullanan onlar 20 daire bizim blok 13 abone var

T11 söküp başka bölgeye takılır ıstanbul da altyapisi olmayan yer mi yok ? Köy olması şart değil ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 15 Ağustos 2020; 13:26:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Burası için köy dediniz sandım, başvurdum kutuyu değişin diye ancak olumsuz dönüş yaptılar neyse artık elden bir şey gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir1003

Burası için köy dediniz sandım, başvurdum kutuyu değişin diye ancak olumsuz dönüş yaptılar neyse artık elden bir şey gelmiyor
    size tip 7 ne kadar yakin kaç metre

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.