@Oğuzhan/ Öncelikle en baba 4K film ortalama 50 GB diye bir şey yok. 4K bir çözünürlük, seyrettiğiniz filmlerin kalitesine göre boyutu değişir. IMAX nedir bir araştırın bence. Çünkü en babasını ararsanız 80GB'ların üzerine çıkarsınız ki benim bahsettiğim de o tarz filmlerdi. Forumdaki Apple TV konusuna bakarsanız birçok kişinin bu tarz filmleri tercih ettiğini görebilirsiniz. Bu sadece film kısmı, abone interneti sadece bunun için kullanmayacak herhalde. 5tb ise kişisine göre fazla, kişisine göre az veya kişisine göre yeterlidir. Ama siz 5tb kişisel kullanıma fazla bile dediğiniz için fazla olmuyor, sadece kendinizi kandırırsınız. Çünkü 4K HDR son sistem TV'lerinin hakkını verecek filmleri tercih eden internet aboneleri de var. Size o + oyları veren kişilerinde 1080p film/dizi seyretmekten başka bir şey bilmeyen üyeler olduğuna eminim. |
Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (7. sayfa)
-
-
Bu konuda ne yazık ki firmalar haklı. Ülke olarak her alanda ahlak ve etik kavramlarından uzaklaştığımız için onlarda kendince böyle bir önlem alıyor. Ticari kullanması gerekirken bireysel abonelik alan bir kitle var. Sanırım firmaların bu konuda başka şansı yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vodafone tv, youtube, netflix kullanıyorum çok sık.
2 tv, 1 pc ve 3 telefon ile ayda 1.3 tb harcıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 2 Temmuz 2021; 23:27:9 >
Sen ne diyorsun arkadaşım, evde 4 kişi interneti kullanıyoruz 100mbits internet ile youtube, twitch, iptv izliyoruz. PS4'üm var bazı oyunlar 130-140gb'ı geçmiş, sürekli güncelleme alıyor. Bu kullanıma ayda 2-3tb veri indirme yapmışım diye 50 yıllık hattımı iptal etmesini mi kabul edeceğim. Aklınızda hep bir kalıp düşünce var ısıtıp ısıtıp onu öne sürüyorsunuz. Sanki herkes internet cafe açmış evinde. Bilmeden konuşup sinir etmeyin insanları.
-
2 TV Sabahtan akşama kadar youtube netflix açık + 5 Telefon devamlı aktif kullanıyor + Bazen oyun indiriyorum bazen indirmiyorum.
Sabah akşam oyun + film indirdiğim zaman bile en fazla 3 TB trafik kullanmıştım.
Türknet en iyisini yapıyor bunlara müstehak komşularınızla devamlı kullanmaya devam.
@TurkNetDestek Bu konuda arkasındayım olması gereken budur! 5 TB trafik bence en idealidir.
-
Üzgünüm hocam ama emin olduğum bir şey var Turknet'te o sınır 5 TB değil. M.H 1 TB dedi ama %100 emin olduğunu sanmıyorum, burada gördüğüm kadarıyla o sınır ya 2tb ya 3tb
-
Anlıyorum ama ilk mesajda belirttim, başka çareleri yok. Siz kobi olmayabilirsiniz, ama kobi olanlar var. Firmalar bunları nasıl ayırt etsin?
-
quote:
Orijinalden alıntı: NT2LAnlıyorum ama ilk mesajda belirttim, başka çareleri yok. Siz kobi olmayabilirsiniz, ama kobi olanlar var. Firmalar bunları nasıl ayırt etsin?
Hemfikirim firmalar konusunda söylediklerinizde, belli bir limit olmalı buna da hem fikirim. Sadece ne kadar kullanım hakları olduğunu kullanıcılarına belirtmeleri taraftarıyım. Kullanıcılar da ayaklarını yorgana göre uzatırlar böylelikle, karmaşa var şuan. Birisi 1 tb diyor diğeri 3, 5 diyen de var. Keşke @TurkNetDestek net bir bilgi verse ve bu karmaşa çözülse.
-
Sadece forum donanım haber de sörf yapıyorum.
-
yukarıda köşeye sıkışınca imax yazıp engelleyip kaçmaya benzemez bu iş
apple tvnin sitesine giriyorsun 4k film izlemek için 25mbs yeterli olduğunu söylüyor, ki bu ortalama film başına max 20gb veri tüketimi yapar. Aynı şekilde netflixde 4k filmler max 7gb civarında oluyor.
Günde 8 saat uyuyan bir insan geri kalan zamanda yeme içme ve kişisel temizlik ihtiyaçlarını televizyonu yanında taşıyarak yapsa bile max 8 tane film izleyebilir. Ki bununla bile 5 tb kotaya ulaşamaz.
sorsan ne bitrate bilir ne kodek, oradan buradan duyduğu imax, blue ray diye terimler öğrenmişler sorsan ömründe hiç kulanmamışlar bile. Uzunluğu 2 saat 30 dakika olan imax filmler bile 80gb civarında ki bunları sıraya dizsen bu hesapla 1 ay geçmeden piyasada izleyecek film kalmaz.
Hepsini geçtim senin 80mbs bitrate ile verim alabilmen için minimum 75inç bir tv gerekli ki o kadar yüksek yoğunluktaki bir veriyi fps droplarına takılmadan işleyecek en azından samsung 75qn serisi var en ucuzu 30bin liradan başlıyor. 30 bin liralık bir sistemi sadece film izlemek için kullanan adamın 100 liralık türk net ile dünyayı feth etmeyi beklemesi komik.
özet: modemi bütün apartmana bağladık demiyor , kişisel kullanım ancak yeter falan filan
-
Hocam Türk Telekom da sınır ne?
Ve sınır varsa onu geçince cayma bedelsiz mi iptal ediyorlar?
Sizin gibi müşteri istiyorlar hocam
Gigafiber alsın ama forumda gezsin, ekşide dolansın, bir iki youtube kedi köpek videosu izlesin
-
Bilgilendirme konusunda bir şey diyemem, TürkNet o konuda emaneten takılıyor.
-
En güzeli BTK'nın bu limiti belirlemesi olur. Ama onlarda tüm gün soliter oynadığı için bu işlerle uğraşamazlar.
-
Abi ülke öyle bir hale dönüştü ki, interneti bile kısıtlıyorlar. Ve parasını verdiğin bir şey bu. Üstelik "sınırsız internet" diye geveliyorlar her yerde her fırsatta. İnternet sağlayıcıları bile göründüğü gibi tipler değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NT2LEn güzeli BTK'nın bu limiti belirlemesi olur. Ama onlarda tüm gün soliter oynadığı için bu işlerle uğraşamazlar.
BTK uğraşmaz evet, ama TurkNet gigafiber altyapısını genişletirken bu hizmeti alan kullanıcılarına daha şeffaf olabilir. Aylık limitiniz 5TB demek çok da zor olmamalı diye düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X