Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
41.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5tb internet kullananlar ne yaptığını söyleyebilir mi gerçekten merak ettim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 7tb ne ya ibb ile ortak çalışıp tüm mahalleye beleş internetmi dağıtıyorsun?

• hayati54 kullanıcısına yanıt

Buradaki sorun 7 TB kullanılması değil uyarı verilmeden abonelik iptali sağlanması ve sözleşmesinde bu tip maksimum TB miktarı yazılmaması telekom 10 TB’a kadar kullanabilirsin diyormuş ama Türknet’te bu ibare yok 1 TB kullanan herhangi bir abonenin aboneliğini kafasına göre iptal eder 500 GB kullananı da bu sorunun çözülmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 3 Temmuz 2021; 4:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bir internet hizmetini "sınırsız", "kotasız" diye satıyorsan o zaman o sınırsız ve kotasızdır. 7 terabaytı geçmişsin diye bir şey olamaz. Adam isterse 2764727 terabayt yapar. O zaman senin verdiğin hizmette kota var demektir. Bunu da açıkça belirteceksin. Firma haklı filan değil, saçmalamayın.

Bu arada konuyu açan arkadaşın 7 terabaytlık ne dosya indirdiğini merak ettim. Ben hayatta değerlere ulaşmam, çok zor. O kadar büyük indirecek ve tüketecek bir şey bulamam yani.

• Saka gibisiniz sizce 7 tb cok mu ? Ben evde yokken 500 gb download ve 100 gb uploadim var . Tek guvenlik kamerasının kullandığı tutar.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sözleşmelerin hepsinde firmalar belirtmiş zahmet Edip okuyun

• O sınırı çok basit bir şekilde atlatirsiniz da burda yazipda açığı ifşa etmeyelim. biraz illegal konulara meraklı forumlara takilip, sorun, öğrenirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonulbas -- 3 Temmuz 2021; 8:31:13 >
  • tipik bir ülkem vakası, herkes yalan yarışı içinde - vicdan sıfır.

iyi ki herkes müslüman...

birde firmaların yalanlarını savunup tüketiciyi suçlu bulan adamlar yok mu?!

tam bir beyin tutulması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 3 Temmuz 2021; 8:51:25 >
  • GasiOr kullanıcısına yanıt

Turknetli degilim ama turknet cok iyi yapmis sizin gibilerin onune gecmek icin cok guzel uygulama sizin aboneliginizi iptal etmeseydi siz bidaha yapardiniz 7tb zaten mobil tarifelere neden limitsiz gelmiyor hic dusundunmu milletimiz ac gozlu mobile sinirsiz geldigi gibi nasil olsa sinirsiz diye mobil baz istasyonun anasini aglatir

• Bu tarz sınırlar Avrupada Amerikada bile var. Günümüz şartları için 7tb ekstrem bir kullanım bunda tartışılacak bir şey görmüyorum ama olması gereken bence direk kapatmadan önce uyarmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harbi bazı insanlar akıl tutulması yaşıyor. Örnek vereyim Benim evde aktif olarak 5 kişi interneti kullanıyor ve çok basit bir şekilde 2.5-3tb hiç indirme yapmadan veri akışımız var. Kız kardeşim ve yeğenlerim bizde kaldılar yaklaşık 4 ay o sırada 5tb civarlarında geziyordu. Bir Netflix filmi 20-25gb. 2021 senesinde eğer herşeyi 360p veya 720p izleyeceksek.

• arifgokcen A kullanıcısına yanıt

Kardesim ben neden turkneti hakli buluyorum bir mesala sen interneti az kullaniyorsun digeride surekli kullaniyor ve o mahallenin baz istasyonun cokertiyor veri trafiginn anasini belliyor e ozaman diger az kullanan kisi digerinin yuzunden alt yapida cokme oluyor ve agir cekiyor zaten bu gibi kisilerin yuzunden mobil veriye sinirsiz getirmiyorlar yoksa mobil sebekeler coker

• Konuyu okuyunca bi düşündüm benim internet 100 8den 65 4e düştü durduk yere hatta direkt altyapıyı santralden değiştirmişler turknet destek kendi söyledi bunu. Her ay ortalama 1-1.5tb down 200 300 upload yapıyordum. Acaba bu yüzden yapmış olabilirler mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demek ki verdikleri aslında "sınırsız internet" değilmiş. Kimin ne kadar kullandığından firmaya ne? Adamın 100 Mbit fiber bağlantısı var, isterse 7/24 kullanır 4K HDR film seyreder, tüm Linux distrolarını indirir, isterse interneti yedekler, kimse karışamaz. Yıl 2021 olmuş hâlâ kotalı interneti savunan andavallar var başlıkta.

• zzfertatzz Z kullanıcısına yanıt

Dostum okuduğunu anlayamama gibi bir sorunun olmalı.

Sorun 7tb sınır değil diyorum. Ben 7tbnin veya 5 Tb'nin veya 1 Tb'nin sınır olduğunu nasıl bilebilirim? Sözleşmede sadece makul kullanım demişler. 30 dk içinde haber vermeden İptal edeceğine "bu sınır asıldı, devam etmeniz durumunda aboneliğiniz iptal edilecektir" dese mesela?

Makul kavramı çok ucu açık bir kavram değil mi? Tamam 7tb ekstrem ama 3 TB veri indirenin aboneliği Cat diye iptal edilse ki edilmiş görünüyor.Yakinda 2tb de iptal edilebilir belki çünkü önlerinde engel yok.

Bak konu kaç gündür var TURKNET destek açık açık makul kullanım sınırı kaç söylemiyor.

Bu arada benim gibiler derken neyi kastediyorsun çok merak ediyorum.

• zzfertatzz Z kullanıcısına yanıt

Esas sen böyle düşünmeye devam ettikçe mobil tarifeler sınırsız olmaz. Sen 7tb'i çok bir şey sandığın için böyle konuşuyorsun, 100mbits ile 7 tb veri harcamak için öyle ağın anasını ağlatman gerekmez. Ömründe GB tan başka birşey görmemiş adamlar 7TB'a çok diyor. Tabi sana yıllardır mobil hatlarda 4GB, 5GB, 12GB kota veriyorlar, sen de TB'lı verilere çok diyorsun. Bırakın herkes dilediği gibi kullansın hakkını. Aşırı kullanımla ilgili bir yoğunluk oluşuyorsa da sözleşmeye kota konulsun ve müşteriye açık bir şekilde bu söylenilsin. Bu yüzden habersiz hattın iptali haksızlıktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plyra

1Tb olmasının imkanı yok hocam. Aylardır +1tb kullanım yapıyorum, daha çok kullananları da gördüm. Türknet'in muamelesini beğenmedim, üstelik verdikleri bilgi yanlış olmalı.

Türknetin MH önce terbiye eğitimi alsın. Paket almaktan vazgeçtim diye beni dövecekti kadın telefonun bir ucundan neredeyse

• Hesaplamaya çalıştım. Bağlantınız 23Mbit ise 7/24 hiç 24 saat boyunca hiç mola vermeden 30 günde 7TB veri ediyor. Hatalı hesaplamış olabilirim..

Bu arada iptal edilen hattınızda başkasının adına tekrar TürkNET açtırabilirseniz sanırım. ücretli kod verebilirim.

Eğer davet kodlarınız var ken iptal edilmiş se çok kötü olmuş demektir.

• Eğer böyle sınırlar varsa önümüzdeki dönemde GeForce Now kullanıcılarının internetlerinin iptal olduğu haberlerini görebiliriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulan Musk

Eğer böyle sınırlar varsa önümüzdeki dönemde GeForce Now kullanıcılarının internetlerinin iptal olduğu haberlerini görebiliriz.

Hocam en zoruma giden de sorgusuz sualsiz hattın iptal edilmesi, önceden bir uyarı yapılsa ona göre hareket etme şansın olur. Bir kota olsa mesela 3TB, eğer bunu geçerseniz ayın geri kalanı interneti kullanamazsınız deseler ona bile razıyım. Bizim 50 senedir kullandığımız telefon hattını iptal ettiler, onu nasıl geri alacağım bilemiyorum. Şimdi turknetten cevap bekliyorum bana doğru dürüst cevap bile veremediler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.