Kesinlikle size katılıyorum, bilgisayar mühendisiyim ve remote çalışıyorum. Yoğun internet kullanıcısıyım 10 saat mesai dışında kapanma dönemlerinde hayatım sadece bilgisayardı 14-15 saat pc başında aktif olurdum bunun dışında evde benimle birlikte yoğun kullanan kız kardeşim ve babam var televizyonda genelde netflix açık, en yoğun olduğum dönem 2tb kullanabilmişim ve bunda da Turknet tarafından aranmadım. Bahsedilen kullanım miktarı gerçekten yüksek, normalleştirilmeye çalışılması ayrıca komik. TurkNet'in bu politikasını kesinlikle haklı buluyorum fakat şeffaflık konusunda sıkıntı olduğu konu sahibinin de belirttiği gibi bariz. En azından sözleşme feshi öncesi kesinlikle uyarı yapılmalı. |
Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (11. sayfa)
-
-
Sadece 7tb kullananın hattını iptal etmemiş ki, 5tb kullanı da, 2-3tb kullananıda keyfi olarak haber vermeden iptal etmiş.
Yarın öbür gün senin hattını da senden habersiz iptal ederlerse o zaman da turknetin bu politikasını haklı bulacak mısın bakalım.
-
Neyse ki ayda 500 gb'yi geçmeyen insanlar senin gibi düşünmüyor hocam. Yoksa ben ömrümde 500gb geçmedim diyip, 500gb üstü kapatılsa bile haklılar diyenler olabilir :)
1 yıllık süreçte sadece 1 kere 7 TB aşılmış o da Nisan-Mayıs arası dönemde. Ver herhangi bir uyarı veya bilgilendirme yapılmadı. Sorun 7 TB veya 5 TB veya mh'nin dediği, doğru mu yanlış mı olduğunu bilmediğim 1 TB olması değil.
Bunun sözleşmede ucunun açık bırakılması. Makul kullanım çerçevesi yaıyor sözleşmede ama kime göre makul? Firmaya göre mi, yasaya göre mi, kanuna göre mi, btk'ya göre mi? Bu makul sınırı benim biliyor olmam mümkün değil ve bilmediğim şeyi aştığım için 30 dakikada hattımı iptal ettikleri için haklılar öyle mi? :)
-
kardeşim valla kusura bakma da 7 tb da normal bir rakam değil.
biz ailecek interneti çok aktif kullanmamıza rağmen 300gb'ı geçtiğimiz nadirdir, siz ne yapıyorsunuz yahu 7 tb nedir?
sınırsız deyip 7 tb kullandınız diye interneti kesmek yanlış olsa da (en azından uyarılabilirdi) sizin yaptığınız da mantıklı bir iş değil. her gördüğünüz şeyi download mu ediyorsunuz nedir? 24/7 download hiç durmuyor sanırım.
-
Ya adam ne kadar indirirse indirsin, alo interneti fazla kullanmissiniz o yuzden kesiyoruz diyip tak diye abone sonlandirmak nedir ? Az kullaniyorum diyen adamlar yarin öbür gun bu sınır 1tb olsa o ay netflixten 4k dizi film derken gecseniz aboneliğiniz iptal olsa ne dusunceksiniz. Hala adamin 7 tb indirmesine takan var. Yav sözleşmede boşluk var, uyarı yok, sınırlama yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GasiOrNeyse ki ayda 500 gb'yi geçmeyen insanlar senin gibi düşünmüyor hocam. Yoksa ben ömrümde 500gb geçmedim diyip, 500gb üstü kapatılsa bile haklılar diyenler olabilir :)
1 yıllık süreçte sadece 1 kere 7 TB aşılmış o da Nisan-Mayıs arası dönemde. Ver herhangi bir uyarı veya bilgilendirme yapılmadı. Sorun 7 TB veya 5 TB veya mh'nin dediği, doğru mu yanlış mı olduğunu bilmediğim 1 TB olması değil.
Bunun sözleşmede ucunun açık bırakılması. Makul kullanım çerçevesi yaıyor sözleşmede ama kime göre makul? Firmaya göre mi, yasaya göre mi, kanuna göre mi, btk'ya göre mi? Bu makul sınırı benim biliyor olmam mümkün değil ve bilmediğim şeyi aştığım için 30 dakikada hattımı iptal ettikleri için haklılar öyle mi? :)
Sizin sorununuz, sadece kendi tarafinizdan dusunuyor olmaniz her seyi. Objektif bakmak zorundasiniz. Ben ne sizin dusmaniniz ne de firmanin avukatiyim. Ama firma sahibi olsam 7 TB veri cekiminde musteri ile iletisime gecer uyarirdim. Size yapilan haksizlik bu olabilir. Sizinle iletisime gecilip, uyarilmanizdi dogru olan.
Bir filmin, oyunun boyutu belirlidir. 7TB veri kimseye gore normal sayilamaz kusura bakmayacaksiniz. Bu acidan bejim gibi dusunenler olsaydi diye bir sey yok. Sinirsiz diye bir seyin adi sadece sinirsizdir. Uzay bile sinirsiz denir ama siniri vardir. Her seyin bir siniri var yani. Bir oyun 50 GB olsa 140 tane oyun boyutunda indirme yapmissiniz bunun neresi kime gore normal kusura bakmayacaksin ama asil sizin gibiler yuzunden interneti normal kullananlara da firmalar yaptirim uyguluyor. Cunku somurmek demek normal kullanim olarak nitelendirilemez.
Surekli 7 24 veri cektigin icin baskalarinin hatlarinda da gurultu artiyor. Downstreami dusuyor. Baskalari da senden magdur oluyordur o apartmanda sonucta tum hatlar bir siga dolabindan geliyor vs.
Bu konuda kabul etmek zorundasiniz size gore normal 100 Tb sinir olmasi mi? 100 Tb siniri assaydin. Bu seferde bizlere sizin yzunuzden iste 10 Tb sinir koyuyorlar diyecektiniz. .
Makul sinir demisler ki 150 tane oyun indirme siniri aylik olarak firma tarafindan baya baya makul bir sinirdir. Derdim sizinle degil ama dusunceniz sadece tek tarafli olay bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Temmuz 2021; 13:26:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aslında siz kendi çerçevenizden bakıyorsunuz. Ben oyun oynamıyorum mesela. Benim için oyun boyutu önemsiz. Veya facebook- twitter gezip, iki youtube videosu izleyen bir müşteri değilim. Herkesi bu kalıba sokmak mantıklı mı?
Siz büyük ihtimalle ayda 1tb bile veri kullanmıyorsunuz, bu durum sizi etkilemiyor ve firmayı haklı buluyorsunuz.
7TB ekestrem bir durum ama 7tb kullandım diye kobi olmuyorum. Benim kobi olduğumun kararını kim verdi mesela? Eğer kobiysem neden 1 tb'yi geçmezseniz tekrar bireysel abone olabilirsiniz denildi?
Hadi sınırsız yok diyelim, makul kullanım diye bir sınır var bu sınır neden belli değil? Müşteri bu sınırı bilmeden sınırı aştığını nasıl anlayacak?
Hadi sözleşmeye 1TB sınır yazmaya utanıyorlar belki o zaman sınır geçildiğinde haber versene, uyarı yapsana.
Ortada bir saçmalık var ama ucu size dokunmadığı için ortadaki saçmalık yerine 7tb'ye odaklanıyorsunuz.
-
Misal bu benim kullanımım. Normalde evde aktif kullanan 5 kişiyiz ve hiçbir şekilde 250-300gb üzerinde indirme yapılmaz ki o yapılan indirmeyi de ben yaparım.. Ocak döneminde evda 11 kişi kalıyorduk ve normal olarak sürekli aktif kullanılıyordu ve tak diye kestiler. Bilgisayar mühendisi olarak olarak yoğun internet kullanıcısı ve netflix-amazonprime-blutv-youtube internet kullanıcısı arasındaki farkı idrak edememeniz maalesef üzücü. Ayrıca bizde televizyonda direk internetten izleniyor. Bakın benim evimdeki kullanımlarım
Bu da benim şahsi bilgisayarımdaki kullanımlarım. Detaylara buyrun bakın.
Buyrun sadece explorer.exe netflix-amazonprime izliyorum bildiğiniz gibi chrome da netflix 720p üzeri yayın yapmıyor. Sadece netflix evimde ki 5 kişiden bir kişi olarak izlediğim 312gb. Onun için dediğiniz kesinlikle doğru değil
Ayrıca herşeyi bir kenara bırakın bu şekilde verdiğiniz hizmeti kesemezsiniz. Sizi çalıştırdığınız yerden bir anda kovsalar tazminat vermeden haber vermeden hoşunuza gidermi. Bu herifler yüzünden çok önemli bir sunumum ve işim vardı ve aksadı. Şükür bölgeme Uydunet vardı da iki gün içinde bağlatabildim.
Bu arada ortalama 1 saatlik 4k bir video 8gb civarı youtube da 4k netflix de bir film 25gb civarı.
-
Bizim ülkeden bir bok olmaz hepiniz yaşadığınız hayatı hak ediyorsunuz inşallah bir lokma ekmeğe muhtaç duruma düşersiniz kimse ne akpyi ne Erdoğanı suçlaması artık halkın ne bok olduğu belli
cehennemde her ülkenin bir kazanı varmış, içinde sıcak kaynayan yağ olurmuş, günah işleyenler bu kazanlarda cezalandırılıyorlarmış. kazandan kafasını çıkaranları zebaniler kafasına vurarak geri kazana sokuyormuş. baş zebani bir bakmış her kazanın başında bekçi olduğu halde bir kazanın başında hiç kimse yok, bağırmış bu kazanda niye bekçi yok, bunda dışarı çıkmaya çalışan olmuyor mu? zebani: olmuyor, orası türklerin kazanı, kim yukarı çıkmak isterse alttakiler onu bacağından tutup geri çekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben olaya objektif bakiyorum. Toplumda 1000 kiside 1 kisi bile belki degilsinizdir. Herkes sizin gibi 7TB veri cekse bu benim gibi kullanicilara olumsuz yansiyacak ya firma tarafindan biz de sizler yuzunden ceremesini cekecek bir sinirlamaya tabi tutalacagiz ya da fiyatlar gereksiz sisecek hic bir sey olmasa herkes sizin gibi veri cekse ag trafigi olusur normal insanlar hicbir sey indiremez olur. Boyle bir hakkinizin olmadigini bir kere etik olmadigini bilmeniz gerek.
Anlamaniz gereken sizin yaptiginiz uzun vadede herkesi etkiler. Bu kadar basit. Adamlar diyor ki bizi zarara ugratiyorsunuz altyapimizi zorluyorsunuz diyor ve 1 TB kullanmamaniz halinde size bundan sonra abonelik yapamayiz diyor. O sinir 1 TB degildir yani. Siz 7 Tb kullandiginiz icin 1 TB size ozel sinir koymuslardir.
Anlamiyorum ne istiyorsunuz yukarida birisi Superonlinei paylasmis 5 Tb diye . Siz 7 TB indirmissiniz. Superonline a gecin o zaman 5 Tb sinir var daha mi mutlu olurdunuz.
Tek hakli oldugunuz yer bir uyariyi haketmis olmaniz. Tak diye hatti kesmeleri etik degil.
-
"Hiç bir şey olmadıysa bile bir şeyler oldu" cümlesini bakanlar kurabiliyorsa, şirketlerinde bu tarz kurallar koyması çok normal. Ne demişler; balık baştan kokar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: krstaricaBen olaya objektif bakiyorum. Toplumda 1000 kiside 1 kisi bile belki degilsinizdir. Herkes sizin gibi 7TB veri cekse bu benim gibi kullanicilara olumsuz yansiyacak ya firma tarafindan biz de sizler yuzunden ceremesini cekecek bir sinirlamaya tabi tutalacagiz ya da fiyatlar gereksiz sisecek hic bir sey olmasa herkes sizin gibi veri cekse ag trafigi olusur normal insanlar hicbir sey indiremez olur. Boyle bir hakkinizin olmadigini bir kere etik olmadigini bilmeniz gerek.
Anlamaniz gereken sizin yaptiginiz uzun vadede herkesi etkiler. Bu kadar basit. Adamlar diyor ki bizi zarara ugratiyorsunuz altyapimizi zorluyorsunuz diyor ve 1 TB kullanmamaniz halinde size bundan sonra abonelik yapamayiz diyor. O sinir 1 TB degildir yani. Siz 7 Tb kullandiginiz icin 1 TB size ozel sinir koymuslardir.
Anlamiyorum ne istiyorsunuz yukarida birisi Superonlinei paylasmis 5 Tb diye . Siz 7 TB indirmissiniz. Superonline a gecin o zaman 5 Tb sinir var daha mi mutlu olurdunuz.
Tek hakli oldugunuz yer bir uyariyi haketmis olmaniz. Tak diye hatti kesmeleri etik degil.
Sana ne etik ne etik değil uçarak anlatırım istersen
saçma düşüncelerini al git!
Türknet in GM yardımcısı değil mi 2018 de donanım haberede çıkan başka yerlerede giden kişi Sinan Kurmuş adı da demedi mi sınırsız internette bir kaç kişi fazla da indirse bizi etkilemez ki hiç diye
ayrıca burada etik olmayan bir şey varsa SINIRSIZ diyerek satıp kota koymalarıdır ister 1tb olsun isterse 100TB olsun eğer bir sınır varsa o paket sınırsız diye satılıp pazarlanamaz etik değildir bu
ama bir kişi sınırsız paket alıp 50-60TB bile kullansa bu etik olur neden çünkü sınırsız aldı paketi hak a girmiyor o kafan almaz ama yine de yazdım
-
Adam normal veri indirmemis ki pyton kullanarak veri merkezi olusturmus senin izlediğin video stream servisi torrents vs değil olay adam kendisi söylüyor bircok farkli siteden sürekli veri takibi yapmis index oluşturmuş bunu gören boş beles turknette neti kesmiş hala evraklari tekirdaga isteyen çağ dışı firmadan ne bekliyorsunuz burdaki indirme limiti degil ama traffice tecavuz etmis
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ay 7tb aşılmıyor sadece nisan-mayıs döneminde ve dediğim gibi ekstrem bir durum oldu.
Etik olarak bakarsak turknetin sözleşmenin ucunu açık bırakması etik, soran insanlara limit yok demeleri etik, sözleşmede "uyarılacak ve bilgilendrilecek" denilmesine rağmen haber vermemesi de etik ama ucu açık bırakılan ve bilmemin mümkün olmadığı sınırı aşmam etik değil ve bu nedenden ben suçluyum :)
Adamlar senin dediklerini demedi, 1tb üstü otomatik olarak sisteme takılıyor dedi, bizim sınırımız 1TB dedi. O zaman bana telefonda yalan söylediler, size göre bu da etik anladığım kadarıyla.
Ne istediğim açık, herkes bilsin görsün ve kararını versin. Aslında siz ne istiyorsunuz onu anlamadım. Ömrünüzde 7TB geçmediğinize göre ve yaklaşık 30 yaşında olduğunuzu varsayarak söylüyorum tek aktiviteniz cs go oynamak ve forumda takılmak olabilir. Başka türlü 30 yılda 7 tb geçilmemesi imkansız. Arada 240p videolarda izliyor olabilirsiniz :)
-
Sen once konusmayi ogren, ozelden adresimi vereyim adamsan gelirsin yuzume de bir de ucarak anlatmayi. Edepsiz herif. Anca bik bik klavyede otersiniz. Sen kimsin ki benim zekam ile bir tutacaksin kendini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Temmuz 2021; 13:55:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GasiOrHer ay 7tb aşılmıyor sadece nisan-mayıs döneminde ve dediğim gibi ekstrem bir durum oldu.
Etik olarak bakarsak turknetin sözleşmenin ucunu açık bırakması etik, soran insanlara limit yok demeleri etik, sözleşmede "uyarılacak ve bilgilendrilecek" denilmesine rağmen haber vermemesi de etik ama ucu açık bırakılan ve bilmemin mümkün olmadığı sınırı aşmam etik değil ve bu nedenden ben suçluyum :)
Adamlar senin dediklerini demedi, 1tb üstü otomatik olarak sisteme takılıyor dedi, bizim sınırımız 1TB dedi. O zaman bana telefonda yalan söylediler, size göre bu da etik anladığım kadarıyla.
Ne istediğim açık, herkes bilsin görsün ve kararını versin. Aslında siz ne istiyorsunuz onu anlamadım. Ömrünüzde 7TB geçmediğinize göre ve yaklaşık 30 yaşında olduğunuzu varsayarak söylüyorum tek aktiviteniz cs go oynamak ve forumda takılmak olabilir. Başka türlü 30 yılda 7 tb geçilmemesi imkansız. Arada 240p videolarda izliyor olabilirsiniz :)
Dostum ne agliyorsun, mahkeme orada. Git dava aç. Yahudi degilsin burasi da aglama duvari degil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GasiOrAslında siz kendi çerçevenizden bakıyorsunuz. Ben oyun oynamıyorum mesela. Benim için oyun boyutu önemsiz. Veya facebook- twitter gezip, iki youtube videosu izleyen bir müşteri değilim. Herkesi bu kalıba sokmak mantıklı mı?
Siz büyük ihtimalle ayda 1tb bile veri kullanmıyorsunuz, bu durum sizi etkilemiyor ve firmayı haklı buluyorsunuz.
7TB ekestrem bir durum ama 7tb kullandım diye kobi olmuyorum. Benim kobi olduğumun kararını kim verdi mesela? Eğer kobiysem neden 1 tb'yi geçmezseniz tekrar bireysel abone olabilirsiniz denildi?
Hadi sınırsız yok diyelim, makul kullanım diye bir sınır var bu sınır neden belli değil? Müşteri bu sınırı bilmeden sınırı aştığını nasıl anlayacak?
Hadi sözleşmeye 1TB sınır yazmaya utanıyorlar belki o zaman sınır geçildiğinde haber versene, uyarı yapsana.
Ortada bir saçmalık var ama ucu size dokunmadığı için ortadaki saçmalık yerine 7tb'ye odaklanıyorsunuz.
Seni çok iyi anlıyorum 98 den beri sörf yaparım 2001 de evimize çevirmeli internet ile başladık sonra dijital santral a geçince bölgemizde dsl ile tanıştım sonra taşınma etme vs şimdi fiber var evde ama hızım 35lik paket ev telefonumuz hala aktif var voip üzerinden bu sefer ve 91 yılından beri aynı numaramız
şimdi sana sınırsız satılan paket e sınır koymalarına karşıyım kendimde hiç bir zaman 300gb ı geçmedim 2006 yada yalan olmasın 2007 olabilir sınırsız paket kullanıyorum ondan öncesinde 1 ve 4gb kotalılarda idim 256 ile 512 sonra herkeste kota yada hız olayı ile biz hız seçip 1mb yaptırmış idik hızı şimdi 50 e çıkmıştım pahalı diye sınırsız 35 e düşürdüm geçen yılbaşında ortalama 150-200 kullanıyoruz bazen evde çok olamıyorum 20-30 oluyor kullanımım ama sınırsız ise sınırsız olsun yok öyle 1tb yada 10tb kota koymak madem kotalı bu belirt o zaman sınırsız da hiç bir yerde deme
bu davada ben senimleyim
sana sınırsız adı ile satılan paket sınır koyulamaz
-
Dostum ağlamıyorum bu bir, ikincisi konu açarken izin mi almalıyım senden? Eski yönetici olduğun için kendini forumun sahibi mi sanıyorsun. Seni ilgilendirmiyorsa bak binlerce konu var oralara takılabilirsin.
Neden ömründe 7 tb geçmediğin belli oluyor zaten. Tarayıcı geçmişine baksak forum donanımhaberden başka site yoktur. Tabi birde adblock vardır yoksa çok veri harcardın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 3 Temmuz 2021; 14:8:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X