Öğrendiğimiz iyi oldu, konuyu açan forum üyesine ayrıca teşekkür ederim. Malum pandemi döneminde internet kullanımları arttı bende Türknet'e geçmeyi düşünüyordum bu konudan sonra adının geçtiği yere bile bakmak istemiyorum. Konu hakkında yakın çevremi bilgilendireceğim en azından daha düzgün hizmet veren bir firma ile işlerini yapsınlar. |
Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (13. sayfa)
-
-
İlk yazdığım mesajda da bu konuda size destek verdiğimi söyledim zaten bu konuda karşı çıktığım tek olay 7 TB'nin normalleştirilmesi. Alt yapı belli, omurga belli. Kişisel fikrimdir, önlem doğru uygulanış kesinlikle yanlış. Hat sahibi bilgilendirilmeden ve uyarılmadan yapılması tek kelimeyle saçmalık.
Edit: Sizin de mesajlarınızı okudum 7tbnin normalleştirilmesi dediğim şeyi yapan siz değilsiniz zaten yanlış anlaşılmasın gördüğüm en az 2 mesajda 7tbnin standart üzeri bir kullanım olduğunu kabul etmişsiniz zaten, yaptığım muhalefet tekrar söylüyorum size değil, kraldan çok kralcı arkadaşlara karşı bir söylemdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vieille ecole -- 3 Temmuz 2021; 15:1:12 > -
Türk*etten alışkınız bu duruma her türlü hukuksuzluk kural tanımama sorun çözememe var bu firmada aynısı bizede yaptı bir cafede personel kullansın diye aldık işyeri diye kesti halbuki cafenin üst katında konutta kullanılıyordu ama cafede kullanıluıyor diye kesti üstelik kurulum ücreti aldı faturası tam ödenmiş hattı kesip 20 günlük kalan bedeli ve kurulum bedelini ödemedi.
-
7 Tb veri mi indirilir.
Sonra mobil sınırsız olsun.
Bizim milletimiz aç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde sözleşmeyi okumadan imzaladığımız için hukuksuz bir olaya imza atılmış zannettim başlığı görünce ben de ilk başta. Ama ilk sayfada yazdığı gibi adamlar bu konu hakkında kendilerini sözleşmeye ekledikleri madde ile korumaya almışlar. Tek taraflı abonelik iptali yapabilmeleri için "Abonenin makul kullanım çerçevesi dışına çıkması" yani kendi belirledikleri limitleri aşmanız yeterli. Hukuka aykırı bir durum yok, belirtilen maddenin altında kabul ettiğinize dair kendi ellerinizle attığınız ıslak imzanız var. "Kitapta" yazıyor sonuçta. Burası Türkiye bildiğiniz üzere. Phyton'dan veri çektim deseniz de bu derdinizi kimseye anlatamazsınız. Muhtemelen internetinizi birden çok haneye dağıttığınızı düşündüler ve iptali bastılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMRT -- 3 Temmuz 2021; 15:34:48 > -
Yasal sınır diye birşey var.
İptal etme haklarına sahipler.
Sözleşmede de yazması gerekiyor
Sözleşmede makul kullanım çerçevesi yazıyor. Bu cümleden sınırın kaç TB olduğunu anlıyorsan lütfen beni de bilgilendir. Veya yasal sınırı biliyorsan lütfen bilgilendir çünkü kendi çapımda araştırdım fakat sınırı bulamadım
-
La adam bütün apartmana internet çekmiş ne anlatıyorsun sen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşte kendi kendilerine belirledikleri limitleri benim önceden bilmemi bekliyor. Bir de sözleşmede makul bir süre önce bilgilendirelmesi ve uyarılması deniyor ama makul süre demek ki 2 dakika oluyor. 2 dk için iptal sms geldi çünkü.
Anlamadğım 2 aydır aboneliğini ptal ettirmek isteyen ama edemeyen bir şikayet okudum sabah, komik geliyor :)
-
Hocam apartman diyerek beni küçümseme lütfen. Toki sitelerine çektim ayrıntıya dikkat edelim
-
Sınırın 1TB olduğunu hiç sanmıyorum. Normal bir demo oyun bile steamde 100 GB. Birde steamde ve epicde sürekli güncelleme geliyor oyunlara. 1 veya 2 Tb limit olsa cogu kullanıcıyı iptal ettirmeleri lazım. Superonlinedaki gibi 5 TB sınırlama vardır diye düşünüyorum. 3ü falan gecincede arayıp sorarlar bence ev kullanıcısımısın diye. Yorumlardanda o şekilde algıladım...
-
Üstteki arkadaşın 4.5 tb ve iptal edilmiş.
Şu an bildiğimiz tek şey 4.5tb bile belirledikleri sınırın üstünde.
MH 1TB dedi ama dediğim gibi onların bildiğini de sanmıyorum, yanlış olabilir.
-
7tb kullanım yapmışsın hala kendini haklı göstermeye çalışıyorsun.
1TB sınır olması zaten imkansız. Adsl ve Vdsl bile 1 tb RAHAT ulaşılabilen bir rakam. Bir kaç fiber kullanan arkadaşıma sordum 2tb kadar rahat indirme yapmıslar bir sıkıntı yaşamamışlar format sonrası özellikle. Gördüğüm kadarıyla 3 üstü sıkıntı.Ondada zaten telefonla arayıp ev kullanacısımısınız diye sormuşlar. 3 tb zaten normal üstü kullanıcı icin bir kullanıcı için bile yeterli gibi. Ben bir tuhaflık sezdim konuda ama çözemedim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 3 Temmuz 2021; 15:51:57 > -
@TurkNetDestek 'den cevap gelmediğine göre bir de @skurmus 'u deneyelim.
Sinan Bey kotanız olduğu belli var mı diye sormuyorum. Bu kota kaç TB? Bir açıklama getirir misiniz?
-
Bu limiti savunanlara akk'yi geri koyacaksın mutlu olacaklar. İnsanlar beş on senede bir kotalar yükselsin diye kampanya mı düzenlemek zorunda.
Bu gün sana yeten kota yarın yetmezse kim seni savunacak.
Yani pro olup olmaman sorun değil turknet ztn bu kafada olan bir firma ama ben sadece.download yaptim demekle olmuyor yoksa downloaddan serverda yakalanmazsin :)quote:
Orijinalden alıntı: GasiOr
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum konuya sondan daldığın belli, konuyu baştan sona bir oku belki fikrin değişir.
Çünkü bin defa dedim ki 7 tb ekstrem bir durum kabul ediyorum fakat sözleşmede ucunun açık bırakılması, makul kullanım derken neyi kastettikerinin benim bilmemin mümkün olmadığını, bilmediğim sınırı aştığım neden suçlu olduğumu, eğer bilmediğim sınırı aştıysam neden uyarılmadığımı falan anlattım genelde.
Ben 7 tb normal, dedemde onu aşıyor demedim. Ekstrem bir durum ama şak diye kobisin diyip, iptal etmeleri doğru mu diyorum? Hadi sözleşmeye 1 tb 2tb yazmaya utanıyorlarsa en azından o sınırı aşan müşterileri bi uyarsalar diyorum?
-
Oyun oynayan biri zaten 1 tb geçiyor bu ne demek şimdi ?
Demek oluyor ki yeni bir iss bulma zamanı gelmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EREN.SİMSEK -- 3 Temmuz 2021; 16:0:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X