Sınırsız internete sınır getirmişler resmen. Kardeşim anlamıyorum bu issleri bazı yerlerde 1tb üstü yasak diyor bazıları 4.5tb ben bunu kontrol etmek zorunda mıyım arkadaşım sınırsızsa sınırsız yani kota ne kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya! |
Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (14. sayfa)
-
-
Ben sana soyliyim. Normalde 1tbdir. Maksimum 2tb
1ay geçtiğin zaman uyarilirsin. 2.ayda aboneliğini iptal edebilirler. Öyle bir hakları var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 tb ise isyan çıkar hocam. 2 tb olsa yine isyan çıkabilir. Turknet açıkca yazmıyor, konuda kaç kişi sordu bir cevap gelmedi.
Diğer sorun ise uyarmamaları. Bende ondan şikayetçiyim. Sınırı aşıldıysa uyar, devam edilirse yap yapacağını, al önlemin, iptal et aboneliği. Uyarmadan yapması sorun yaratıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 3 Temmuz 2021; 16:12:25 > -
Sanmıyorum çünkü arkadaşlarım 1 yıldır Türknetli ve sadece steam ve epicden vb yerlerden sadece ortalama 1tb indirme rahat yapıyorlar zaten. İptal olsa onlarınki iptal olurdu. Extradan bunun neftlix + normal film vb için kullanılan kısımlarını saymıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 3 Temmuz 2021; 16:13:51 > -
Bence tüketici hakem heyetine verip tazminat iste
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
MH 1 dedi ama dediğim gibi yanlış biliyor olma ihtimali çok yüksek ama 4.5 tb ile iptal olan bir arkadaş var sanırsam konuda, bir tane 5tb üstü var, benim 7tb. Bu kullanımlar her ay 7tb falan değil. 1 ay geçilince aksiyon alınmış gibi. Tabi anladığım kadarıyla hiçbirimize uyarı yapılmamış.
Benim tahminim 2 ile 3 tb arası sınır olduğu yönünde ama sadece tahmin tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 3 Temmuz 2021; 16:16:5 > -
Muhtemelen MH yanlış biliyor hocam. Kafalarına göre kurallar belirleyip onu müşterilere iletiyorlar. Konu hakkında fikri olmayan müşteriler kanıp konuyu kapatıyor. Biraz bilgisi olanlara da yarım yamalak, yanlış bilgilerini dikte etmeye çalışıyorlar. Turknet'in MH ayağı çok sorunlu. Yıllardır çözemediler.
-
Konudaki çoluk çocuk bir kenara, 7 tb niye anormal onu anlamadım. İnternet omurgası belliymiş, nedir internet omurgası? Dandik bulgaristan, ukrayna bile mobilde kotasızken 7tb sabit internet nasıl anormal oluyor?
Eskiler ekmek bulduk ne köftesi şükret haline diyordu, şimdiki çocuklar da 7 tb çok diyor. Sana çok arkadaşım, saçma sapan hayatın için çok. Bana 7 tb normal.
quote:
Orijinalden alıntı: GasiOr
Bu mesaj silindi.Adamlar hakikaten twitter, facebook, youtube olarak görüyor. Ya da fortnite oynayacaklar sadece ona göre kota koymuşlar.
Ben mesela 4k video izliyorum, ayda 1-2 yeni oyun deniyorum, az da olsa downloadım var
1.5 tb çıkıyor kullanımım. Daha yoğun kullanan biri çok rahat 7 tb'ye ulaşır. Hepsini geçtim arşiv yapan biri bu rakama kolayca ulaşır ne kobisinden bahsediyor turknet acaba?
Anlatıyorum ama hala ayni şeyi söylüyorsun birden fazla noktadan ayni anda veri indiriyorsun turknet kısmını salla bos firma tek bildikleri üzgünüz derler sen traffic yapmissin veri datasi olusturmussun serverda kabak gibi gozukmussun istiyorsan neti istanbula dağıt bana ne senin yakalanma sebebin verinin büyüklüğü değil :) turknet gibi 100 tane firma var birine gecersin takmaya gerek yokquote:
Orijinalden alıntı: GasiOr
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7 TB internet dediğiniz şeyin boyutunu anlamak için nasıl bir ütopik örnek vermek gerek düşünemiyorum bile.
Hangi ülkede hangi firma olursa olsun bireyselde o kadar internete izin vermezler
7 TB'yi normal kullanıcının indiremeyeceğini düşünüyorlarsa, yani ticari faaliyet yürütüldüğünü düşünüyorlarsa bile iptal işlemini ticari faaliyeti ispatlamadan yapamazlar, hukuk var nizam var.
-
Turktelekom 10tb izin veriyor dediler ama bilemiyorum tabi.
-
Ya kardeşim tamam 5 ler 7 ler çok yüksekte bi oyun olmuş 100 gb bunun pc si var playstation ı var tv si var. Bunların yanında 4k videolar filmler var. İnternet kullanımı sadece sosyal medyada gezip arada bir video izlemekten mi ibaret sadece. Hadi yine 7 tb belki etmez ama rahat 4-5 tb eder. Bunu sadece 1 kullanıcı yapsa onu da anlarım evde 5-6 kişi olduğunu düşünürsen hepsinin aktif kullandığını felan 4-5 tb kullanım aşırı normal. Birde gigabit internetten bahsediyoruz veriyi çekmesi daha hızlı kotayıda daha fazla megabayt çekecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanım1123 -- 3 Temmuz 2021; 17:25:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
trakyAli gibileri olduğu sürece bu ülkede güzel şeylere sahip olamaz insanlar. Kalabalık bir aile 4K Netflix izlese, PS5 oyunları indirip oynasa bu data kullanımını rahatlıkla bulur. Çoğumuzun internet kullanımı da 1 TB'ı aşıyor zaten. 7TB olmuş diye adam şirketin sahibi gibi savunuyor firmayı. Sözleşme şartlarında sadece ''makul'' yazıp sınır koymasınlar, sonra bak bu çok fazla deyip kullanıcının internetini hemen kesip mağdur etsinler. Öyle açık olmayan kelimelerle kimseyi mağdur edemezler, yakında oraya bir rakam eklenir yoksa THH başlarını ağrıtır.
Alıntıları kapamış bir de. Kendisi de ne olduğunu biliyor.
-
yükleme yönünde 500 gb çok düşük bir rakam bence ben turksattayım 2tb down 1tb up trafik yaptığım aylar oldu kimse de birşey demedi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gunpower-storm7 TB internet dediğiniz şeyin boyutunu anlamak için nasıl bir ütopik örnek vermek gerek düşünemiyorum bile.
Hangi ülkede hangi firma olursa olsun bireyselde o kadar internete izin vermezler
Oturduğum yerlerde hep villalar var. 4-5 genç çocuklu aileler. Bir 4K netflix dizi bölümü 6-7 GB, 20GB'ı bulan bile var. 4 tane çocuk günde 3 saat izlese 8 GB ortalamadan 96 GB eder. Aya vursan 2.9 TB. Netflix sadece bir örnek. Bunun oyun indirmesi, youtube, diğer streaming siteleri, sosyal medya, okul canlı yayınları, twitch gibi kullanımlar da mevcut. Sadece kendi açınızdan düşündüğünüz için bu rakamları ütopik buluyorsunuz. Hiç de ütopik falan değil bu. Günde 7TB olarak anlamış olabilir misiniz acaba? 4K yaygınlaşsın bu 5-10 TB sınırının kalkması için de kampanyalar olacak göreceksiniz.
-
Hangi hard disk, SSD'yi kullanırsanız kullanın tamamı oyun dolsa 1 tb 2 tb eder. 4 kişi günde 5 saat 4k video izlese ayda 1.5 tb eder.
İstediğiniz kadar zorlayın evde 5 işi olmayan kişi, hepsinde 5'er cihaz ve allahsız gibi 4k video büyük oyun indirilmediği sürece 5 terabaytı geçmek imkansız. Firmaların bir limit koyması gerekiyor her türlü. Bu limit 2 olsun 5 olsun 10 olsun ne olursa olsun. Ama gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X