Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
41.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İndirdiğin oyunu silip başka oyunda yükleyebilme ihtimalin var bi oyunu indirip 1-2 gün içinde silenleri biliyorum. 4k yaygınlaşmaya başladı oyunlarda eskisi gibi değil en az 70-80 gb dan başlıyor. Ben tek başıma kullanıyorum arada bir indirme yapıyorum video vs. 1.4 tb oldu çok aşırı normal 4-5 kişilik evlerde 5 tb kullanım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • remiles01 R kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz örnekler inanılmaz uç örnekler. Her farklı bireyin aynı anda 4k video izleyecek cihazı, zamanı ve hepsinin farklı cihazlarda izlemesini örnek alıyorsunuz. Ki en başında internet bandwith'inin kaldırması gerekiyor.

Oyunlar şunlar bunlar diyorsunuz, her gün farklı bir triple A oyun indirip mi siliyor insanlar? Ne zamandan beridir böyle piyasa? 4K yaygınlaştığı zaman tabikide kota artacak, artsın da. Ama daha kullanıcıların kaçta birinin kullandığı bir teknoloji için hangi firma tek bireysel internetin paylaşımlı kullanılmasını tolere eder?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım1123 D kullanıcısına yanıt

"İndirdiğin oyunu silip başka oyunda yükleyebilme ihtimalin var bi oyunu indirip 1-2 gün içinde silenleri biliyorum"

Bir insan her gün farklı oyun nasıl oynar, hadi oynadı 1 aydan sonra nasıl triple a oyun bulur? Afedersiniz bu bir hak değil lükstür böyle bir durumda.

• 7TB çok uçuk bir veri transferi olmuş. 5-6 daire ile bir internet aboneliği kastınız galiba? :DTurknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. 

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Verdiğiniz örnekler inanılmaz uç örnekler. Her farklı bireyin aynı anda 4k video izleyecek cihazı, zamanı ve hepsinin farklı cihazlarda izlemesini örnek alıyorsunuz. Ki en başında internet bandwith'inin kaldırması gerekiyor.

Oyunlar şunlar bunlar diyorsunuz, her gün farklı bir triple A oyun indirip mi siliyor insanlar? Ne zamandan beridir böyle piyasa? 4K yaygınlaştığı zaman tabikide kota artacak, artsın da. Ama daha kullanıcıların kaçta birinin kullandığı bir teknoloji için hangi firma tek bireysel internetin paylaşımlı kullanılmasını tolere eder?

Sizin aklınıza yatması mı gerek interneti böyle kullananların olması için? Hala kendi açınızdan bakıyorsunuz

Xbox Series X'in 1TB hafızası var. Xbox Game Pass'te onlarca oyun var, hepsini indirir dener siler. Sizin mantığınıza uymuyor diye yapmayacak insan yok mu bunu? Villa yazıyorum kapılarının önünde Porsche yatıyor, cihazı zamanı diyorsunuz. Sizin için inanılmaz uç olabilir de ben gözlerimle görüyorum. Bizim aile de kalabalık, genç olsalar biz de bu veriyi görürdük. İster AAA oyun indirir hevesini alır siler yenisini indirir, isterse tüm gün 4K video izler. Önemli olan bunun art niyetli olarak kullanılmaması. Türknet'in böyle bir politikamız var deyip uyarması gerekirdi.

Tekrar ediyorum, herkesin 7 TB veri kullanımını görmemesi bunun normal bir kullanım olduğu gerçeğini değiştirmez. Ortada art niyet yoksa bu kullanım yüzünden konuttaki insanlara ''iş paketimize geçmelisiniz'' demek absürttür. Önemli olan para da değil çünkü o kadar zengin olan kişi elbette 100 lira daha verir kullanır. Burada önemli olan sözleşme maddeleri, politika, şirket prensipleri ve dünyanın devamlı değiştiğini kavrayabilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ll BLooD ll

7TB çok uçuk bir veri transferi olmuş. 5-6 daire ile bir internet aboneliği kastınız galiba? :D 

Keşke konuyu okusaydınız, Python ile youtube web scraping yapmış arkadaş. Yani youtube üzerinden günlerce veri çekmiş ve bu trafiğe ulaşmış. Türknet'te günlerce youtube üzerinden farklı lokasyonlardan download yapan bu trafiği görmüş ve aboneliğini iptal etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cor3 -- 3 Temmuz 2021; 17:56:53 >
  • valla adminler falan kusura bakmasın da buna eşşeklik derler. benim evimde 3 tane akıllı TV var. hepsi de 7/24 açık hepsi 4K netflix blu tv amazon prime izleniyor sürekli. onu da geçtim PC var 7/24 oyun indiriyorum upload download yapıyorum neden bireysel olanlar bu kadar veri indiremezmiş? gayette indiriyorum. allahtan bu sakillerin operatöründen çıkıp milennicom'a geçmişim kanser herifler

edit ; ettiğim sözlerden dolayı üyeler kusura bakmasın ama gerçekten çok kötü bir şey. yani bizim kullandığımız verinin boyutundan size ne arkadaşım? bu adam 7TB değil 20TB bile çekebilir ona kalan bir şey bu ne biçim bir operatörsünüz siz? rezil herifler ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUSA36 -- 3 Temmuz 2021; 18:5:17 >
  • remiles01 R kullanıcısına yanıt

Son 36 ayın 24 ayı gamepass üyesi olan üyeye yazıyorsunuz. Bu sürede onlarca seri, onlarca EA oyunu, onlarca online oyun başlayıp doyana kadar oynadım. Konsolda 1 tb+500 gb hdd var, dolu. PC 3 tb'ye yakın depolama var, neredeyse dolu. Video download, upload, editi yaparım. Buna rağmen ayda 2 tb kullanımı geçtiğim olmadı. Olduysa da kendi kotalarını geçmemişimdir.

Benim kafama yatmayan bir şey, başka kimin kafasına yatar merak ederim Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. 

Günde 240 gb internet kullanımını hiçbir bireysel abone yapamaz. Nokta. Adamların elinde ortalama, ortalama altı, ortalama üstü, ekstrem internet kullananların verisi var. Ona göre kota, uyarı, sınır ve kapatma yapıyorlar.

Firmanın kendisi bakıp bu interneti 5 kişi günde 8 saat 4k video izliyorlardır, her gün cod cw silip yüklüyorlardır diye düşünmüyor. Bu kullanıcı normal bir kullanıcının 7 katı fazla internet kullanıyor ne ayak diye düşünüyor.

Ki yeniden diyorum, yıl 2021 halen 4k video izlemek, her gün AAA oyun silip yüklemek lüks. Nasıl 12 sene önce her gün 1080p video izleyip ADSL hızının hak getirdiği kadar AC, COD MW indirip silmek lükstü, şu anda da 4k video izleyip en yeni AAA oyunları silip yüklemek lüks. Bir ailenin bunu yapması imkansız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Son 36 ayın 24 ayı gamepass üyesi olan üyeye yazıyorsunuz. Bu sürede onlarca seri, onlarca EA oyunu, onlarca online oyun başlayıp doyana kadar oynadım. Konsolda 1 tb+500 gb hdd var, dolu. PC 3 tb'ye yakın depolama var, neredeyse dolu. Video download, upload, editi yaparım. Buna rağmen ayda 2 tb kullanımı geçtiğim olmadı. Olduysa da kendi kotalarını geçmemişimdir.

Benim kafama yatmayan bir şey, başka kimin kafasına yatar merak ederim    

Günde 240 gb internet kullanımını hiçbir bireysel abone yapamaz. Nokta. Adamların elinde ortalama, ortalama altı, ortalama üstü, ekstrem internet kullananların verisi var. Ona göre kota, uyarı, sınır ve kapatma yapıyorlar.

Firmanın kendisi bakıp bu interneti 5 kişi günde 8 saat 4k video izliyorlardır, her gün cod cw silip yüklüyorlardır diye düşünmüyor. Bu kullanıcı normal bir kullanıcının 7 katı fazla internet kullanıyor ne ayak diye düşünüyor.

Ki yeniden diyorum, yıl 2021 halen 4k video izlemek, her gün AAA oyun silip yüklemek lüks. Nasıl 12 sene önce her gün 1080p video izleyip ADSL hızının hak getirdiği kadar AC, COD MW indirip silmek lükstü, şu anda da 4k video izleyip en yeni AAA oyunları silip yüklemek lüks. Bir ailenin bunu yapması imkansız...

Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?

• Cor3 kullanıcısına yanıt

5. Tabi herkes aynı anda evde değil, işi olan işe okulu olan okula gittiği için çok bakacak boş zaman oluşmuyor

• adamlar için veli nimetim ben desene aylık 300 gb anca kullanıyorum :D kullanmama sebebim net bağlantısının adsl olması 30 saatte inicek diyor ..... böle işin diyip kapatıyorum yani yoksa 2 3 tb rahat görürüm bende gibime geliyor :D

• Konuyu gordugum iyi oldu, bende evimde keske gigafiber olsa diyordum.

Internetim sinirsizsa herseyi maks cozunurlukte acar, istedigim herseyi indiririm. Sınırsız demek budur. Turknette tokatciymis.

Turknetede para yedirmeyelim. Ekstra olarak normal kullanimda 1tb bitiren insanim. Pc format attigimda 3,3.5 u rahat buluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 3 Temmuz 2021; 18:52:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenneth-

Konuyu gordugum iyi oldu, bende evimde keske gigafiber olsa diyordum.

Internetim sinirsizsa herseyi maks cozunurlukte acar, istedigim herseyi indiririm. Sınırsız demek budur. Turknette tokatciymis.

Turknetede para yedirmeyelim. Ekstra olarak normal kullanimda 1tb bitiren insanim. Pc format attigimda 3,3.5 u rahat buluyorum

Yalnız Türknet'in kendi altyapısında gigafiber hizmeti alanlardan böyle bir bildirim gelmedi. Bu sorunu yaşayanlar TürkTelekom altyapısı üzerinden Türknet'ten hizmet alanlar. Türknet her hangi bir açıklama yapmadı henüz.

Hangi altyapida oldugu seni yada beni ilgilendirmez ki? Tuketiciye sinirsiz diye satiyor. Satmayacak o zaman.

Ister tt olsun ister kendisi olsun sinirsiz ibaresi var. 5 tb kotaliysa 5tb kotali diye satsin? Bu dolandiriciliga giriyor.

Ben eger kobi vs degilsem ev kullanicisiysam istedigim gibi kokune kadar kullanirim.

Internet hizi arttikca dogal olarak kullanim seklide degisiyor ve daha cok tuketiliyor. 5tb kullanmak isteyen insan her turlu kullanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lenneth- -- 3 Temmuz 2021; 19:3:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lenneth-

Hangi altyapida oldugu seni yada beni ilgilendirmez ki? Tuketiciye sinirsiz diye satiyor. Satmayacak o zaman.

Ister tt olsun ister kendisi olsun sinirsiz ibaresi var. 5 tb kotaliysa 5tb kotali diye satsin? Bu dolandiriciliga giriyor.

Ben eger kobi vs degilsem ev kullanicisiysam istedigim gibi kokune kadar kullanirim.

Internet hizi arttikca dogal olarak kullanim seklide degisiyor ve daha cok tuketiliyor. 5tb kullanmak isteyen insan her turlu kullanir.

Türktelekom tekeldi Türknet kendi altyapısını getirmeye başlayana kadar. Tamam sınırsız adı altında "gizli kullanım limiti" olan hizmeti satması abest, hem fikirim sizinle. Bu konuda Türknet'in şeffaf olması gerekiyor. Burada tartışılan böyle bir limit var ise sözleşmede belirtmemiş olmaları ve müşterin hizmetlerini siz hizmetimizi çok fazla kullanıyorsunuz diye iptal etmeleri. Türktelekom ile olan sözleşmelerini bilmiyoruz, ben size gigafiber hizmeti alan müşterilerden böyle bir bildirim gelmediğini söyledim. Çünkü gigafiber hizmeti almayı düşündüğünüzü söylediniz.

Onda varsa bunda da vardir hocam, kotali interneti sinirsiz diye satmaya utanmiyorlar. Klasik turk firmalari iste, turknette yolunda.

İzahı yok, sinirsizsa sinirsizdir degilse degildir altyapisi kablosu cartu curtu hikaye vallahi. Tesekkur ederim bilgilendirme icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cor3

Keşke konuyu okusaydınız, Python ile youtube web scraping yapmış arkadaş. Yani youtube üzerinden günlerce veri çekmiş ve bu trafiğe ulaşmış. Türknet'te günlerce youtube üzerinden farklı lokasyonlardan download yapan bu trafiği görmüş ve aboneliğini iptal etmiş.

Alıntıları Göster

O halde postu editlemesi gerek en üstte böyle bir şey yazmıyor hocam :) Bahsettiğiniz olay mining gibi birşey mi acaba?

• ll BLooD ll L kullanıcısına yanıt

Mining gibi değil de, nasıl açıklasam bilemedim. Örnek Eminem sevdiğiniz bir sanatçı ve onla ilgili müzikleri seviyorsunuz "eminemyenimuzik.mp4" buradaki mp4 Youtube'a eminem ile düşen ve formatı mp4 olan dosyaları "html" kodundaki değişikliklerini sürekli bilgisayarınıza indirir. Ama bu akışları 240p 480p 720p 1080p ile filtreleyerek indirmeye sağlar. Sadece ses veya video+ses indirebilirsiniz. Sanırım 7tb veriye ulaşan arkadaş fazla bir phyton bilgisi olmadığı için, çokça veri çekmiş Youtube'den ve böylesine bir trafiğe kısa sürede ulaşmış.

• 100mbit hattım ile karşı sunucu izin veriyor ise saniyede 12megabyte indirebilirim.

12mb(12.000.000byte)*60(1dk)*60(1saat)*24(1gün)*30(1ay)= 31.104.000.000.000 byte = 31.1 terabyte

indirme kapasitesine hattım sahiptir, hiç kimse bana hattımı ne kadar kullanacağımı, ne kadar indirime yapacağımı dikte edemez, edenle her şekilde mahkemesine kadarda uğraşırım.

eğerki, diğer insanlar bu bağlantı yükünden etkileniyor ise, veri merkezi operatör veya her kim ise gerekirse 10bin adet 100gigabit uplink routerleri satın alacak gerekli yük dengesini sağlamakla yükümlüdür.

şimdi burada 3 5 10tb fazla indiremezsin diyenleri tıpkı yasakçı akp hükümetine benzetiyorum,

switch den geçen elektiriğe sayaç bağlamışlar, hala nelerin hesaplarındasınız.

@Turknet yaptıklarınızı takip ediyorum,

açıkca söyleyin telekomla anlaşmamış abone başına kadar şu kadat tb dır, sonrasında o aboneden zarar ediyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 3 Temmuz 2021; 20:10:52 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.