Şimdi Ara

Türknetten Millenicom'a geçiş sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Türknetten millenicom'a geçiyorum yaşadıklarımı burada paylaşmak istiyorum.
    Henüz başvurumun 1. günü yaşadığım her şeyi konu içerisinde her gün güncelleyeceğim.

Türknette şuan 79/4 şeklinde bir internet hızım var ve sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. Neden diyecekseniz 88/2 sorunu yüzünden. Hat değerlerim 110-130 a kadar göstermekte ancak 88/2 den fazla vermiyorlar. Türkneti ilk kullandığım günlerde 95 e kadar hız alıyordum. Hızım kısıtlandı bi şekilde TT Kaynaklı diyorlar ben TT Yi aradım 5 gün inceleme yaptılar her gün konu hakkında aradılar en sonunda sonuçlandı ve TT Kaynaklı bir sınırlama yada 88/2 gibi bir sorun bölgemde binamda yok dediler. Aynı sorunu millenicomda da yaşayacak mıyım öğrenmek için geçiyorum.

23.07.2019
    1. gün Millenicom'u aradım başvurumu aldılar hızımı 100 mbit e tanımladıklarını söylediler hayırlı olsun vs derken tekrar arancağımı söyleyip görüşmeyi sonlandırdık.
    Öğlen 1 de arandım Ancak telefona yetişemediğim için açamadım. Tekrar aradığımda ulaşılamıyordu. Arayanlar Teknofix firmasıydı Mesaj attılar millenicom evrak toplama işlemleri için size ulaşamadık vs diye tekrar arayacaklarını yazmışlar. Bugün tekrar arayan olmadı.
    Şimdilik 1. günde yaşadıklarım bu kadar konuyu her gün güncelleyeceğim.
    ---
    24.07.2019
    2.Gün
    Saat 4 te kadar aramalarını bekledim arayan olmadı. Bana mesaj atan firmanın adı Teknofixti internetten araştırdım numaralarını bulup müşteri hizmetlerine bağlandım açtılar anlattım durumu yarın için yani 25.07.2019 için randevu verdiler öğlen 1 ile akşam 6 arası geleceklerini söylediler.
    Bugünlükte bu kadar.
    ---
    25.07.2019
    3.Gün
    Randevu veren ekip saat 4 gibi geldi evrak vs imzalar atıldı online olarakta bir yerlere gönderdi. Millenicomu aradım şimdi ne yapmam lazım diye. 24 saat içinde sms gelecek internet modem şifrem ve aktif olarak kullanmaya başlayabilicem.
    ---
    26.07.2019
    4. Gün
    Öğlen sesli onay için aradılar onay verdikten 1 saat sonra internet şifrem falan geldi modeme girdim ve internetim aktif oldu. Türknettende aynı anda hattınız iptal edildi mesajı geldi.
    Şimdi gelelim sonuca

Türknetten Millenicom'a geçiş amacım hattımın 88/2de takılı kalmasıydı Diğer müşteriler 88/4 ve daha yukarısını alırken benim upload hızım 2 de kalıyordu. Aynı sorunu millenicomda'da yaşadım değişen bişey olmadı. Ancak @Alper Karaer - Millenicom Abim bu sorunun çözülmesi için hattımı inceleyeceklerini söyledi. Daha öncede böyle bi sorun yaşayan müşterilerinin sorununu çözmüşler. Yorumlarda görmüştüm.
    Millenicom'a hızlı geçiş süreci için teşekkür ederim bir aksilik çıkmadan en hızlı şekilde Türkneti iptal edip talebim üzerine ev telefonunu komple iptal ettiler.

Düzenleme: Türknette 88/2 Hız sorunu yaşıyordum Millenicom firmasındada aynısı olduğunu söylemiştim Ancak Millenicom ekipleri hattıma müdahale ederek problemi çözdüler. 100 MBPS Ye kadar hız tanımlamışlar aldığım hızlar:

Nperf Test Sonucu

Speed Test Sonucu

Not: Fiber Değil VDSL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperkral12 -- 28 Temmuz 2019; 14:13:17 >

• Geçiş sürecim tamamlanmıştır.
  • Arkadaşlar Türknet TT Kaynaklı sorundan dolayı 88/2den fazla hız veremiyordu az önce İnternet gitti geldi ve HAT Değerlerim 100 e tanımlandı. Geçtiğim Gün yine 88/2 idi geçiş hayal kırıklığı oldu cünkü hızım yine 88/2 idi. Ancak Millenicom bu sorunu az önce çözdü
    Speed test sonuçlarım

Hat Değelerim Türknetteki Ve Millenicomdaki:

Türknet neden beni aylardır 88/2 ile kısıtladı bilmiyorum demekki çözülebiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperkral12 -- 28 Temmuz 2019; 14:25:2 >

• Ben turknet den müşteri hizmetleri yok diye çıkmıştım 1 aylık bir kullanım yaptım daha önce Millenicom da idim

Elazığ için söylüyorum
    Ortalama haftada bir veya 2 hız testi yaparım
    Aynı ev aynı modem aynı hat aynı kablo bilgisayar herşey aynı
    Hız ile ilgili sıkıntım olmamasına rağmen
    Millenicom da ping 45-55 arası idi 2 yıl kullandım
    Turknet de ise ping 16 ile 20 arasinda gidip geldi 20 yi hiç geçmedi
    Şuan Netspeed kullanıyorum ping 25 27 arası
    Elazığ'da Millenicom ping değerleri kesinlikle rezalet ti
    Hızlar da hepsinde aynı hızı alıyordum ama iss ler arası ping de kesinlikle değişim oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçişi nasıl tamamladınız malum bu arakdaşların dünya umrunda değil.
  • Broon kullanıcısına yanıt
    Anlamadım dediğinizi Konuda zaten yazdım geçiş tamamlanana kadar ne oldu ne bitti. Siz millenicom'a geçtiniz ve sizinle ilgilenen olmadı mı b iraz daha açar mısınız yardımcı olmaya çalışayım size
  • Türknetteydim taşındım altyapı fiber taşıyamıyoruz dediler turkneti iptal ettirdim. Bu ay başında başvuru yaptım aciliyet var dedim hâlâ yapacaklar . Sadece telefon başvurusu ile onay alındı . Kâğıt evrak işlemleri var daha sonra ttnet alt yapı için modem vb. Kurulum zımbırtısı var sanırım kasım gibi bende kabül görürüm ..

Kampanya bekliyorum eylül de yapılıyor genelde her okul başlangıcı öncesi bakalım ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • casperkral12 C kullanıcısına yanıt
    hocam geçemedim bile geçiş yapacaktım 20 günden uzun süredir bekliyorum ve TT bana gerçekten sağlam bir fatura geçiriyor. Hangi aşamadayız biraz muallak herkes farklı birşey söylüyor ve kimse yardımcı olmuyor. Birbirlerine aktarıyorlar sürekli.
  • Broon kullanıcısına yanıt
    tahhüt ün bitmesine ne kadar var sizin hocam tt de
  • hocam sende ki gpon fiber mi oluyor?
  • nekadar ödüyorsunuz bu tarifeye ?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    bitti hocam 20 gün oldu neredeyse
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    85 TL Ödüyorum hocam yapılan zamdan etkilenmedim.
    Hocam fiber mi değil mi fazla anlamıyorum o işlerden sadece VDSL olduğunu biliyorum Fiber alt yapımız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casperkral12

Hocam fiber mi değil mi fazla anlamıyorum o işlerden sadece VDSL olduğunu biliyorum Fiber alt yapımız yok.
    tamam o zaman vdsl dir. 9 tl fiber modem kiralama ücreti ödemiyorsanız kesin vdsl. Fiber de modem kiralamak zorunlu, türktelekomda da öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Broon

bitti hocam 20 gün oldu neredeyse
    taahhüt bitmeden başvurmadınız mıydı? Taahhüt bitince türktelekom epey ücretli fatura getiriyordur sanırım.
    Hocam taahhütten önce başvurmaz olur muyum kaç kere görüştüm. 27sinde imzaladık belgeleri bugün ayın 23ü el insaf. O faturada gayet güzel bir fatura hocam düşmanımın başına vermesin.
  • Kaç lira ödüyorsun bir de rica etsem speedtestten frankfurta(vodafone serverı olursa daha iyi olur) hız testi yapabilir misin?
    Modemim asus ac51 modem ücreti falan ödemiyom n11 den almıştım :D
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Hocam frankfurt vodofone serveri devre dışıydı bende rasgele bi tanesinde yaptım sonucu bu iyi mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.