Şimdi Ara

Türksat, 2 milyon haneye 1000 Mbps fiber altyapı getirecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
3.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbulun göbeğinde 10 yıldır kablonet kullanıyorum. 1000MBPS hizmet sunduğunu bu haberi görünce öğrendim. Hatta yorumda millet 2 yıldır kullanıyorum falan yazmış, garibime gitti.

İnternetten sorguladım ve tabii ki benim binamda 1000 mbps yokmuş.

• Fiber altyapının mokunu çıkardılar. Planlama ekibi haritayı açıp rastgele bina seçiyor olsa gerek. Hayır fiber gelen binaların çoğu kullanmıyor bile. Biz dönüşüm talep ettik hiç bir iss takmadı.

Bir siteye fiber gelince bin müşteri falan diyorlar adamın gülesi geliyor. Instagram'da gezmek için o parayı anca üç beş yüksek gelirli kendini teknoloji dehası zanneden bireyler verir.

Sürecin acilen yeni bina ve isteyen binalara getirin şeklinde düzenlenmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 19 Mart 2025; 7:57:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim bir konu var.

ABD'de bu tür cable ISP'ler de DOCSIS modem kullanıyor ve 2500 Mbps'ye kadar hız verebiliyor. Neden KabloNet'te hızlar bu kadar düşük? Altyapı farkı ne?

İzlediğim videoların çoğunda bu DOCSIS modeme bildiğiniz klasik uydu kablosu giriyor ve adamlar 2.5G hız alıyor. LAN hızı değil bu arada, WAN hızı.

Yani GPON ONT, fiber optik kablo veya RJ45 CAT6 kullanmamalarına rağmen "fiber" hızlarını verebiliyorlar.

Fark ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 19 Mart 2025; 10:25:36 >
  • LordEvosis kullanıcısına yanıt
    Bu durum yıllardır var umursamıyorlar

• Türksat bence işini layığı ile yapan bir firma değil 1000 Mb abonesi olmama rağmen aldığım hız 200 300 Mb hızlarındaydı bu durumdan şikayetimi dile getirmeme rağmen internet protokolüden haber geleceğini bahane ederek hiçbir şey yapmamışlardır buradan herkese tavsiyem 1000 Mb hız sunamıyor bu firma bence bulaşmayın ilgilenen birim de yok zaten ağrısız başınızı ağrıtmayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hane duvarına delik açıyorlar. Kablo apartman içinden açık şekilde geliyor. Birileri kabloyu koparsa ne yapacağız? Kim bilir kaç günde yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scalloped_neck -- 19 Mart 2025; 17:50:46 >
  • Verdiği modem, zannedersin şömine. Ancak etrafında oturanlar bağlanabiliyor. Diğer odaya geçince bağlantı kopuyor.

• F/P olarak en iyi internet sağlayıcıdır. Ayrıca MH konusunda da iyiler. Aradığın anda MH ye çok rahat bağlanabiliyorsun.

Bankada 50 bin param var bankaMH sine ulaşamıyorum ama 350 liralık ibyiternet hizmetinde MH ile istediğim zaman diliminde görüşebiliyorum.

Yanılıyorsunuz beyler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Binaya kadar fiber çektiler ama kata koaxiel kabloyla çıkınca fiberin hiçbir manası olmuyor
    fiber isterim diye arayınca dairenizde fiber bulunmuyor diyorlar
    koaxiel kabloyu daireye kadar döşüyonuz fiberi neden döşemiyorsunuz?
    şükür Türknet geldide kurtulduk . gerçi onlarında kabloları yer üstünden gidiyo mahallede kopma vs olsa uğraşdur.

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

ABD'de DOCSIS 3.1'e geçtiler, hatta şu an DOCSIS 4.0 spesifikasyonu da var ama pratikte DOCSIS 4.0 henüz pek yayılmadı sanırım. Türksat ise DOCSIS 3.0'da kaldı ve 3.1'e geçmek gibi bir planı yok görünüyor. DOCSIS 3.1 ve 4.0'da maksimum download hızı 10Gbps mertebesinde, DOCSIS 3.0'da 1Gbps mertebesinde ama Türksat 3.0'da en fazla 100Mbps veriyor, yeni altyapıyı ise GPON döşüyor. Sanırım binaya kadar fiber getirip hanelere DOCSIS 3.0 ile hizmet verdiği yerler de var. Kendi GPON altyapısından ise 1000Mbps veriyor.

• Alphonsus kullanıcısına yanıt
    maliyet forumdaş abd gibi bir ekonomide elektrik parası sorun değil docsis modemler ve şebekeleri gpon veya diğer tiplere göre ciddi tüketimi mevcut ve sürekli bakım gerektiriyor

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    netmaster modemin wifi' sini kapat bitane Archer C6 al ethernetten bağla (alt modelleride var bunun portlar gigabit) sorun çözülüyor

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt
    Access point ile halletim ama infinity 401 berbat bir modem.

• LordEvosis kullanıcısına yanıt

istanbul'da 45 senede 8km yol alamadılar sen ne diyorsun.  

dönüşüme de elit semtlerden, kesimlerden başlıyorlar. sonra fiber çektik de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 20 Mart 2025; 2:16:37 >
  • İyi iyi hiç değilse fiber alamasak bile ADSL/VDSL kullanan azaldıkça biz de biraz daha rahatlarız nasılsa bize gelmesi yüzyıl sürer ??

• Kaç yılda ülke nüfusunun yüzde kaçına ulasabilmis. Ülke genelinde birçok şehirde yok,

• teknolojiden anlasan koaksiyel kablonun fiberlisi olduğunu bilirdin...

• @Antor yanlış... koaksiyel kablodada fiber destekli versiyon var...

• Evime önceden anten kablosu ile internet veriyorlardı.

Gayet memnundum.

Sonrasında fiber geldi

Normalde almayacaktım zaten bayağı iyi internet veriyordu

Dönüşüm ücretsiz dediler diye geçtim

Böyle bir muhteşem fiber interneti hiçbir firmadan alamadım

Türknet Vodafone fiber Telekom fiber Superonline ve bir kaç daha hizmeti kullandım.

Bu kadar iyi olanı Türksat ile yaşadım.

Sorun şu ki çok kısıtlı bölgelerde hizmet veriyorlar.

Ayrıca zengin semtleri değil bulunduğum bölge..

Ne kullanıyorsanız iptal edin Türksat a geçin göreceksiniz..

Selamlar..

• 17 yıl önce kablonet internet için başvurdum ve hala bizim sokakta yok .önce bi gelsin 1000 Mbs yi pek aramiyoruz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.