Şimdi Ara

Türksat, 2 milyon haneye 1000 Mbps fiber altyapı getirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türksat, 2 milyon haneye 1000 Mbps fiber altyapı getirecek
    Türksat Kablo, Yeni Nesil Teknoloji Dönüşümü Projesi kapsamında geçen yıl yaklaşık 1 milyon hanede 1000 Mbps fiber altyapı dönüşümünü tamamladığını açıkladı. 

5,5 milyon haneye internet erişim imkanı sunuyor

Türksat AŞ yaptığı açıklamada, Türksat Kablo'nın altyapı yatırımlarını hızlandırdığını belirterek, Kablonet markasıyla tüm Türkiye'ye internet hizmeti sunduğunu ve 5,5 milyon haneye erişim imkanı sunduğunu belirtti.

Ayrıca Bkz.Google Taara çipi ile kablolar olmadan ışık hızında internet dönemi başlıyor

Daha önce sadece kendi altyapısıyla hizmet veren Kablonet'in, 2022'de imzalanan Veri Akış Erişimi (VAE) Anlaşması'yla tüm ülkede hizmet sağlamaya başladığı belirtilen açıklamada, geçen yıl başlatılan Yeni Nesil Teknoloji Dönüşümü Projesi'yle 1 milyon hanede "Gigabit-Capable Passive Optical Network" (GPON) altyapı dönüşümünün tamamlandığı ifade edildi. Bu yıl sonunda ise dönüşümün gerçekleştiği hane sayısının 2 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Türksat ayrıca, altyapısının olmadığı yerlerde "TV Her Yerde" ve Türksat TV Box aracılığıyla televizyon hizmeti sunduğunu belirtti.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/turksat-kablo-gecen-yil-1-milyon-hanede-1000-megabit-saniye-altyapi-donusumu-gerceklestirdi/3510954

• Yanlış yönde gidiyorlar. Ellerindeki eski sistem bölgeleri fibere dönüştürmeden sağa sola uzamaya çalışıyorlar. Koaksiyel kablolu bölgelerde bir tane müşterileri kalmadı. Planlamaları yapanların özellikle çocukluklarında protein bazlı beslenmediklerini düşünmeye başladım.
    Diğer taraftan gpon altyapıya kavuşmuş bölgelerdekilerin de pek memnun olmadığı görülüyor. Pahalı tarife, kötü hizmet olunca sonuç yine marjinal bir ISS olmaya devam. Bir de planlama yanlışlıkları üstüne süzme ballı kaymak oluyor :).
  • problem ücret ne olacak insanlar alamadıktan sonra 1000 değil 100000 bin olsa ne yazar.

• Türksatın fiber ücretleri aşırı yüksek, rekabetin dışındalar malesef.

• Vain kullanıcısına yanıt
    2 senedir gpon 1000 mb kullanıyorum. geçen yıl 550 TL ödüyordum şuan 670 TL ödüyorum. diğer sağlayıcılardan çok da yüksek olduğunu düşünmüyorum

• Türkiyede asıl problem internet servis sağlayıcıların müstakil evde yaşanları adam yerine koymaması. Kablonetin hizmeti çok iyi ama Eskişehirde çoğu mahallede yok.

• Lucky Luciano kullanıcısına yanıt
    Turkcell Superonline ile hemen hemen aynı. Türk Telekom'u bilmiyorum ama benzer fiyatta olsa bile kalite olarak bu ikisinin yanına kolay kolay yaklaşamaz.

O değil de artık bu fiyatlara simetrik internet rekabeti başlamalı.

• Yanlış yönde gidiyorlar. Ellerindeki eski sistem bölgeleri fibere dönüştürmeden sağa sola uzamaya çalışıyorlar. Koaksiyel kablolu bölgelerde bir tane müşterileri kalmadı. Planlamaları yapanların özellikle çocukluklarında protein bazlı beslenmediklerini düşünmeye başladım.
    Diğer taraftan gpon altyapıya kavuşmuş bölgelerdekilerin de pek memnun olmadığı görülüyor. Pahalı tarife, kötü hizmet olunca sonuç yine marjinal bir ISS olmaya devam. Bir de planlama yanlışlıkları üstüne süzme ballı kaymak oluyor :).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt

Tespit gibi tespit.

• Evimiz şehrin merkezinde ama fiber alt yapı yok... bakalım Türksat boş mu dolu mu göreceğiz.

• gpon tüm ilçe merkezleri il merkezleri ve köylere döşenip artık bakır alt yapı bitirilmesi gerekiyor fakat hala yerinde duruyor bakır mahalleye kadar fiber geldi mahalleden apartmana bir türlü ulaşamıyor

• 8 Senedir yeni modem getormediklerinden Docsis 3.0 modemi kullanıyorum ısınma ve range sorunları hat safhada. Ayrıca 100 mbps den fazla hat desteklemiyor ve su borusu gibi kablosu var. Diğer operatorlerde gelisme olurken kablonette yok. Umarım gelir de biz de normal fiber 1000 ve kendi aldığımiz modwm router kullanabiliriz.

Sorun fiyat da değil para versen de, alternatif cihazları ya da tarifeleri yok. Ayrica halen yok akıllı sınırsız bilmem ne adı altında resmen adil kullanim koşullu İnternet satıyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Seçmiş olduğunuz adreste VDSL altyapısı ile 50 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır

Ankaranın göbeğinde daha 50 Mbps yukarısında hizmet sunamıyorsun bana. Ve bu durumu 3 yıldır düzeltmediler, kaç defa telefon/mail yoluyla iletişime geçtim oysaki. mecburiyetten süperonline kullanıyorum.

• Yakın bir zaman önce mahalleye sıfır altyapı döşeyerek binaya Koaksiyel kablo ile hizmet vermeye başladılar. Bu devirde neden eve kadar fiber çekmezler gerçekten akıllara ziyan. Potansiyel on binlerce müşteriyi bu yüzden kaybettiklerine eminim.

• Ulan zaten hepiniz aynı apartmanlara kablo döşüyorsunuz

Aynı apartmanda aynı kişileri kapalım diye uğraşıyorsunuz

Sonra çıkıp açıklıyorsunuz milyor tirilyor yere ulaştık diye :)

Hepinizi toplasak ülke nüfusunu geçiyor aw :)

Böyle beyinsiz plan proje sahipleri ile başka ülkelerde olsanız tüm internet şirketleri acınızdan geberirdiniz kesin.

Şükredin böyle çöpoğluçöp bir devlet bürokrasisinin olduğu ülkede kurulduğunuza :)

Gerçi Starlink şu ülkeye girseydi alayınız ıskartaya çıkmıştınız ya o da Elon'un eşekliği. Getiremedi slak, yediremedi haracını

• Önce 16mb yi 200 TL'ye getirsin .460 a internet mi olur ısınma dışında encok fatura buna oduyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka mı bu. Ben mi yanlış siteye bakıyorum.
    kablo
    Tarifeler - İnternet | Kablo
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

aylık 1400 TL diyor. Kim alır bu fiyata 1000 mbps bağlantı. Yarı fiyata süperonline fibernet var.

• Vallahi isterse 1000000 mbit getirsinler. Bir haftadır 5 kere arayıp kayıt oluşturduğum sorunu çözmeyi bırak ilgilenmiyorlar bile. Binada fiber sadece bunlar var diye geçmek zorunda kaldım. Telekomla rezillik konusunda yarışırlar.

• Lucky Luciano kullanıcısına yanıt

Bir tanıdığım fiyatlara bakmıştı da güncel fiyatları aşırı yüksekti ondan dedim, 1400 lira olması lazım şu an 1Gbit.

• Ben 1000 mbit 1000 mbit 2200 tl veriyorum superonline fiber ve kablosuz 930 download 940 upload alıyorum modem tplink be800 wifi 7 modem 1400 tl 1000 e 20 yazık 1000 e 50 superonline 700 tl şu anda

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.