Şimdi Ara

TURKSAT KABLONET YENI INTERNET TARIFESI [Ana Başlık] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
12.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Serdar

Şirketler düşünülerek fiyatların yüksek tutulması mantığı ancak büyük göbekli ve deliğinde pamuk biriken amcaların kararı olabilirdi zaten. Ne beklenebilir ki... :)

müthiş bir yorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

kablonet in 512 sini telekomun 1024 üne değişmem .....

Bence de. :)

alın bendende o kadar.

Bende katılıyorum. Hatta 1024 olmadan önceki 512 mi hiç bi hıza değişmem.Ama bu telekom adsl in hızını arttırdığından beri sistem çöktü sanki.Tam o ara başladı saçmalamalar.Ne güzel gidiodu herşey
    Tek isteğim keşke 6 mbit bağlantı daha ulaşılabilir olsa hep 10 10 yükselse fiyatlar

• Kablonet bağlantı ücreti olarak ilk seferde ne kadar alıyorlar?

daha önceden 512 adsl kullanmıştım. 256 kablonetle performansını karşılaştırabilir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: d_projekt
    Tek isteğim keşke 6 mbit bağlantı daha ulaşılabilir olsa hep 10 10 yükselse fiyatlar

evet kesinlikle... 99ytl gibi mantıklı bir fiyat yapsalardı direk alırdım. şu durumda bırak ev kullanıcılarını, kurumlar bile almaz. 2x4mbit hat çeksin onu alacağına.
  • fuarda vdsl yerindeyim kablonet çalışanları hız arttırımını doğruladı vdslde yurtdışı 2mbiti geçmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Joe_Feyzullah

vdslde yurtdışı 2mbiti geçmiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: Joe_Feyzullah

vdslde yurtdışı 2mbiti geçmiyor

Güzel. Testlerde bile 2 mbiti geçemiyorlarsa söylenecek söz yok malesef...

• ThisisaNightmare dostum yaptım kendi makinemden, resim aşağıda

http://img46.imageshack.us/my.php?image=adszsz7.jpg
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Kablonet 10ytl pahalı olsa bile kalmaya razıyım, kablonun hızı ADSLde kesinlikle yok. Misal bir adslde aynı anda hem torrent hemde flashget interneti sömürürken online oyununuzu açıp oynayamazsınız. Kabloda bu çok rahat.

+1 kesinlikle. Bide şu statik IP olayı olmasa tam süper olacak...

Gerek hız gerekse ping kısacası bağlantı kalitesi açısından ADSL den çok daha iyi ki benim bulunduğum yerde (kullanıcı - ISS arası bağlantı açısından) altyapı olarak ADSL daha iyi. ADSL de hiçbir zaman sinyal yüzünden düşme yaşamadım.. Kabloda 1-2 ayda bir oluyor yarım saat içinde düzeliyor. Buna rağmen kablodan daha memnunum çünkü ADSL de kendi hattıma özel sorun yaşamasamda genel alt yapı ile ilgili çok fazla sorun oluyor. yok Ankara genel arıza olur yok zırt vırt hız yerlerde sürünür... Kabloda bunların hiçbiri olmuyor sadece bazı yoğun günlerde öğle saatlerinde hızda biraz düşme oluyor oda (256 için) 30KB/sn den 27-28KB/sn ye iniyorki süper sağlıklı olan ADSL hattımla en fazla 28KB/sn görmüşlüğüm var. Ayrıca herşeyi geçtim kablo bu ek masrafıyla bile daha ucuza geliyor... Şahsen evde tlf. kullanıyor olsam bile kabloya devam ederim. Ama keşke ikisinde de şu ek bindirme hizmetleri zorunlu olmasada birebir kıyaslama imkanımız olsa..

Telefon ek ücreti vs. kabloTV ek ücreti konusunda tartışmalar oluyor ama 100 defa konuşuldu. Şu bi gerçekki kimine göre kablo gereksiz kimine göre ev tlf. Açıkçası ben evimde kablo internet yokkende kabloTV kullanıyorum özellikle Discovery ve NG için. ev telefonu ise son zamanlarda kullanmayı iyice unuttuğum bir cihaz haline geldi. Aslında bu biçok kişi için böyleydi ve işte telekom bu yüzden sabit ücreti bindirip görüşme ücretlerini düşürdü. Bunun üzerine bende ev telefonunu kapattırdım. Yani kimine göre ev tlf. ek masraf kimine göre kablo TV iki tarafta haklı tartışmanın bir manası yok. Ama şuda bi gerçekki 7YTL çok birşey değil ve digiturk olsa bile sırf bu bahsettiğim 2 kanal için bile verilebilir bir ücret, en azından kenarda durur arada izlersin, tlf gibi hiç kullanmadığın bişeye her ay 10YTL ödemezsin.

Kablo indirimine gelince ucuz olması güzel ama çokta ucuz olmasınki millet yüklenip altyapıya yük olmasın. Ama yinede eskisi gibi 1024 29YTL olsa çok güzel olurdu yani 256K zamanındaki gibi bir fiyat farkı olsa iyi olurdu... O fiyat farkı varken zaten geçen geçti kabloya belki 3-5 kişi telekomda bir indirim yapar ümidiyle bekledi, şu anda da böyle bir indirim olsa daha da çok yoğun bir geçiş olmazdı. Zaten Turksat muhtemelen bunu bu şekilde düşünerek böyle bir tarife hazırlamış. Açıkçası çok karasız kaldım 29YTL ile 512K da devam mı etsem yoksa 39 verip 1024 mü yapsam... Neyse kasım gelsin bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 6 Ekim 2007; 23:06:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Kablonette ip statik değil, sadece zor değişiyor. Xp ve Vista için farklı yöntemleri var istediğin zaman değiştirmeni sağlayan. ADSL'de modeme reset gerekiyor bunda da az daha değişik. XP'de modemi ellemeden, vista da modemi açıp kapayarak ve de artı 1-2 şey yaparak ip değişiyor. 2 dakika sürmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Kablonette ip statik değil, sadece zor değişiyor. Xp ve Vista için farklı yöntemleri var istediğin zaman değiştirmeni sağlayan. ADSL'de modeme reset gerekiyor bunda da az daha değişik. XP'de modemi ellemeden, vista da modemi açıp kapayarak ve de artı 1-2 şey yaparak ip değişiyor. 2 dakika sürmüyor.

2001 yılından beri değişik zaman dilimlerinde kablo internet kullandım benim bölgede olmuyor o lanet şey... Hatta benim modeme router bağlı. Ayrıca router ımda Mac ID değiştirebilme özelliği var. Yani olsa IP değiştirmek çocuk oyuncağı olacak ama olmuyor lanet şey. Her taktiği denedim olmuyor..

Forumda benle birlikte birkaç kişi daha aynı problemden yakınıyordu. Sonuç olarak sistemde benim Mac ID kayıtlı ve değişince otomatik olarak yeni bir IP adresi vermiyor illa arayıp elle değiştirtmek gerekiyor. Neyse aslında bigün arayacam durumu bildiricem bi laptopa bi desktop a takmam gerekiyor diyecem (ki router olmasaydı direk bu problemi direk yaşayacamktım hatta olmazsa kablodan vazgeçmek zorunda kalacaktım) olmuyor böyle bişiyler yapın şu hattıma diyecem. Umarım bişiler yaparlar. Çünkü IP değiştirememek beni 2 yerden vuruyor:
    1-rapid share vb. IP bazlı siteler.
    2-banka ya filan girmeden önce güvenlik açısından IP mi değiştirmek istiyorum ama yapamıyorum. Sistemim yeterince güvenli aslında banka olayında çok problem yok sadece yapabilsem hiç fena olmazdı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 6 Ekim 2007; 23:27:12 >

• Benim kablo modemde MAC ID her değiştiğinde IPde değişiyor...
  • ben ne mac id değiştiriyorum nede başka birşey.düşünüyorum aklıma gelen karizmatik ip leir yazıyorum veriyor aylarcada değişmiyor ancak ben sıkılıyorum farklı bir karizmatik ip yazıyorum onuda kullanıyorum aylarca..sizlerde değişmemesi çok garip
  • quote:

ben ne mac id değiştiriyorum nede başka birşey.düşünüyorum aklıma gelen karizmatik ip leir yazıyorum veriyor aylarcada değişmiyor ancak ben sıkılıyorum farklı bir karizmatik ip yazıyorum onuda kullanıyorum aylarca..sizlerde değişmemesi çok garip

Nasıl değiştiriyorsun? İstediğin ip'yi almak nasıl oluyor.

Bir de ben direk hubtan alan makine de değiştirebiliyorum ama hubtan routera routerdan diğer makinelare giden sistemde değiştiremiyorum. O nasıl olacak bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

ben ne mac id değiştiriyorum nede başka birşey.düşünüyorum aklıma gelen karizmatik ip leir yazıyorum veriyor aylarcada değişmiyor ancak ben sıkılıyorum farklı bir karizmatik ip yazıyorum onuda kullanıyorum aylarca..sizlerde değişmemesi çok garip

Nasıl değiştiriyorsun? İstediğin ip'yi almak nasıl oluyor.

Bir de ben direk hubtan alan makine de değiştirebiliyorum ama hubtan routera routerdan diğer makinelare giden sistemde değiştiremiyorum. O nasıl olacak bilen var mı?

el ile istediğim ip yi gateway i yazmadan giriyorum veriyor ip yi . internet gelmiyor ilk başta :D sonra ayarları otomatiğe çevirdiğimde ip bana register edilmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 7 Ekim 2007; 0:31:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

peki 2 katına çıkartılan hızlar ne olacak?
    şuan 256 tarifesi olan 512 bağlanıyo mesela...

512 kalmaya devam edecek

banane yav ben 256 için 29 ytl yi göze almıştım 128den 256 ya geçmiştim2 ay önce

şimdi 256 19 ytl olacak!

BEN hemen tel açarım beni 256 ya düşürün 512 sizin olsun diye ? HAKKIMDIR DİMİ?
  • 2mbit olması bekliyorum.
    yukarda 512 kabloyu 1mbit adsle değişmem diyen arkadaşlara hediyem katılıyorum onlara
    1mbit kablo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 7 Ekim 2007; 2:16:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: frunktan

banane yav ben 256 için 29 ytl yi göze almıştım 128den 256 ya geçmiştim2 ay önce

şimdi 256 19 ytl olacak!

BEN hemen tel açarım beni 256 ya düşürün 512 sizin olsun diye ? HAKKIMDIR DİMİ?

Adamlar ok diyip yaparlar ne yani, çokta umurlarında sanki...
  • adsl de 256 sınırsız 49 YTL iken kabloda 29 YTL idi şimdi adsl fiyatı değiştirmeden hızı 4 katına çıkardı.kablo ise 2 katına çıkarıyor. bu nasıl rekabetçi tarife.kimse bana kablo şöyle iyi böyle iyi demesin.karşımdaki adamın hızı 4 katına çıkıyor benimki 2 katına.şimdi ben ama benimki kablo adsl den daha iyi diye sevineyim mi?
    artık bırakın bu muhabbeti.Kimse kablo mu kullanıyon adsl mi diye sormuyor.hızın kaç diyor?ama 1024 adsl de dl 80 lerde imiş.ben razıyım 512 kabloda 50-60 arası ineceğine 1024 adsl de 80-90 da indiririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bkblt85

adsl de 256 sınırsız 49 YTL iken kabloda 29 YTL idi şimdi adsl fiyatı değiştirmeden hızı 4 katına çıkardı.kablo ise 2 katına çıkarıyor. bu nasıl rekabetçi tarife.kimse bana kablo şöyle iyi böyle iyi demesin.karşımdaki adamın hızı 4 katına çıkıyor benimki 2 katına.şimdi ben ama benimki kablo adsl den daha iyi diye sevineyim mi?
    artık bırakın bu muhabbeti.Kimse kablo mu kullanıyon adsl mi diye sormuyor.hızın kaç diyor?ama 1024 adsl de dl 80 lerde imiş.ben razıyım 512 kabloda 50-60 arası ineceğine 1024 adsl de 80-90 da indiririm.

sizde telefonla 4 katına çıkartacaksınız manuel olarak ve 39 ytl ile yolunuza devam edeceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.