Şimdi Ara

TURKSAT KABLONET YENI INTERNET TARIFESI [Ana Başlık] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
12.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable
    biri 750 850 kbps ile 4 gb diğeri 450 490 kpbs ile en az 100 gb.ping süreside abartı daha iyi.29 ytl ye 512k sınırsız kullanılabılıyorsan bence şanslı olan azınlıktan oldugun için mutlu olmalısın.duygusal yaklaşma gerçekçi bak olaya

ADSL'de bölgesel arıza şikayetine ben hiç rastlamadım bilmiyorum rastlayan var mı. Kablonette ise kablo tv ve kablonetin beraber gittiğine kendi bölgemde kısa süreli, diğer bölgelerde ise forumdan uzun süreli rastladığım mesajlar var. Kablonetin artıları gibi eksileri de var, sadece artılarını gösterip rekabet yaratmayan, eldeki mevcut kullanıcıyı tutmaktan başka amacı olmayan vizyonsuz tarifeyi savunmak çok da doğru değil.

29 YTL 512 doğru bir yaklaşımdır ama 2048 49 YTL olmalıydı. 4 Mb/s aynı kalırdı 79'da; Şubat 2007'de fiyat rekabetine giren Türksat rekabeti hıza taşır kamu faydası artardı. Sonuçta 29.000 kullanıcıya bu hız verilecek. Bir o kadar daha gelse yeni olur 58.000 hadi olsun 100.000. 100.000 kullanıcı kablonette olsa da ADSL fiyatları yüksek kalsa ve TTNET tekrar bir indirime gitmek zorunda kalsa 4.000.000 ADSL kullanıcısı içinde bizim içinde iyi olurdu. Kamu kurumlarının toplumsal sorumlulukları da olmalıdır en nihayetinde. Bu bağlamda 128 sınırsız da 9 YTL'ye verilebilirdi.

Kaldı ki Türk Telekom ADSL fiyatları ile yaptığınız karşılaştırma ne kadar mantıklı. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Türk Telekom fahiş fiyat politikası izlemektedir. Fiyat politikasını etkileyebilecek tek kurum olan Türksat AŞ ise rekabet yaratmak yerine Türk Telekom'a çanak tutmaktadır.

Telekomun fahiş fiyatları ile kıyaslama yaparak siz de bu çanak tutmaya ortak olmaktasınız. Bulgaristan da bile 2Mbs 20 Eurodur. Şimdi bu şartlar altında kablonetin tarifesi savunulmaz. Hele hele 2 senede verdiği parayı çıkaran tarifeler uygulayan Saudi Oger'in tarifesi ile hiç savunulmaz. Nasıl bir fahiş fiyat politikası izlediği 2 senelik karının Telekom'u aldığı para olmasından bellidir.

Ayrıca buraya giren tüketiciler, kullanıcılar. Kullanıcı tabi ki daha ucuzunu talep edecek. Her kullanıcı daha ucuza daha kalitelisini ister. Tabi siz bu genellemenin dışındasınız. Bu taleplere karşı TTnet'in fahiş tarifeleri ile kablonet tarifelerini savunuyorsunuz.

Üstelik Bulgaristan'da 2mbs 36 YTL iken adamlar 29 liraya yarısını yani 1 Mb/s istemiş. Tepkinize bakılırsa sanırsınız ki cevap verdiğiniz arkadaş her kimse sanki 9 liraya 1 mb/s istemiş, kablo tv ücreti de içinde 9 YTL olsun demiş. Yok ki böyle mantıksız bir talep... Mantık içerisinde olabilme olasılığı olan bir taleptir. Bu talep gerçekleşmiş olsa bile Yurtdışındaki benzerlerine göre de pahallıdır.

Siz Türk Halkının interneti daha hızlı ve daha ucuz kullanmasına mı karşısınız kuzum? Sizce Türk halkı TTNET'in veya Türk Telekom'un deklare ettiği fahiş fiyatlara mahkum olması gereken; yarı sömürgeleştirilmiş; Telekom tekelinin fiyat tekeline devlet eliyle rıza gösterilmesini hak eden bir halk mı?

Bana cevap vermek yerine biraz düşünürseniz haklı olduğumu göreceğinizi umuyorum.

arkadaşım belki haberin yok ama adslde 1024k diye sozleşme imzaladığın bağlantı 850 ile 750 kpbs.al buda kanıtı..türkiye ortalaması 101 kb/s =808 kbps..

TURKSAT KABLONET YENI INTERNET TARIFESI [Ana Başlık]

türksat tam verimli bağlantıyı 39 ytlye sunuyor.üstelik yanında işe yaramaz ev telefonu yerine öğrenci veya memurların çok işine yarayabilecek ama iyi ama kötü tv yayını ile.zaten şu an avantajlı.daha neyi savunuyorsun onu anlamadım.türksat interneti bedava yapsında hizmet kalitesi düşsün bunu mu istiyorsun.dimyata pirince giden evdeki bulgurdan olur diye bi söz söylemiş atalarımız.türkiye sınırlarında 1024k baglantının ederi telekoma göre 49 ytl türksat bunu 39 a sunuyor.üstelik diğer bağlantıdan yüzde 20 daha hızlı.telekoma göre 58.8 liralık bağlantıyı 39 a sunuyor.türksatın zaten telekomla rekabeti gibi bi durum söz konusu değil.belli başlı şehirlerde belli başlı mahallelerde olan 29.000 kullanıcısı olan ve verdiği kaliteli hizmeti biraz daha pahalı(ki değil artık) ve rakibine göre çok daha az kişiye verdiği için kaliteli bir firma.sonuçta türksatın fiyatları çok sınırlı sayıda ınsanı ılgılendırıyor hizmet alanı dolayısıyla.o yüzden türkiye gibi bir yerde kaliteli bağlantı bulduğum için kıymetini bilmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 5 Ekim 2007; 16:55:45 >

• Yaw beyler allah aşkına bırakın didişmeyi olan oldu,
    "Oldu ile öldüye çare yok" demişler
    Biz artık önümüze bakıcaz (Beşiktaş lı oldugum bu laftan anlaşılmıştır herhalde) Gelsin kasım ayı da 512'den 1 mbite zıplayalım + 10 YTL daha vererek, sonuçta 10 YTL vericez ve 2 kat hızlanıcaz, bu da işin güzel yanı en azından o şekilde bakmak lazım artık, keza bu fiyatlar artık değişmez kanımca
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Yaw beyler allah aşkına bırakın didişmeyi olan oldu,
    "Oldu ile öldüye çare yok" demişler
    Biz artık önümüze bakıcaz (Beşiktaş lı oldugum bu laftan anlaşılmıştır herhalde) Gelsin kasım ayı da 512'den 1 mbite zıplayalım + 10 YTL daha vererek, sonuçta 10 YTL vericez ve 2 kat hızlanıcaz, bu da işin güzel yanı en azından o şekilde bakmak lazım artık, keza bu fiyatlar artık değişmez kanımca

birde o 10 ytl yi neremizden vereceğiz bir bulsak tam süper olacakta

• 512 hız benim işimi gayet iyi görüyor şimdi kotalı idi ama bu tarife gerçekleşirse sınırsıza geçicem 29+7 ytl iyi bir fiyat
  • quote:

quote:

quote:

biri 750 850 kbps ile 4 gb diğeri 450 490 kpbs ile en az 100 gb.ping süreside abartı daha iyi.29 ytl ye 512k sınırsız kullanılabılıyorsan bence şanslı olan azınlıktan oldugun için mutlu olmalısın.duygusal yaklaşma gerçekçi bak olaya

ADSL'de bölgesel arıza şikayetine ben hiç rastlamadım bilmiyorum rastlayan var mı. Kablonette ise kablo tv ve kablonetin beraber gittiğine kendi bölgemde kısa süreli, diğer bölgelerde ise forumdan uzun süreli rastladığım mesajlar var. Kablonetin artıları gibi eksileri de var, sadece artılarını gösterip rekabet yaratmayan, eldeki mevcut kullanıcıyı tutmaktan başka amacı olmayan vizyonsuz tarifeyi savunmak çok da doğru değil.

29 YTL 512 doğru bir yaklaşımdır ama 2048 49 YTL olmalıydı. 4 Mb/s aynı kalırdı 79'da; Şubat 2007'de fiyat rekabetine giren Türksat rekabeti hıza taşır kamu faydası artardı. Sonuçta 29.000 kullanıcıya bu hız verilecek. Bir o kadar daha gelse yeni olur 58.000 hadi olsun 100.000. 100.000 kullanıcı kablonette olsa da ADSL fiyatları yüksek kalsa ve TTNET tekrar bir indirime gitmek zorunda kalsa 4.000.000 ADSL kullanıcısı içinde bizim içinde iyi olurdu. Kamu kurumlarının toplumsal sorumlulukları da olmalıdır en nihayetinde. Bu bağlamda 128 sınırsız da 9 YTL'ye verilebilirdi.

Kaldı ki Türk Telekom ADSL fiyatları ile yaptığınız karşılaştırma ne kadar mantıklı. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Türk Telekom fahiş fiyat politikası izlemektedir. Fiyat politikasını etkileyebilecek tek kurum olan Türksat AŞ ise rekabet yaratmak yerine Türk Telekom'a çanak tutmaktadır.

Telekomun fahiş fiyatları ile kıyaslama yaparak siz de bu çanak tutmaya ortak olmaktasınız. Bulgaristan da bile 2Mbs 20 Eurodur. Şimdi bu şartlar altında kablonetin tarifesi savunulmaz. Hele hele 2 senede verdiği parayı çıkaran tarifeler uygulayan Saudi Oger'in tarifesi ile hiç savunulmaz. Nasıl bir fahiş fiyat politikası izlediği 2 senelik karının Telekom'u aldığı para olmasından bellidir.

Ayrıca buraya giren tüketiciler, kullanıcılar. Kullanıcı tabi ki daha ucuzunu talep edecek. Her kullanıcı daha ucuza daha kalitelisini ister. Tabi siz bu genellemenin dışındasınız. Bu taleplere karşı TTnet'in fahiş tarifeleri ile kablonet tarifelerini savunuyorsunuz.

Üstelik Bulgaristan'da 2mbs 36 YTL iken adamlar 29 liraya yarısını yani 1 Mb/s istemiş. Tepkinize bakılırsa sanırsınız ki cevap verdiğiniz arkadaş her kimse sanki 9 liraya 1 mb/s istemiş, kablo tv ücreti de içinde 9 YTL olsun demiş. Yok ki böyle mantıksız bir talep... Mantık içerisinde olabilme olasılığı olan bir taleptir. Bu talep gerçekleşmiş olsa bile Yurtdışındaki benzerlerine göre de pahallıdır.

Siz Türk Halkının interneti daha hızlı ve daha ucuz kullanmasına mı karşısınız kuzum? Sizce Türk halkı TTNET'in veya Türk Telekom'un deklare ettiği fahiş fiyatlara mahkum olması gereken; yarı sömürgeleştirilmiş; Telekom tekelinin fiyat tekeline devlet eliyle rıza gösterilmesini hak eden bir halk mı?

Bana cevap vermek yerine biraz düşünürseniz haklı olduğumu göreceğinizi umuyorum.

arkadaşım belki haberin yok ama adslde 1024k diye sozleşme imzaladığın bağlantı 850 ile 750 kpbs.al buda kanıtı..türkiye ortalaması 101 kb/s =808 kbps..

türksat tam verimli bağlantıyı 39 ytlye sunuyor.üstelik yanında işe yaramaz ev telefonu yerine öğrenci veya memurların çok işine yarayabilecek ama iyi ama kötü tv yayını ile.zaten şu an avantajlı.daha neyi savunuyorsun onu anlamadım.türksat interneti bedava yapsında hizmet kalitesi düşsün bunu mu istiyorsun.dimyata pirince giden evdeki bulgurdan olur diye bi söz söylemiş atalarımız.türkiye sınırlarında 1024k baglantının ederi telekoma göre 49 ytl türksat bunu 39 a sunuyor.üstelik diğer bağlantıdan yüzde 20 daha hızlı.telekoma göre 58.8 liralık bağlantıyı 39 a sunuyor.türksatın zaten telekomla rekabeti gibi bi durum söz konusu değil.belli başlı şehirlerde belli başlı mahallelerde olan 29.000 kullanıcısı olan ve verdiği kaliteli hizmeti biraz daha pahalı(ki değil artık) ve rakibine göre çok daha az kişiye verdiği için kaliteli bir firma.sonuçta türksatın fiyatları çok sınırlı sayıda ınsanı ılgılendırıyor hizmet alanı dolayısıyla.o yüzden türkiye gibi bir yerde kaliteli bağlantı bulduğum için kıymetini bilmek istiyorum.

İşte bu şükürcü kafa Türkiye'yi geri bırakan kafadır. Takdimimdir.

Şükür, şükretmek tabiki gerekli ancak şükretmeyi yetinme ile karıştırıyor bizim şükürcüler.

Sınırlı sayıda insanı ilgilendirmiyor, aksine internet bu fiyata da verilir örneği olabileceğinden 4.000.000 adsl abonesini ve adsl abonesi fiyatlardan dolayı olamayan kalan milyonları da engellendiriyor.

Siz elit, seçkin olmaktan zevk alıyor olabilirsiniz; kafanız şükürcü olabilir bu sizin probleminiz. Hiç değilse bunu dillendirerek Türksat gibi firmalara yüz vermeyin. Sonuçta yarın tarife değişse ve daha hızlı tarife olsa siz de bunu kullanıcaksınız. Bu değişim de sizin yaptığınız gibi şükürlerle olmaz; somut taleplerle ve yanlış bir şey varsa eleştirerek doğruyu göstermekle olur.

Şükredilecek tek bir şey varsa o da bu başlıkta sizin gibi 2. bir Şükürcü olmaması (varsa da 3. kesin yok) ve de bu örneklem dağılımın bütün popülasyonu göstermesi ümididir.

Arkadaşımıza göre 29'a 1mbs bedavaymış. Bulgarlar 2Mbs 36'ya kullanınca bedava değil, Türklere ne geçirsen kardır. Öyleymiş demek.

Yanlıştan dönmek de bir erdemdir; inat etmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 5 Ekim 2007; 17:13:48 >

• şu @unstoppable boşverelim ya.kendinden başkasına faydası yok kendine de yok aslında.hayatımda bu kadar bencil insan görmedim.her insan bencildir evet ama burdaki arkadaşlarım gibi kalbi temiz olan ve herkesin bu işten eşit faydalanmasını isteyenler gibileri de var.isim vermiyorum onlar biliyolar kendilerini.senin lüksün nedir.sen burda toplumsan sınıflama yapıyorsun ve parası olmayanları resmen eziyorsun.senin buna hakkın yok arkadaşım.parası olanın düdüğü öter mantığıyla biyere varamazsın kimse varamaz.benim maddi imkanlarım el vermiyor diye ezilme hakkım yok.bu tarifelerde haksızlık var ve sende bunu savunduğun için haksızsın bunun ötesi yoktur.olamaz.konuşturma beni burda.
  • diyorum ya "512 ye gecilen kıyak" değil, "256 ya atılan kazık" demeliyiz diye.. Cunku herkese eşit davranılmalıydı. Zira bunun cozumu 512 leri 2kat artısa dusurmek değil 256 ları 4 kat artısa yukseltmektir..
  • @ unstoppable

allah aşkına hangi kaliteli hizmetten bahsediyorsun sen? 2 aydır bağlantımız felç, bir önceki topici takip ettiysen anlarsın. müşteri hizmetlerini arıyorsun, adam gibi cevap veremiyorlar.

adsl şu an 256k, 512k bağlantılarını verseydi(en düşük 1mbit yaparlar niyeyse) emin ol 5 defa geçmiştim adsle ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sumak

diyorum ya "512 ye gecilen kıyak" değil, "256 ya atılan kazık" demeliyiz diye.. Cunku herkese eşit davranılmalıydı. Zira bunun cozumu 512 leri 2kat artısa dusurmek değil 256 ları 4 kat artısa yukseltmektir..

acaba 256 ya geçip telekomdaki "inadına 256" eylemini turksattamı devam ettirsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 5 Ekim 2007; 18:03:20 >
  • Kablo Internet kullanan azınlığın kotalı kullanan azınlığındanım galiba Zira kimse kotalı fiyatlarından bahsetmemiş. Kablo Internet'e 7 ay önce abone oldum; abone olurken de 1 MBit'lik tarifeyi seçtim; çünkü sınırsıza ihtiyaç duyacak kadar indirme yapan biri değilim ve daha düşük hızlara abone olup 3-5 YTL'nin cimriliğini yapmaya da gerek duymadım. Velhasıl, bu zamana kadar -son birkaç ay hariç- performansından memnun, kotasından tatminkar şekilde güzel güzel kullanıyorum. Yeni tarifeye bakıyoruz; 1MBit'lik kotalı kullanıcılarına zam yapılmış; evet; indirim değil, ZAM. 15 YTL'den 16 YTL'ye çıkmış. Elbette 1 YTL'nin hesabını yapıyor değilim; ve fakat, "bari zam yapılmasaydı" diyor insan. -ADSL dahil- birçok tarifede ya indirim yapıldı; ya da sabit kaldı. Hoş, kota aşımında ödenecek ücrette indirim yapılmış; ama kotayı aşmayan kullanıcıları bu indirim hiç ilgilendirmez (en fazla "madem kotayı 1 GB aşsam, 3 YTL ödeyeceğim, o zaman ikicik film indireyim" dedirtebilir) . Bütün bu indirimlerin arasında, 1 MBit kotalı kullanıcılarına niye biniliyor, anlayabilmiş değilim. Tamam, 512 KBit kotalı sabit kalmış; 2 MBit kotalının ücreti düşmüş; ama ben niye "zararlı çıkmayayım" diye tarife değiştirmek zorunda kalıyorum? Eskiden 15 verirken, şimdi 5 YTL fazla verip 2 MBit'e de geçebilirim elbet; ama niye kullandığım tarife zamlandığı için (dikkat edin; "diğer tarife daha avantajlı" diye değil; "tarifem zamlandı" diye) tarife değiştireyim ki?

Sanırım 1 YTL'nin cimriliğinde olmadığımı anlatabilmişimdir. Son olarak -kendi kendime- 1 MBit'lik kotalı Kablo İnternet tarifesi için diyorum ki:

• quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

şu @unstoppable boşverelim ya.kendinden başkasına faydası yok kendine de yok aslında.hayatımda bu kadar bencil insan görmedim.her insan bencildir evet ama burdaki arkadaşlarım gibi kalbi temiz olan ve herkesin bu işten eşit faydalanmasını isteyenler gibileri de var.isim vermiyorum onlar biliyolar kendilerini.senin lüksün nedir.sen burda toplumsan sınıflama yapıyorsun ve parası olmayanları resmen eziyorsun.senin buna hakkın yok arkadaşım.parası olanın düdüğü öter mantığıyla biyere varamazsın kimse varamaz.benim maddi imkanlarım el vermiyor diye ezilme hakkım yok.bu tarifelerde haksızlık var ve sende bunu savunduğun için haksızsın bunun ötesi yoktur.olamaz.konuşturma beni burda.

Yok haksızlık konusuna çok katılmıyorum ama rekabetçi değil, toplumsal fayda gözetilmemiş. Şimdi haksızlık 256'lara yapıldı dersek 512 kullananlar da kendi açılarından haksızlık var derler.

Misal 256 aboneleri 3 ay yeni hızlarını kullandılar. Oysa 512 aboneleri 2048 kullanmadı, yeni hızın yarısını kullandı 3 aydır.

Bir açıdan daha burada haksızlık yine 512'lere yapıldı diye ortaya çıkıyor. Şöyle ki; 1 mbs yerine 2mbs girmek isteyen 59 YTL ödüyor yani 20 YTL fazla. Ancak bir bakıyoruz 3mbs hız 10 ytl ondan fazla. 4 mbsde 3mbsden 10 YTL fazla. Bence esas ses çıkarması gereken 512'ler ama susuyorlar. Madem 1 Mbs hız arttırımı 10 YTL farkla oluyor biz niye 39'luk 1024'ten 20 YTL fazla ödüyoruz demeliler.

Şikayet edelim falan diyorsunuz ya; şikayet etmesi gerekenler esas eski 512 yeni 2mbs kullanıcıları. Türksat yeni tarife de 10 YTL'ye 1 MBS fazla hız verileceğini tarifeyi açıklayınca resmen kabul etmiş olacak. O zaman da Tüketici aleyhine fazla fiyat istediği gerçeği ile başbaşa kalacak. Hatta 1 Mbs hız arttırımını 10 YTL farkla yapıyorsa kurum taban maliyet 9 YTL ise bu mantıkla 19 YTL'ye 1 Mbs vermesi lazım. Yani tarife işinde tutturursak buradan tutturuz.

Telekomun tarifesinde aynı abukluk bu kadar keskin olarak yok. 29 YTL taban maliyet almışlar ve her bir 1024 hız arttırımı için 20 YTL ücret alıyorlar. 4096 hızda bir tek aynı mantıkla 109 değil 89 alıyorlar. O okadar problem değil, çünkü teknolojileri ile 4mbs hızı zaten veremiyorlarda :)

Şikayet etmeyi düşünen arkadaşlara işin bu cephesini hatırlatmakta fayda var. yoksa 512'ler 4 kat arttı biz niye 2 kat arttık diye şikayet edecekseniz o şikayet tutmaz.

Önemli nokta 10 YTL'ye 1mbs fazla hız verilebileceği gerçeğidir tarifedeki. Telekomunikasyon kurumu böyle düşünüp onay vermezse şaşırmamak da lazım. Ya da Telekomunikasyon kurumu onay verse de Rekabet Kurulundan teperse yine şaşırmamak lazım.

Şikayet edecek arkadaş varsa söylesin iptal olacak tarife için Kasım'a kadar 1 ay daha beklemeyelim. İptalin sonu 3 ay daha beklemek sanırım.

• Standa uğradım bugün. Kesinlikle yeni tarifeleri deşifre etmiyorlar. "Ne yazık ki TK onayını bekliyoruz hala" diye ağlamaklı ağlamaklı bakıyorlar. Kesinlikle bahsedilen, buraya çekilip koyulan kağıt hiç bir yerde yok ve hala 1 Mbit 109 YTL olan tarifeyi gösteriyorlar.

Biraz zorlayıp tarife değişeceğinden haberiniz olduğunu anlatırsanız tarifeleri çıtlatıyorlar ama davul zurna ile ilan ya da milletin eline kağıt dağıtma durumu falan yok. Yanlış anlaşılma olmasın.

O yüzden "standa gittim tarifeler aynı" diyen arkadaşla dalga geçmişsiniz ama haksızlık etmişsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fenman

Kablo Internet kullanan azınlığın kotalı kullanan azınlığındanım galiba Zira kimse kotalı fiyatlarından bahsetmemiş. Kablo Internet'e 7 ay önce abone oldum; abone olurken de 1 MBit'lik tarifeyi seçtim; çünkü sınırsıza ihtiyaç duyacak kadar indirme yapan biri değilim ve daha düşük hızlara abone olup 3-5 YTL'nin cimriliğini yapmaya da gerek duymadım. Velhasıl, bu zamana kadar -son birkaç ay hariç- performansından memnun, kotasından tatminkar şekilde güzel güzel kullanıyorum. Yeni tarifeye bakıyoruz; 1MBit'lik kotalı kullanıcılarına zam yapılmış; evet; indirim değil, ZAM. 15 YTL'den 16 YTL'ye çıkmış. Elbette 1 YTL'nin hesabını yapıyor değilim; ve fakat, "bari zam yapılmasaydı" diyor insan. -ADSL dahil- birçok tarifede ya indirim yapıldı; ya da sabit kaldı. Hoş, kota aşımında ödenecek ücrette indirim yapılmış; ama kotayı aşmayan kullanıcıları bu indirim hiç ilgilendirmez (en fazla "madem kotayı 1 GB aşsam, 3 YTL ödeyeceğim, o zaman ikicik film indireyim" dedirtebilir) . Bütün bu indirimlerin arasında, 1 MBit kotalı kullanıcılarına niye biniliyor, anlayabilmiş değilim. Tamam, 512 KBit kotalı sabit kalmış; 2 MBit kotalının ücreti düşmüş; ama ben niye "zararlı çıkmayayım" diye tarife değiştirmek zorunda kalıyorum? Eskiden 15 verirken, şimdi 5 YTL fazla verip 2 MBit'e de geçebilirim elbet; ama niye kullandığım tarife zamlandığı için (dikkat edin; "diğer tarife daha avantajlı" diye değil; "tarifem zamlandı" diye) tarife değiştireyim ki?

Sanırım 1 YTL'nin cimriliğinde olmadığımı anlatabilmişimdir. Son olarak -kendi kendime- 1 MBit'lik kotalı Kablo İnternet tarifesi için diyorum ki:

işte bunlar pazarlama stratejisi...hızınızı düşürmeyi göze alamayıp o 5 ytl yide sizden alıp 2mbit baglantı vermeyi kuruyorlar kafalarında.aynı sey sınırsız tarifelerdede mevcut kafada bulunun bu kadar ücreti veren 5 ytl fazlada verir 10 ytl fazlada verir mantığının atılması gerekli.

• @Fenman

sende haklısın arkadaşım.kotalılarda da zam var apaçık ortada.Türksat bu işi eline yüzüne bulaştırmış ve batırmıştır.artık hiçbir şekilde de güvenim yoktur ki bu tarife olaylarından ve altyapı denemelerinden önce güvenim vardı.çünkü ilgileniyolardı.şimdi hiçbir şekilde bizi düşünmediklerini anladım.ADSL e geçmeye hiç niyetim yok.Onu da zaten yaptıkları terbiyesizlik yüzünden bırakmıştım işi Ankaraya kadar götürmüş olsamda yardımcı olmadılar.Şimdi yine o terbiyesizlere kendimi yem etmek istemem.Zaten askere gidecem şubatta dönünceye kadar evdekiler idare edecek benden çok kullanan yok zaten.Herneyse.askerden döndüğümde adsl de yeni gelişmeler olmuş olur ve türksat tan daha ileriye gidebilirse ancak ozaman "GEÇSEMMİ" diye düşünmeye başlarım.terbiyesiz bile olsalar okadar para veriyoruz en azından iyileştirme ve yeni tarifeler yaparlarsa(aslında önümüzdeki 5 yıl doğru bişey yapacaklarına zerre kadar inanmıyorum ya) kesinlikle daha cazip hale gelir.ama döndüğümde hala şikayetler devam ederse kablo da kalırım tabi ozamana kadar bu zihniyetle devam etmezler umarım.kendini sürekli yenileyen bir şirket değil sonuçta.

@engunaydin
    aslında ben olaya 256-512 olarak ta bakmıyorum.bu tarifeler baştan aşağı yanlış,doğru olan hiçbir tarafı yok.sen şimdi3 aylık testten bahsetmişsin o sadece testti.nolcak 3 ay kullanmış oldum.ee bundan sonrası.o adamlar SONUÇ olarak 4 kat artmış olcak yine ve öyle devam edecekler.ben 2 kat artmış olacam ve böyle devam edecem.peki neden.burda haksızlık var.daha sonra da senin dediğin noktalarda haksızlık var.yani tarife de ne rekabetçilik nede eşitlik var.kafadan salma yapılmış boş ve uyduruk bir tarifedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 5 Ekim 2007; 18:20:59 >

• 6 mb 100 verse bi derece kimse modem parası bayılıp kabloya gecmez turksat hantallığını göstermiş
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şükür, şükretmek tabiki gerekli ancak şükretmeyi yetinme ile karıştırıyor bizim şükürcüler.

Sınırlı sayıda insanı ilgilendirmiyor, aksine internet bu fiyata da verilir örneği olabileceğinden 4.000.000 adsl abonesini ve adsl abonesi fiyatlardan dolayı olamayan kalan milyonları da engellendiriyor.

Siz elit, seçkin olmaktan zevk alıyor olabilirsiniz; kafanız şükürcü olabilir bu sizin probleminiz. Hiç değilse bunu dillendirerek Türksat gibi firmalara yüz vermeyin. Sonuçta yarın tarife değişse ve daha hızlı tarife olsa siz de bunu kullanıcaksınız. Bu değişim de sizin yaptığınız gibi şükürlerle olmaz; somut taleplerle ve yanlış bir şey varsa eleştirerek doğruyu göstermekle olur.

Şükredilecek tek bir şey varsa o da bu başlıkta sizin gibi 2. bir Şükürcü olmaması (varsa da 3. kesin yok) ve de bu örneklem dağılımın bütün popülasyonu göstermesi ümididir.

Arkadaşımıza göre 29'a 1mbs bedavaymış. Bulgarlar 2Mbs 36'ya kullanınca bedava değil, Türklere ne geçirsen kardır. Öyleymiş demek.

ne şükürcüsü neden bahsediyosun sen ya.şükürcü şükürcü sayıklayıp durmuşsun.ben bağlantımdan memnunum ve bunu dillendiriyorum.türkiyenin ve türksatında yurtdışı çıkışları ortada bir fiyat değişikliği için bile 3 ay beklendi.altyapıda dar boğaz olursa ne kadar bekleriz hiç belli değil.herkez kendi çıkarına konuşuyor bende kendi çıkarıma konuşuyorum.hoşunuza gitmiyor farkındayım ama gerçekler acı ne yazıkki.duygusal yaklaşmak yerine gerçekçi yaklaşın probleme.ben türksatın az kişiye kaliteli servis vermesinden memnunum.ki zaten türksat heryerde olmadığı için telekoma rakip değil.büyük şehirlerde olmayan halkımızın eli mahkum turk telekoma.köy gibi bir yerde yazın 2 ay adsl kullandım onuda gördüm.ne desen boş ne desem boş tarifeler nasılsa kararlaştırıldığı şekilde açıklanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 5 Ekim 2007; 19:19:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ketenhelva

Standa uğradım bugün. Kesinlikle yeni tarifeleri deşifre etmiyorlar. "Ne yazık ki TK onayını bekliyoruz hala" diye ağlamaklı ağlamaklı bakıyorlar. Kesinlikle bahsedilen, buraya çekilip koyulan kağıt hiç bir yerde yok ve hala 1 Mbit 109 YTL olan tarifeyi gösteriyorlar.

Biraz zorlayıp tarife değişeceğinden haberiniz olduğunu anlatırsanız tarifeleri çıtlatıyorlar ama davul zurna ile ilan ya da milletin eline kağıt dağıtma durumu falan yok. Yanlış anlaşılma olmasın.

O yüzden "standa gittim tarifeler aynı" diyen arkadaşla dalga geçmişsiniz ama haksızlık etmişsiniz.

Tarife Cebitte Açıklansaydı , Eş Zamanlı Turksat'ın Sitesindede Açıklanırdı , Yani Tarifeler , Gerçek Değil !

Yazıcıdan Tarife Çıkarmak Ve Resmini Çekmek Zor Birşey Değil

• Valla yorum yapmak gerekirse
    256 larda bir değişiklik yok.
    Şu fiyatlara baktığımda ev kullanıcısı için hiçbir indirim yapılmamış gibi gözüküyor.
    Yeni tarifeler eklenmiş gördüğüm kadarıyla.
    1 mbit 39 ytl. Bir ev kullanıcısının alacağı en büyük paket bu. Fakat dikkat ettiyseniz burda büyük bir uçurum var şöyle ki:
    256 kbps 19
    512 kbps 29
    1 mbit 39

2048 59

peki 49 ytl ye ne var? hiçbirşey yok... Ha ne olabilirdi. 1536(1.5 mbit) koyabilirlerdi. Ayrıca yıllardır avrupa ve amerikada olan ama tr de olmayan bir paketi hiç göremedim
    768/192(ve ya 256) Bu pakedi 29 YTL ye satsaydılar(keşke) çok daha iyi olurdu. Anlayacağınız Türksat 49 a birşey satmam telekom satar diyor. Fiyat bakımından 10 lira farkı var ha uydu ile ne farkı var kablo tv nin. Nickelodeon Uyduda yok(D-Smart harici) Jetix yok, Discovery yok(d-smart harici) onun dışında birsürü kanal var haa ama şu da var e2 kablo tv de olmaması büyük bir eksi.

Gel gelelim 2048 ve üstüne
    3 mbit eklenmiş 10 lira fazla ödeyerek alınıyor fakat uploadı 512 kbps olmuş ne vardı 768 verseniz?
    4 mbit 79(bu tarife en uygunu gibi özellikle internet cafelere çok uygun)
    onun dışında 5 ve 6 mbit tam bir kaos!!!
    ikisini alanın çok az olacağını umuyorum özellikle internet cafeler kesin almaz.
    1. sebep
    Docsis 2.0 a geçilecekti hani? EE ona geçince 1 mbit değil 5 mbit bile verebilirsin sen kardeşim. Eee neden 1 mbit upload veriyorsun?
    2. sebep
    Çok pahalı ve gereksiz. En basitinden iş yerine mi alıcam ağımı 2 ye bölerim 80+80 ytl den 2 tane alırsam 160 lira eder üstelik 160 liraya 8 mbit almış olurum birde 2 mbit uploadım olur var mı böyle bir salaklık ya.
    3. sebep
    Avrupa ve ya amerikada hiç böyle bir şey yok en basitinden isveçte 10 mbit downlaod var iken 10 mbit upload veriyorlardı. Birçok ülkede 1/1,1/2, 1/3, 1/4 veriliyor hiçbir ülkede 1/5 ve 1/6 oranı fahiş fiyata verilmiyor. 1/5 ve ya 1/6 lar genelde

Sonuç:
    Ev kullanıcısı için en mantıklı paket 29 ve 39 liralık paketler iş yerleri için 4 mbit uygun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne şükürcüsü neden bahsediyosun sen ya.şükürcü şükürcü sayıklayıp durmuşsun.ben bağlantımdan memnunum ve bunu dillendiriyorum.türkiyenin ve türksatında yurtdışı çıkışları ortada bir fiyat değişikliği için bile 3 ay beklendi.altyapıda dar boğaz olursa ne kadar bekleriz hiç belli değil.herkez kendi çıkarına konuşuyor bende kendi çıkarıma konuşuyorum.hoşunuza gitmiyor farkındayım ama gerçekler acı ne yazıkki.duygusal yaklaşmak yerine gerçekçi yaklaşın probleme.ben türksatın az kişiye kaliteli servis vermesinden memnunum.ki zaten türksat heryerde olmadığı için telekoma rakip değil.büyük şehirlerde olmayan halkımızın eli mahkum turk telekoma.köy gibi bir yerde yazın 2 ay adsl kullandım onuda gördüm.ne desen boş ne desem boş tarifeler nasılsa kararlaştırıldığı şekilde açıklanacak

Her şey ortada. Konuş dur. Tarifeler yanlıştır. Sen ne dersen de... Belli ki 2 MBS ve üstü hızları vermeyi çok arzulamamışlar tarifeleri hazırlarken. Rekabet ayağını da ihmal etmişler. Külliyen yanlış. Sen yanlışı savunmaya devam et. Sen dünya düzdür desen de dünya yuvarlak. Ha düz olması Ortaçağ kilisesi gibi işine geliyordur, o da senin sorunun. Yaklaşımın ne modern iktisat teorilerine uyuyor ne de sosyal açılı bir bakış içeriyor. Yanlışta ısrar ediyorsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: PoWeRLoGY

quote:

Orjinalden alıntı: ketenhelva

Standa uğradım bugün. Kesinlikle yeni tarifeleri deşifre etmiyorlar. "Ne yazık ki TK onayını bekliyoruz hala" diye ağlamaklı ağlamaklı bakıyorlar. Kesinlikle bahsedilen, buraya çekilip koyulan kağıt hiç bir yerde yok ve hala 1 Mbit 109 YTL olan tarifeyi gösteriyorlar.

Tarife Cebitte Açıklansaydı , Eş Zamanlı Turksat'ın Sitesindede Açıklanırdı , Yani Tarifeler , Gerçek Değil !

Yazıcıdan Tarife Çıkarmak Ve Resmini Çekmek Zor Birşey Değil

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/05/cebit-kablonet-6-mbit-159-ytl/

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.