Şimdi Ara

Turktelekom birisi beni ariyinca çağrı sesi gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birini beni ariyinca çağrı sesi gelmiyor kullanıcı meşgul diyor olmuyor ama karşı mobil veri açınca biri beni ariyinca beni ariyan kişinin telefonu çalıyor cozumu ne bunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz daha açıklayıcı yazarsanız çağrı sesinden kastınız çalma sesi mi?

##002# ARAMA tuşuna basın

Bide bunu 4g de mi 3 g demi yaşıyorsunuz?

• Yazı milattan önce 3500'lerde keşfedilmiş, 3499 yılında insanlar diyebilirim bu konuya. anladıysam katarlı olayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce annem telefonundan beni ararken çalma sesi gelmiyormuş ama bana arama geliyordu. Telefonda konuşurkende kopmalar oluyordu ve uğultu sesleri geliyordu ayrıca. Volte servisini kapatınca sorunlarım hal oldu önce. Annem arayınca ona çağrı sesim gelmeye başladı ve kopmalar yaşanmadı. Ama şimdi yeni bir sorun çıktı artık biri beni arayınca ilk aramada meşgulmuş gibi görünüyor ya da kapalıymış gibi. Hattım düşmüyor yani. 4.5 denedim ama karşı tarafın internetin açık değilse bana arama gelmiyor ama internetini açıp arayınca arama geliyor. 3G de ise arama bazen düşmüyor. Türk Telekom hattım.

• Turkcell-TT arasında bir sorun var bu aralar VoLTE konusunda. TT'deyken diğer operatörleri aradığımda hiçbir sorun yaşamazken(HD kalitesinde konuşuyordum). Turkcell'e geçtiğimde Turkcell içi HD konuşuyorum sadece, ara ara diğer operatörlerden bazen arandığımda(ben arayınca değil, onlar arayınca) HD kalitesinde konuşuyorum. Ama sistem kafasına göre işliyor. Ve TT VoLTE'den aranırken aynen dediğiniz gibi "çalma sesi" yok. Telefon arama yapmıyormuş gibi yapıyor halbuki bana çağrı geliyor. Turkcell veya TT'den birisinin VoLTE'sini kapatınca düzeliyor durum.

Zamanında TT'de gelen aramalarda 3G'ye düştüğü için müşteri hizmetlerine biraz zor da olsa kayıt açmıştım, sorunu yaşadığım 1 kişinin numarasını ve görüşme saati istediler. Verdim. Ve sorun 1-2 gün içinde gerçekten çözüldü.

Şimdi Turkcell'de bu sorunu yaşadım(HD konuşmama,3G'ye düşme yok) 532'yi aradığımda TT gibi 1 numara yerine 3 numara ve görüşme saati istedi, tabii o an veremedim. 3 görüşme olunca bu şekilde arayıp ileteceğim.

Velhasıl VoLTE sistemi her 3 operatörde de oturmuş degil bana gore, bi çalışıyor bi çalışmıyor sistem.

• Açık ara VoLTE sisteminde en başarılı operatör samimi söylüyorum Vodafone. Diğer operatörlerde VoLTE ile uğraşıyorsunuz ama Vodafone'da uğraşmıyorsunuz, havada karada açık oluyor.

• FieldTeam kullanıcısına yanıt

Zannetmiyorum. Vodafone'da da telefon çektiği yerde 3G'ye falan iniyordu cihaz. Ayrıca Vodafone'lu kişilerle ne zaman konuşsam VoLTE'den ses kesintisi yaşıyorum.

Cihaz uyumluluğu olayına gelince, Vodafone hat aktivasyonu yapıldığında direk VoLTE'yi açıyor, bu yönden beğeniyorum. Ama bu hizmeti daha yeni de olsa Turkcell'de sunmaya başladı, Turkcell'de de yeni hat aktivasyonlarinda VoLTE otomatik aktif oluyor artık (bizzat kendi hattımda aktif oldu çünkü). Manuel VoLTE aktivasyonu isteyen bi TT kaldı, o da hat aktivasyonunda VoLTE'yi aktif etse direk kimse uyumlu cihaz uyumsuz cihaz muhabbetiyle uğraşmayacak. Cihaz uyumluysa hemen kullanmaya başlayacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğim konu da o, otomatik aktifliği ilk Vodafone yaptı, sonra Turkcell. Bimcell'e geçtiğimde kendim aktif etmiştim VoLTE'yi.

• emin degilim ama senin oldugun bolgede dedigine gore tt baz istaayonu yetersiz kaldigi icin biri seni aradiginda turk tekekom mesgule atiyor

• tt de otamatik aktif etse guzel olur

• volteyi kapat. bende de oluyor son birkaç gündür.

türktelekomun beceriksizliği.

• Bu volte olayı vodafone de bizde de kesik kesik geliyor

Bina içinde istasyon olmasına rağmen işin içinde başka birşey var bence

• Aslında Vodafone VoLTE’yi otomatik aktif etmiyor, oyle bir teknoloji ve alt yapısı bile yok, kafadan herkese açık geliyor, bu olayın kısmen dediğiniz gibi avantajı olsada nadiren dezavantajları da var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TT kalitesi işte

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Muhtemelen Vodafone kaynaklı. Hem Turkcell'de, hem TT kullanırken de sorun yaşıyordum çünkü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.