Şimdi Ara

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi! (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
7
Favori
20.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Hocam amma uzun sürdü Tek kişimi çalışıyorsunuz

Ustad bes kisiyiz aktif calisan ama yetmiyor. Ne pis bi piyasaymis arkadas anlamadim gitti. Parayla kitap satmiyorlar, dagitimciya yonlendiriyorlar, dagitimciya gidiyoruz iki gunden once kitap gonderemiyor... İnternet sitelerini adam yerine koyan yok. Bankadan kredi cekmek iki saat suruyor, yayincidan kitap almak bir hafta...resmen para almak kitap almaktan kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

Ustad bes kisiyiz aktif calisan ama yetmiyor. Ne pis bi piyasaymis arkadas anlamadim gitti. Parayla kitap satmiyorlar, dagitimciya yonlendiriyorlar, dagitimciya gidiyoruz iki gunden once kitap gonderemiyor... İnternet sitelerini adam yerine koyan yok. Bankadan kredi cekmek iki saat suruyor, yayincidan kitap almak bir hafta...resmen para almak kitap almaktan kolay.

Hocam bir kitapçı açma imkanınız olsa belki daha hızlı yanıt verebilirlerdi isteklerinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

kolay gelsin tekrardan biz beklemedeyiz buyuk acilisi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben internet'ten sürekli alışveriş yapan biriyim. Her türlü alışverişi bir çok siteden yaptım.15-20 ayrı siteden alışveriş yapmışımdır.Kitap siparişini de genelde D&R'dan veriyorum. Hem genelde %25 indirim hem de 50 TL üzeri kargo bedava. Zaten 3 kitap alsanız 50 TL'yi aşıyor. Hepsiburada'dan da sipariş veriyorum uygun ve kargo ücretsiz olunca. Mesela geçen sene ve bu sene toplam 15 kitap almışım oradan.

Çarşamba günü de Buz ve Ateşin Şarkısı (Game of Thrones) serisinin hızlı gönderisi olan 5 kitabı ile Kara Kule'nin yeni kitabını sipariş verdim .. Ertesi gün elimdeydi.. Diğer hızlı gönderi olmayan 2 tanesini de Perşembe siparişini verdim, üstelik onlarda 10 TL hediye çekini de kullandım.Onlar da Cumartesi elimdeydi.Epsilon'un %35 indirimi bu seride olunca ve 3 ay erteleme, 12 taksit, kargo bedava oldukça uygun geldi. D&R %25 indirimli satıyordu, diğer sitelerise %35 indirim vardı ama bir de kargo parası alıyorlardı. kargo için balonlu poşet kullanın bu sefer dedim , kitapyurdu resimlerini görünce ama yine aynı göndermişler. ama bu sefer kitaplar koliye tam sığmış, sağa sola kaymamış.

DR'den alırken 1 kere koli içinde geldi, diğer siparişlerim hep balonlu zarf içinde gönderdiler. 3-4 kitabı bir zarfa sıkıştırıp göndermişler ve zarar görmüştü bir kere.

Bir defa da ilknokta'dan kitap siperişi verdim. Ölüm kapısı serisi seti (7 Kitap) %40 indirimliydi. Ama bende ilk 2 kitap vardı. Tek tek alınca indirim %30 idi. Ben Müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim onlarda %40 indirimle verdiler 5 kitabı.

Pegem,Açı,Yargı geçen sene KPSS için kitap aldığım yerlerdi; Hepsiburada, Kültürtv,ilknokta ve D&R normal kitap aldığım yerler. İdefix'i hiç denemedim. 3 kitap daha alacağım (Stephen King 22 / 11 / 63 ve Zifiri Karanlık Yıldızsız Gece ile Jasper Kent-Çarın Laneti) idefixte %30-35 indirimli ama kargo ücretini de koyunca D&R ile aynı fiyata geliyor. Bu gibi durumlarda da tercih sebebi bilindik yerlerden almak lehine oluyor. Şimdi bu anlattıklarım ışığında önerilerimi sıralayım.

1-Kargo ücreti 50 TL sınırla olmalı ya da kargo ödeyen kitaplar olabilir. Siparişe ekleyince kargo ücretini ödesin. Ama bu kargo ödeyen kitaplar listesi sık sık güncellensin, yenilensin.
    2-Diğer kitap sitelerinin veya yayınevlerinin indirimleri göz önünde bulundurulsun. İndirimler arasında uçurumlar olmasın.
    3-Kredi kartlarına peşin fiyatına en az 6 ay taksit imkanı verilsin. Ya da kademeli olarak artsın. 50 TL'ye kadar 4 taksit, 50-100 TL arası 6 taksit gibi.. Taksit erteleme imkanı varsa kullanılsın.
    4-Kargolama ve koliye dikkat edilsin. Kitaplar taşıma sırasında zarar görmesin.
    5-Gönderilen kitaplar sanki kendiniz alacakmış gibi hasarsız ve yıpranmamış olmalı. Kendimizin kitapçılardan almayacağı nitelikte bir kitabı müşterilere göndermemliyiz. Kırık kapak, yırtık veya silik sayfalı, kapağı bozuk vs.
    6-Müşteri hizmetleri sürekli aktif olmalı, müşterilerin isteklerine hızlı ve memnuniyetlerini ön planda tutan yanıtlar vermeli. Yardımcı olmalı.. Esnek olabilmeli..
    7-Belli bir kitap alımında puan,indirim veya hediye çeki olabilir.
    8-kargo olayı kesinlikle net olmalı. Aynı gün kargolar mutlaka aynı gün gönderilmeli. Teslimat gününe riayet edilmeli. İnsanlar kargo için evlerinde ha bugün gelecek diye bekletilmemeli.

Bunlar benim aklıma gelen ilk şeyler. tecrübelerim ışığında yardımcı olmaya çalıştım belki aralarında unuttuklarım da vardır. İyi Çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 17 Aralık 2012; 23:44:29 >

• Tavsiye edildimi bilmiyorum yalnız güzel bir müşteri çekme olanağı olabilir Bkm-Express.

Şimdilik gördüğüm kadarıyla hiç bir kitap alışveriş sitesi kullanmıyor sistemi, bu durumda ilk kullanan siz olursunuz. Kredi kartı bilgisi vermek istemeyen bu yüzdende netten alışveriş yapmayan yada kapıda ödeme-havale sistemi kullanıp taksit yaptıramayan müşterileri elde edersiniz.

Üye işyeri olmak okuduğum kadarıyla ücretsiz ve gayet basit. Sitenizin başına da bi reklam koyar ''kredi kartı bilgilerinizi istemiyoruz'' tarzı. Şahsen sırf bu yüzden diğer sitelere Kredi kartı bilgimi vereceğime senin siteni kullanırım.
  • Hocam açılış gününe özel büyük indirimler olursa büyük bir listem var fiyatlar uygun gelirse senden alırım gelmezse sahaflara gidicez yine.
  • Açılış günü indirimi güzel olur aslında . Tabi Nasıl uygun olur olur bilmiyorm onu tükkan sahipleri kararlaştırı herhalde.
  • Sinema üzerine IMDB'nin nasıl gelmiş geçmiş en iyi 250 film sıralaması varsa; siz de Türk kitapseverler için kendi içerisinde daha ufak şablonlu olan bir en'ler listesi hazırlayabilirsiniz. İster kitap okurlarının Goodreads benzeri kullandığı sitelerden belli listeleri (bu sadece Türkçe'ye çevrilmiş kitapların bulunduğu bir liste olmalı tabii ki) statik olarak alıp eklersiniz; ister kitabın puanlamasına göre dinamik bir liste oluşturursunuz. Bunun yanında kitabın satış rakamına göre, türüne göre vs. gibi çeşitli sıralamalar da eminim çok ilgi çekici bir görüntü sunabilir.

Goodreads gibi, Vikitap gibi kitapseverlerin toplandığı; bir kitabı yüzlerce, binlerce insanın oyladığı daha güvenilir puanlamaları satışa sunduğunuz kitaplara reverans almayı uygun görüp, ekler ve belli kısa aralıklarla sürekli güncellenmesini sağlarsanız eşsiz bir iş yapmış olursunuz. Zira çoğu kitap sitesinin puanlama sayfalarının ne kadar işe yaramaz olduğunu bilmeyen yoktur.

Seri kitapların altında o kitabın serinin kaçıncı kitabı olduğunu, önceki ve sonraki kitaplarının fark edilebilir bir şekilde dikkat çekici ve kolay anlaşılabilecek kadar kısa ve öz bir şekilde yazılması çok iyi olacaktır.

Bunun dışında filtrelemenin çok kapsamlı olması gerektiğini düşünüyorum. Başta kitap türleri olmak üzere yazar ve yayın evlerine özel çok iyi bir kategorileme olmalı. Tabii seçenekleri kullandıkça veya arama yapınca da fiyat, puanlama, yazar, eser, yayınevi, basım yılı, basım türü, sayfa sayısı, iskonto, dil gibi filtreleme seçeneklerinin yanında popüler kitaplar, indirimli kitaplar, çok satanlar, ödüllü kitaplar vs. gibi o an seçilmemiş ama bir kitapla ilgili akla gelebilecek her türlü kitap özelliği sayfanın bir kenarında kullanıcıya özel filtreleme seçenekleri olarak sunulmalı. Tabii seçimli bu filtrelemenin yanında aradığımız, ulaştığımız son filtrelemeyi istediğimiz şekilde sıralama imkanımız da olmalı; isme göre, fiyatına göre, puanına göre, çok satana göre, çıkış tarihine göre ve bunların tam zıttına göre gibi sıradan sıralamaların yanında türe göre, yayınevine göre vs. gibi pek çok seçenek olarak sunulmayan sıralama seçenekleri de sunulmalı. Yani web arayüzünüz kelimenin tam anlamıyla müşterinize özgürlüğü vaat etmeli bence. Sitede güzel kitap listeleri olmasa bile arama/filtreleme/sıralama üçlüsünde vereceğiniz maksimumum kullanım imkanları buna çok yeterli bir çözüm olarak kullanılabilecektir zaten.

Ürün sayfalarında sayfanın belli bir yerinde yorum yazmaya üşenen kullanıcılar için kitabı tavsiye edenler/tavsiye etmeyenler gibi iki buton koyulup sonucu gösteren bir özellik hoş olabilir. Özellikle de bunu filtreleme ve sıralama fonksiyonlarına monte ederseniz çok kullanışlı özellik de olabilir.

Son olarak diğer satış sitelerine nazaran sadece daha çok uygun fiyatlı setler oluşturma konusunda yoğunlaşsanız bile kayda değer yeterince bir kitleye kendinizi sevdirmeyi başarırsınız diye düşünüyorum. Dune serisi gibi, Zaman Çarkı serisi gibi... birçok serinin nice taleplisi var da insanlar fiyatları görünce korkup kaçıyor. Bir nebze olsun bu fahiş fiyatlı ortamı yumuşatmanız bile süper olurdu bence.

Başarılı olmanız dileğiyle... İyi çalışmalar.

• -Şimdi tüm internet sitelerinin önem verdiği şey sosyallik.
    sizde sitenizde buna önem verebilirsiniz kullanıcılar açısından. Örneğin kullanıcıların birer profil sayfaları olur, okumakta oldukları, favori ve beğenmedikleri kitapları paylaşabilirler.
    Hatta takip sistemi entegre ederseniz örneğin ben takip ettiğim kişiler için güncelleme bilgileri alsam. Favorilerine şu kitabı ekledi. Tavsiye etti vs...

Kısaca demek istediğim insanların kitap siparişi verip çıktıkları bir site değilde kitap üstüne daha çok vakit harcayabildikleri bir site fena olmaz aslında. :)
  • Hocam açılmasını bekliyorum 21 Aralık gününde açın bence siteyi :)
  • 21 Aralık'ta kıyamet kopacakmış. Sen en iyisi 22 Aralık'ta aç.
  • Kıyamet gibi indirimler olacaksa 21 aralıkta acılsın :)
  • hocam ayda bir yada ikikez harhangi bir yazarın tüm kitaplarına özel olarak sitedeki normal indirimlerden daha fazla indirim yapabilirsiniz. (daha once önerildimi biliyorum ama)
  • yeni haberler bekliyoruz...
  • Velev ki'den haber yok.

Beyler :(
  • Eğer açılış gününe ve DH üyelerine özel indirimler olacaksa almayı istediğim kitap listem var sizden sipariş verebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafeneri

Velev ki'den haber yok.

Beyler :(

Adam meşgul kolay değil iş kuruyor
  • Arkadaşın dediği IMDB gibi bir puanlama sistemi bence de olmalı , kitap sitelerinde hep bunun eksikliğini yaşıyorum , D&R mesela kimse kitap hakkında uğraşıp yorum yazmıyor , bir puanlama sistemi olsaydı kitaplar hakkında az çok bilgi sahibi olabilirdik , bu yüzden puanlama sistemi mutlaka olmalı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Arkadaşın dediği IMDB gibi bir puanlama sistemi bence de olmalı , kitap sitelerinde hep bunun eksikliğini yaşıyorum , D&R mesela kimse kitap hakkında uğraşıp yorum yazmıyor , bir puanlama sistemi olsaydı kitaplar hakkında az çok bilgi sahibi olabilirdik , bu yüzden puanlama sistemi mutlaka olmalı bence.

Bunun suistimali de çok oluyor.

Mesela yoruma açık kitap sitelerinde bazı yayınevlerinin kitaplarının yorum bölümü paso olumlu ve övücü yazılarla dolu. Bazılarınınki bomboş. Bu bir halkla ilişkiler çalışması yürütüldüğünü gösteriyor. Biz de bunu ayırt edemiyoruz ve "bu kadar övüldüğüne göre vardır bir hikmeti" diyerek atıyoruz sepete. Ama kitap 5 kuruş etmeyecek bir şey. Bu bir örnek tabii.

Bir de yorum yazmış olmak için yorum yazanlar var. O da ayrı bir felaket.

• Yeni yılı bulacak herhalde açılması
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.