Şimdi Ara

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
7
Favori
20.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesajım bulunsun.Bakalım ilerde umarım sizden alışveriş yapma şansımız olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

Kesinlikle kendinize ait özgün tasarımı olan bir kitap ayracı yapın. Her alışverişte ayracınızla birlikte kargolayın.

Bestseller kitapların sitelerin en alakasız yerinde bile gözüme sokulmasından bıktım eminim benim gibi düşünenler vardır, eğer sitenizde bunu hazırlayabilecek donanım ve altyapı varsa şöyle bir uygalama yapın üyelik alınırken üyeye belli başlı 4-5 kategori sunun üyenin seçimine göre ilgilendiği alandaki kitapların tavsiyeleri gözüksün.

Eğer yine altyapınız yeterli ise yeni yazarlarla söyleşiler yapın, 'Sözünü Sakınmadan' tarzında tabii bu çok zor ve altyapı isteyen bir iş ama yaparsanız emin olun karşılığını alırsınız ben kitap almayacağım zamanlarda bile sabitfikir'i dolayısıyla idefixi geziyorum örneğin.

Stoklarınızı ilk aşama olarak köklü sitelerle yarıştıramayacağınızdan şöyle bir strateji geliştirmenizi tavsiye ederim; büyük sitelerde her kategoride bir çok kitap var ama bazı kategorilerin zor bulunan kitapları mevcut değil örneğin fantastik edebiyat alanında bulabildiğiniz tüm kitapları stoğa sokarsanız bu türün okuyucuları direkt sizi seçecektir. Ardından zaman içinde her kategoriyi tek tek derinleştirirsiniz.

Birde toplu alım yapan üyelere kitaplıklarını süslemeleri için mini figür hediye edebilirsiniz. Mesela jb, çizgi roman alımı yaptığımda bunlardan yollamıştı çok hoşuma gitmişti;

Turuncukitap.com Konu toparlandı ve Açıklama eklendi!

Hocam fikirlerinize katılıyorum.Bu arada figürler çok iyiymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: melih9797

quote:

Orijinalden alıntı: velevki

quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

Hocam ne kadar kaldı büyük açılışa ???

Altyapısı hazır sadece ürün ekleme ve tasarımı güzelleştirmesi kaldı. 15-20 kasıma kadar biter artık diye ümit edip, hesap yapıyorum üstadım.

biz kitapları pm mi atalım ? ve 100 liralık olduğunu nereden hesaplayacağız ona göre eğer sabit fiyat varsa mesela dr daki gibi falan olacaksa ordan bakarak hesaplayarak listeyi veriyim. Birde kargo masrafını biz mi karşılayacağız ?

Liste fiyatlarindan hesaplayacaksin sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Altyapısı hazır sadece ürün ekleme ve tasarımı güzelleştirmesi kaldı. 15-20 kasıma kadar biter artık diye ümit edip, hesap yapıyorum üstadım.

biz kitapları pm mi atalım ? ve 100 liralık olduğunu nereden hesaplayacağız ona göre eğer sabit fiyat varsa mesela dr daki gibi falan olacaksa ordan bakarak hesaplayarak listeyi veriyim. Birde kargo masrafını biz mi karşılayacağız ?

kitapyurdu, idefix, ve Dr daki fiyatların en düşüklerini baz alın üstadım. kargoda bana ait.

• Kitap ayracı da satılsın .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kitapyurdu, idefix, ve Dr daki fiyatların en düşüklerini baz alın üstadım. kargoda bana ait.

tamamdır çok saol gerçekten çok iyi oldu bu kitabımın son bölümlerine geliyorum... Tüyapta var oo çok iyi oldu gerçekten çok saol umarım işindede başarılı olursun...

• velevki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben liste fiyatindan hesaplamistim tekrardan duzeltip size atayim o zaman guncel kitaplari.

Kargo da sizdenmis.

Daha ne olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: A Moonwalker

velevki

Sitelerdeki en düşük fiyatları esas al deyince yuh dedim etiket fiyatları esas alınır diyordum ben arkadaş harbi bonkör çıktı daha açılışta batacak diye korkuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

quote:

velevki

Sitelerdeki en düşük fiyatları esas al deyince yuh dedim etiket fiyatları esas alınır diyordum ben arkadaş harbi bonkör çıktı daha açılışta batacak diye korkuyorum

aynen adam king

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

velevki

Valla nasıl bişey cıkacak bu site iyice meraklandım .
  • quote:

quote:

quote:

velevki

Valla nasıl bişey cıkacak bu site iyice meraklandım .

İlk sayfadakileri topladıysa 10 numara olacağa benziyor bakalım şu hiçbir sitede olmayan ama çooook beğeneceğimiz özellikleri çok merak ediyorum ben.

• *Okumuş olduğumuz kitapları da ekleyebilelim. Bu kitapları böylece oylamış oluruz.
    *Küçük bloglar açmamıza izin olmalı,
    *Kitaplar hakkında inceleme yazabilelim,
    *Bu siteyi büyütürseniz,istenilen ilgi gelirse aynı şekilde müzik ve sinema bölümleri açarsanız güzel olur.
    *Bir nevi kitap için sosyal paylaşım sitesi olmalı
    *Şiir,hikaye gibi paylaşım yapabiliriz.

Benim düşüncelerim bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schizophrenia -- 7 Kasım 2012; 23:47:12 >
  • kitapların ortasından 5-10 sayfalık taramalar koyabilirsin. kitapyurdunda buna benzer bir şey var ama o ilk 10 sayfayı birde kapağı koyuyor böyle olunca sayfalar genelde önsözle falan geçiyor onun yerine şöyle 50-60 sayfaları arası bir tarama kitap içeriği hakkında çok güzel bi fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

kitapların ortasından 5-10 sayfalık taramalar koyabilirsin. kitapyurdunda buna benzer bir şey var ama o ilk 10 sayfayı birde kapağı koyuyor böyle olunca sayfalar genelde önsözle falan geçiyor onun yerine şöyle 50-60 sayfaları arası bir tarama kitap içeriği hakkında çok güzel bi fikir verir.

Kitap içeriği hakkında çok güzel bir fikir vermez çok baba spoiler verir o dediğin hele polisiye romanlarda.

• quote:

quote:

kitapların ortasından 5-10 sayfalık taramalar koyabilirsin. kitapyurdunda buna benzer bir şey var ama o ilk 10 sayfayı birde kapağı koyuyor böyle olunca sayfalar genelde önsözle falan geçiyor onun yerine şöyle 50-60 sayfaları arası bir tarama kitap içeriği hakkında çok güzel bi fikir verir.

Kitap içeriği hakkında çok güzel bir fikir vermez çok baba spoiler verir o dediğin hele polisiye romanlarda.

+1

Ayrıca o kitapları taratması çok uzun sürüyor üstadım. İç dosyalarına sahip olmak kaliteyi arttırıyor ve hiç bir yayınevide büyük bir marka olmadıkça iç dosyalarını vermez.

sırf bu iş için yapılmış bir cihaz bulduk ama +15.000 Euro olduğu için bir müddet bekleyecek. İlk 5 -10 sayfayı taratıp koyacağız bir müddet, o da ana sayfada ki çok izlenen kitaplarda olacak ilk etapta.

• quote:

quote:

goz atip gececeksin oturup okumayacaksin. birde polisiye romanin icerigini ne yapacaksin ki icerigi belli zaten benim kastettigim daha cok bilimsel kitaplarda. uslup nasil, ceviri nasil, yazar kaynak gostermis mi cart curt. birde bazi kitaplar fiyati pahali ama hakkinda duzgun bi yorum bulamiyorsun, o kitaplar hakkinda fikir sahibi olabilirsin bu sekilde. spoilerdan cekiniyorsaniz rastgele sayfada taratip koyabilirsin 7-23-56-72... tarzinda. bence onemli bi ozellik olabilir siten icin.

• Valla arkadaşlara verdiğiniz 100 liralık hediye kitap ile şimdiden benim gönlümü kazandınız , İnşallah fiyatlarınız da uygun olur yakın zamanda bütçem elverdiğince -yaklaşık 50 liralık- kitap alacağım , İnşallah sizden alırım. Hayırlısı olsun.

Bende bir kaç öneri yapayım kendimce...

Sitenizde asla "müşterilerimiz" ve "sayın" kelimesini kullanmayın , "sevgili okuyucumuz" vb. hitap kelimeleri kullanın ( "sevgili okuyucu" şeklinde değil kesinlikle "sevgili okuyucumuz").

"Sayın" ve "müşteri" kelimeleri kurumsal kelimelerdir bir kitap sitesi bence sıcak , samimi olmalı , dost olmalı en azından öyle görünmeli. Tasarımın sitenin samimi olup olmaması üzerindeki etkisi büyüktür.

Okuyucuya kendini özel hissettirecek anlık indirimler yapabilirsiniz , örneğin okuyucunun daha önce gezdiği , ilgilendiği kitapların konularını ( Polisiye , aksiyon , fantastik gibi...) sistem aklında tutsun ve bir daha siteye girdiğinde o kısımdan bir kitap için "bu kitap sadece size özel bugün %XX indirimli" diye bir ibareyle belirtilsin. Ama bunu "sizin daha önce şu kitapları gezdiğinizi gördük o yüzden bu kitap size XX oranında indirimli" şeklinde kesinlikle olmaması lazım zira kullanıcı izlendiğini , takip edildiğini hissederse olumsuz düşünmeye başlar.

Yaptığınız yanlış ve hatalar için özür dilemeyin , onun yerine "yapılan olumsuz bir durum düzeltmek için elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz" tarzı cümleler kullanın , yani kendinizi dükkan sahibi , okuyucuları da müşteri yerine koymayın , sizde onlardan biriymişsiniz gibi davranın.

Reklam için bütçeniz yoksa viral reklamlara yönelebilirsiniz , son yıllarda kullanılan ve herkesin sevdiği bir yöntem.

Reklam için bütçeniz varsa mutlaka sinema filmlerine ürün yerleştirme olarak kullanın ama bunu akılcı yapmanız gerekiyor , yapacak olursanız detaylı olarak özel mesaj ile anlatırım , biraz uzun çünkü.

İmkanınız varsa sosyal programlara destek olun ya da kendiniz yapın , bir köy okulu ya da kütüphanesi olmayan bir okul bulun , mesela "her aldığınız kitapta XXX Okulu kütüphanesine X tutarda bağış yapmış olacaksınız" tarzı sosyal programlar yapabilirsiniz hem adınız duyulmuş olur hem de faydalı bir iş olur.

Şimdilik aklıma gelenler bu şekilde , tekrar hayırlı olsun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 9 Kasım 2012; 20:04:47 >

• Site tam olarak ne zaman acilacak ?

15'ine kadar acilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Site tam olarak ne zaman acilacak ?

15'ine kadar acilir mi ?

15 ile 25 arası deniyordu sanırım...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.