Şimdi Ara

Turyol vapur su fiyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.5 saatlik bir vapur seferi için Turyola bindim. Susadım bir su alayım dedim. En bilinmedik bir marka 0.5lt suya 15TL fiyat koymuşlar. Bu ne şimdi? Dışarda 3 TL olan suyu burada 15 TL den satmak fırsatçılık değil de nedir? Böyle şeyler gerçekten serbest ekonomiye mi giriyor? Yani bunun bir limiti kuralı olmamalı mı? O anda vapurda tekel konumda bulunma avantajını kullanıp insanları sömürmek değil mi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elmas-su paradoksu.

• Yaptırım olmayınca isteyen istediği fiyatı çekiyor, bu ülkede gerçekten maaşla çalışmak enayilik olmaya başlıyor. Kafamıza göre patrona zam yapamıyoruz,

bunlar, restoranlar, marketler durduk yerde zamları yapıştırıp duruyor. Kar marjlarından gram taviz vermiyorlar. Bu kadar da serbest olmamalı piyasa.

• evet serbest ekonomiye giriyor

2.5 saat susuz idare ederim o parayı vermem dersen veya bir dahakine suyunu dışardan alıp girersen , başkalarıda senin gibi yaparsa satamaz ve fiyat 15 tl olmaz

sen 15 tl ödediysen ona , başkalarıda ödemeye devam ediyorsa neden 10 tl olsunki ?

ayrıca; ekmek fiyatlarına serbest ekonomi denemez tavan fiyat uygulaması var ama yinede her sene gramaj düşümü + zam

demekki kısıtlamalar kalıcı çözüm getiremezmiş , tek örnekle bu söylenemez tabi ama onlarca örnek yazmayada gerek yok.

not: su satıcıları aralarında anlaşıp su fiyatlarını ayarlıyor iseler serbest ekonomiye girmez elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 7 Ağustos 2024; 21:51:14 >
  • Yerel bir süpermarkette bile Erikli gibi markaların 0.5 lt suları 10 TL şu an.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3tl, erikli su!  

• Bu işin ticareti hep böyle olmuştur zaten. Belli tesis yada işletmelerde 3'e alıp 5'e satan var mıydı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinde Su ile vapura binmen yasak deyip içerde bu fiyatlara satsalar kısmen haklısın diyecemde.

Dışarından 1.5 Litre ucuza suyunu al öyle bin madem derler adama. Çünkü Vapur için suya 15 TL gene ucuz bile. Alternatif olmadığına serbest piyasada 50 TL bile dese alan alacaktır.

• Hayatında vapura binmemiş trollerin yorum yaptığı konu

• Markette su 0.25-0.50 arasında iken topkapı sarayında 3 tl idi. Adama yaklaşıp sessizce bir türküz, bize de mi 3 tl deyince adam "bizde ayrım yok, Türk-yabancı-hristiyan ayırmayız" diye yüksek sesle cevap verdi. Yani herkese eşit geçiriyoruz dedi bir nevi.
    Temel kuraldır, lokantada, kafede su içilmez. Buna ek olarak kısıtlı yerlerde yani vapurda, trende, müzede vs de içilmez. Birkaç ay önce trende de 10 tl hatırlıyorum, belki zam gelmiş 15 tl olmuştur.
    Dayanacaksın ya da 5 misli fiyata razı olacaksın.
    Bunun bir denetimi de olamaz. Almak zorunda değilsin diye bakılır olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 8 Ağustos 2024; 8:50:47 >
  • Bu arkadaş yanlışlıkla havaalanına gitmesin kalp krizi falan geçirir

• Bana mecbursan sana istediğim fiyata çakarım kafası bu işte.

• Konuyu hort sandım 3 liraya su mu kaldı be 

• dışarda 3 lira olan su hangisi ya? en çok ona takıldım. zincir marketleri diyorsan, ayrı ama herhangi bir büfede falan 5 ten başlıyor, 10-12 ye kadar gidiyor.

• Yanınızda su almayı ihmal etmeyelim.

• Erikli su 0.5 toptancı da 3.30 fuska 2.70 herkes de bu fiyattan alabiliyor
    tüv türk otomatın da 17 yazmışlar almadım

• killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    erikli'nin kendisi 12 li 0.5 lt su kolisini 80 liraya yakına satıyor...

• sen havaalanında 30 tl olduğunu duymadınmı

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Pardon hocam bir daha baktım pınar uludağ mış gene iyi fiyat adamın elindeki son 12 'di

• şehir hastanesi

küçük su 15tl

poğaca 30 tl

kaşarlı tost 100tl

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.