Şimdi Ara

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
5.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden turkish aerospace? bu her şeye ingilizce isim koyma merakına hasta oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timsah-16

Wattozz Sida (silahlı deniz aracı) ile Wattozz Elektrik silahı farklı projeler olduğu için olabilir mi?
    Bu kadar bilgisizce eleştiri yapmayın 2 satır okuyup araştırın.

Birde before after yapmış, hey Allahım.

Alıntıları Göster
    Aynı projeler demedim zaten sida'yı unutturmak için aynı adda silah çıkarmışlar dedim nesi yanlış bunun ?
  • Bekliyoruz... 😊

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 15 Şubat 2019; 23:32:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Kötü söz sahibine aittir.

Kendini güzel anlatmoışsın.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Babani bu kadar savunmazsin, ama hayatta taniyamayacagin yakinina gidemeyecegin herifleri savunuyorsun iste senle benim aramdaki fark bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Kaldıramayacağın LAFIN! altına yatmayacaksın.

Hadi bakalım sana bir söz ile veda edelim.

Cahil ile dost olma: İlim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.

Saygısızla dost olma: Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

Takıla takıla dog fight ta mı takıldın? Çok basit olması açısından o örneği verdim. Dog fight derken şunu demek istedim aslında; bir f16 ses üzerinde uçarken füze ateşleyemez. Öyle bir yeteneği yok, sistemi yok, alt yapısı yok. Savaşırken mutlaka ve mutlaka ses altına inmesi gerekir. Ama bir f35 veya türevi nesildeki bir uçak ses üzerinde de savaşabilir. Bir f16 ile f35 it dalaşı yapsa ne olur? Daha dalaşmadan f35, f16 ve türevi uçakları çoktan indirmiş olur. Anlatabilmişimdir umarım.

Bir f35 boşken bir f4'ten daha ağırdır. Maksimum yükte daha da ağır hale gelecektir. Oradaki soruyu "uçak ağır olduğu için maksimum hızı düşüyor" olarak dediğimi düşünüyorsan o iş tek başına öyle de değil zaten. Aerodinamik performans...

Tabi ki 5.nesil ve gelecekteki 6.nesil uçaklar "dog fight" yapsın diye tasarlanmıyor. Bu tarz uçaklar elektronik harp sistemleri çok gelişmiş olduğu/olacağı için geliştiriliyor. Mesela bir f35 karadan havaya fırlatılan bir füzeyi kontrol edebilir, veya kendi fırlattığı hava hava füzesinin kontrolünü yere verebilir veya yerdeki herhangi bir hava savunma sistemi radarının taradığı alanı görebilir, dost kuvvetlerden atılan herhangi bir füzenin kontrolünü alabilir gibi gibi...

Sence f35 in dog fighta ihtiyacı var mı? :)

Biraz bilgin var ama o da yarım yalamak. Kendini geliştirmelisin.

Ekleme: O manevrada pilotun ne kadar G yiyeceğini sen hayal et ve o tarz bir uçağın deli gibi manevra yapma ihtiyacı var mı düşün ve kendi sorunu kendin cevapla. ;)

Alıntıları Göster
    Wikipediadan alınmıştır;
    quote:

F-35
    Empty weight: 28,999 lb[508] (13,154 kg)
    Loaded weight: 49,441 lb[65][e][509] (22,426 kg)

quote:

F-4
    Empty weight: 30,328 lb (13,757 kg)
    Gross weight: 41,500 lb (18,824 kg)

Boş ağırlık olarak F-4 F-35'ten daha ağır. Ancak konumuz bu değil. Konumuz dogfightta değil. Ancak kendi söylediğin şeyi bu şekilde çevirebilmen hoşuma gitti. Tebrik ederim.

Konumuz projenin ölü olup olmaması.

Proje ölü. Ne dersen de. Buna siyasi at gözlüğün engel olamaz. Bu projeye çok az vakıf olan bir kişi bile bunu apaçık görebilir. Temel Kotil'i takdir ediyorum. Çok sevdiğimi söyleyemem. Ama işinin ehlidir. Onun döneminde TUSAŞ'ta çok ciddi bir kadrolaşma oldu. Ve gelenler genelde iş bilmez kişiler. Bunun tamamen Kotil'den kaynaklandığını düşünmüyorum. Ancak bu iş yakala Kotil dense TUSAŞ'ın şu anki haliyle de halledilir. Ancak olmuyor, olamıyor. Peki neden? Hükümet bu projeye destek çıkmıyor. Yeterli kaynak harcanmıyor. Şuan harcanan kaynaklar tamamen israf. Bununla ancak 4,5 jenerasyon bir uçak üretiriz. Ciddi bir eğilme yok bu konuda. Hükümet sadece seçim yatırımı olarak görüyor bu konuyu. 8 yıl diyorum bak 8 yıl. 8 yılda anca bir arpa boy yol katedebildik. 120 M$ verdik ve Tornado mühendislerini kiraladık. Bravo yani. Böyle mi 5. nesil uçak yapacağız. TUSAŞ taşı sıkıp su çıkartmaya çalışıyor ama olmaz. Bu şartlarda imkansız. Şu ekonomik ortamda daha da karanlık projenin geleceği.@aerosoldreams

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ko -- 16 Şubat 2019; 0:30:9 >

• Biz 2019 dayız. Uçak 2030 da envantere girmesi PLANlanıyo....

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Burada klavyeleri başında sala sala sıcak evinde mesaj yazan arkadaşlar, bırakın memleketi, kendileri için ne başarabilmişler?

Orada çok ciddi bir emek ve maliyet var. 7/24 ülkemizin menfaatleri ve savunması için ter döken, emek veren çalışanlar için biraz saygı göstermek ve destekçisi olmak zor olmasa gerek. Tabi ki Türk olan için...

TUSAŞ, Savaş Uçağı Üretmek İçin Mühendis Ordusu Kuruyor
    Türkiye'yi yeni nesil savaş uçağını kendi olanaklarıyla üreten 5 ülkeden biri yapma hedefiyle yola çıkan TUSAŞ, aldığı 5 milyar liralık teşvikle mühendis ordusu kuruyor.
    https://www.haberler.com/tusas-savas-ucagi-uretmek-icin-muhendis-ordusu-10757943-haberi/

Buyur adam görün;
    Doktora yapmış ve büyük şirketlerde çalışmış Türk mühendisler bu proje için geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Aynı projeler demedim zaten sida'yı unutturmak için aynı adda silah çıkarmışlar dedim nesi yanlış bunun ?

Alıntıları Göster
    Niye unuttursunlar vizyon projeleri sitelerinde en baş köşede zaten.
    Wattozz'da markaları Savunma sanayindeki diğer ürünlerine de o ismi vermişler.

Ayrıca bilim dünyasında su altı canlılarını incelemek için vatoz dronelar kullanılıyor. Patlayıcı ekleyip askeri alana uyarlayacaklar sadece. Yapılamayacak bir proje değil ve mantıklı bir proje.
  • Sovyetlerin son dönemi gibi millet domates soğan alamıyor bunlar gidip bunlara para bayıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iha lara da hayal ürünü diyordunuz. yerli iha lar göklerde...
    atlatılan badireler projelerin gecikmesine sebep olsa da yapmak için gayret içindeler...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.