Şimdi Ara

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
5.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yok ki ne koysun adam :)

• TAI nin niye Turkish Aerospace diye evrildiğini sanırsam anlayamayacağım. Eskiden somut ve ciddi bir sonuç elde yok iken ne bir açıklama ne bir video görürdük. Şimdi ise devamlı CGI filmler yayınlanıyor...

• Adamlar animasyon maket falan konularında iyiler haklarını yemeyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılar

• "Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim" gibi bir (animasyon) video olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnizca -- 16 Şubat 2019; 16:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F22 raptorun aynısı la bu ya. Ha birde o neydi yerli otomobil ayağına modifiyeli hangi aracı kaktırmaya çalıştılar neydi o?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldie But Goodie -- 16 Şubat 2019; 16:43:2 >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Anlamazlar kardeşim. Beyinleri o kadar çürük ki idrak kabiliyetleri sıfır. Gölge etmesinler yeter başka ihsan istemiyoruz onlardan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence uçak filan uğraşmasınlar bu grafikleri biraz daha geliştirip oyun yapsınlar.

• İnşallah yerli milli silahlar gibi yerli milli kazancımızda da uçarız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CGI ile çekilmiş aslında bir uçak yok...
  • Domates biber patlıcan; hepinize saplıcam.. Yav.. he.. he.. Bu da ötekiler gibi yersiz olmuş. 16 senedir ülkenin anasını bellediler. Ne kadar KİT varsa babalarının malı gibi, babalar gibi, haraç mezat, değerinin çok altına yandaşlarına sattılar. Tarımı, hayvancılığı bitirdiler.

Elde satacak bir şey kalmayınca da domates biber patlıcan satmaya başladılar. Yaş sebze ve meyve fiyatları alıp başını gidince Üretici, hâl esnafını terörist ilan edip, tanzim şatış yerleri açtılar, seçimleri atlatana kadar zararına satmaya başladılar.

31 mart yerel seçimlerinin ertesi günü 1NİSAN! Yandaş yalaka medyalarıyla perdelemeye çalıştıkları ekonomik krizin adının 1Nisan şakası olmadığını sağır sultan bile duymuş olacak.

• Bende gerçek sandım :) Tamamen benim suçum.

• atkosturanadam kullanıcısına yanıt
    Oyun yapmak da ciddi bir iş öyle iki grafikle olmaz. Sağlam senaryo, iyi bir oyun evreni gerektirir. Yani o iş de olmaz dostum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alaz1903

Oyun yapmak da ciddi bir iş öyle iki grafikle olmaz. Sağlam senaryo, iyi bir oyun evreni gerektirir. Yani o iş de olmaz dostum :)
    Dostum diğer kisimlari bilmem de senaryoyu çok iyi yazarlar

• Election, prdn winter is coming!

• Hürkuş videoları planları açıklanınca : Olur mu lan, maket o, başka uçak modeli, ne boka yarar?
    Yapılınca : Pervaneli lan bu, pırpır bu...
    ABD'de de var, Tucano denilince : Tısssss...

T129 videoları yayınlanınca : İtalyan lan bu, yalan, olmaz, Yerli değil hede hödö...
    Yapılınca: E yerli değil, boktan bu küçük, ne işe yarar?
    Yabancı ülkeler de ilgilenip almaya başlayınca: E motoru itilyin amaaaa..

Daha Hisar füze sistemleri, alçak irtifa hava savunma, radar sinyal bozucu sistemler, elektronik harp sistemleri vs. saymıyorum.

Cahilsiniz, bir boktan anlamadığınız gibi her boku da biliyor zannediyorsunuz kendinizi. Alcatel'de TAI'de çalışan emek veren mühendislerin "kılı" olamazsınız uyuz klavye kemirgenleri. Ulan adam olun adam, adam gibi muhalefet yapın, sizin yaptığınız muhalefeti Yunan'lılar kendi tv'lerinde bile yapmıyor yalayıklar!

Hemen şikayet edin kifayetsiz cahiller.

Not:Kimsenin yandaşı, hele hele iktidar yanlısı değilim ama bu forumdaki cehalet tiksindirici boyutta.

• AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    5. Nesil uretmiyor zira konumuz 5. Nesil savaş uçağı. . Once sen yazı yazmasını öğren. AK teniksiyeni

• quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

2 J-79 motorundan güç alan uçan kamyon F-4'lerden daha mı ağır? Hem ses hızı üzerinde dogfight yapmak da nedir? Hadi uçak o hızlarda ani manevra yapabiliyor diyelim. İçindeki pilotun nasıl o kadar G'ye dayanacak? Hem günümüzde dogfight diye bir şey kaldı mı artık? Hala dogfight yapılacaksa neden 5. 6. nesil uçaklar için para harcıyor insanlar? Herkes F-16 kullansın. Mis gibi dogfighter.

Neyse bilgisiz insanlarla tartışmaya gerek yok. Hava Kuvvetleri uğraşmasa bu seviyeye dahi gelemezdi zaten proje. Sadece seçimden seçime video görürdük.

Alıntıları Göster
    T/W oranına bakmak lazım. Örneğin F-4, J-79'larının toplam itkisi 160 kN, F-35'in motoru ise 190+ kN itki veriyor. Şu an savaş uçaklarında kullanılan en güçlü turbofan motor. Bu yüzden MMU'nun ağırlığı hakkında bilgi sahibi olmadan, 2 adet F110 kullanarak nasıl Mach 2 hıza ulaşır dememek gerekir.

Ayrıca bu ve benzer performansları sadece motor ile bağdaştırmak da oldukça yanlış, mesela Su-57, 2 adet AL-41F kullandığı halde Mach 2'yi geçemiyor zira kapalaması ve aerodinamiği buna müsait değil. Fakat 4. nesil selefi Su-35 aynı motorlar ile bu anlamda daha hızlı bir uçak. Ek olarak bu hızların hepsi yüksek irtifada ulaşılan hızlar, günümüz yakın görüş hava-hava angajmanlarında hiçbir işe yaramazlar. Uçakların düşük irtifa veya supercruise yeteneklerine bakmak lazım.

Bu arada ben MMU'nun 5. nesil muharebe uçağı ile alakası olmayan ve yanlış yönetilen bir proje olduğu kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

Çift motor işi kesinleşmiş anladığım kadarı ile bu iyi.
    İngiliz BAE çift motor istedi, öyle de olacak.

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.