Şimdi Ara

TUSAŞ’tan 101. Yıla özel hediye: T625 GÖKBEY envantere girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TUSAŞ’tan 101. Yıla özel hediye: T625 GÖKBEY envantere girdi
    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk özgün genel maksat helikopteri GÖKBEY’de artık süreç tamamlandı ve teslimatlar başlıyor. Cumhuriyetin 101. Yılında, bugün saat 15:30'da TUSAŞ Merkez Yerleşke'sinde başlayan tören ile T625 GÖKBEY envantere giriş yaptı..

T625 GÖKBEY’de ilk teslimatlar Jandarma’ya

Bugün düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi. Tören kapsamında seri üretimi tamamlanan 3 adet T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edildi.

15 Haziran 2010 tarihinde başlatılan Özgün Helikopter Programı kapsamında şekillenen T625 GÖKBEY, ATAK Programı süresince kazanılan bilgi, birikim, tecrübe ve yetenek havuzu temel alınarak inşa ediliyor. Yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarımları ve üretimleri de tamamen yerli imkanlar kullanılarak gerçekleştirilen T625 GÖKBEY, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini icra edecek.

T625 GÖKBEY ilk uçuşunu 6 Eylül 2018 saat 06:00'da başarıyla gerçekleştirmişti. 19 Nisan 2023 tarihinde T625 GÖKBEY helikopteri P1 Prototipi TEI tarafından millî imkânlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 Turboşaft Motorları ile ilk test uçuşunu yapmıştı.

500 adet üretilecek

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Türkiye içerisinde GÖKBEY için öngörülen ihtiyaç sayısının 150 adet civarında olduğunu, en az bu kadar veya daha fazla da yurt dışı talebi olduğunu söylemişti. Demiroğlu, en az 500 adet GÖKBEY helikopteri üretmeyi planladıklarını aktarmıştı.

Ayrıca Bkz.SİPER Ürün-1 hava savunma sistemi TSK envanterine girdi: Çelik Kubbe'de kullanılacak!

Şu anda 26 adet Gökbey siparişi bulunuyor. 3 adet GÖKBEY teslimatından sonra 2025 yılında 20'lik pakette diğer Kuvvet'lere teslimatlar yapılacak. 2026 yılında ise 3 adet Sağlık Bakanlığı'na ambulans helikopteri olarak temin edilecek.

T625 GÖKBEY özellikleri

• Uzunluk (rotorlar dönerken): 15.87m

• Ana Rotor Çapı: 13.20 m

• MTOW: 6050 kg

• Standart Yakıt Tankı: 1020 kg

• Harici Yakıt Tankı: 280 kg

• Bagaj Hacmi: 1.1 m3

• Mürettebat: 2

• Yolcu: 12

• Azami Seyir Sürati: 306 km/sa

• Servis Tavanı: 6069 m

• Menzil: 740 km / 948 km (Harici yakıt)

• Havada Kalış: 5+ Saat* (Harici Yakıt)

Kaynak:https://www.tusas.com/urunler/helikopter/ozgun-gelistirme/gokbey

• Hayırlara vesile olsun.Helikopterleri uçuracak pilotlarımızı Allah kazadan belalardan korusun.

• Böylece iranın başbakanı gibi kaza süsü verilmesi zorlaşacak. Çünkü işleyişinden sadece biz sorumlu olacağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    amin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok mu olumsuz bir şeyler yazacak söyleyecek kimse, bizi kendinizden mahrum etmeyin lütfen, sevincimizi kursağımızda bırakın.

• Daha fazla kurum için de taleplere göre değişiklikler yapıp üretelim, yapılsın. Orman yangınlarını söndürmek, arama kurtarma desteği verebilmek, polis, asker operasyonlarını gerçekleştirebilmek için kapasiteli helikopterler gerekli, alanlar sebebiyle uçaklar da lazım. Özel satışlar yapılsa iyi kazanç sağlanır, helikopterle ufak boyutlu uçak satabiliriz, olsa.

İnsanlar konuşunca neden bozuluyorsunuz, rahatsız oluyorsunuz omanner? Konuşmaya iyice negatif bakılır olmuş, birileri bunu başarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Ekim 2024; 17:26:44 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun sanırım, yapıcı eleştiriye her zaman açığım ve tam aksine en sevdiğim şey.
    Ben içi çürümüş her şeye olumsuz bakan, sürekli bardağın boş tarafını gören insanlarla alakalı yorum yaptım, senin yazdıkların makul.

• omanner kullanıcısına yanıt
    İlla laf atılıyor, insanlar konuşabilir, konuşacak, hep de tepki var. İnsanlar istediklerini söyleyebilir, hakları var buna, rahatsızlık duymaya gerek yok, lüzüm yok.

Diyorlar zaten, bende istediğimi demekte özgürüm, o yüzden onları savunuyorsan benim de söylediklerime laf etme, hem ben iyi niyetli olmayan kişileri eleştirdim, daha avantajlı olmalıyım.

Her konuşana tavır alınması iyi değil omanner, inatla da yapılıyor, tavır konuluyor. Konuşacaklar neredesiniz, hadi konuşun demen bir şeyleri, birilerini tetikler, komple negatif eleştiri sevimsiz, istenmez de insanlar söyleyeceklerini söylesin, sen de söyle, başkası da söylesin. Tartışmayalım, gereği yok.

2 kere yorumunu değiştirdin, değiştirdiğin şeylere baktığımda tribünlere oynadığını manipüle etmeye çalıştığını düşünmeye başladım, başkalarının ne düşündüğünü bu kadar kafana takma.

Yazacağımı yazayım arkadaşım, istediğimizi yazalım, deşmeye gerek yok. Canımızın istediğini yapalım. Tartışmayalım şimdi, olur mu? Konuyu kapattık, oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Ekim 2024; 17:34:4 >
    Neyse ben seni anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun, o yüzden konu benim için kapanmıştır, yazmam gerekeni yazdım ve orada duruyor. İyi günler.

• ts1400 2027 sonu 2028 başında envantere girecek deniliyor, bunun nedeni sertifikasyon işlemleri , mesela batu motor da çalışıyor ama sertifikasyon işlemleri nedeniyle 2026 sonu 2027 başını bulacak.

• 1000 adet üretilebilir o yönde açıklamalar vardı yetkililerden, o da 25 milyar dolar felan yapar birim maliyeti 25 milyondan. birim maliyeti 15 milyon dolar olsa bu sefer de 15 milyar dolar yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 29 Ekim 2024; 17:59:27 >
  • savunma sanayi güzel işler başarıyor. bu tusaş, roketsan, aselsan, tai türkiyenin gözbebeği. siyasetin üzerinde olan kurumlar.

• Hangi helikopterlerin yerini alacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TUSAŞ’tan 101. Yıla özel hediye: T625 GÖKBEY envantere girdiJandarma GNKyoutube
    Jandarma Havacılık Komutanlığımızın yeni üyesi, Yerli ve Milli ilk genel maksat helikopterimiz GÖKBEY; ✔️Arama kurtarma operasyonlarından personel ve malzeme nakli ile sıhhi tahliye görevlerine, ✔️Emniyet ve asayiş hizmetlerinden orman yangınlarına müdahaleye kadar her türlü görev için daima hazır! #Jandarma #JandarmaHavacılık #GÖKBEY #JÖAK
    https://www.youtube.com/watch?si=72YfekxsSau_F5TY&v=2qJRzadQfiI&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.