Şimdi Ara

TÜV TÜRK MUAYENEDE ÇAKTIM..İYİ OKUYUN... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
51.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki farklı araçla üç defa muayeneye gittim. Her gittiğimdede farklı şeylerine baktılar arabaların. Hiçbir standartı yok bu işin. Güya eğitim görmüş cahil elemanların elinde oyuncak oluyor arabalar.
  • Araçlar TÜV'deki gerçek muayene standartlarına, yani ulaştırma bakanlığının belirlediği standartlara göre muayene edilse ya hiç birimizin arabası muayeneden geçmez. Ya da geçer ama 1000 tane hafif kusur bulunur. Halimize şükredelim. TÜVTURK ilk kurulduğunda öyle değil miydi. Araçların %80'i muayeneden geçemiyordu. Geçenler de bir sürü hafif kusurla geçiyordu. Haberlerde vardı. Adam kendi şehrindeki TÜVTURK merkezinde arabasını muayeneden geçirememişti. henüz TÜVTURK sistemine geçmemiş olan komşu şehre muayeneye gitmişti.

Yine Konya'da aracının muayeneye getiren ve aracını bir türlü muayeneden geçiremeyip kontrol teknisyenini öldüren şahıs haberi meşhurdur. Ve sonrasında Konya valiliğinin muayene istasyonlarından şöyle ricası olmuştur. Kuralları biraz esnek uygulayın. İnsanların arabalarına sıfır araç muamelesi yapmayın.

• Kısacası

"Türk'ün Tüvtürk'le İmtihanı"

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Adamlar haklı. Onlar sizin arka koltuğun altına sakladığınız kemeri bulup çıkarmak zorunda değilki Hatta siz muayeneye girmeden önce bütün kemerleri tokalarına bağlamak zorundasınız. Ben öyle yaptım. Boşuna kızıp öfkelenmişsiniz, hatalı olan sizsiniz.

Zorunda değil ama inisiyatif kullanıp hatırlatabilir.

Beni İvedik Tüv'deki teknisyen uyardı mesela. Arka koltuk kemerlerini bağlayın dedi bende hemen bağladım.

İnsanlık hali "unutulabilir"
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Adamlar haklı. Onlar sizin arka koltuğun altına sakladığınız kemeri bulup çıkarmak zorunda değilki Hatta siz muayeneye girmeden önce bütün kemerleri tokalarına bağlamak zorundasınız. Ben öyle yaptım. Boşuna kızıp öfkelenmişsiniz, hatalı olan sizsiniz.

Zorunda değil ama inisiyatif kullanıp hatırlatabilir.

Beni İvedik Tüv'deki teknisyen uyardı mesela. Arka koltuk kemerlerini bağlayın dedi bende hemen bağladım.

İnsanlık hali "unutulabilir"

10 dakikada bir hatırlatıyorlar zaten Bende konuyu açan arkadaş gibi Hadımköy muayene istasyonuna gittim geçen hafta. Her 10-15 dakikada bir "Araçlarınızın ön ve arka emniyet kemerlerini bağlayınız, ilkyardım seti ve yangın tüpünü sağ ön koltuğa koyunuz" şeklinde anons yapıyorlardı.

• 2006 model 1.3 corsavan aracımı muayeneye götürmeden önce ;

1. rot balans ayarı yaptırdım.
    2. sol ön rot tan ses geliyordu değiştirdim.
    3. Farların ve stopların akıbetini kontrol ettirdim.
    4. Lastiklerin durumuna baktırdım.
    5. Yağ kaçaklarının hepsini kontrol ettirdim.

Araba mermi gibiydi, muayeneye bi soktum ; yağ kaçakları var ve farlar ayarsız diye 2 tane hafif kusur yazmışlar.

Babamın 2000 model 70 bindeki e2 paket e200 Kompressör aracını götürdüm, muayeneden 0 hatayla geçti.

Araca göre muamele yapıyorlar.
  • Lada Vega 2001 model aracıma LPG montajı yaptırdığım için muayeneye gittim. Montaj yaptırdığım servis muayeneden geçecek şekilde tüm düzenlemeleri yaptı; ancak bulunduğumuz ile değil komşu ildeki istasyona yönlendirdi. Şimdi hatırlamadığım iki kusur ile arabayı teslim aldım. Ruhsat işlemleri için trafik tesciline gittiğimde muayene belgesinde yazan motor numarası ile sistemde kayıtlı olanın farklı olduğunu bu şekilde işlem yapamayacaklarını söyledi. Gerisin geri istasyona döndüm ( gidiş, dönüş 150 Km. ) Muayeneyi yapan görevliyi bulup motor numarasını kontrol etmesini rica ettim. Mırın kırın etti, biz ne gördüysek onu yazdık dedi, ama üsteleyince razı oldu. Kaputu açtık, motor numarasını aradı; bulamadı... Anladım ki motor numarasını bulamadıkları halde, ruhsatın üzerinde yazan numarayı aynen muayene belgesine yazmışlar ama onuda yanlış yazmışlar. "Arkadaşım, sen belli ki görmeden yazdın, şimdi de görmeden yaz, ne sen uğraş ne ben uğraşayım" dedim; kabul etti. Yaktığım yakıtın parasını talep etmedim, görevli çocuğa acıyıp şikayet etmedim.

İkinci muayenede bu kez sıfır KM Geely FC'yi yine LPG'den dolayı çok sıkı kontrol ettikleri iddia edilen kendi ilimdeki muayene istasyonuna götürdüm. Tüm araçlar tünele girdikten 10-15 Dk. sonra çıkarken 1 saat bekledim. Kapı aralığından bakarken, görevlilerin sürekli aracın başına gidip geldiklerini, birbirlerine bir şey sorduklarını, kızdıklarını, kafalarını kaşıdıklarını görüyordum. Sonunda aracı teslim ettiler, "sorun?" dedim. "Bir şey yok" dediler. "Biraz uzun sürmedi mi?" dedim. "LPG montajı yapılmış ya ondan" dediler. Halbuki ben beklerken benden sonra girip çıkan araçların çoğu LPG'liydi zaten. Herhalde bilinmeyen Çin arabası olduğu için, ya motor numarasını yine bulamadılar yada çalışma prensibini çözmeye çalıştılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende babam niye her muayneye giderken emniyet kemerlerini takıpta gidiyor diyorum :)

O hafif bulunan kusurları her araba için yapıyorlar.Yok ilk yardım çantası içindekiler eksik yada kısa hüzmeli far kusurları buluyorlar.Önceki muaynede farda ve ilk yardım çantasında bulunan kusurlar bir sonraki gidişimde yok oldu
  • Nicki okuyunca kafa atsaydın ya çocuklara diyesim geldi

Geçmiş olsun.
  • Dün ben de aracımı muayneye soktum, adam aracı teslim almadan önce bütün emniyet kemerlerini takmamı istedi,

keşke sizin orada da böyle bir uygulama olsaydı.
  • bunlar buldukları kusurlardan ekstra prim alıyorlar sanırım, banada reflektör sağlık çantası yangın söndürme tüpü yok diye yazdılar halbuki 3 üde var üstelik adam gözleriyle gördü, ben kısa farları biraz yükselttim uzunları hiç yakmam kısa farlar düşük diye yazmış
  • ilk defa muayeneye giriyorsunuz herhalde bu her zaman böyledir.herşeyi ortaya sereceksiniz.bende bugün girdim muayeneye,randevu konusunda benim ufak bi hatam vardı istanbul müşteri hizmetlerini aradım sorun ve madur etmeden muayeneden geçtim.bazen iğineyi kendimize batırmalıyız.
  • Pazartesi günü bende muayeneye gidicem. İlk defa gidiyorum nelere dikkat edilmeli Tüvtürk sitesinde yazılanlardan başka acaba ?

Mesela sol marşpiyalde hafif ezilme var , araç dizel 110.000 bakımına 800 km kaldı sıkıntı oluyor mu böyle şeyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Adamlara zahmet vermeyin. Görünmesi gereken ne varsa siz ortaya çıkarın. Kemer tokalarını saklandıkları yerden bulup çıkarmak onların işi değil. Benim arabada da döşemeci koltukların içine saklamış tokaları. Ortaya çıkartmaya çalışırken parmağımı yaraladım. Muayene yapan kişi bununla uğraşmaz.

Parayı ne için alıyolar o zaman ? Kusur bulmak için mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Adamlara zahmet vermeyin. Görünmesi gereken ne varsa siz ortaya çıkarın. Kemer tokalarını saklandıkları yerden bulup çıkarmak onların işi değil. Benim arabada da döşemeci koltukların içine saklamış tokaları. Ortaya çıkartmaya çalışırken parmağımı yaraladım. Muayene yapan kişi bununla uğraşmaz.

Parayı ne için alıyolar o zaman ? Kusur bulmak için mi ?

Kusur bulmak için almıyorlar ama sizin kemer tokalarınızı koltuğun içinden çıkarmak için de almadıklarına eminim. Her şeyinizi tamam yapın. Gidin. Çok mu zor. Ben sadece Arkadaşın kemerleri ortaya çıkardıktan sonra teknisyenin tekrar sıra numarası alın demesine bozuldum. Fazla kuralcı davranmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Gecmis olsun banada far yikama calismiyor yazmislardi bende adami cekip calisiyor demistim duzeltmisti raporu.

Ben belki far yıkamaktan hoşlanmıyorum, belki far yıkamam yok ama far yıkamalıymış gibi dursun diye yapıştırdım tampona, arabada olan her zımbırtının çalışması mı lazım illa
  • Bu yeni birşey değil malesef muayene istasyonunda anons bile yapılıyor aracı yanaştırmadan önce emniyet kemerlerini kontrol edin,ilk yardım çantası ve yangın tüpünü görünür bir yere koyun diye acayip şeyler ama işte malesef yapmak gerekiyor.
  • Ben yazın LPG'yi işletmek için muayeneye gittim, arka kemer tokaları da koltuğun altındaydı, kendileri çıkarıp bakmışlar. Demek ki görevli istese yapabilirdi. Öyle kemer bağlama falan da yapmadım. İlk yardım çantası bagajdaydı.

Görevli arabayı aldı, tünelden geçirip kontrol etti, en son noktada far ayarlarına baktılar, bir tek ondan hafif kusurlu yazdılar. Forumda her arabaya bu konuda bir kulp bulduklarını okuduğum için ben de hiç kurcalamadan döndüm.
  • kemer kotrol etmek isleri degil diyen arkadaslar kusura bakasinlar
    kraldan cok kralcilik yapmislar

nasil isi degil????? bu isten para kazaniyor adamlar,layigi ile islerini yapmalarini beklemek hakkimiz
    biz millet olarak boyle sumsuk olursak sirtimiza daha cook semer vuran olur
  • birazda şans işi bu.bazıları gıcıklık yapıyorlar.Bana iyi birisi geldi öyle geçtim.8 tane hafif kusur yazmış ama silecek ilk yardım çantası taş izi falan.
    Rapora yazmamış ama lastiğin biri çatlamış içten patlamak üzere dedi birde benzin hortumu çatlamış.bunlar ağır kusur olurmuydu yazsaydı?Yaptırdım ama hemen genç diye arabaya bakar diye birşey demedi galiba
    Birde gittim millet bana bakıyor 16 yaşında gözüküyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoRe`i -- 21 Aralık 2012; 17:29:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.