Şimdi Ara

TÜV TÜRK MUAYENEDE ÇAKTIM..İYİ OKUYUN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
51.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 5 aralıkta netten randevu alıp dün saat 10 da muayene için kapalı tıkalı yollarda adım adım trafikte zar zor Hadımköy e gittim.. Paramızı ödedik..Evrakları verdik..Arabayı sıraya soktık..İsim okunuyor gidip dedikleri yere arabayı bırakıyorsun..Alıp içeri giriyorlar..Bende öyle yaptım..Araba kanala girdi..Arka tarafa gidip bekledim..Kar, buz, fırtına esiyor...Hava --1 C de Araba çıktı..Muayene ağır kusur nedeniyle geçemedi.Dediler....Neden ? Arabanızda emniyet kemeri yok..Oraya yazmışlar..Ön ve arka emniyet kemerleri kullanılmaz durumda..Ben carladım..La dalgamı geçiyorsunuz ?Öndeki kemerler işte açık burada her gün kullanıyorum..Arkaları ise Aha koltuğun altında içinde bir bakın...Bizim işimiz değil..kemer yok..göremedik..Arabayı kenara çektim..Zangır zangır öfkeden titiriyorum..Bir kaç gün sonra gel, sıraya gir, randevu al..Ortalık kar, kış, takır takır buz...Orada yarım saat öfke içinde arka koltukların içine araba yıkayan öküzlerin tıktıkları kemer başlıklarını aradım ve buldum..Hepsi tamam..Taktım...5 kemerde hazır ve çalışıyor...Arka kapının önündeyim..Tekrar gittim..Kemer yok dediniz işte kemerlerin takılacak başlıklarını buldum..Gelin bakın..Hayır imkansız, bu raporu yazdık..Tekrar sıraya girip randevu alacaksınız ..Beynim döndü...Öfkeden bağırıyorum..Şimdi ben arabamdaki yok deyip muayeneden beni çaktırdığınız emniyet kemerini size gösteriyorum..İşte bakın..Kontrol edin...Bir daha gelip 148 Lira paramı vereceğim ? Arkada hangarın içinde bağırıyorum...Güvenlikçiler ve diğer muayene yapan bazı çocuklar geldiler..Lütfen sakin olun..Para yok...Sıraya girip muayene tekrarı yapacaksınız..Para yok deyince üfff çekip sesimi kestim..Gidip tekrar numara aldım, 1,5 saat karın , buzun altında bekledim..Yeniden sıra geldi araba muayene hattına girdi ve 5 dak sonra çıktı...Pulu ve diğer raporları verdiler..İşlem tamam..Bula bula 2 hafif kusur bulabilmişler 9 yıllık COROLLA SOL.. İlkyardım ilaç kutusunda ilaçlar eksikmiş..Sis lambasının birinin açısı ayarsızmış..Kemer falan tamam..Böylece iki hafif kusurla muayenede geçtik..tekrarı Aralık 2014...Vatana millete hayırlı olsun ..Saat 12, 45 te buzların üzerinde sağa sola kıç atan arabada çıkıp eve geldim..Çok şükür..ÖZET...MUAYENE ÖNCESİ EMNİYET KEMERLERİNİZ AÇIKTA OLSUN..TEK TEK KONTROL EDİN...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Aralık 2012; 8:34:40 >

• hocam şu ozeti bastan yazsaydin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun banada far yikama calismiyor yazmislardi bende adami cekip calisiyor demistim duzeltmisti raporu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Gecmis olsun banada far yikama calismiyor yazmislardi bende adami cekip calisiyor demistim duzeltmisti raporu.
    Şu araç muayenelerine akıl sır ermiyor bir türlü. Benim araçta da emniyet kemerleri koltukların içinde kalmıştı biraz kurcalayıp bakmaya üşeniyorlar. Sis farı olmasa daha iyiymiş demekki

Bir de eski püskü, tek farı yanmayan döküntü araçlar trafikte nasıl geziyor anlamıyorum hiç mi muayeneye girmiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

Şu araç muayenelerine akıl sır ermiyor bir türlü. Benim araçta da emniyet kemerleri koltukların içinde kalmıştı biraz kurcalayıp bakmaya üşeniyorlar. Sis farı olmasa daha iyiymiş demekki

Bir de eski püskü, tek farı yanmayan döküntü araçlar trafikte nasıl geziyor anlamıyorum hiç mi muayeneye girmiyorlar

Alıntıları Göster
    İlk yardım çantasını ön sağ koltuğa koyun demiyorlar mı deli oluyorum. Koymuyorum tabi. Bagajı aç bak. İşin ne! Kemeri bulamayan, uğraşmayan ve buna sebep olan TÜV, gerekli eğitimi de vermiyor. Adam zaten mal. İlaca bile bakmışlar:)

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Daha önce hiç muayeneye girmemişsin sanırım. Neyse tecrübe olmuş geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Daha önce hiç muayeneye girmemişsin sanırım. Neyse tecrübe olmuş geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    En son muayenede benim de farlarım için ayarsız diye hafif kusur vermişlerdi. Ayaratmaya götrüdüm her şey normal sorun yok dediler. Üstelik yeni yangın tüpü olmasına rağmen yangın tüpünden de hafif kusur yazdılar. Sanırım sırf birşeyler yazmış olmak için rastgele yazıyorlar kusurları. Başka bir açıklaması olama bence.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bir bilgide ben vereyim. Benim Opel Astra aracim var. Biliyorsunuz Opel araçlarının şasi numaraları ile ilgili sıkıntılar var. Benim aracınkiler usulune uygun. Ruhsatta yazan ile aracin uzerindeki şasi numarası tutuyor. İlk muayenede sorun olmamıştı. Bu sene gittim muayene kağıdına ruhsattaki sase numarasi yanlis gibi ibare dusulmus. Hemen iceri girip oranın müdürüne ulaştım. Konuyu anlattım. Adamın verdiği cevap: "BİR YANLIŞLIK OLMUŞ. EMNİYETİN KAYITLARINA GİRİP HEMEN DÜZELTELİM, YENİ MUAYENE KAĞIDINIZI ARKADAŞLAR SİZE TESLİM ETSİN". Sonuçta güya emniyetin kayıtlarını düzeltmişler. Bana kusursuz muayene kağıdı teslim ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: isk_er

Bir bilgide ben vereyim. Benim Opel Astra aracim var. Biliyorsunuz Opel araçlarının şasi numaraları ile ilgili sıkıntılar var. Benim aracınkiler usulune uygun. Ruhsatta yazan ile aracin uzerindeki şasi numarası tutuyor. İlk muayenede sorun olmamıştı. Bu sene gittim muayene kağıdına ruhsattaki sase numarasi yanlis gibi ibare dusulmus. Hemen iceri girip oranın müdürüne ulaştım. Konuyu anlattım. Adamın verdiği cevap: "BİR YANLIŞLIK OLMUŞ. EMNİYETİN KAYITLARINA GİRİP HEMEN DÜZELTELİM, YENİ MUAYENE KAĞIDINIZI ARKADAŞLAR SİZE TESLİM ETSİN". Sonuçta güya emniyetin kayıtlarını düzeltmişler. Bana kusursuz muayene kağıdı teslim ettiler.

Alıntıları Göster
    İyi iyi...Tuvturk'de yavaş yavaş ülke standartlarına doğru iniyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: isk_er

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam;

Ben de yaklaşık iki hafta önce muayene yaptırdım.Çok şükür geçti geçmesine ama arabanın altına koyup arabayı kaldırdıkları tek pistonlu hidrolik kolu görevli arkadaş sağolsun benim denge çubuğunun tam üstüne koymuş muayeneden sonra araç sola yatınca servise bi göstereyim dedim.Serviste denge çubuğunun eğilip şasiye oturmuş olduğunu gördüm sağolsunlar çıkarıp düzelttiler. Görevli arkadaş aracı muayene edecem diye aracın denge çubuğunu eğmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

İyi iyi...Tuvturk'de yavaş yavaş ülke standartlarına doğru iniyor...

Aynen oyle. TUV yeni basladiginda 3 sene once eski aracimla muayeneye girmistim cok daha detayli bakiyorlardi gecen ay simdiki aracimi muayeneye soktum eskisi gibi ozenli degildi. Gerci iyi yapiyorlar islerini ama eskiden acemiligin verdigi ekstra bir ozen ve bir telas vardi sanirsam.

Bir de dikkat ettim luks arac olunca daha az bakiyorlar tabiri caizse yagini suyunu kontrol edip geciriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

Geçmiş olsun hocam;

Ben de yaklaşık iki hafta önce muayene yaptırdım.Çok şükür geçti geçmesine ama arabanın altına koyup arabayı kaldırdıkları tek pistonlu hidrolik kolu görevli arkadaş sağolsun benim denge çubuğunun tam üstüne koymuş muayeneden sonra araç sola yatınca servise bi göstereyim dedim.Serviste denge çubuğunun eğilip şasiye oturmuş olduğunu gördüm sağolsunlar çıkarıp düzelttiler. Görevli arkadaş aracı muayene edecem diye aracın denge çubuğunu eğmiş.

Alıntıları Göster
    Adamlar haklı. Onlar sizin arka koltuğun altına sakladığınız kemeri bulup çıkarmak zorunda değilki Hatta siz muayeneye girmeden önce bütün kemerleri tokalarına bağlamak zorundasınız. Ben öyle yaptım. Boşuna kızıp öfkelenmişsiniz, hatalı olan sizsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Adamlar haklı. Onlar sizin arka koltuğun altına sakladığınız kemeri bulup çıkarmak zorunda değilki Hatta siz muayeneye girmeden önce bütün kemerleri tokalarına bağlamak zorundasınız. Ben öyle yaptım. Boşuna kızıp öfkelenmişsiniz, hatalı olan sizsiniz.

Alıntıları Göster
    Haklısın. Arabayı 10 gün önce iç dış temizlettim ,onların marifeti..Ben asla öyle bir şey yapmadım..En büyük hatam sabah giderken arka koltuklara bakacaktım..Ne bileyim ? Kemerlerin kırmızı ucları dışarıda duracak ?. Her zaman dışarıda duruyordu zaten.. Birileri arabayı temizliyorum diye koltuğun içine tıkacaklar ? Hiç düşünmedim.. Giderkende hiç eksiğim yok diye şişe şişe gittim..Bana çok eziyeti oldu.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Aralık 2012; 7:56:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hoze78

En son muayenede benim de farlarım için ayarsız diye hafif kusur vermişlerdi. Ayaratmaya götrüdüm her şey normal sorun yok dediler. Üstelik yeni yangın tüpü olmasına rağmen yangın tüpünden de hafif kusur yazdılar. Sanırım sırf birşeyler yazmış olmak için rastgele yazıyorlar kusurları. Başka bir açıklaması olama bence.

Kesinlikle katılıyorum hocam aynısı bana da oldu ağır kusurdan geçememiştim bir de far ayarı bozukmuş ona da hafif kusur demişlerdi bari gitmişken onu da yaptırayım dedim adam ayarladı farı bir sorun yok dedi, ağır kusuru da yaptırdım tekrar gittim. Ağır kusur yok ama yine far ayarı bozuk diye hafif kusur yazmışlar. Bir şey yazmak için kusur yazıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

quote:

Kesinlikle katılıyorum hocam aynısı bana da oldu ağır kusurdan geçememiştim bir de far ayarı bozukmuş ona da hafif kusur demişlerdi bari gitmişken onu da yaptırayım dedim adam ayarladı farı bir sorun yok dedi, ağır kusuru da yaptırdım tekrar gittim. Ağır kusur yok ama yine far ayarı bozuk diye hafif kusur yazmışlar. Bir şey yazmak için kusur yazıyolar.

Alıntıları Göster
    araca uzaktan bakıp hangisi sizin aracınız,ruhsatınız nerde,o şu bu kağıdı nerde.bi imza tamam günleri nerde bu günler nerde :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Siz bağırıp çağırınca sağlam bir yerden yakalayıp ağır kusur bulmaya çalışmışlar ama bula bula ilkyardım çantasındaki ilacı bulabilmişler. Özet budur.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Adamlara zahmet vermeyin. Görünmesi gereken ne varsa siz ortaya çıkarın. Kemer tokalarını saklandıkları yerden bulup çıkarmak onların işi değil. Benim arabada da döşemeci koltukların içine saklamış tokaları. Ortaya çıkartmaya çalışırken parmağımı yaraladım. Muayene yapan kişi bununla uğraşmaz.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bir kaç sene önce Ankara İvedik istasyonundaki anımı anlatayım.

muayene yapacak olan görevli ruhsata baktı ve '' araç vişneçürüğü, ruhsatta kahverengi yazıyor, muayeneden geçmez '' dedi. ben de '' ruhsatı dikkatli okursanız, metalik kahverengi yazıyor, üzerindeki orjinal boyası '' dedim. neyse, göreceğiz diyip aldı içeri.

arka kapıda bekliyorum, çırağını çağırır gibi gel buraya dedi. kızdığımı farkettirerek gittim yanına ve aracın rengi tutmuyor, ağır kusurlu olduğu için geçmedi diyince tepem attı.

boya ölçüm cihazınız yok mu kardeşim, üzerindeki orjinal boyası dediysem de anlatamadım. ruhsatı düzeltip gel dediler. o sinirler çıktım ve direk yetkili servise gittim.

olayı anlattım, boya cihazı ile kontol edip '' bu aracın fabrika çıkış boyası metalik kahverengidir ve sol çamurluk dışında boya yoktur '' diye yazdılar ve imzaladılar. 40TL de paramı aldılar tabi

gittim tekrar muayene istasyonuna yeni sıra almadan aynı görevliye kağıdı gösterdim. kağıda şöyle bir bakıp, ''hmm demek bu renk metalik kahverengiymiş, neyse hata yapmışız yeniden sıra alın geçirelim muayeneden '' deyince iyice bir sinirlenme oldu bende.

öyle hata yaptımla çözemezsin, git müdürünü çağır dedim. olmaz molmaz dese de, biraz sesimi yükseltip '' çağır müdürünü '' diye bağırınca etraftan toplandılar. gittik müdürün odasına, olayı anlattım, 50TL benzine, 40TL de yetkili servise boşuna para verdiğimi belirtip, sorunun şimdi çözülmemesi halinde haklarında dava açacağımı söyledim.

bir süre özür dilendikten sonra 10 dk. içerisinde aracım muayeneden çıktı ve müdür 90TL parayı uzatıp, o görevliden keseceklerini söyledi.

asgari ücretle çalışıyor ve belki bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. fakat o tavırlarından sonra hiç üzülmedim. hakkım olan parayı aldım çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Muayene işleri istasyondan istasyona hatta aynı istasyonda çalışan görevlilere göre değişiklik gösteriyor.Lpg topiğinde montaj firmasının o istasyona gidersen muayeneden geçmez ama şurdakine gidersen geçer şeklindeki tavsiyesi ibretlikti.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.