Şimdi Ara

TÜV TÜRK MUAYENEDE ÇAKTIM..İYİ OKUYUN... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
51.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ona benzer olay bende de oldu 2 sene evvel.. arka koltugun kemerlerı , koltuk kılıfının içinde kalmış.. gecersiz dendi...hemen kılıfı çıkartıp tekrar sıraya girmiştim, gecirdiler...bu da ders oldu.. bi daha muayene mi, ilk işim,hemen 5 kemeri de yerlerine takmak
  • Çakallar..
  • 2011 yılında Polo muayeneden geçemedi 3 jant yamuk diye.
    Hemen Muayene istastonuna en yakın rotçuya gidip 3 jant için 45TL ödeyip düzelttirdim ve aynı gün muayeneye tekrar ücret ödemeden soktum ve bu sefer geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa
    Arkadaşlar 5 aralıkta netten randevu alıp dün saat 10 da muayene için kapalı tıkalı yollarda adım adım trafikte zar zor Hadımköy e gittim..

Hocam, milleti Arabistan çöllerinde kutup ayısı bulup ...
    seni de; kutup soğuğunda Arabistan devesi bulmuş.
    Geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 21 Aralık 2012; 20:43:47 >
  • Hazır konuyu bulmuşken sorayım.

95 model Broadway var. Arka koltuklar kemersiz. Arka kemerlere bakarlar mı?

Ön kemerler, farlar, stoplar, yangın tüpü, ilk yardım çantası vs herşeyi tam. Tıkır tıkır çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Bende babam niye her muayneye giderken emniyet kemerlerini takıpta gidiyor diyorum :)

O hafif bulunan kusurları her araba için yapıyorlar.Yok ilk yardım çantası içindekiler eksik yada kısa hüzmeli far kusurları buluyorlar.Önceki muaynede farda ve ilk yardım çantasında bulunan kusurlar bir sonraki gidişimde yok oldu

Aynisi bana da oldu. Hatta ekstradan onceki gidisimde stepne sabitlenmemis gibisinden bir hafif kusur yazmislardi bu sefer stepneyi de goturmedim kusur falan cikmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araci sifir kusurla gecirmek eleman icin risklidir arkadaslar. "Bu araci kusursuz gecirmissin gel bakalim kusur var mi yok mu" diye detayli bakarlarsa 50 tane kusur cikar. Ama eleman 1-2 tane osuruktan kusur yazarsa araca iyice bakmis izlenimi verir. Turkiyede isler genelde hep boyle yurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Hazır konuyu bulmuşken sorayım.

95 model Broadway var. Arka koltuklar kemersiz. Arka kemerlere bakarlar mı?

Ön kemerler, farlar, stoplar, yangın tüpü, ilk yardım çantası vs herşeyi tam. Tıkır tıkır çalışıyor.

orjinalde varsa bakarlar.yoksa bakamazlar
  • Benim aracın şasi numarasını okuyamamışlardı. Neyseki rapor hazırlanmadan yetiştim, rica ile içeri girip numaranın yerini gösterdim.

Tuvtürk görevlileri bunun eğitimini almıyorlarmı?

• Bu konuda yapılması gereken TÜVTÜRK'e bizzat şikayette bulunmaktır. Adamlarınız muayene sırasında konu ile ilgili bilgilendirme yapmak yerine olan kemere yok yazmışlar diyerek bu konuda dikkat edilmesi gerektiğini, belirtebilirsiniz. Böylece diğer kişilerin başına bu tip aksiliklerin gelmesini önlemiş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

bir kaç sene önce Ankara İvedik istasyonundaki anımı anlatayım.

muayene yapacak olan görevli ruhsata baktı ve '' araç vişneçürüğü, ruhsatta kahverengi yazıyor, muayeneden geçmez '' dedi. ben de '' ruhsatı dikkatli okursanız, metalik kahverengi yazıyor, üzerindeki orjinal boyası '' dedim. neyse, göreceğiz diyip aldı içeri.

arka kapıda bekliyorum, çırağını çağırır gibi gel buraya dedi. kızdığımı farkettirerek gittim yanına ve aracın rengi tutmuyor, ağır kusurlu olduğu için geçmedi diyince tepem attı.

boya ölçüm cihazınız yok mu kardeşim, üzerindeki orjinal boyası dediysem de anlatamadım. ruhsatı düzeltip gel dediler. o sinirler çıktım ve direk yetkili servise gittim.

olayı anlattım, boya cihazı ile kontol edip '' bu aracın fabrika çıkış boyası metalik kahverengidir ve sol çamurluk dışında boya yoktur '' diye yazdılar ve imzaladılar. 40TL de paramı aldılar tabi

gittim tekrar muayene istasyonuna yeni sıra almadan aynı görevliye kağıdı gösterdim. kağıda şöyle bir bakıp, ''hmm demek bu renk metalik kahverengiymiş, neyse hata yapmışız yeniden sıra alın geçirelim muayeneden '' deyince iyice bir sinirlenme oldu bende.

öyle hata yaptımla çözemezsin, git müdürünü çağır dedim. olmaz molmaz dese de, biraz sesimi yükseltip '' çağır müdürünü '' diye bağırınca etraftan toplandılar. gittik müdürün odasına, olayı anlattım, 50TL benzine, 40TL de yetkili servise boşuna para verdiğimi belirtip, sorunun şimdi çözülmemesi halinde haklarında dava açacağımı söyledim.

bir süre özür dilendikten sonra 10 dk. içerisinde aracım muayeneden çıktı ve müdür 90TL parayı uzatıp, o görevliden keseceklerini söyledi.

asgari ücretle çalışıyor ve belki bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. fakat o tavırlarından sonra hiç üzülmedim. hakkım olan parayı aldım çünkü

sen anlatırken benim de tepem attı
    sonunda 90 tl aldığını söyleyince birden stresim gitti
    sen harcanıyosun kitap filan yaz

• bu muayene ücretleri ne kadar. araca v fiyatına göre mi? yokda mtv gibi model yılına göre mi? mesela imzamdaki aracın ücreti ne kadardır? ayrıca geçemeyince 2. kez para ödeme olmuyor dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

bizdede corolla var 2004 model. O kasalarda bi sıkıntı var arkadaş bu tüv farlarını hep kusurlu buluyor. İstediği ayara getiriğimizde far yere bakıyor çok fazla. Bu sefer karanlık yollarda 5 metre önünü göremiyorsun. Bizde de hafif kusurlu geçmiştik far olayı yüzünden.

Hemen hemen bütün araçların farlarına hafif kusur yazarlar.Önceden muayeneden geçmezdi onu hafiflettiler.
  • adamlar muyaneyeye girmeden once sunlari kontrol edin diye dosya yapmislar. Bir okuyuverseydin. Hatta muayene hakkinda bir seyler okuyuverseydin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar iki ayrı yerde muayene tecrübem var. İkisinde de kemer tokaları ile ilgili bir şey söylenmedi. Yukarıda Tüvtürk'e hak verenleri hayretle okudum. 5dk iş için bir ton para alıyorlar. O tokaya bakmak mı zor?

Yurdum insanı eline bir yetki geçince kendini bir halt sanar genelde. İstanbul'da okul formalı öğrenciye paso sormakta çok hevesli İETT şöförleri en iyi örnektir.
    Eleğin en altındaki adamı oraya dikmişler...

Yollarda arkadan çarpan aracın kamyonun altına girmesini önleyecek tamponu olmayan bir ton damperli canavar geziyor....Simsiyah duman saçan takalar...

Slick lastikli, frenleri tutmayan 2.5'luk Ford pikap var bir velimde...O geçiyorsa her yıl, herkes geçer....Ama gıcır gıcır arabaya sis farı ayarısz yazarlar.

• benim de ilk yardım çantası eski dediler birde kısalar xenon olduğundan onlar zaten otomatik ayarlı tabi böyle olunca uzunlara kafayı takmışlar başmışlar uzunlar normal sarı olduğundan birinin ışık gücü azalmış demişler bide oradan kusulu demişler :D

halbuki farda hiçbi sorun yok neymiş normali 150 lünemmi neymiş benimki 130 çıkmış , patlamadıkça değiştirmem zaten meganın farlarını değiştirmek tam bi işkence ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

bir kaç sene önce Ankara İvedik istasyonundaki anımı anlatayım.

muayene yapacak olan görevli ruhsata baktı ve '' araç vişneçürüğü, ruhsatta kahverengi yazıyor, muayeneden geçmez '' dedi. ben de '' ruhsatı dikkatli okursanız, metalik kahverengi yazıyor, üzerindeki orjinal boyası '' dedim. neyse, göreceğiz diyip aldı içeri.

arka kapıda bekliyorum, çırağını çağırır gibi gel buraya dedi. kızdığımı farkettirerek gittim yanına ve aracın rengi tutmuyor, ağır kusurlu olduğu için geçmedi diyince tepem attı.

boya ölçüm cihazınız yok mu kardeşim, üzerindeki orjinal boyası dediysem de anlatamadım. ruhsatı düzeltip gel dediler. o sinirler çıktım ve direk yetkili servise gittim.

olayı anlattım, boya cihazı ile kontol edip '' bu aracın fabrika çıkış boyası metalik kahverengidir ve sol çamurluk dışında boya yoktur '' diye yazdılar ve imzaladılar. 40TL de paramı aldılar tabi

gittim tekrar muayene istasyonuna yeni sıra almadan aynı görevliye kağıdı gösterdim. kağıda şöyle bir bakıp, ''hmm demek bu renk metalik kahverengiymiş, neyse hata yapmışız yeniden sıra alın geçirelim muayeneden '' deyince iyice bir sinirlenme oldu bende.

öyle hata yaptımla çözemezsin, git müdürünü çağır dedim. olmaz molmaz dese de, biraz sesimi yükseltip '' çağır müdürünü '' diye bağırınca etraftan toplandılar. gittik müdürün odasına, olayı anlattım, 50TL benzine, 40TL de yetkili servise boşuna para verdiğimi belirtip, sorunun şimdi çözülmemesi halinde haklarında dava açacağımı söyledim.

bir süre özür dilendikten sonra 10 dk. içerisinde aracım muayeneden çıktı ve müdür 90TL parayı uzatıp, o görevliden keseceklerini söyledi.

asgari ücretle çalışıyor ve belki bakmakla yükümlü olduğu ailesi var. fakat o tavırlarından sonra hiç üzülmedim. hakkım olan parayı aldım çünkü

müdürün 90 TL uzatmasi biraz senaryo gibi geldi yanliş anlamayin ama öyleyse de müdürede sizede helal olsun .
    50 TL benzin de çok yakmiş biraz sanki

• Ben en son gittiğimde iyi birine denk geldim, araçta lpg sızıntısı çıktı. "abi hemen git hallet saat 16:00 ya kadar gel, sıra beklemeden ben tekrar bakayım" dedi. Hemen gittim sorunu hallettim ve döndüğümde sağolsun sıra olayına girmeden halletti. Haa bende de hafif kusur olarak motorda yağ kirleri var diye hafif kusur yazmışlardı. Galiba birazda adamına denk gelmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.