Şimdi Ara

TÜV TÜRK MUAYENEDE ÇAKTIM..İYİ OKUYUN... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
51.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben muayeneye girerken aracı içeri almadan önce tüm emniyet kemerlerini tokasına geçirip öyle teslim edin dediler. Bende öyle yaptım aracı sonra içeri aldılar. Madem kemer tokasını bulmaktan acizler böyle söylesinler her yerde.
  • Ben 1 defa götürdüm arabayı muayeneye sıra beklerke bir abi muhabbet açtı kemerlerin tokası çalışmıyor diye muayeneden geçirmemişler. Bizim arabanında arka orta koltuğun tokası çalışmıyordu onu hemen kağıtla sıkıştırdım öyle sorunsuz geçmişti.

@Master_Evil

Hocam bizim arabada cam film geçen sene hafif kusurlu olarak geçmişti cam filminden geçememe olayını ilk sizden duydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 29 Aralık 2013; 1:03:16 >
  • K.PAŞALI kullanıcısına yanıt
    muayene alanında "cam filmi var geçmez abi sökelim 20 tl" diyen adamlar yapıştı zaten, bende geçiyor biliyodum ama geçmeyince kendi elimizle söktük orda
  • Bende yeni yaptırdım muayene. Cam filmi ve sağ far yükseklik ayarı için hafif kusurlu yazdılar. Hadi cam filmi neyse de farlara nasıl kusur buluyorlar. + olarak muayeneden önce Borusandan far ayarı vs herşeyini yaptırıp öyle gitmiştim
  • Hocam bizde 2 defa kontrol ettirdik far ayarını ama yine hafif kusurlu geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

muayene alanında "cam filmi var geçmez abi sökelim 20 tl" diyen adamlar yapıştı zaten, bende geçiyor biliyodum ama geçmeyince kendi elimizle söktük orda

Benim araçta ön cam dahil koyu film vardı. Araç çıktı kapıdan dediler geçemedi. Ben de filmleri sökelim o zaman diyecekken emniyet kemeri toka sayınız ruhsatla uyuşmadı dediler. Ruhsatta 4 kişilik araç yazıyormuş ama gösterdiler arka koltuğun emniyet kemerlerini bağlamışlar. Bu araba 5 kişilik bu ağır kusurdur dediler. Gittim trafik şubeden ruhsatı düzelttirdim, ücretsiz tekrar muayeneye aldılar hemen ve sorunsuz geçmişti.

Klişe kusurlar ise, ön far ayarı bozuk, yangın tüpünün tarihi geçmiş ve ilk yardım setinde ilaç eksik.

• Gecen hafta bende lagunayı götürdüm.Silecek suyu memesi çalışmıyor ve farlarım sararmış diye 2 ağır kusur verdiler. Yeni far almak zorunda kaldım
  • Bende 2 hafta önce girdim muayeneye adamın biri afl+ bixenon farlarıma bunlar xenon geçemez demesin mi adama gösteriyorum direksiyonu döndürüyorum mercekler de dönüyor anlamıyor bixenon da far yükseklik ayarı olması lazım diyor yahu bu otomatik yapıyor ayarı diyorum yine anlamıyor tutturdu bu araba geçmez diyor çıldırdım resmen biraz bağırdıktan sonra diğer görevliler girdi araya da geçtik
  • 1983 model arabam var ne zamandır muayene yaptırmadım. şimdi götürsem bana arkada emniyet kemeri yok diye lafmı yapacaklar. arabanın doğasında böyle bişey yok derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunay34bg

1983 model arabam var ne zamandır muayene yaptırmadım. şimdi götürsem bana arkada emniyet kemeri yok diye lafmı yapacaklar. arabanın doğasında böyle bişey yok derim

Alkışlayalım arkadaşı

• Herkese akil vereceginize kemerleri ortaya cikarsaydiniz isler cok kolay cozulurdu.
    Bende bi akil vereyim insanlarin islerini zorlastirmayin bosa bagirmayin kurallari ogrenmeden ucret mi oduyorum diye ortaligi birbirine katmayin
  • Arac 2011 Hyundai Getz Dizel. Sifir alinip ilk defa muayeneye girecegi icin icim rahatti. Yangin sondurucu dolumu 2 yilda bir yapilmasi gerekli diye bildigimden yeni sondurucumu de alip oyle gittim (yeniside 15 tl doldurmakta 15tl :) ). Gitmeden bir ay kadar oncede Bosch marka cihaz ile far ayari yaptirmistim.

Sonuc; farlar asiri yuksek ve yanlis yeri gosteriyor'mus' ve henuz 2012 yili 16. hafta uretimi 7500km yol yapan lastiklerimde catlamalar mevcut'mus'. Hafif kusurlu olarak gectik ama inanin duruma acidim. Bence uygulanan sistem yanlis. Kullanilan cihazlarin marka modelleride ortada. Ben her gece yolculugumda karsidan gelen araclara sovmekten gittim bana sovmesinler diye en cok tavsiye edilen yere, ustelik 20 TL gibi kazik bir fiyata, far ayari yaptirdim. Pasam ne udugu belirsiz bir cihazla far cizgisine hizalamadan asiri yuksek ve yanlis yeri aydinlatiyor diyecek. Komik. Elemanla tartismamak icin mail attim. Yasadiklarimi ilettim. Ustune usenmedim lastik markam olan Good Year'a da mail hazirladim. Icinizde kullanmis olaniniz olabilir. Good Year marka lastiklerin yapisindanmidir bilmem ince catlak gozukuyor lastik ne kadar yeni olsada.

Bence cozum muayene istasyonlarindan once bilincten geciyor. Muayene istasyonlari benim gozumde prosedurden baska birsey degil su saatten sonra. Eskiden nasil araci bile goturmeden para odenip onay aliniyordu, simdide bir farki yok gozumde. Onemli nokta bizim birbirimizi surekli uyarmamiz, surekli yasanan olaylardan ders cikarmamiz bence. Yoksa acil durum aninda calismayan yangin sondurucuye sovmenin yada keske arabada cekme halati olsaydi demenin bir anlami kalmiyor. Tabiki hepsi maliyet hemde ciddi miktarda ama napalim canimiz yada zamanimiz daha mi kiymetli diyip avunmaktan baska caremiz yok ne yazikki.

• quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

Uploaded with ImageShack.us
    video yok gizli!
    [simage]img89.imageshack.us/img89/3023/hncw.png[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confickerbelasi -- 29 Aralık 2013; 16:49:17 >

• Benimde başıma far ayarından geldi aynı şey far yükseklik ayar düğmesi 2 de kalmış sonu: uzun ve kısa hüzmeli far ayarı düşük hafif kusur oysaki muayene ederken baka araçda yükseklia ayarlı far var.
  • quote:

1983 model arabam var ne zamandır muayene yaptırmadım. şimdi götürsem bana arkada emniyet kemeri yok diye lafmı yapacaklar. arabanın doğasında böyle bişey yok derim

Aracın orijinal modelinde arka kemerler yoksa sorun olmuyor.... Benim araç 1993 model. Arka emniyet kemerleri yok.. Hiç problem olmadı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tektonikal

quote:

Aracın orijinal modelinde arka kemerler yoksa sorun olmuyor.... Benim araç 1993 model. Arka emniyet kemerleri yok.. Hiç problem olmadı....

şanslıyız yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

İyi iyi...Tuvturk'de yavaş yavaş ülke standartlarına doğru iniyor...

• Muayenede eskisi gibi detayli incelemiyorlar,ustunkoru bakip birakiyorlar.eskiden daha iyi kontrol ediyorlardi.yukaridaki arkadasin dedigi gibi tuvturk te turkiye standartlarina geriliyor maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neska20

Konuyu hortlatacağım ama :D
    ben de diyordum neden olmadık şeylere hafif kusurlu yazıyorlar diye
    bir şey duydum ne derece doğrudur bilemiyorum ama şunu duydum
    "eğer aracınız kusursuz geçerse,bir sonraki muayene ücretini ödemiyorsunuz" diye belkide şehir efsanesidir kim bilir??? Gerçi ben daha kusursuz geçen araç görmedim :D

Valla aracım 2000 model bir önceki muaynede de kusursuz geçti bu sefer de ama her seferinde parayı ödedim..,

• İmkansız kullanıcısına yanıt
    demek ki şehir efsanesiymiş :D :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.