Faizini harcadıgın ıcın Ana paran eriyor .Arabası olanın ise arabası değerlenıyor .Dusundugun kadar akıllı degılsın. |
TÜVTÜRK Muayne Ücreti Değil, Soygunculuk. (27. sayfa)

-
-
Far aydınlatma aç, silecek çalıştır, korna bas, kemerler takılı mı ilk yardım çantası yangın tüpü var mı ? ( zaten millet başkasından emanet alıp gidiyor)
5 dk. da 1130 TL
Yaptıkları gerçekten bir iş varsa o da fren testi ve far ayarıdır. Bu ikiside dışarda kaç para tutuyor onu bir araştırın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Far ayarını düzeltmiyorlar diye biliyorum ben hocam. Yalnızca ayarda hata olup olmadığını tespit ediyorlar. Zaten araçların yüzde 70-80'inde hatalı diye çıkıyordur Allah bilir. Son gittiğim muayenede farın üzerine elle yüklenerek bastırdı görevli, ayar bozuk değilse bozulsun diye galiba :D
Ha birde motor no okunamıyor. 1130 TL böylece bitti gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Mart 2023; 19:59:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet yanlış yazmışım sadece kontrol ediliyor. Ama ne kadar ayarı yapılı gitse de muhakkak ayarsız diye hafif kusur geçiliyor.
Hayatımda gördüğüm en uyduruk işlerden birisi, üstelik zorla ve paralı!
Bu tekel işi bitmedikçe düzen gelmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O da doğru hocam benim belirttiğim aylık 1000 lira en minimum tutar aslında. Ki buna yakıt tabii ki dahil değil yakıtla birlikte aylık çocuktan masraflı. Allah korusun da aracın başına birşey gelir ekstra masraf çıkarırsa onu rahat ödemek için bayağı kodaman olmak lazım.
ayrıca bu dediklerimiz lüks araçlar için de değil dümdüz herhangi bir 10-15 yıllık araba sahibi olmak lüks oldu ülkede. Emeği geçenleri ve destekçilerini tek tek tebrik etmek lazım.
-
Bu kadar saçma fikirleri bir arada hiç görmemiştim. Her biri için ayrı ayrı tebrik ederim.
-
Merhaba
Az önce arabam için muayene randevusu aldım. İstanbul Avrupa yakası için konuşuyorum. Muayene istasyonları hep dolu. Bayramdan önce muayene yaptıracak arkadaşlar var ise şimdiden alsınlar. Ben Mimar Sinan'da zar zor buldum. Esenyurt ve Haraççı dolu. Silivri ve Çatalca boş.
Muayene ücreti: 1.130,44 TL.
-
Araç muayenesi şart bir uygulama. Hatta Türkiye gibi yasal olmayan modifikasyonlarin olduğu bir ülkede daha da sık yapılmalı.
Ancak bu iş ticarethane kapısı olarak görülmeyip yolların güvenliği için yapılmalı.
Örneğin muayene her sene olsun ama misal 200 lira olsun. Diyelim 2 sene üst üste sıfır küsur ile geçen aracın muayene süresi, araç sahip değiştirmediği sürece 2 yıla çıksın. Küsur sayısı fazla olan yahut trafikte kusurlu şekilde yakalanan araçların muayene süresi önce 6 aya sonra 3 aya sonra 1 aya düşsün. Her muayene ücreti de katlanarak artsın.
Böyle bir sistem yapılırsa gerçekten yoldaki zehir saçan, frenleri tutmayan, saçma sapan farlarla gözü kör eden araçların sonu gelir.
Muayene istasyonlarında maske takma zorunluluğu mu var. İstasyona gelince uyulacak hijyen kuralları arasında yazıyor.
-
1130+57=1187 lira bayıldım bugün arabada kusur da yok sayılır(3 hafif) bari iade yapsanız
10 dakikada 1130 tl .cidden guzel is.180 de 2 dak surmeyen egsoz raporuna.git gel,tertemiz 1500 tl.lik oluyoruz. Bir onceki muayene 372 tl yapilmis.2 senede geldigimiz nokta super.
Geçen cumartesi muayeneyi yaptırdım,aracı teslim edip teslim almam arasında tam 7dk vardı, gelişi güzel yapıldı muayene üstelik.Parayı sanki ağaçtan topluyoruz,1130tl yi bayıldık geldik
Araç fiyatlarına göre az bile artmış sanırım. 2018 de sıfır olarak 100 bin liraya aldığım civic in şu anki sıfır fiyatı 1,5 milyona dayanmış. Muayene ücreti 2018 de 200 liraydı diyor google. Aracın fiyatı 15 kat artmış, dolar 6 katına çıkmış, muayene ücreti 5,5 katına çıkmış, görünüyor. Hata yoksa.
Ek olarak; maaş da onlara göre kuş kadar artmış, 4 katına çıkmış yine de...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 18 Haziran 2023; 12:26:54 >
Bende hesap yaptım şimdi tam 4 kat artmış maaşım.
Çuvalla havadan para alıyorlar, gelen araçların % 90 hepsine "far ayarı hatalı" yazıyorlar. hiç olmazsa bari bunun standart ayarı neyse onu yapsınlar 2 dk sürmez bile...
-
Aracı düzgün muayene etseler bir nevi eksper görevi görseler verdiğimiz paraya gram üzülmeyeceğim ama resmen kısa yoldan para kazanma sistemini kurmuşlar. Motor no okunamadı far ayarı hatalı vs. her arabada bir hata olabilir mi? Sıfır arabaya bile yazıyorlar.
Maske uygulamasından ne haber?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X