Adamlar stepne yok yazmışlar rapora. Stepne bagajda duruyor nasıl yok şaka gibi. Gözünün önünde bagajı açtık kendi indirtti bagajdan stepneyi |
TÜVTÜRK Muayne Ücreti Değil, Soygunculuk. (24. sayfa)

-
-
Bende Dün gittim yaptırdım vizeyi. Özellikle herşeye dikkat ettim ne yapacaklar diye. Bagaja herşeyi çıkardım ilk yardım çantasını bile gittim yeni aldım. içini de açtım. Vizeye gitmeden önce sanayiye gittim far ayarı yaptırdım. Herşeyim tamdı. Ön camda film yok diğer camlarda film var.
Adam 2 defa bagaja baktı. baktı herşey tam 1 defa daha baktılar arabanın altına üstüne. Lastiklerde yeni. Motor numarasının orayı okunsun diye temizledim iyice net okunuyordu. Enjektörler yeni bakımdan çıktı araba cıvıl cıvıl yani. En son çıktığında tekrar bagajı açtı baktı. Hayırdır eksik mi var dedim. allah allah neyse 1dk gelcem dedi.
Gitti evrakları getirdi. Adamlar hafif kusura filmli camlar yazmışlar. Far ayarları bozuk yazmışlar :D Motor no Okunamıyor yazmışlar :D
Gerçekten şaka gibi bir kurum. İşin garibi adam far ayarına sokmadan önce kaputu açıp farı çekiştirip duruyordu. ne yapıyorsun dedim oynuyor mu yerinden diye bakıyorum dedi. e öyle yaparsan oynar zaten dedim..
Kusur bulamayınca işten mi çıkarıyorlar nedir anlamadım.
Bİrde şuna ayar oluyorum. birsürü chance araç var piyasada. bu kurum şasi no ile motor noyu sistemden karşılaştırıp bunları tespit edemiyecekse neden varlar? birde her araca motor no okunamıyor yazıyorlar. demekki burda güzel br bmw motoru bulup dışarıdan aynı motorun kasasından getirtip chance yapsak kimsenin ruhu duymıyacak. 300 bin tllik arabalara 80- 100 bin liralara binebilecez..
resmen düdüklüyorlar milleti :D
-
TUVTÜRK öğlen arası çalışıyor mu acaba bir bilgi bulamadım. Yarın muayene var bakalım benim arabanın ne kusur varmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konu hakkında kamuoyu oluşturulmalı.
-
Araca hayvandan hallice muamele yapılarak (kaputun sert çarpılması, kirli ve lastik kontrolü yapılan ellerle iç döşemeye ellenmesi, sert kalkış ve fren yapılması vs.) ödediğim 462 lirayı bende helal etmiyorum. Soygunun kralı. Şahenk peşkeşi, başka birşey değil.
Bulundugum sehirde calisiyorlar hocam, gecen hafta gittim, hatta ilkinde gecmedi, her ikisinde de randevularim oglendi. Ama cok yavas ilerliyor oglen, dönüsümlü yemege cıkıyorlar
Buarada stepne ve lastige bakmiyorlar artik diye biliyorum. Benim stepne yok (lastik tamir kiti var) ön 2 lastigim de cok yipranmisti. Hıc bisey soylemediler.
Soygunculuk demisken kredi kartina 10 tl komisyon ekliyorlar..
Onca tepki var, tek bir hareket yok. Erdoğan kendini zenginlerin çıkarlarını korumak için adamış.
Milleti soyan, soyana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir.2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 35. Maddesine göre son 10 yıllık işletim döneminde (2017-2027) araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır. Ayrıca aynı madde hükmüne uyarınca muayene süresi geciktirilen her ay için tahsil edilen % 5 Gecikme Ücretinin tamamı hazineye aktarılır.
Bu kadar garanti ve temiz parayı devlet asla birakmaz. tüv de zaten bu anlasmalara ve garanti ucretlere dayanarak kurmustur sistemi.
-
90 liralık egzoz emisyona ne demeli?
-
Birşey denmiyor çünkü milletin cebini yakmıyor. 200-250 TL olunca milletin aklı anca başına gelir. Muayene ücretlerinin yüksek aslında yüksek değil hersene aynı zam yapılıyor bizim maaşlar artmayınca o miktarda hisseder olduk anca fark ettiler, egzoz için daha baya bir süre var. 2-3 sene sonra Egzoz muayene ücretini konuşur oluruz.
-
Muayene ücreti soygun da,bir araba alıp iki araba da devlete almak üstüne üstlük de bu kadar vergi yetmezmiş gibi her yıl tekrardan arabanın vergisini vermek soygun değil mi?
-
O kadar tepki, o kadar şikayet var hala çözüm YOK, YOK, YOK.
Bu saçma yönetim gitmeden, bu rezillik bitmeyecek o kesin. Vatandaşı zerre düşünmeyen bir zihniyet.
Bu tüvün yapacağı işin 10 kat detaylı, kalitelisini yapacak yüzlerce firma var. Hemde 10 kat ucuza. Tonla para verilen tüv, rezil ediyor kalitesizliğiyle.
Getir rekabeti, 10 kat ucuza 10 kat detaylı muayene garanti. İkramlar, istasyon yakınlığı, bekleme yeri hepsi cabası olur. Tüv rekabet yok diye, gitmiş dağ başında iğrenç yerlere istasyon yapmış ucuz diye. Dağ gibi para, nakit para almasına rağmen. Ne beklemek için açık-kapalı alanda oturacak yer yok, ikram yok. Yazın sıcağında dışarıda ayakta, kışın soğuğunda dışarıda ayakta bekletiyorlar milleti. Bu rezillik bitmeli artık.
İşimiz gereği yılda iki üç defa orayı ziyaret ediyoruz. Motor no okunamıyor standart kusur.
Ben bunu biraz araştırdım. Bize verilen rapora muhakkak bir kusur yazmak zorundalarmış.
İlk duyduğumda inanmadım zira dört yıldır b ve c sınıfı kaç araç soktuk hepsinde muhakkak bir kusur yazıyorlar.
-
bence gayet makul. 380 küsür tl verdim aynı kontrol bandında önümdeki pastan dökülen şahin geçti ben plakanın köşesinde beyaz kısımdaki montaj deliğinden ağur kusurdan kaldım. bir kaza anında benim plaka yerinden çıkar tehlike yaratır filan sağolsunlar baya iyi kriterleri var.
-
O kadar yetkisi var ama vatandaş için bir işe REKABET, DENETİM getiremiyor, GETİRMİYORLAR.
Yetki belgesi olan her yerde muayene yapılmalı. Taban 55 TL, tavan 140 TL ücreti olmalı. İkram, bekleme salonu, yakın konum sunanlar tavan ücreti ister. Çok güzel bir iş alanı açılır.
Bu alman ortaklı, doğuş sahipli Tüvtürk ısrarı NEDEN???
-
Güzel vergi alıyor devlet ondan hocam bu düzen. Expertiz firmaları yapsa şu işi:) Aracın boya değişenine bakmasın (ya da baksin fark etmez) diğer alt takım kontrollerini falan daha iyi yaparlar. Ama bize mustehak.
Çünkü pastayı ikiye bölünme daha büyük dilim oluyor yarısı develete yarısı tuve.
Evet %36.5 zamla yeni muayene ücreti (haracı) 507 TL oldu... Durmak yok soyguna devam...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X