Şimdi Ara

TUYA Akıllı Ev Sistemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
6
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar forumda araştırma yaptığım zaman tuya altyapılı akıllı ev sistemlerine dair bir başlık bulamadım bundan ötürü bu konuyu açtım. Tüm tuya destekli ürünleri ve evinize kurduğunuz sistemleri bu konu altında tartışıp birbirimize yardımcı olabiliriz.

Öncelikle Tuya hakkında bilgi vermek ve kendi evimde bulunan ürünleri ve otomasyonları sizlere aktarmak istiyorum.

Tuya smart veya smart life uygulaması ile aldığınız ürünleri telefonunuza tanıtabilirsiniz.

uUlaşması kolay , geniş ürün yelpazesi bulunan uygun fiyatlı ürünler mevcuttur. Kurulumu basittir.

Hub gerektirmez ekstra masrafa girmezsiniz.

Evimde salonda bulunan ürünlerim sıva altı duvar anahtarı açma kapama swici ve evrensel kumanda.

evrensel kumanda ile salonumda bulunan tüm kızılötesi kumanda ile çalışan ürünlerimi kontrol edebiliyorum. Televizyonu ve kumandalı ampülleri kontrol etmek için bu ürünü kullanıyorum.

Yapmış olduğum bazı otomasyonlar ve senaryolar şu şekilde.

Ambiyans aydınlatmamı akşam 8 de açıp 11de kapatıyorum. ( evrensel kumanda ile zaman ayarlı otomasyon sayesinde.

Salon avizemi film izlerken kapatıyorum yerimden kalkmadan.

şöyle bir senaryo hazırladım. hey google film zamanı dediğimde önce ambiyans aydınlatmam açılıyor ardınndan salon avize kapanıyor. tv açılıyor ve netflix yada amazon prime ( hangisine ayarlarsam ) açılıyor. böylelikle yerimden kalkmadan tüm işlemler halloluyor.

ilerleyen zamanda stor perde motoru alıp salona ve yatak odasına takacağım. zaman ayarlı yapıp sabah açılmasını akşam kapanmasını sağlayacağım.

Yatak odamda komidinlere duvardan 3li priz çektim. abajurlar 3lü prize bağlı ve kablosuz sarj istasyonu da mevcut.

zaman ayarlı otomasyonum şöyle. akşam 10 da akılllı prizi açıp sabah 8 de kapatıyorum. bu süre arasında komidin üstündeki abajurlar yanıyor ve kablosuz sarj istasyonlarımızda enerji olduğu için telefonlarımızı sarja bırakıyoruz.

ayrıyeten şöyle de kullanabiliyorum. hey google yada hey siri diyip ardından iyi geceler dediğimde prizim açılıyor yani enerji sağlıyor.

Bunlar örneklerle çoğaltılabilir.

youtube.com/uguraslan58 kanalında otomasyon videolarım mevcut bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byblack58 -- 25 Kasım 2023; 23:55:56 >

• Tuya destekli akıllı ev ürünlerini inceleyip değerlendirdiğim ürünlerin videolarına buradan ulaşabilirsiniz. Tuya geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyatıyla en ulaşılabilir konumda.

• Videolarını izledim. Tuya ürünlere yönelen biri olarak başarılı buldum. Saat le kontrol bende istiyordum. Çakma Apple saatler de Google asistanı varmıdır acaba?
    Eklediğimiz Tuya ürünlerin Türkçe sesli komutlarını nasıl öğrenebiliriz. Daha kompleks otomasyon için HA el atayım dedim. Tanınmayan ürünlerim çıktı bu yüzden HA sıcak bakamadım şimdilik. Pc aracılığı ile daha kompleks otomasyon yapılabilinir mi acaba? Mesela elektrik gidip geldiğinde röle çekecek, tekrar elektrik gidip geldiğinde röle bırakacak.
    Tuya otomasyon ayarlarında Kore Settings kısmında Execudet bu Cloud seçili. Demek ki Local secebegide burada görülebiliyor diye düşünüyorum. Nasıl Local görünür burada?
    Eklediğimiz cihazlara ekstra menü vs ekleyebilir miyiz? Mesela extra bir timer bir değişken vs..
    Cihaz a elektrik geldiğinde tetikleme senaryosu yazmak istiyorum böyle bir tetikleme yok nesela..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

saat yada telefondan google asistanla kontrol edebilmek için android bi telefon ve android bi saate ihtiyacmız var. wear osla çalışmayan saatle bu işlemleri yapamayız. piyasada bulacağınız en uygun saat galaxy watch 4. yanlız şunu belirtmem lazım saatte google asistan aktif olunca pili su gibi içiyor aşırı derecede pil tüketimi var. ben bundan ötürü saatten kaldırdım asistanı. pil ömrüm iki katına çıktı bundan sonra.

home asistant hakkında bilgim yok malesef ancak karmaşık bi sistem olduğu dışardan gözüküyor. tuya ürünleri tak çalıştır misali 2.4ghz wifiye bağlanınca her şeyi yaptırabiliyosunuz ekstra bişeye gerek yok. ürünlerde her yerde bulunabiliyor ve ucuzlar. çalışma prensibi olarak wifi üzerinden haberleşme sağlıyolar. anladığım kadarıyla wifi ile bağlantıları gittiğinde otomasyon tetiklenmiyor. bi internet bağlantısı şart yani. elektrik gidip geldiğinde röle açıp kapama yapılabilir diye tahmin ediyorum bir kaç ürün birleştirerek otomasyon yaptırılabilir. diğer ekstra menü hakkında bilgim yok. her ürünün kendine özel ayar menüsü var.bundan farklı bişey yapacaklarını sanmıyorum. ancak yaptırmak istediğiniz senaryoları daha net bi şekilde tarif ederseniz yardımcı olmaya çalışırım. ve eğer videolarımı başarılı bulduysanız ufak bi destek amaçlı abone olabilirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byblack58 -- 8 Aralık 2023; 23:12:20 >

• Tuya dendiğinde sadece ucuz ve belki dandik Çin malı ürünler akla gelmesin. Vestel, Arçelik, Schneider, Neutron, Şımart, Omid vs. pek çok farklı marka Tuya altyapısını kullanıyor.

Ürünlerin kalitesi de biraz bu üretici ile ilgili olabiliyor. Ama beklemediğin üretici de Çin'de ucuza üretim yapan birinden bir ürünü alıp pahalı satıyor olabilir.

Tuya Smart kendisi direk üretim ve son müşteriye satış yapmayan bir firma. Bir bulut sistemi var, Amazon AWS ve Amerika'da Azure ve Çin'de Alicloud üstünde çalışıyor. Tuya cihazlara takılan küçük ARM işlemcili bağlantı modülleri üretiyor. Bunlarla cihaza WiFi, Zigbee gibi özellikler sağlanıp Tuya bulutuna bağlanmaları sağlanabiliyor. Başka da cihazların taslağını geliştirip yazılımları hazırlıyor. Hani farklı markalardan da ürün alsanız çalıştığı yazılımı geliştiren genelde Tuya oluyor. Ya da Tuya'nın geliştirme platformunda bir şeyler yapılabiliyor.

Tuya cihazlar genelde Tuya bulutuna yani İnternet'e bağlanarak çalışır. Bu yüzden verdiğiniz komutlar ufak bir gecikme ile çalışabilir. Ancak WiFi değil de Zigbee protokolünde cihazlar kullanıyorsanız bunlar evde bir Zigbee hub olmasını gerektirir ki bu durumda cihazlar bulut üstünden değil direk bu cihaz üstünden çalışıp otomasyonlar daha düşük gecikme ile çalışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 17 Aralık 2023; 3:39:14 >

• Google home ile bir soru (Siri arasında inşallah cevap veren olur)
    Tuya kullanıyorum. Telefondan Google asistan ile "Saat 7 de kahve aç" diyorum sıkıntı yok zamaninda işlemi yapıyor. Peki sonradan vaz geçersem onceden verdiğim komutu nasil liptal edeceğim birde ileride gerçekleşecek komutları nasıl öğrenebilirim?

• Merhaba,

Perde anahtarı(wifi) kendini tanıyor ama onaylamıyor.

Nedeni bilen var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tuya güzel fiyat link konusu varmı? Yoksa açılsa fena olmazdı.
    AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 138,68TL 25%OFF | Zigbee Su Batma Sensörü Akıllı Hayat Sızıntı Sensörü Su Bağlantı Alarmı Uygulama Uzaktan İzleme Su Sızıntı Dedektörü Tuya
    https://www.aliexpress.com/item/1005005484114779.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60445632260&aff_fcid=f90dc752b4d94d2783f5e88a7d0a8d71-1703452985976-07929-_EuRKfdX&tt=MG&aff_fsk=_EuRKfdX&aff_platform=default&sk=_EuRKfdX&aff_trace_key=f90dc752b4d94d2783f5e88a7d0a8d71-1703452985976-07929-_EuRKfdX&shareId=60445632260&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=3d05fde0f03b4bd0896bdc0fb1811b3a&afSmartRedirect=y

Zigbee Su taşma alarmı vergisi dahil 270tl sizde kaç çıkıyor

• Tuya cihazlarda genellikle Google home alexa desteği bulunmaktadır.
    Android telefon asisstan da sesli komut olarak kullanabiliyoruz. Örneğin "mutfak kahve aç ", "kitap lamba kapat" vs..
    Soru:
    1- cihaz sesli komut listesini nasıl listeleriz.
    2- saat yedide kahve aç gibi zamanlı komut verdiğimiz de bu komutu nasıl iptal ederiz?

zamanlı görevleri daha önce kullanmadım ancak şu bilgileri size aktarabilirim. google rutinler kısmında google home da tanımlı tüm cihazlarınızı özel sesli komutlar yada farklı bir başlatıcı ekleyerek ( konum bazlı , saat yada gün bazlı , telefonda bir durum değiştiğinde ( mesela ev wifi ağına bağlandığında ) kontrol edebilirsiniz.

• Bilicra Mood lamba ve priz aldım. İkisi de Tuya Smart'a tanıtılabiliyor. Lamba zaten Advanced IP Scanner ile taratılınca "Tuya Smart" olarak görünüyor.

• brown_fox2 B kullanıcısına yanıt

bendede bilicranın prizi var kullanıyorum memnunum

• Byblack58 kullanıcısına yanıt

Geç gördüm ama bu tip kablolu su sensörlerini çok tavsiye etmiyorum. Kabloyu iyi ayarlamak gerekiyor. Yan yattığında vs. bir taraf suda kalsa da diğer taraf suyun üzerinde kalıp işlevini yerine getirmeyebiliyor. Bunun yerine Kablosu olmayan, altında probları olan sensörleri tavsiye ederim. Tabi kullanım amacı ve yeri ile de alakalı biraz.

• Tuya kapı sensör vs kullanıyorum. Bu sensör verileri telefon tuya uygulaması sayesinde bilgi alıyorum. Evde 2 adet de android TV box var. Kapı açıldığında film müzik vs eyleminde olsada TV box lardan sesli ve veya yazılı bildirim alma mümkün mü?

• Elimde sonoff zigbee hareket sensörü vardı. Wifi li anahtar da vs kullanıyordum. Yenilerde sıva altı zigbee tuya anahtar aldım. bugün hareket sensorunu bu anahtar ile otomasyonu yaptım. o kadar hızlı tepki veriyor ki resmen anında tepki, yarım saniye bile gecikme hissetmedim.. Otomasyon baktım Cloud yerime yerel bağlantı yazıyor..

TUYA Akıllı Ev Sistemleri

• Cihazlara yan mağaza uygulamaları ile Tuya ya da SmartLife kurarak bildirim gelmesi ayarlanabilir mi merak ettim ben de. Bu box cihazların bildirim fonksiyonları hakkında pek bilgim yok.

• Amazondan tuya wifi anahtar alayım dedim. Bizim ülkeye gönderilmiyor dedi. Sizde de öylemi çıkıyor?. Amazonda gönderilmeyen ürünün satışı yapıldığını bilmiyordum.

HeuxGir Akıllı ışık şalteri, Wi-Fi kablosuz akıllı ev şalteri, Smart Life/Tuya uygulaması ile çalışır, Alexa ve Google Home 3 yönlü ile uyumludur
    amazon
    HeuxGir Akıllı ışık şalteri, Wi-Fi kablosuz akıllı ev şalteri, Smart Life/Tuya uygulaması ile çalışır, Alexa ve Google Home 3 yönlü ile uyumludur
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09J2JNSD1?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_M6ZBQKS1ZP41A9SBZ9M2_1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 11 Şubat 2024; 9:20:36 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.