Şimdi Ara

TV Alacaklara Uyarılar! Samsung 46' D8000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
10.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Herhangi bir markanın, herhangi bir ürününde sizin şansınıza, kul yapısı olduğundan, başka bir sebeple veya sırf elektronik bir ürün olduğundan problem çıkabilir.
    Ancak bir seri için, gerek bu forumda gerekse hatırı sayılır yabancı forumlarda belirli bir probleme ait olumsuz yorumlar almış başını gidiyorsa (2011 Samsung clouding / banding / bleeding gibi) sizde olmaması bir şanstır, problemi yaşayanı şanssızla suçlamak yanlış olur:)

+1
    ama
    satıs adetlerine bakmak lazım , eger cok daha yuksekse diger markalara gore, o nedenle de olabilir malum.
  • Dünyanın her yerinde, bahsettiğiniz ışık sızmları değişim sebebidir, Samsung ürününüzü %90 ihtimalle yenisi ile değiştirir.

Led ve özellikle Edge Led panellerde bu sorunlar vardır var olmayada devam edeceklerdir, sorun panelin arkadan yada yanlardan ışıklandırması ile alakalıdır yani panelin kötü olduğu anlamını taşımaz ki bahsettiğiniz 8000 Serisi Samsung2u bırakın Dünyanın en iyi panelleri arasındadır.

Sony demişsiniz :)

Bir detayı hatırlatmak isterim, Sony ve Samsung zaten SLcd panelleri ortak üreticiyorlar, yani marka olarak değerlendirmeyin, buna bakarsak Arçelikte Samsung panelleri kullanır, Vestel Lg panelleri kullanır, yani markalar farklı üreticiler aynıdır, Panasonic, Sharp, Hitachi haric.

Moralinizi bozmayın, ürün değişmi yaparlar, Samung zaten bu hataları biliyor, yani bizim panelimizde sorun yok demez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Dünyanın her yerinde, bahsettiğiniz ışık sızmları değişim sebebidir, Samsung ürününüzü %90 ihtimalle yenisi ile değiştirir.

Led ve özellikle Edge Led panellerde bu sorunlar vardır var olmayada devam edeceklerdir, sorun panelin arkadan yada yanlardan ışıklandırması ile alakalıdır yani panelin kötü olduğu anlamını taşımaz ki bahsettiğiniz 8000 Serisi Samsung2u bırakın Dünyanın en iyi panelleri arasındadır.

Bir detayı hatırlatmak isterim, Sony ve Samsung zaten SLcd panelleri ortak üreticiyorlar, yani marka olarak değerlendirmeyin, buna bakarsak Arçelikte Samsung panelleri kullanır, Vestel Lg panelleri kullanır, yani markalar farklı üreticiler aynıdır, Panasonic, Sharp, Hitachi haric.

Moralinizi bozmayın, ürün değişmi yaparlar, Samung zaten bu hataları biliyor, yani bizim panelimizde sorun yok demez.

hocam panel aynı spva ama diger tum yapısal uretımsel argesel(yazılım degil dizayn) etmenlerde samsung D serisinde tokezlemis olabilir mi? şikayet adedi forumlara gore gercekten cok yuksek, sonye gore.

veya sıkayet adedi yuksek cunku cok daha fazla satıyor... mu?

• Bir ay kadar evvel hepsiburada'dan UE40D5000 led tv almıştım.. Gece tv seyrederken karanlık sahnelerde ki bulutlanma yüzünden Tv'yi 2 gün sonra iade ettim.. En sonunda Panasonic IPS alpha panel led aldım.. Bulutlanma hiç yok.. Led ışığı panali tam homojen olarak kaplıyor.. İyi bir panel aldım çok memnunum.. Sanırım IPS panel kullanılan Led paneller de pek bulutlanma sorunu olmuyor?! Bazı LG led modellerinde de IPS led panel kullanılıyor galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Dünyanın her yerinde, bahsettiğiniz ışık sızmları değişim sebebidir, Samsung ürününüzü %90 ihtimalle yenisi ile değiştirir.

hocam panel aynı spva ama diger tum yapısal uretımsel argesel(yazılım degil dizayn) etmenlerde samsung D serisinde tokezlemis olabilir mi? şikayet adedi forumlara gore gercekten cok yuksek, sonye gore.

Satışla alakalı değil, özellikle led serilerinde sorunlar var hemde bariz şekilde, bu sorunların kaynağıda ışık sızmaları, dediğim gibi, değişim yapıyorlar yani üzülmeyin demek isterim.

D serisini genelleme yapmak istemem 8000 seris,ni ise tartışmam, mükemmele yakın bir paneldir, Dünya sıralamasında ise, Sharp Le, Panasonic VT ve Samsung D8000, en fazla memnuniyeti alan ve kullanılan televizyonlar.

Şikayetleri görüntü bozukluğu olarak soruyorsanız, bu şikayetlerin %70'i kullanıcların bilgisizliğinden kaynaklı şikayetlerdir.

2011 senesinden itibaren nerdeyse tüm üreticiler panellerini yenilediler, oysaki kullanıcılar halen eski teknoloji cihazlarla, kaliteli görüntü almak istiyorlar, buda biraz sorunlu olabiliyor.

Mesela LG SL serisine berbat diyenleri gördüm Türkiye'deki forumlarda elbetteki tebesümle okuyoruz, bu panele kalitesiz reciverla ben kötü izliyorum demek ciddi şekilde ayıp olur.

Lcd ve Led kullanırken, Türkiye'de fazlası ile bilgi yetersizliği yada çok fazlası ile hatalı bilgi paylaşımı mevcut, ilk sorulan şey hangi paneli alayım, cevaplarda bellirdir, herkes bir marka bir seri önerir, yanlışmı değil, doğrumu değil, kullanılan exstra donanım ve detaylar önem kazanıyor.

Örnek verirsem, kötü bir çoklu fişe paneli bağlıyorsanız, bozulmaması cidden mucizedir, lcd ve Led bir kıyas yapmak isterim İnsan için kan akşı ne kadar hayati önemi varsa, bu televizyonlar içinde voltaj o kadar önemli !

Lcd ve Ledlerin çalışma prensibi tamamen gelen voltajın kalitesine göre değişir, Plasmalar gibi değiller, tüm pixseller %100 aynı ritmde çalışır, voltaj iyiyse pixsellerde sorunsuz olacaktır.

Evinizdeki gelen voltaj kötüyse, fazla kaliteli beklentiye girmeyin, evinizdeki priz %100 topraklaması garantisizse yine aynı şekilde hatta o televizyonu her an çöpe atmaya hazır olun, her an bozulabilir ki bu bozulmalar Garanti kapsamı dışındadır.

Hd kablo, Scart kablo aynı şekilde diğer önemli faktördür.

Kısaca, D serisine genelleme yapıp, kötü demek haksızlık olur.

• quote:

sonynin HX920de kullandıgı paneli samsung hangi modelinde kullanıyor acaba merak ettim
  • quote:

quote:

quote:

Satışla alakalı değil, özellikle led serilerinde sorunlar var hemde bariz şekilde, bu sorunların kaynağıda ışık sızmaları, dediğim gibi, değişim yapıyorlar yani üzülmeyin demek isterim.

D serisini genelleme yapmak istemem 8000 seris,ni ise tartışmam, mükemmele yakın bir paneldir, Dünya sıralamasında ise, Sharp Le, Panasonic VT ve Samsung D8000, en fazla memnuniyeti alan ve kullanılan televizyonlar.

Şikayetleri görüntü bozukluğu olarak soruyorsanız, bu şikayetlerin %70'i kullanıcların bilgisizliğinden kaynaklı şikayetlerdir.

2011 senesinden itibaren nerdeyse tüm üreticiler panellerini yenilediler, oysaki kullanıcılar halen eski teknoloji cihazlarla, kaliteli görüntü almak istiyorlar, buda biraz sorunlu olabiliyor.

Mesela LG SL serisine berbat diyenleri gördüm Türkiye'deki forumlarda elbetteki tebesümle okuyoruz, bu panele kalitesiz reciverla ben kötü izliyorum demek ciddi şekilde ayıp olur.

Lcd ve Led kullanırken, Türkiye'de fazlası ile bilgi yetersizliği yada çok fazlası ile hatalı bilgi paylaşımı mevcut, ilk sorulan şey hangi paneli alayım, cevaplarda bellirdir, herkes bir marka bir seri önerir, yanlışmı değil, doğrumu değil, kullanılan exstra donanım ve detaylar önem kazanıyor.

Örnek verirsem, kötü bir çoklu fişe paneli bağlıyorsanız, bozulmaması cidden mucizedir, lcd ve Led bir kıyas yapmak isterim İnsan için kan akşı ne kadar hayati önemi varsa, bu televizyonlar içinde voltaj o kadar önemli !

Lcd ve Ledlerin çalışma prensibi tamamen gelen voltajın kalitesine göre değişir, Plasmalar gibi değiller, tüm pixseller %100 aynı ritmde çalışır, voltaj iyiyse pixsellerde sorunsuz olacaktır.

Evinizdeki gelen voltaj kötüyse, fazla kaliteli beklentiye girmeyin, evinizdeki priz %100 topraklaması garantisizse yine aynı şekilde hatta o televizyonu her an çöpe atmaya hazır olun, her an bozulabilir ki bu bozulmalar Garanti kapsamı dışındadır.

Hd kablo, Scart kablo aynı şekilde diğer önemli faktördür.

Bence de genelleme yapmak haksızlık olur %90 sorunlu %10 sorunsuz demek gerek :)

• quote:

quote:

sonynin HX920de kullandıgı paneli samsung hangi modelinde kullanıyor acaba merak ettim

Panel tanımlaması yanlış olur, Sony kendi geliştirdiği resim tarama teknolojisini kullanır, bu teknoloji tamamen Vaio yazılımlarına göre yapılıyor, Sony renk özelliklerinde bunu net görebilirsiniz, daha keskin renkler, daha keskin detaylar, kullandıkları kendi teknolojileridir.

Panle ise fazla kafanıza takmaya gerek yok, High And serilernin tamımı üst seviye yenilenmiş panellerdir, önemli olan kullandıkları donanımsal teknoloji.

2013 senesinde ise LG tartışmasız, bu konuda ilk sırada yer alacaktır, elbetteki geliştirkleri 4 renk teknolojini panellerine uygularlarsa, RGB teknolojisini değiştirdiler.

• Bu sorun bütün markalarda var. Sadece onlar bunu en aza indiriyorlar. Diyelim Samsung D8000 lerde 10 milyon kontrast var parlak ekran bu ekranda kontrast %50 %60 olunca clouding açıkça belli oluo. Düşürünce gittikçe azalıyor arka aydınlatma ile beraber düşük seviyeye getirince baya azalıyor. İşte Sony ve lg modelleri ise bunu kullanıcıya bırakmayıp kendileri bu kontrastı katalogda 5 milyona bir yazmalarıan ragmen gerçekte 500 bin yada 1m sabitleyip düşük kontrast ve parlaklıkda satışa sunuyor kullanıcı sanıyoki bunda clouding yok aslında hepsinde var sadece ayarı düşürerek gizlemeye en aza indirmeye çalışıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CasTingFaiL3D

Bu sorun bütün markalarda var. Sadece onlar bunu en aza indiriyorlar. Diyelim Samsung D8000 lerde 10 milyon kontrast var parlak ekran bu ekranda kontrast %50 %60 olunca clouding açıkça belli oluo. Düşürünce gittikçe azalıyor arka aydınlatma ile beraber düşük seviyeye getirince baya azalıyor. İşte Sony ve lg modelleri ise bunu kullanıcıya bırakmayıp kendileri bu kontrastı katalogda 5 milyona bir yazmalarıan ragmen gerçekte 500 bin yada 1m sabitleyip düşük kontrast ve parlaklıkda satışa sunuyor kullanıcı sanıyoki bunda clouding yok aslında hepsinde var sadece ayarı düşürerek gizlemeye en aza indirmeye çalışıyorlar

Diğerleri ile benzer parlaklık ve kontrasta getirdiğimizde sorun devam ediyorsa ve servis bunun normal oldugunu soyluyorsa ne yapacağız. Bu durumun samsunglarda normal oldugunu mu kabul edecegiz..

Ben acıkcası su an samsung ve sony arasinda gidip geliyorum ve bu sorunlar korkutuyor herkesi samsungta, sorunsuz panel bulmak zor gercekten, ozellikle de stoklar tukenirken sona kalanlar genelde sorunlu paneller oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

Orijinalden alıntı: CasTingFaiL3D

Bu sorun bütün markalarda var. Sadece onlar bunu en aza indiriyorlar. Diyelim Samsung D8000 lerde 10 milyon kontrast var parlak ekran bu ekranda kontrast %50 %60 olunca clouding açıkça belli oluo. Düşürünce gittikçe azalıyor arka aydınlatma ile beraber düşük seviyeye getirince baya azalıyor. İşte Sony ve lg modelleri ise bunu kullanıcıya bırakmayıp kendileri bu kontrastı katalogda 5 milyona bir yazmalarıan ragmen gerçekte 500 bin yada 1m sabitleyip düşük kontrast ve parlaklıkda satışa sunuyor kullanıcı sanıyoki bunda clouding yok aslında hepsinde var sadece ayarı düşürerek gizlemeye en aza indirmeye çalışıyorlar

Diğerleri ile benzer parlaklık ve kontrasta getirdiğimizde sorun devam ediyorsa ve servis bunun normal oldugunu soyluyorsa ne yapacağız. Bu durumun samsunglarda normal oldugunu mu kabul edecegiz..

Ben acıkcası su an samsung ve sony arasinda gidip geliyorum ve bu sorunlar korkutuyor herkesi samsungta, sorunsuz panel bulmak zor gercekten, ozellikle de stoklar tukenirken sona kalanlar genelde sorunlu paneller oluyor..

Paenl hatası farklı bir şey, kullanıcı kaynaklı hatalar başka birşey.

Led ve Edge Ledler yaşanan panel kaynaklı, ışık sızmaları, değişim sebebidir.

Diğer bahsettiğiniz konularsa, bilgi yetersizliğinden kaynaklı yanlış kullaıcı hatalardır, televizyon izliyorsanız, arka ışık özelliğini kapatın, yeterki kadar kontrast değerine sahip panellerdir, yok ben kapamam diyorsanız, ayarlardan, izleme modlarını seçip, panel üzerindeki, gelişmiş ayarlarla, gerkesiz tüm ışık yada ayarlama sorunlarını, basit şekilde çözersiniz.

D8000 alanlar o kadar çabuk pes etmeyin, paneli istediğiniz değerlerde hatta kendinize özgü, ışık kontrat değlerini daha doğrusu, keskinlik gibi sıkıntıları, panel size kendinize göre ayarlama fonksiyonlarını sonuna kadar veriyor.

Kullanması zor paneldin, alıştıktan sonrada, fanatik derecesine seveceğiniz, görsel şölen simgeniz olacaktır.

Edge ve Led kavramı zaten 2012den sonra farklı boyuta taşınıyor, ürteicilerde bıktılar paneller ciddi manada artık yetersizler, led ve edge ledlerde,
    bu düz panellerin yerini gerçek led televizyonlar aldı, led ve edge led bana göre 2015 senesinde tarih olacaktır.

Lcd ve plasmalar ve led,edge ledler ise, gerçek isimleri yani lcd olarak üretilmeye devam edecektir, bunlar zaten led değil, temeli lcd panellerdir.

• http://forum.donanimhaber.com/m_40568660/tm.htm

TV Alacaklara Uyarılar! Samsung 46' D8000

TV Alacaklara Uyarılar! Samsung 46' D8000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 11 Nisan 2012; 10:07:20 >

• bu kabul edilebilir mi sizce?
  • quote:

bu kabul edilebilir mi sizce?

Hayır, görülen olay, net panel hatasıdır, değişmeleri gerekir !

Buna normal diyen servis varsa, Televizyon nedir ondan dahi haberi yok demektir.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40568660/tm.htm

Detaylar yukarıda yazıyor ama, kısaca özetlemek gerekirse,

İstanbul Bilişimden 2010 yılında düğün öncesi aldığım televizyonu kurduğumda kimi koyu renkli sahnelerde bulutlanmayı farkettikten sonra servis çağıyrıp rapor tutturdum.

İstanbul Bilişim sağolsun anaında sıfır ürün ile değişim yaptı. Yeni gelen üründede vardı fakat daha az ve geneline yayılmış, gözü rahatsız etmeyecek şekildeydi.

Full array olmayan ledlerin genel sorunu , markaya bağlı değil diye biliyorum. Fakat üründen ürüne hafif farklılıklar olabiliyor.

TVyi yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum. Bu akşam bir azalma olup olmadığını bir kontrol edeyim.

Bu arada ;

2011 D SERİSİ SAMSUNG TV LERİN SORUNLARI İLE BOĞUŞANLAR ANA KONU daki fotoğrafları görünce benim TV deki problemin onların yanında birşey olmadığını anladım fakat benimki bile oldukça rahatsız ediciydi.

Bu arada benim model 46C6730 2010 üretimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 11 Nisan 2012; 9:16:48 >

• 1 hafta once, buyuk heyecanla 46D7000 aldım, sıfır urun geldı servıs actı kurdu.
    Pixel testi yaparken birde ne goreyim, bir adet kocaman olu piksel ekranin alt ortasinda, 2 adet solda (biri sonradan vazgecti artik yok), bir adette sagda, toplam 4 adet olu pixel.

Clouding zaten var, backlight sizmasi da var. Kendi olanalarimla resimlerini ve videolarini cektim, Samsung bolge servisine sundum, kurulum yapan elemanlarda pixel hatalarini gordu forma yazdi.

Clouding ve backlight problemleri hadi neysede, led ler de hemen hemen hic olmayan pixel hatasinin bende 4 adet birden olmasi, kaderimi sorgulamama sebep oluyor.

Bakalım sonuc bekliyorum, insallah magdur etmezler.

Daha once boyle sorunlar yasayıp, servısle veya Samsung la nasıl bır uslup/yol izlenmeli, onerılerde bulunurlarsa sevınırım.

Tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tano -- 11 Nisan 2012; 14:44:46 >
  • Arkadaslar selamlar. Ben de 1.5 ay once 55D7000 aldim. Genel olarak televizyondan memnunum. Fakat bende de geceleri farkettigim bir beyaz ışık sızmasi durumu var. Bu led tv ler için normal sayilabilir gibi bir anlam çıkardim yazilanlardan. Servise basvurmayi düşünüyorum. Bu kronik bir sorunmudur ve de clouding denen bulutlanma durumu da zamanla oluşur mu ? ya da bunlarin hiç olmadigi bir led yokmudur D serisinde ?
  • Merhaba

Bende Şubat 2012 de 46 D 8000 aldım.Sürekli değişimler sonrasında 1 Mayıs 2012 itibari ile 4. televizyonum geldi ve ışık sızması ve bulutlanma problemleri nedeni ile tekrar değişim müraacatında bulundum.Anladığım kadarı ile bir miktar dikkatli olan herkesin ilgili televizyonda bu problemleri görmesi mümkün.
    Sonuçta 4000 tl verdiğim bir televizyonun kusursuz olarak tarafıma teslim edilmesi benim en doğal hakkım.Yanılmıyorsam yasalar beni bu konuda koruyor.En nihayetinde,tekrar eden değişimler neticesinde kusursuz bir D 8000 edinemezsem para iadesi isteyeceğim.Bir miktar üzerine koyup şansımı ES 8000 de deneyeceğim.
    Dünya kadar para verip aldığınız bir cihazı,ayıplı ise değiştirmemeleri mümkün değil.
    O yüzden mücadeleye devam........
  • quote:

Orijinalden alıntı: asur35

Merhaba

Bende Şubat 2012 de 46 D 8000 aldım.Sürekli değişimler sonrasında 1 Mayıs 2012 itibari ile 4. televizyonum geldi ve ışık sızması ve bulutlanma problemleri nedeni ile tekrar değişim müraacatında bulundum.Anladığım kadarı ile bir miktar dikkatli olan herkesin ilgili televizyonda bu problemleri görmesi mümkün.
    Sonuçta 4000 tl verdiğim bir televizyonun kusursuz olarak tarafıma teslim edilmesi benim en doğal hakkım.Yanılmıyorsam yasalar beni bu konuda koruyor.En nihayetinde,tekrar eden değişimler neticesinde kusursuz bir D 8000 edinemezsem para iadesi isteyeceğim.Bir miktar üzerine koyup şansımı ES 8000 de deneyeceğim.
    Dünya kadar para verip aldığınız bir cihazı,ayıplı ise değiştirmemeleri mümkün değil.
    O yüzden mücadeleye devam........

Samsung servisi, ışık sızması ve bulutlanma sorununu merkezin kabül etmediğini ve değişim unsuru sayılmadığını söylemişti.
    Ayrıca, Banding içinde aldığım cevap bunlar 46d7000 serilerinde olabilirmiş... şuan tv yi kullanmıyorum, yaşadığım diğer sıkıntıları da yazmıyorum; inanın samsung hakkında suç duyurusunda bulunmamı gerektircek sorunlar yaşadım. Umarım sorunsuz bir samsung tv bulabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 6 Mayıs 2012; 22:09:46 >

• Samsung televizyonu forumumuzdaki yorumlar sayesinde imkansızlar listeme aldım.okudukca oowww vay anasını demekten kendımı alamıyorum.
    Allah yardımcınız olsun arkadaslar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.