Şimdi Ara

TV. DE DEVRİM 3D GÖZLÜKSÜZ TV. LERVE TV DÜNYASINDAKİ TÜM GELİŞMELER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
0
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu panel "istenen" seviyede ise o paraya çok rahat satar,kimse endişe etmesin

Ancak elbette böyle çok pahalı paneller harcıalem mal olmadıkları için yüzbinler/onbinler satmayacaktır!!

Ayrıca Tosh dahil ana üreticiler bu panellerden para kazanıpta,buradan malı götürmek istemedikleri için
    bir kaç bin yada bir kaç onbinler satsa yeterde artar bile!
    Bunlar "Butik" ürün tarzı panellerdir ve bunlar üreticilerin "prestij" ürünleridir!! dolayısıyla çok satması
    önemli değildir!

Koskoca Tosh ta herhalde sadece bu panel ile köşeyi dönecek değil ve bunuda önce kendisi biliyor!

++
    Fiyatının € 8.000 olması çok yüksek değildir,zaten ZL1 de € 5.000 gibidir,ancak bu fiyatlar Almanya(ve Avrupa için)
    haliyle pahalıdır ve herkese hitap etmez,ama Tosh ta bu paneli sana-bana ve herkese hitap etsin diye üretmedi,işin
    esprisi işte burada;yani şeytan ayrıntılarda gizli

Kimisi rakamı absürt bulabilir,kimisi az sonra gelip alay bile decek,hatta verecek odunu(böyle tipler DH de fazlasıyla mevcuttur!)
    sonra birisi çıkacak yaw yemişim Tosh u diyecek ve alemin Kralı Samy dir diyecek bir başkası gelecek LGE nin FPR si
    alemin Kralı deyip abuk-subuk Tribün sloganları atıp sözde yorum yapacaklardır!
    Veya Tosh ve diğer bir üretici ile dalga geçecek,kafa bulacaktır v.s v.s

Dolayısıyla hiç bir şeyden haberi olmayan bu boş yorumlar ile başlıklar kirlenip gidecektir!

++

Gelelim konuya,ben bu paneli CELL_TV den başlayrak 2 seneyi geçen bir süredir takip ediyorum;ZL1(CEVOEngine)ilk örnek idi
    ama fiyat € 5 kağıt olunca haliyle "normal piyasa" koşullarında tutmadı;ZL2 ise ZL1 in "Gözlüksüz" versiyonudur!

Ben hep ZL1 peşindeyim,Gözlüksüz ile işim yok;3D ilede hiç yok,o sadece bir özellik olarak kalır benim için(teknik bazı sebeblerden!)
    Dolasıyla ZL1 ciddi takibimde ve bunu kullanan 2 yabancı arkadaşım var(Almanya ve Finlandiya)bunlar prof.panel kullanıcıları olup
    üst düzey teknik bilgiye sahip ve saygın da üyedirler yabancı Forumlarda,bana ilk gelen msg lar açıkçası beni aman aman tatmin
    etmedi!!
    Ancak paneli elime alıp şöyle içini sışını açıp mutlaka bir kurcalamam gerekiyor
    Çünkü Alman arkadaşım bu işin profu ama adam aynı zamanda benim gibi Tosh SV685(0ndaki 55" dir)kullanıyor,ve favori panelim
    SV dir diyor o zaman ZL1 nedir diye sorduğumda FILM lerde ve 3D de işimi ancak görüyor diyor,ama FILM de ben yine SV
    den izliyorum diyor ki bu herif FILM manyağıdır
    Bu herif çok Bira içer,dolayısıyla bunları yazarken ayık kafaylamı yazıyor yoksa kıyak kafaylamı yazıyor; çözemedim henüz

Finli arkadaş ise uzun zamandır USA da çalışıyor,arada görüşüyoruz ama yorumları yine beni aman aman açmıyor ve kafam da ciddi
    takılıyor!

Paneli elime almadığım için yinede tatmin olmuş değilim!

Bu panel "farklı" olsaydı,zaten bu herifler de çok farklı yazacaklardı!!

Bizler,yani bu arkadaşlar ve daha bir dolu yabancı arkadaşlar Tosh ZF355 den geldiğimiz için,panel nedir ama özellikle HIZ nedir
    en iyi biz bildiğimiz için,her panel hk.yorum yapmak bizim için çok basit hale gelmektedir
    Şimdi bizim açımızdan mantık çok basit;örneğin bu ZL1/2 denen meretler bizim ZF355 i geçebiliyormu??? soru basitçe budur

ZF355 "Ferrari";ama diğerleri ne??? Merso mu yoksa BMW mu yoksa Opel/Ford/VW filanmı
    Merso ise güzel ama bizi çokta fazla tatmin etmez açıkçası,yani Ferrari den inipte Merso kimse binmek istemez,yada açıkçası
    biz binmek istemiyoruz

Bu arkadaşlar Ferrari den sonra kimisi 5090/6090 aldı veya HX9x/X45x gibi süper paneller aldılar,yani gidipte LGE/Pany/Samy
    filan almadılar!!
    HIZ konusunda zaten bizler bu işin ustasıyız!

ZL1 yorumlarına bakınca ortada uçan-kaçan bir şey ben şimdilik göremedim(buda moralimi bozdu)
    Bazı Testlere baktım yine ciddi manada tatmin edilecek bir şey bulamadım!

++
    Teknik olarak beni Engine kısmı ilgilendirdiği için,buradaki tam net çalışmayı bilemiyorum ve bu panel CELL_TV den kırpılmış
    bir Engine ile yeni version CEVOEngine diye çıktı ama,işte işin o kısmı benim için biraz muallakta!
    CEVO yu çözmüş değilim,ama Ferrari yide geçmediğine eminim! yani bizleri ayağa kaldıracak vayy anasını dedirtecek bir
    panel göremiyorum şimdilik!

Diğer yandan şunu sürekli belirtiyorum 3D işi panellerde bir "engel" ve kesinlikle HIZI yavaşlatıyor
    paneldeki sistem 2D+3D ise bunu motor kaldırmıyor!! bırakın LCD leri,PDP leri bile yavaşlatıyor!!
    Latency değeri ciddi yükseliyor ama millet bunu anlamıyor illa 3D olacak diyor,iyide kardeşim bu işin tekniği
    daha o seviyede değil!! bunuda anlamıyorlar ama Marka Fanatikliğin gelince birbirleriyle yarışıyorlar;diğer yandan resim kalitesi
    üzerinde daha başarılı etsiki olsada,HIZ konusunda ve sistemi ağırlaştırmada ciddi bir negatif etken,ancak herifler yeni bir "Engine"
    bulamadıkları için bu işi HW ile değilde SW ile "çakma" şekilde yapıyorlar ve sonra input-LAG değeri 60/130ms lere çıkan
    panellere süper deniliyor Game Mode ile bile 30/40ms lere iyi deniyor

++
    Bütün bunlara bakarak "çok pahalı" bir paneli,böyle şak diye satabilmek kimsenin harcı değildir yani ZL1 € 5 kağıt;TL olarak
    11/12 kağıt ve hadi TNB de bunu fazla şişirmeden satsın ki o da en az 13/14 kağıt edecektir;kim alır??? tek-tük Butik
    alıcısı elbette çıkar ama o kadarla kalır!
    Ama panel ciddi manada sıkı çıkarsa 55"lik bu panel 11/12 ye başlarda biraz zorlansada,bir kaç ay sonra 9/10 lara indimi
    en azından ben çok rahat sattırırım bu panelleri ama önce ben kendim tamin olacağım!! gerisi kolay iş satmam için

Loewe ve BO& larıda sattırdığıma göre bu panelleri havada satarım,ama "tatmin" olacağım öncelikle!! bende Satıcılık veya Çakallık
    durumu olmadığı için;alan basıp gönül rahatlığı ile bunu alacak bir dahada beni aramayacak!
    Etmeyen veya değmeyen bir paneli 1 kağıtta olsa zaten tavsiye etmem!!

12/15 gibi rakamlara çıkılınca elbette alanlarda keriz değil ve doğal olarak onlarında içine sinmesi ve parasının karşılığını aldığını
    bilmesi gerekmektedir!!

Binlerce kişiye Pio aldırdım,tek bir Allahın kulu çıkıpta ülen beni yaktın demedi-diyemedi! üstelik onlarıda bir dünya paralara
    aldı arkadaşlarımız! halada kullanıyorlar

++
    Şimdi "gözlüksüz" olayı insanın gözüne güzel geliyor ama burada da sıkıntılar mevcut,herifler daha "gözlüklüsünü" halledemediler
    sıra geldi gözlüksüz olanına
    Engine ler Tosh hariç hepsinde nanay,kaldıki Tosh ta da her panelde Engine lar süper değil,örneğin son çıkan ucuz yollu TL8x
    serisi başarısız bir panel genel olarak ve Tosh a göre ciddi yüksek input-LAG olmasına rağmen bu panel dünyadaki en iyi Ac.SG
    3D işinde en başarılı panel seçilmiş,buyur buradan yak şimdi hani ben hayatta almam ama panel 3D de helede o fiyatına
    göre en iyisiymiş gibi abuk durumlarda ortaya çıkabiliyor!

Bu adamlar Hi-End panellerde aslında 2D yi ayrı 2D+3D yi ayrı üretseler çok daha iyi olacaktır(en azından şimdilik)
    Seçenekli olarak 2D yi azda olsa yalnız başına üretseler,ciddi olarak bilinçli ve işi bilen kullancılar tarafından tercih edilecektir
    3D li panel isteyen ise normal olarak diğer 2D+3D lisinide alabilmelidir!

Mevcut HW+SW Processor v.s ile bu iş daha fazla ileri gitmiyor bilakis geri gidiyor!bazıları sanırım farkında değil!
    Kaliteden başlayarak geriye düşme ciddi boyutta arttı!özellikle LGE ve Samy de!

Dolayısıyla şimdi siz bir B&O değilseniz veya bir Loewe veya özel üretim NEC/Sharp v.s değilseniz,böyle absürt rakamlı bir paneli
    satamazsınız,bu kadar basit!!
    Kaldıki Avrupa tüketicisi,gelenekçi ve bu işe dar açıdan bakan ve özellikle fiyatınıda ciddi inceleyen bir profilde olunca vede B&O/Loewe
    değilseniz böyle rakamlara panel satmanız ciddi zor olur!!

USA/Canada pazarında yine satamazsınız,çünkü orada fiyatlar ciddi düşük ve adam € 8000 e ZL2 "almaz">>Gözlüksüz diye!!
    Gider "Sharp-ELITE" alır vede alıyor zaten vede fiyatı 70"lik modeli $ 8bin kağıt ama şak diye basıp alıyor!!!üstelik kimse fiyatını şikayet etmedi bugüne kadar!
    ZL2 ise 55"lik üstelik ve Avrupada € 8bin olan bu panel,yaklaşık $ 11bin olacak ve zaten ne kimse satar ne alanı çıkar!! alanıda döverler

Şimdi bu panel Elite i geçebiliyormu??? HAYIR geçemiyor!!
    Elite 70lik $ 8bin
    Elite 60lik $ 5,5bin

Ancak şimdilik işin kötü tarafı Lisans anlaşmasından dolayı(ELITE Brand-TM den dolayı) Sharp-Elite sadece USA/Canada ve özel izinle
    ve Sharp Markasıyla sadece ÇİN de satılabilmektedir,Avrupa için henüz bir anlaşma yoktur!!
    Bir ara böyle bir çalışma veya in-hazırlık v.s oldu(Digicom kaynaklı) ama henüz Avrupa için tık yok ve bu panel 70"lik olanı
    bizde(Avrupada)$ 10bin olsa epeyi satar,çok satamaz ama piyasada bazı faktörlerden dolayı epeyi miktarda satar!

Şimdi ZL2 ye gelirsem,ben bu durumda bu paneli bunların arasında nereye yerleştireceğim???

ANCAK panel bir ZF355 i geçebilseydi ve bazı konularda farklılığını ortaya koysaydı,€ 8bine çok rahat satardı!!

55lik panelden 3D olmaz;gerçi bizde millet 32/40 dan bile oluyor abi diyor ama bu işin esprisi 60" ve üstüdür!!

Bakınız uyanık Sharp&Pio kafadan ELITE ler için 60lık ürettiler sonrada 70lik ürettiler ama dikkatinizi çekerim USA da
    satılan Elite lerin %90 ı 70lik olanıdır sırada 85lik var(rakiplerini bekliyor,sonrada 85liği çakacak!!)

3D USA da bizdeki gibi algılanmıyor ama üreticiler uyanık,onlarıda düşünerek çok büyük ebatta işe başlıyor!
    Bu işin espirisi 60" ve üzerisi olduğu için adam aynı zamanda bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar
    Yine dikkatinizi çekerim Elite kullanılarının neredeyse tamamı 3D den filan hiç bahsetmiyorlar bile
    ama 3D elbette kimileri tarafından izleniyor ama alanın amacı 2D!! bu arada panelin 3D(Ac.SG sistem)performansıda
    süper;diğer her bir şeyinin süper olduğu gibi yani 3D si de var hemde süper 3D var!

Tosh un üretim/kalite/kalite kontrol v.s işlerinde dünyanın bu konudaki en iyi üreticilerinin başında sayılır!
    ama işin teknik olarak pazarlama ve ürünü sunma/zamanlama v.s v.s işlerinde ciddi eksiklikleri vede yalnışlıkları vardır!
    (ben sadece panel kısmından bahsediyorum!)bunu aşamadılar,gidip SAmy ve LGE den bu konuda DERS alsalar
    süper olacak ama,kompleksten dolayı bunuda yapamıyorlar!!

Ben CELL_TV den beri neredeyse 2 seneyi geçti,takipteyim ama ortada hala elle tutulur yada vay anasını dedirtecek bir şey göremiyorum!
    Biz kaldık hala 2007 Model Ferrari de yahu laf aramızda bu panel hala alemin en Hızlısı ve tek paneli gerek resim gereksede HIZ
    konusunda

++
    Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu panel "istenen" seviyede ise o paraya çok rahat satar,kimse endişe etmesin

Ancak elbette böyle çok pahalı paneller harcıalem mal olmadıkları için yüzbinler/onbinler satmayacaktır!!

Kimisi rakamı absürt bulabilir,kimisi az sonra gelip alay bile decek,hatta verecek odunu(böyle tipler DH de fazlasıyla mevcuttur!)
    sonra birisi çıkacak yaw yemişim Tosh u diyecek ve alemin Kralı Samy dir diyecek bir başkası gelecek LGE nin FPR si
    alemin Kralı deyip abuk-subuk Tribün sloganları atıp sözde yorum yapacaklardır!
    Veya Tosh ve diğer bir üretici ile dalga geçecek,kafa bulacaktır v.s v.s

Dolayısıyla hiç bir şeyden haberi olmayan bu boş yorumlar ile başlıklar kirlenip gidecektir!

Saygılar

Hocam ellerine sağlık...

Toshiba'nın ZL serisi ile onun ittireceği Sony, Sharp, Panasonic panelleri beklemeye devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungx

Dvd arsivi bendede var e 30 da mevcut daha onceki tosiba 500 alicilarini devamli takip ederdim ama sonunda kimse o urunu almadi sanirim tosiba yuksel fiat ve tr ye girmesi gecikmesi e 30 dan ustun olmamadi etken oldu ayni hataya bu sefer dusmezler umarim

ZL serisi bu 4K panelden bir tane edinmek boynumuzun borcu oldu...

Önümüzdeki yıl bunun 46" olanı da çıkacak ve daha uygun fiyatlara satılacaktır...

EP 30 veya yine 4K özelliğine sahip bir BD Player + ZL serisi 4K bir panel kombinasyonu ile elde edilecek görüntü kalitesini hayal bile edemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 11 Şubat 2012; 12:47:23 >
  • sadece tv lerde değil kumandalaRDADA büyük gelişmeler var .
  • sony 3d oled lere ağırlık verecek bunu gözlüklü olarak düşünüyor anlaşılan ilerde gözlük savaşları çetin geçeçek .
  • Beyler yine dalgaya düşüyorsunuz ve gaza geliyorsunuz!

Panelin 4K olması bugün için avantaj değil bilakis "dezavantajdır";gelmeyin böyle tuzak ve yemleme işlerine!!

Az çok okudunuz ve biraz Fizik/Matematik biliyorsanız,işlemi yapmak ve çözmek çok basittir
    Üreticilerin o süslü püslü ama çoğu sallama bilgilerini;...yaw bu herifler yalan söyleyecek değiller ya.... deyip
    inanıyorsanız,bu herifler 8K panelide size çok rahat satarlar

"İlerde" xK lar tabiki artacak v.s ama bugün bu paneli 4K diye aldığınızda,o zaman bu panelin hiç bir boka
    yaramadığını göreceksiniz

Adamlar sizden çok daha uyanıklar,bunu sakın unutmayın ltf

Zaten pazar aç/bilinçsiz+bilgisiz olduğu için herifler hangi yemi atsalar insanlar aynen yutuyor

Bakınız size bir tesbitimi daha söyliyeyim ki bunuda "gören gözle" siz araştırırsanız(Dışardan bahsediyorum tabiki!)
    böyle sloganvari palavra bilgilere özellikle USA/Canada gibi bu işlerde en ileri gitmiş ülkelerde biryerleriyle gülüyorlar
    hatta geyik muhabbetleri yapıyorlar,yani "yemiyorlar" bu yemleri
    Avvupa ise UK hariç aynen bizim gibi ve bir şeyden haberleri bile yok!!
    Hala Marka fanlığı(düşünün Phil dünyadan bitti,ama Avrupada bitmedi) ciddi marka fanatikliği v.s
    gibi tipler sadece bizde ve bizim kıtamızda vardır,aslında üreticiler bizlere bu panelleri beleş verseler çok iyi olacak,
    böyle leyhte bir tezahüratı başka hiç bir ülkede yapmıyorlar!!

Elin "conisi" ise bunlara öyle bir odunu veriyorki zaten onlarda mecburen ses çıkaramıyorlar çünkü
    en büyük pazar orası!
    Ama bize geldimi saç-baş yoldurtuyor bu çakallar!

++
    Eskiden HDReady ile özellikle 1024x768 PDP lerde SD ler süperdi üstelik o paneller bugünkü kadar iyi resim kalitesinde
    değillerdi! ancak 1920x1080pixelli,bırakın LCD leri PDP lerde bile SD ler ciddi çuvalladı(ama kimisi bunuda abartıp bende SD ler süper
    diyor;ülen kullandığı Receiver a bakıyorum sonra ebatına,bu nasıl süper olur diyorum)

4K panele hangi ölçüyü vereceksinizde SD leri başarılı izleyeceksiniz acep!
    İşlemcilerde bırakın 4K ları işlemeyi günümüz panelleri bile kısmen Tosh hariç,SD leri bile işleyemiyor;stream-yayınlarda cadance(ritim algılama
    Avrupa-PAL)ciddi çuvallıyor v.s v.s ve SD ler dünyada hala çok uzun yıllar izlenecek yayın sistemidir ve max.720x576!!

4K da bunu işleyecek Engine varmı peki?? YOK tabiki

Adamlar bir şeyleri üretiyor ve sunuyor pazara ve istim arkadan gelsin diyor;yani adam eksikliklerini sende deneyerek;ya FW ile yada SW
    ile veya bulursa bir HW ile çözecek,ama sana da paneli beleşe vermeyecek bu arada!!! üstelik kazık tarifeden "yeni" diye satacak!

Bizim bazı tiplerde yani Marka fanatikleri bunları yutup heriflerin gönüllü fedaileri olacak!

++
    Bu klasik paneller ile bir ot olmaz Beyler,bunları vakitten çalma işleri daha 3/5 sene gider,sonrası Allah kerim
    Tüketiciler bilinçli/uyanık ve zırt/pırt panel değiştirmezse ve her çıkan panele balıklama atlamazsa ve bu çakalların panele tıktıkları
    bir sürü özelliğie kanıpta panel almaları ertelerlerse,bu iş çok daha çabuk çözülür ve heriflerde artık klasiklerin orasını burasını
    adam edeceğiz diye millete yemezlerde yeni nesil pixel-LED leri çıkartırlar!!

ülen o yeni paneller bile teknoloji olarak eskidi,bunun bile kimse farkında değil,hala AMOLED/OLED deniyor
    onlarda çok daha ileri ve iyileri var,ama bunları saklıyorlar uyanıklar!

++

• 4k olayina takilmamak lazim, gozluksuz 3b vermek icin o cozunurluge ihtiyaci oldugundan. Cozunurluk yukseldikce yayin kalitesi esit olarak artmadiginda rezil bir goruntu oluyor, blue ray'i vcd kalitesinde gosterir ancak, o teknolojiye daha var maalesef, sikistirma algoritmalari vs yayinlari o seviyede akici olarak iletilecek boyutta paketleyemiyor henuz.
  • quote:

sony 3d oled lere ağırlık verecek bunu gözlüklü olarak düşünüyor anlaşılan ilerde gözlük savaşları çetin geçeçek .

Sony'nin bu OLED sevdası yeni değil... Yaklaşık 5-6 yıldır konuşulur... Ama halen ortada net bir şey yok...

Ancak bundan sonra adı oled mi olur yoksa moled mi? Onu bilmem...

Bildiğim tek şey...

Artık ne olursa olsun; gözlüksüz olacağıdır...

Evet Japonların bu gözlüksüz sevdası tüketiciye biraz tuzluya patlayabilir...

Ne yapalım bunu beğenmeyenler yola Korelilerin ucuz gözlüklüleri ile devam edecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dammak

quote:

sony 3d oled lere ağırlık verecek bunu gözlüklü olarak düşünüyor anlaşılan ilerde gözlük savaşları çetin geçeçek .

Sony'nin bu OLED sevdası yeni değil... Yaklaşık 5-6 yıldır konuşulur... Ama halen ortada net bir şey yok...

Ancak bundan sonra adı oled mi olur yoksa moled mi? Onu bilmem...

Bildiğim tek şey...

Artık ne olursa olsun; gözlüksüz olacağıdır...

Evet Japonların bu gözlüksüz sevdası tüketiciye biraz tuzluya patlayabilir...

Ne yapalım bunu beğenmeyenler yola Korelilerin ucuz gözlüklüleri ile devam edecek...

arkadaslar sony 3-4 seneye kadar 5D ye gececekmis

• 3 beçerdiler 5 i kaldı
  • Bende diyom gözlüklü 3D tvler birden ne kadar çok ucuzladı demek sırada gözlüksüz 3D tv varmış..
  • Toshiba zl2 tv nin satışları niye yapılmıyor.Nisanda gelecek diyorlardı Mayıs geldi :)
  • gözlüksüz bu nasıl mümkün olacak
  • valla gelse de gidip görsek. İncelesek.
  • gelmedi mi bu TV ler?
    gören bilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

gelmedi mi bu TV ler?
    gören bilen

şu an yok hayırlı kandiller
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

gelmedi mi bu TV ler?
    gören bilen

şu an yok hayırlı kandiller

size de
  • ürün gelmiş ve şuan metrocity bimeksde varmış. istanbulda bakabilen arkadaşlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: outlander

ürün gelmiş ve şuan metrocity bimeksde varmış. istanbulda bakabilen arkadaşlar var mı?

fiyatı ne kadar acaba
  • tv yi gidip goren olmadimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.