Bildirim
TV'de En Kaliteli Görüntü İçin Hangi Format?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
hocam kaliteli format işine girince bi film 50-60gb 40 dakikalık dizi 10-12gb oluyor :) zaten i5 gtx980 kombini altındakiler akıcı oynatamıyor tv nin kendiside oynatamıyor birde demoları genelde 10bit yapıyorlar kullandığınız tv 10 bit değilse onunda çok bi anlamı kalmıyor film izlerken bluray remuxlar iyi oluyor çakma 10-15gb lık blurayleri indirmeyin onlar 40 boyutunun üstündeki tv lerde sırıtıyor -
Hocam i5 gt420m li acer laptopum var. Onunla iyi bir sonuç elde etme şansım var mı?
Bir de Teknosa'da filan neyle oynatıyorlar o görüntüleri acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bahsettiğim videoları oynatmaz hocam zaten bahsettiğim tarz kaynak fazla yok..teknosada falan oynatılan görüntüler sandığınız kadar kaliteli değil benzer videolar için google da samsung demo diye arama yaparsanız çıkan sitelerde bulabilirsiniz ben şu siteden indiriyorum genelde 10bit 50/60fps videoları test için
http://demo-uhd3d.com/categorie.php?cat=demouhd
http://4kmedia.org/tag/samsung/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 18 Temmuz 2017; 1:43:48 >
-
Neyle oynayabiliriz bu videoları hocam?
bende onu araştırıyordum dün minumum hangi kartla oynatırım diye nvidia forumunda bulduğum bi tabloda minumum bu kartlar olacak diyor anladığım kadarıyla
GTX 950, GTX 960 GTX 1070, GTX 1080, GeForce GTX 1060, NVIDIA TITAN XP, GeForce GTX 1050, GTX 1050 Ti -
Hocam video oynatıcı filan yok mu bunları kaldıracak?
valla onu hiç araştırmadım ne desem yalan olur -
quote:
Orijinalden alıntı: RNNN
valla onu hiç araştırmadım ne desem yalan olur
Yolum düşünce mağaza görevlilerine soracağım neyle oynatıyorsunuz bu görüntüleri diye.
Yüksek kalitede 4K HDR 10bit film ve videoları kaliteli ve takılmadan izlemek için kaliteli bir ekran kartınız olmalı ama en üst düzey olanını almanıza da gerek yok.
Nvidia alacaksanız 1030-1050-1050ti modelleri 400-800 tl civarındadır ve her türlü video nun altından kalkar. 1060-1070-1080 modelleri ise 1500-2500-4000 tl civarındadır ve pc de oyun meraklılarına hitab eder, oyun düşünmüyorsanız sadece film izlemek için bunlara gerek yoktur. Ben 1050ti aldım ve gayet memnunum.
AMD alacaksanız rx460-560 modeli 500-600 tl civarı ve video izlemek için gayet yeterlidir. Rx470-480-570-580 modelleri ise oyun meraklıları için olup fiyatları 1500 ve üstünde seyreder.
Geçen yıllarda çok popüler olan nvidia 950-960-970 modelleri artık üretimden kalktı ikinci el olarak bulunabilir...
Şu aralar tüm dünyada ekran kartı sıkıntısı var ve fiyatlar uçmuş durumda ekran kartı almak için pek iyi zaman değil. Ama alınacaksa 1050ti her türlü 4k video nın ve hdr filmlerin altından kalkıp 1080p de oyunları da rahatça oynatan ideal bir kart...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam teşekkürler cevabınız için. Bunları taçamladıktan sonra geriye filmleri bulmak kalıyor. Şimdi de onu araştırayım ben.
Bu adresteki videoları bütün 4K tvlrein oynatması lazım
Bendeki sony gösteriyor hem de takılmadan
Yaklaşık 30 ad video indirdim sorun yok.
Ama demo yerine normal filmleri 4K yapıp nete verseler daha iyi olur
http://demo-uhd3d.com/categorie.php?cat=demouhd
http://4kmedia.org/tag/samsung/ -
Oynatıcı olarak ne kullanıyorsun hocam?
Videoları usb ye at sonrada tv ye tak oynatır
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih
Oynatıcı olarak ne kullanıyorsun hocam?
Sony XD8505 tv de USB den oynatıyorum
4K video için tv ye taktım hevesim geçti
Egreat R2A mp var. 1080 lik filmler için kullanıyorum
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X