Arkadaşlar Arçelik led tv aldım.Son çıkanlardan.Bütün girisleri mevcud.Bilgisayarımda kullandığım 2+1 ses sistemi var tek jag çıkışlı.Bunu tv'ye sadece kulaklık girisinden bağlayabiliyorum.Ses güzel alıyorum fakat kulaklık sesini yükseltince aşırı derecede parazit sesi çıkıyor.Audio girise taktığım zaman ses sistemi çalışmıyor.Bunun bir çözümü yokmudur?
Kulakık seviyesi, anfi sinyali için güçlü gelir. siz şunu yapın; 1. tv kulaklık sesini kısın,, ve diğer sesleride (uydu alıcısı vs. ne kullanıyorsanız) kısın. 2. anfinin sesini kendi iç sesi gelmiyecek kadar açın-açın-açın. 3. şimdi uydu alıcısı kullanıyorsanız yada başka cihaz onun sesini sonuna kadar açın, 4. tv kulaklık sesini, sesi budkadar artık fazla açamam diyene kadar açın. yani sessisteminin sağlıklı çalıştığı konuma kadar.. ve kulaklık sesi bu ayarda kalsın, bilinizki daha fazlası sisteme zarar verecektir. anfi girişi 1w max,, tv kulaklık çıkışı bir nevi hoparlor çıkışı olduğundan fazladır.
Anfinin sesini,Tvnin sesini,uydunun sesini kıstığım anda sadece parazit sesi duyuluyor:D Ses sistemini uyduya bağladığım zaman parazit sesi gelmiyor.Fakat onada cift çıkıslı kablo lazım ve sürekli leptob bağlıyorum hdmı den ozamanda uydudan cıkarcanda tvye takıcan.Valla aklım karıstı napsam bilmiyorum.
Ara kablonuzda yada bağlantı aksamında sorun olabilir
öle birşey olsa anfiyi uyduya takıncada parazit sesi gelirdi.Anfiyi kontrol ettirdim sorun yok dedi.Sadece anfinin kablosu tv'ye uyumsuz oyuzden parazit yapıyor dedi ne alaka ise.