Şimdi Ara

tv kartı sesi kapalıyken bile geliyor cızırtı halinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

tv kartı yazılımını açmasam bile hoparlörden sürekli cızır cızır tv'nin sesi geliyor!
    masaüstünde veya oyun oynarken hep böyle.

cızır cızır cızır cızır bu nedir? problem ne olabilir?

------
    ayrıca;
    tv'nin sesini kıssam windows sistem seside kıslıyor. win seslerini duyamıyorum. ctrl+alt+del'den tv kartıyla alakalı şeyleri kapatsam da ses geliyor.(yani kapanmıyor)

• Yanlış hatırlamıyosam tv kartı yazılımındaki audio ayarlarında input output microfon giriş dalga vs. gibi seçenekler oluyo ordan giriş seçeneğini yada mikrofonu seçersen bide ses ayarlarından girişi veya mikrofon sesini kaparsan ses gider ben öyle bişiiler yapıyodum
  • quote:

Orjinalden alıntı: hisset

Yanlış hatırlamıyosam tv kartı yazılımındaki audio ayarlarında input output microfon giriş dalga vs. gibi seçenekler oluyo ordan giriş seçeneğini yada mikrofonu seçersen bide ses ayarlarından girişi veya mikrofon sesini kaparsan ses gider ben öyle bişiiler yapıyodum

ama tv kartı sesini komple kapatmış oluyoruz o zaman? ara sıra tv seyretmeyide düşünüyorum bu arada.
    yani tv kartının sesini komple iptal etmek istemiyorum.

dediğimi anlatabildim umarım. hafif hafif sinir bozucu bir cızırtı şeklinde geliyor ses. çok dikkat edince tv'nin sesi olduğunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 9 Şubat 2007; 2:08:45 >
  • Yani tv izlerken bile cızırtı sesi geliyo öylemi
    Benm dediğimde tv izlemediğin vakit öyle yapyısun kapıyosun sonra da tv izleyeceğin zaman açıyosun tv izlerken kesiliyodu o ses.
    Bi de acaba hoparlörün fişini çeksen gene mi geir o ses yok yani başka bişiiden kaynaklanıyor olabilir mi
  • tv kartı ses gırısı ıcın mıc kullanma onu n yerıne linein kullan belkı de oyle yapıyosundur ama benımde aynı sorunum vardı bazı tv kartlarında o turlu problemler var program kapalıyken de ses yapıyo buda line ınden ses kartına gelınce lıne ın de acık olunca sesı hoparlore verıyodu senın tv kartı markası ne bende sorunlu olan fly markaydı
  • quote:

Yani tv izlerken bile cızırtı sesi geliyo öylemi
    Benm dediğimde tv izlemediğin vakit öyle yapyısun kapıyosun sonra da tv izleyeceğin zaman açıyosun tv izlerken kesiliyodu o ses.
    Bi de acaba hoparlörün fişini çeksen gene mi geir o ses yok yani başka bişiiden kaynaklanıyor olabilir mi

yo yo tv izlerken cızırtı yok. tv'yi kapatınca var. zaten bu cızırtı tv'nin çok kısık bir şekilde gelen sesi. tam tanımı şöyle: ses çok açıldığında seste patlama çatlama cızırtı olur ya kötü hoparlörlerde. işte bu bozuk sesi iyice kıs ve dinle. öyle bir cızırtı. tv'yi kapatıp açıp denedim. tv'den gelen ses bu kesin. insanların konuşmalarına veya müzik varsa ona uyumlu.

senin dediğin çözüm yolu tv'yi kullanmadığın zaman sesi kapat, sonra gene aç işe yarar ama işin aslı değil. her defasında uğraşılacak iş değil yani ama çok teşekkürler ediyorum kardeş sağolasın.

quote:

Orjinalden alıntı: Fos

tv kartı ses gırısı ıcın mıc kullanma onu n yerıne linein kullan belkı de oyle yapıyosundur ama benımde aynı sorunum vardı bazı tv kartlarında o turlu problemler var program kapalıyken de ses yapıyo buda line ınden ses kartına gelınce lıne ın de acık olunca sesı hoparlore verıyodu senın tv kartı markası ne bende sorunlu olan fly markaydı

sağol kardeş. kart genesis diye bişey.
    sanırım ikinizde haklısınız. bu iş girişlerle alakalı bişey gibi.
    benim dandik anakart ta 6 tane giriş var arkada her renkten 5+1 galiba. bana 2 tane yeter, yeterki çalışsın.

Şimdi kablolar doğru şekilde takılı. Sorun yazılımda(hem tv kartı hemde windows ses ayarlarında) hangi in/out hangi in/out'a gidiyor orada

hem tv kartı hemde windows ses ayarlarında
    değişiklik yapınca başıma gelenlerden bir demet. HEPSİ AYRI BİR AYARDAYKEN OLDU(aynı zamanda değil):

1.hiç ses yok
    2.normal seyrederken ses var kayıtta ses yok
    3.ses var ama tv seyrettiğimiz yazılımdan ses kısma açma yok. (yalnızca windowstan veya hoparlörden ses aç/kapa yapılabiliyor.
    4.herşey yoluna girdiğinde ise tv'yi kapatınca cızırtı şeklinde tv sesi sürekli gemeye devam ediyor. (şu an bu durumdayım)

quote:

program kapalıyken de ses yapıyo buda line ınden ses kartına gelınce lıne ın de acık olunca sesı hoparlore verıyodu
    benim sorun buralarda bir yerde çözülecek galiba ama nasıl?

sizin yazılım ayarlarınız nasıl?
    hangi in out nereye yazılımda?

line in'lerden birini kapatacakmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 9 Şubat 2007; 2:48:14 >

• TV Kartı driver ını kaldırıp tekrar yüklesen olmazsa eski sürümünü veya yeni sürmünü yüklesen falan
    yemez mi bu alet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

TV Kartı driver ını kaldırıp tekrar yüklesen olmazsa eski sürümünü veya yeni sürmünü yüklesen falan
    yemez mi bu alet

yok kardeş ya driver sorunu değil.

sorunum

tv kartını açıp baksanıza hangi ses ayarları seçili?
    windowsuda ona göre ayarlarız bi şekilde belki?

mixer device
    playing
    recording diye seçimli ayar yapılabilecek 3 yer var. bunlarda neleri seçtiniz siz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 9 Şubat 2007; 2:55:53 >
  • İşte bu TV kartı yazılımında ses ayar bölümü olması lazım ordan linein(giriş) onu seçiyosun sonrada normal ses ayarlarından o bölümü açıyosun tv syretmeye başlıyosun tv açıkken de kablolarda deneme yanılma yapıyosun taki ses çıkana kadar
    Şu an bende tv kartı takılı olmadığı için de bakamıyorum malesef
  • quote:

İşte bu TV kartı yazılımında ses ayar bölümü olması lazım ordan linein(giriş) onu seçiyosun sonrada normal ses ayarlarından o bölümü açıyosun tv syretmeye başlıyosun tv açıkken de kablolarda deneme yanılma yapıyosun taki ses çıkana kadar
    Şu an bende tv kartı takılı olmadığı için de bakamıyorum malesef

sağol kardeş. sanırım bana tv kartı takılı biri lazım.
  • tv kartı yazılımındaki ayarlar şunlar.
    video setting:(video ayarları)

------mixer device:
    -------------------Audio output
    -------------------Digital input
    -------------------Primary input

Playback:
    -----------Dalga
    -----------SW birleş
    -----------front rear
    -----------rear
    -----------subwoofer
    -----------center
    -----------side
    -----------spdif
    -----------front green in
    -----------rear blue in
    -----------front pink in
    -----------rear pink in
    -----------rear grey in
    -----------rear orange in
    -----------rear black in
    ----------cd sesi

Recording:
    ----------cd sesi
    ----------hat sesi
    ----------mikrofon sesi

mixer, playback ve recording'te hangileri seçili olmalı?
  • Daha önceden bu sorun yokmuydu yani sonradan mı oldu yeni mi oldu bu cızırtı işii
    Bende daha önce pc ye formattan sonra sürücüleri kurarken tv kartının sürücüsünü kuduktan sonra o cızırtı sesi geldi pc yi resetlediydim düzelişti
    Birde arkadaşım da FLY tv kartı vardı onda da sürekli bu ses geliyodu o da en başta dediğim gibi yapıp kullanıyodu
    Umarım sorunun çözülür bolşansalar

Bu arada Mixer device ile oynasan tv sesinin gelmesi sesin gelmesi orayla ilgilidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cªn -- 9 Şubat 2007; 3:10:50 >
  • kart yeni, resetle gitmiyor. windows'ta yeni kurulmuştu. sağolasınız.

bol şanslar
  • dostum aynı dertten müzdaribim çözümü ben su sekilde buldum. Line in in sesini kısıyorum dolayısıyla tv yazılımı kapalıyken gelen hışırtı duyulmuyor. Tv yazılımını açtığımda kumandadan sesi açınca otomatikman line in de açılmış oluyor. Kapatmadan önce tekrar kumandadan kısıp öyle kapatıyorum. Benim kart avermedia bilmiyorum işine yararmı yada işine gelirmi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: f@Zus

dostum aynı dertten müzdaribim çözümü ben su sekilde buldum. Line in in sesini kısıyorum dolayısıyla tv yazılımı kapalıyken gelen hışırtı duyulmuyor. Tv yazılımını açtığımda kumandadan sesi açınca otomatikman line in de açılmış oluyor. Kapatmadan önce tekrar kumandadan kısıp öyle kapatıyorum. Benim kart avermedia bilmiyorum işine yararmı yada işine gelirmi...

hangi line ini kısıyorsun? tv kartımı? windowsmu?
  • Ses kartının kontrollerinden line in kısmının sesini kısıyorum. Böylece diğer işlerimi yaparken çıkan ses duyulmuyor. Tv izleyeceğim zaman kumandadan sesi açtığımda (benim tv kartının sesi açıldığında line in açılıyor) zaten cızırtısız ses geliyor. Çıkmadan sesi kısıp öyle kapatıyorum dolayısıyla tv yi kapatınca oluşan sesten böylelikle kurtulmuş oluyorum.
  • ya benim tv kartında uzaktan kumandada sesi sonuna kadar kısınca windows masaüstünde sağ alttaki ses açma kapama yeri var ya , orayı kapatıyor. sirek sessize alıyor pc'yi. yani o an müzik dinleyim desen sistem sesi komple kapalı.

he bu arada benim ekran kartında şu line in/out yerinde sesler kısılıp açılamıyor.

sadece şu ayarları seçebiliyorum.
    ------mixer device:
    -------------------Audio output
    -------------------Digital input
    -------------------Primary input

Playback:
    -----------Dalga
    -----------SW birleş
    -----------front rear
    -----------rear
    -----------subwoofer
    -----------center
    -----------side
    -----------spdif
    -----------front green in
    -----------rear blue in
    -----------front pink in
    -----------rear pink in
    -----------rear grey in
    -----------rear orange in
    -----------rear black in
    ----------cd sesi

Recording:
    ----------cd sesi
    ----------hat sesi
    ----------mikrofon sesi

sonra bu ayarlara windows altında ekran kartıyla gelen başka bir ses olayları yazılımı ile seslerini kısıp açabiliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.