Şimdi Ara

TV Kartı - Video Capture Kart FARKI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kusura bakmayın, bu konu daha evvel açıldımı bilmiyorum ama aradım bulamadım.
    Elimde eski model bi kamera var. Hi8 kasetli analog. Bunları bilgisayar aktarmak için video capture kart arıyorum. Ancak birkaç yerde araştırdım, bu iş için analog tv kartları yeterli oluyor diyorlar. özellikle avermedianın bi kaç modeli aynı işi görüyor. şimdi anlamadığım video capture kartlar 150 $dan başlıyo, tv kartları 50$ civarı. bende eskiden fly tv kartı vardı, kameradaki görüntüyü aktarmaya çalıştığımda 10snlik görüntüyü 100 mb yapıyodu. şimdikiler daha mı iyidir. lütfen bi yardım edin. topu topu 6 kaset var elimde onları çevirecem....

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Kartı ve Video Capture Kart Arasındaki Fark

Video ve ses sinyallerini bilgisayarına aktarmak için kullanılan iki ana cihaz türü vardır: TV kartları ve video capture kartları. Her iki cihaz da benzer işlevlere sahip olsa da, aralarında birkaç önemli fark vardır.

TV Kartı

• Televizyon sinyallerini bilgisayarına almanı sağlar.
    • Canlı TV izleyebilir, kaydedebilir ve harici bir anten veya kablo bağlantısıyla televizyon programlarına erişebilirsin.
    • Genellikle daha uygun fiyatlıdır.
    • Bazı TV kartları, uzaktan kumandalarla birlikte gelir ve kullanıcı dostu bir arayüz sunar.

Video Capture Kartı

• Harici video kaynaklarından (ör. video kameralar, oyun konsolları) video ve ses sinyalleri yakalamanı sağlar.
    • Video oyunlarını kaydedebilir, canlı yayın yapabilir veya harici kaynaklardan gelen videoları düzenleyebilirsin.
    • TV kartlarına kıyasla genellikle daha pahalıdır.
    • Daha fazla özellik ve daha iyi video kalitesi sunar.
    • Profesyonel video üretimi ve oyuncular için idealdir.

Özet

Hem TV kartları hem de video capture kartları, video ve ses sinyallerini bilgisayarına aktarmak için kullanılabilir. Ancak, kullanım amaçlarına göre farklılık gösterirler:

• TV izlemek ve kaydetmek istiyorsan: Bir TV kartı uygun bir seçimdir.
    • Harici video kaynaklarından video yakalamak ve düzenlemek istiyorsan: Bir video capture kartına ihtiyacın vardır.

Hangi cihazın senin için doğru olduğuna karar vermek, ihtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurmayı gerektirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşım avermedianın kartları işini görür birde dvr kartlar var 30-50ytl arası bunlara güvenlik kamerası takılıyor ve mpeg4 kayıt yapıyor ben video kameramla denedim sorunsuz kayıt yapıyorlar. bu dvr kartla 40 gb lık bir harddiski 24 saat kayıt yaparak 20 günde falan doldurursun bunlarla 10 sn lik görüntü 50kb civarı tutar
  • Sıradan bir capture kartının çıkaracağı işin daha iyisini AverMedia rahatlıkla çıkarır.
  • peki capture ve tv kartlarının farkı nedir? catpurelar neden bu kadar pahalı
  • 6 yıllık hort. Neden kimse cevap vermiyo la konuya ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capture card yada dvr kartlar endüstriyel kartlardır. Yani güvenlik kamera sistemlerinde çok kanallı kayıt etmeye yarar.

Şimdilerde analog teknolojisi bitti gibi... Bu nedenle dvr kartların da digital olanları çıktı. Yani direkt digital video yakalamaya imkan veren kartlar çıktı.

Bireysel kullanımda analog video' yu capture(yakalama) yapılmak isteniyorsa, analog tv kartları yeterli gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.