Şimdi Ara

TV Kartında dolayı dalgalanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemime arkadaşımın eski bir bilgisayardan söktüğü kendinin de sorunsuz çalıştırdığı anakartı taktım. Kumandası, kablosu, sürücüsü kutusu kısaca hiçbirşeyi yok. Sadece kendisi var. Üzerindeki yazılardan nette arayarak sürücüsünü buldum. Kartın da Aver TV Studio 203 olduğunu öğrendim. Çoğu kimselerin yaşadığı kanal bulma problemini yaşamadım. Televizyonda ne varsa gösteriyor bilgisayar da. Sorun şu ki kablolu TV'nin kablosunu bilgisayara takınca monitörde dalgalalar çıkıyor. Yavaş olan bu dalgalar kablo takılı kaldıkça devam ediyor. İşin garibi kasanın metal kısmına dokundurunca da bu sorun mevcut. Aklıma ilk gelen şey bilgisyarın yenileme hızı idi ki alakası yok. LCD monitör kullanıyorum ve sadece kablo takılı iken dalgalar çıkıyor. Daha sonra splittersiz aklıma bağlamak geldi ki splitter taktım kablonun ayrıldığı yere ama çözüm olmadı. Sadece dalganın biraz daha yavaşlamasına neden oldu ki artık kasaya dokununca dalgalanma olmuyor. Üçüncü ihitimal olarak kablonun kesintisiz güç kaynağının yanından geçmesini düşündüm ki güç kaynağı olmadan takınca fişi prize bu görüşümün de saçma olduğu ortaya çıktı. Sanırım sorun evimdeki Kablo TV'nin frekansından kaynaklanıyor. Bilgisayar böyle iken televizyonlarda neden sorun olmuyor. Sorunun ne olduğu ve çözü
    mü hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim...

• bu sorun kablo tv kullananların genel bir sorunu yüzlerce kişi aynı sıkıntıdan muzdarip topraklı priz diye söylenir ama bu sorun hep vardır
  • Peki hocam bu sorunun bir çözümü yok mu? Mesela duvardan gelen hattın ucunu ben kendim bağladım. Orada kablo Tv prizi kullansam geçer mi? Bir de bilgisayarıma zarar verir diye korkuyorum bu dalga? verir mi?
  • Monitörünüz VGA mı? DVI mı?
  • Bağzı tvler anten den kaçak (kendi tvmizden biliyorum feci çarpar ) yapabiliyor sizin kullandığınız kablo başka bir tv ye de bağlıysa oradan kaçak yapabilir buda dalgalanmaya sebep olabilir. Toprak hattından kasaya direk kablo çekip kasanın arkasına bağlarsan sorun çözülür gibime geliyor.
  • Monitörüm RGB ama dönüştürücü takılı ekran kartında. Kabloda kaçak olması muhtemel çünkü elimi bir miktar çarpıyor. Fakat televizyonu çıkardığım halde kabloda dalgalanma devam ediyor. Tahminen hattın kendisinde bir kaçak var. Ama hattı aldığım yer de duvardaki kablo çıkışı. "seventyseven" in belirtiği gibi topraklı priz takmak gerekiyor sanırım. Ama bu olay bana Türkiye'dek kablolu TV tesisatının ve sisteminin ne kadar ilkel olduğunu kabul ettirdi. Çünkü bu eve taşınalı 3 sene oldu ve kablolu TV elemanının geldiğini dün gibi hatırlıyorum. Adam geldi mevcut kabloyu televizyona taktı. Çalışıyor diyip gitti. Diğer tüm ayırma, kabloyu kısaltma uçları değiştirme, T ayıraç takma gibi işlemleri kendim yaptım. Keza o zaman bilmediğimden splitteri de çıkarmıştım. Topraklı Kablolu TV Prizini elektrikçilerde bulabilir miyim? Bulursam ben takabilir miyim? Yeni sorularım bunlar :) Yardımlarınız için teşekkürlerimi iletmeyi de unutmayayım...

• LCD monitör alırken araştırmıştım, DVI ile VGA bağlantı arasındaki farklardan biriside buydu, yani görüntü aktarımı analog şekilde olanlarda kablo tv'den dolayı dalgalanma yaptığını okumuştum, DVI LCD'lerde bu sorun olmuyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza283

LCD monitör alırken araştırmıştım, DVI ile VGA bağlantı arasındaki farklardan biriside buydu, yani görüntü aktarımı analog şekilde olanlarda kablo tv'den dolayı dalgalanma yaptığını okumuştum, DVI LCD'lerde bu sorun olmuyormuş.

Hmm. Aydınlatıcı bilgi için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.