Bildirim
TV kumandası ile PIC yardım lütfen
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
malesef suankı ımkanlar ıle bu dedıgınız yapmak cok zor -
nasıl yani şu an yapmak zor?? tvlerde nasıl oluyor peki?? -
İstediğiniz yapılabilir.
Örnek olması açısından linke bir göz gezdirin. 2 tip kumanda kodlaması mevcut biri sony diğeri philips dir.
http://320volt.com/pic-ile-ir-remote-kontrol/
Kolay gelsin. -
mantık şu
tv alıcılarında kullanılan üç uçlu ir alıcı gözlerden kullan.bunun çıkış ucunu pic girişine bağla
pic te program ile giriş portunu oku (yani kumandanın 1 tuşuna basıldığı esnada) ve veri formunu eeproma yazdır yani kaydet
hatta picin başka girişine kayıt butonu ekle,butona bas gelen veriyi zamanlamasını eeproma kaydetsin
zamanlama data olayı, kumanda markası farketmez
oku veriyi işle ve kaydet.
sonra gelen verileri değerlendir kayıtlarda karşılaştır 1 mi basılı 2 mi basılı gör
dedim ya sadece mantık -
tamam ama kumandalar saniyede çok hızlı veri yolluyolar diye biliyorum kayıt işini nasıl yapıcam? -
kumanda hızları 455 khz +- değişebilir
hızları düşüktür yani
sen bunu 4 mhz hızındaki basit pic ile okutabilirisin -
mesela biraz program örneği verirmisiniz yani program akışı nasıl olacak ilk önce ne yapmam gerekir?? -
elimde böyle bi çalışma yok
hız sorun olursa atmega8-16pu kullan 16mhz
böyle bir araştırma bile seni programlayıcı yapacaktır
port okumayı ve okuduğunu bi porta yönlendirip led ile görmeği dene
gelen bilgi 1 mi sıfırmı ,zamanlama ve atlama
dene başarma ama çalış yavru kedi bile kuşlara atlıyor ve yakalamaya çalışıyor -
tamam yardımların için teşekkürler -
programlama deneyimin yoksa
pic simulator ide
avr simulator ide kullan
basic programlama dili
oshonsoft demo çek
işe yarıyor!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X